Vilken del av hjärnan Har Tourettes Affekt?

Tourettes syndrom (TS) är ingen skillnad på människor, eftersom det gäller ålder, ras eller etniska grupper. Men genetik spela en roll i utvecklingen av TS, och män är mer benägna att drabbas än kvinnor. Det uppskattas av Tourettes syndrom Association (TSA) att nästan 200.000 människor i USA ensamt har fått diagnosen TS. Med ingen känd orsak, är TS beskrivas som en neurologisk sjukdom som härrör från det centrala området av hjärnan. Mediciner finns som ordinerats av läkare, om TS symtomen är allvarliga.

Identifiering

Tourettes syndrom (TS) identifieras i en person så tidigt som år 5 till 18, och det är anmärkningsvärt av ofrivilliga snabba, upprepade rörelser, såsom ryckningar (tics) eller vokala utbrott.

Faktorer

Den del av hjärnan som ansvarar för "motorreflexslingor och flera former av ofrivilligt beteende" är den sensoriska neuron belägna i thalamus - det område som påverkas av Tourettes syndrom.

Orsaker

Även om det är inte en exakt orsak eller utvecklat bot för Tourettes Sydrome, den Tourettes syndrom Association (TSA) anger att aktuell forskning visar TS resultat från onormal aktivitet av en hjärna kemikalie som kallas dopamin.

Symptom

I allmänhet är ett ansikts tic - såsom "snabbt blinkande ögon eller ryckningar i munnen" - är indikativ för de mer vanliga initiala symptomen av TS. Men rensa halsen eller upprepad sniffning kan också vara närvarande initialt.

Effekter

Människor som lider med TS kan ha milda till svåra symtom, men de flesta människor drabbade upplever lindriga symtom.


articoli Correlati