Vilka är fördelarna med att använda magneter?

Magneter är inte bara för kylskåpet i dessa dagar. Ett nytt alternativ medicin brukar kallas "magnetisk terapi" har vissa människor bär magnetiska smycken för varje krämpa från artrit till cancer. Troende i magnetisk terapi hävdar att magnetfält har helande egenskaper. Även om det finns få medicinska data för att stödja dessa påståenden finns det vissa ringa bevis som tyder bär magneter kan vara fördelaktig för vissa villkor. När man överväger magnetisk terapi, är det viktigt att kolla med en läkare först.

Artrit

En av de vanligaste användningsområdena för magnetisk terapi är för behandling av artrit smärta. Enligt Intelihealth.com, en 2004 studie med elektromagnetisk puls terapi visade lovande resultat som bekämpar artros smärta. Dr Andrew Weil påpekar också några lovande studieresultat på sin hemsida, bland annat en 1997 Baylor College studie där 76 procent av patienter med "svår led-och muskelvärk" upplevde mindre smärta under magnetisk terapi.

Diabetic Foot Pain

Enligt både intelihealth.com och alkalizeforhealth.com, det finns vissa belägg för patienter som lider av smärta i samband med diabetes att få befrielse från magnetisk terapi. I det hänvisas till en studie på alkalizeforhealth.com, en grupp med hjälp av magneter upplevde en respit från diabetesrelaterad stickningar och brännande känsla samt några eftertränings smärta.

Förbättrad cirkulation

Worldofmagnets.com bekräftar att magnetterapi kan förbättra cirkulationen och stimulera blodflödet, vilket underlättar läkningsprocessen, lindrar smärta och minskar inflammation. Problemet, enligt dem, är att vår moderna miljö "stör" kroppens naturliga magnetism, som är uträtad med hjälp av magneter.


articoli Correlati