Yoga Övningar för Nerve Smärta i benen

Nervsmärta i benet är ofta ett resultat av irritation eller skada på ischiasnerven, som löper från höften till fotsulan. Det finns flera sätt att irritera ischiasnerven, i synnerhet låta strama höftmuskler, herniated ryggradens skivor och spinal avvikelser. Det finns flera yogaställningar som utformats för att ta itu med ischiasnerven smärta, men det finns några viktiga överväganden.

Kontakta läkare

Nervsmärta oftast är ett symptom på ett djupare, underliggande problem, och inte alla yogaställningar är lämpliga för alla förhållanden. Till exempel bör en person med spinal stenos (förträngning av spinal hålrummet) inte tillbaka förlängningar. Den som försöker styra benet nervsmärta med varje övning bör först rådfråga sin läkare för att fastställa orsaken och vilka rörelser, om några, borde hon undvika.

Gå med i en yoga klass

Yoga är en mycket portabel och lättillgänglig träning stil i att det kan göras var som helst och fungerar för alla fitness och flexibilitet nivåer. Dessutom finns det hundratals yoga böcker, filmer, TV-program och webbresurser som tillåter människor att praktisera yoga på egen hand. Men yoga är en övning, och det fortfarande är möjligt att lida skada. Den som börjar yoga för första gången, särskilt de med en sjukdom eller skada, ska delta i minst ett studioklass innan man börjar på en individuell övning. Den största fördelen med att delta en levande klass är att ha tillgång till en certifierad yogainstruktör, någon som kan lära ut korrekt inriktning och hjälpa till att utforma ett terapeutiskt program. En video visar korrekt form utan en levande instruktör kan faktiskt titta på en student och hjälpa honom göra justeringar under klass. Det är inte nödvändigt att registrera sig i flera månader, men delta minst en levande klass i veckan är ett bra komplement till ett hem praktiken.

Tänk Restorative

När återhämtar sig från skada eller behandling av smärta, de mildare reparativ yogaformer är en bättre insats. Reparativ ställningar är vilsam, och eleverna använder ofta rekvisita för att hjälpa dem att hålla de ställningar i flera minuter. Yin yoga är en reparativ stil som är mer inriktad på att lossa senor och bindväv genom att tillåta kroppen att glida långsamt i en pose och hålla den i flera minuter. De mjukare Kripalu och Anusara stilar är också bra för skada återhämtningen. Människor som inte har tillgång till de mer reparativ yogaformer kan delta i en ashtanga eller vinyasa klass för att lära sig rätt form och öva poser i en långsammare takt än resten av klassen.

Yin Pose - Happy Baby

Ligg på ryggen och föra knäna upp till bröstet. Rikta fotsulorna mot taket och ta utsidorna av fötterna, en i varje hand. Låt vikten på armarna för att försiktigt dra i benen, och låt benen slappna av i ställningen. Håll posen i minst en minut.

Yin Pose - Reclining Twist

Ligg på ryggen och föra knäna upp till bröstet. Försiktigt lät båda knäna falla till ena sidan av kroppen, medan båda axlarna på golvet och vrida huvudet mot den motsatta sidan av var dina knän låg. Håll i minst en minut. Justera knäna påverka sträckan. Knän placerade högre sträcka ländryggen, medan en lägre position sträcker höfter och korsbenet.

Yin Pose - Skosnöre (eller ko-Face Pose)

Sitt på golvet med benen utsträckta framför dig. Korsa höger ben över vänster med höger häl pekar mot vänster höft. Luta dig framåt något tills höger höft börjar sträcka. Håll posen i upp till en minut, vilket gör att din kropp att försiktigt glida framåt, fördjupa stretch. Om sträckan blir för intensiv, sitta på en kudde för att ändra vinkeln på sträckan och placera armarna på golvet för att stödja överkroppen och kontrollera stretch. Tvinga inte det; bara låta kroppen glida naturligt på plats. För en djupare stretch, böj undre knä så din vinst hälen pekar mot din motsatta höften. Release, skaka benen för att stimulera blodflödet, och upprepa på andra sidan.


articoli Correlati