Vilka är de behandlingar för Terminal Cancer?

Som diagnostiseras med cancer är svårt nog. Men diagnosen obotlig cancer är mycket svårare för familjen, vänner och patienten att förstå. En diagnos av obotlig cancer innebär oundvikligen finns det inget botemedel. Därför att behandling av en patient i detta skede helt enkelt innebär att göra saker gör honom så bekväm som möjligt och för att förlänga livet så mycket som möjligt.

Livet Utöka Behandlingar

Beroende på vilken typ av cancer en patient har, kan de vanliga behandlingar av cancer i andra stadier kan användas för att försöka att förlänga livet när cancern är terminalen. Till exempel, kemoterapi och strålning kan användas för att bromsa cancertillväxt. Att sakta eller blockering tillväxten av cancern inte bara minskar smärta, kan det också göra det möjligt för patienten att leva längre eftersom cancern är fortfarande mer åter.

Smärtbehandling

En av de viktigaste frågorna som människor som vårdar döende cancerpatienter står inför är en förståelse för de olika typer av smärta i samband med obotlig cancer. Beroende på var cancern har spridit sig, kan patienten ha nervsmärta, skelettsmärta, mjukdelssmärta, fantomsmärta eller avses smärta. Ofta kommer läkare ordinera morfin för att döva smärtan. Men det finns biverkningar av att använda denna drog som vårdgivare och patienter behöver veta. Den morfin dämpar smärta, men kan producera andra problem såsom missbruk och desorientering.

Hormonterapi

I vissa typer av obotlig cancer, är cancertillväxt beroende av hormoner. Till exempel kan både bröstcancer och prostatacancer vara hormonberoende. Blockering östrogen och testosteron kan bidra till att undertrycka bröstcancer och prostatacancer tillväxt, respektive. Även om dessa hormonbehandlingar kan vara effektivt för en tid och kan bromsa tillväxten av cancer, det nationella cancerinstitutet rapporterar att, oftast, slutar kroppen till slut svarar på hormonbehandling, och cancern fortsätter att sprida sig.

Hospice Care

Ett hospice är ett program som ger vård för människor som är obotligt sjuk och nära döden. Hospice arbetare kan ta hand om en döende patient i sitt hem, eller de kan ta hand om patienten i någon form av utrustning som t.ex. hem eller sjukhus. Hospice arbetstagare kommer att administrera smärtstillande och ge känslomässigt stöd. Den känslomässiga stödet ingår att ha personal tillgänglig för att prata med patienter och anhöriga om förestående död och göra en patient bekväm med tanken på döden.

Hemvård

Hemvård kan också ges för obotligt sjuka patienter som deras anhöriga. Familjemedlemmar bör ge känslomässigt stöd, samt erbjuda lämplig medicinering som föreskrivs av team av läkare som behandlar den döende patienten. Innan tillhandahålla hemtjänst, måste familjen vara beredd psykologiskt att ta itu med den nära förestående döden av en familjemedlem. Dessutom måste de vara beredda att ta itu med den oro som deras älskade och få henne att känna sig bekväm, liksom. De måste också lära sig att läsa skyltarna som när en patient inte svarar på smärts som de ska, och när oundvikliga död är på horisonten.


articoli Correlati