Vilka är de behandlingar för Svår Facial Rash?

Facial utslag kan orsakas av allergiska reaktioner, en immunsjukdom, bug bites eller Poison Ivy, och acne och sjukdomar. Olika behandlingar finns tillgängliga för olika orsaker. Om du är osäker på vad som orsakade din utslag, kan du se din läkare för att få honom att diagnostisera sjukdomen och hjälpa dig att avgöra vilken typ av behandling som fungerar bäst för ditt tillstånd.

Mediciner

Benadryl är en av de vanligaste läkemedel som ges för att lindra utslag. Det är en antihistimine, vilket innebär att den blockerar histaminer i kroppen som kan orsaka utslag på grund av en allergisk reaktion. Oral kortison mediciner kan ges om utslaget är allvarlig. Detta bidrar till att lindra symtom som rodnad, svullnad, sveda och klåda. Dessa kan vara farliga om de tas på lång sikt, så kan din läkare vill prova andra sätt att behandla utslag först.

Krämer och salvor

Krämer kan vara till nytta för ansikte utslag. Många olika typer av krämer kan hjälpa utslag i ansiktet, varav många innehåller steroider. Steroider kan minska inflammation och vara till nytta för klåda, men de kan också ha biverkningar. Till exempel kan långvarig användning orsaka förtunning av huden. Rika krämer kan faktiskt orsaka mer irritation på huden och bör användas sparsamt.

En kräm eller utvärtes behandling är kylbalsam. Denna lotion kan lugna och lugna klåda och sveda i samband med utslag. Caldryl fungerar på samma sätt som calamin och kan minska rodnad och lugnar irriterad hud. En annan lokal behandling som kan hjälpa till med brännande känsla på huden tillämpar antingen olivolja, vitamin E eller fiskleverolja. Appliceras försiktigt på huden, dessa huskurer har naturlig läkning och hud-lugnande egenskaper som kan bidra till att minska effekterna av hudutslag.

Naturläkemedel

Naturläkemedel har medicinska egenskaper och kan hålla huden fuktig och återfuktad, som hjälper utslag.

Några naturliga behandlingar för Väska hjälper med irritation, rodnad, klåda och torrhet till följd av ett utslag. Maskros är erkänd som en naturlig detox för huden. Det fungerar genom att rena blodet och lymfsystemet. Detta bidrar till att främja fuktgivande för huden genom att aktivt återfuktande det. Detta är särskilt viktigt för utslag eftersom utslag tenderar att torka ut huden och öka peeling.

Andra örter som åkerfräken och rosmarin hjälp med texturen i huden. De stöd i turgor, ton och styrka hud, vilket är viktigt för att läka ett utslag i ansiktet. Kali sulph och silicea är vet att ge näring hudceller. De arbetar på cellnivå för att hålla en normal vätskebalans, djupt i hudens vävnader.

En annan naturlig botemedel mot hudutslag är aloe vera. Aloe vera har länge setts som en naturlig hjälp för huden. Det lugnar huden, återfuktar den, lugnar brännande känsla och främjar läkning. Detta gäller särskilt för utslag som har en burn-typ känsla. Aloe vera kan hjälpa lugna nervändar som orsakar smärta och inflammation.

Försiktigt tvätta ansiktet i en havremjöl-baserad produkt, såsom Aveeno hjälper lugna utslag på huden. Det här är en over-the-counter produkt som har använts i flera år för att behandla kliande och irriterad hud.


articoli Correlati