Vilka är de behandlingar för krabbor och skabb?

Krabbor, eller blygd löss, är parasiter som får näring från humant blod. Ett angrepp av blygd löss kan lätt uppstå när du har sex med någon som har pthiriasis (krabbor). Blygd löss vilja bo i ljumske område av kroppen. De kan också hittas i håret runt ögon, mun och bröst (hos män) och i armhålorna.

Skabb är en hudåkomma som orsakas när en mitcalled de Sarcoptes scabiei var. hominis gör sin väg under huden på en människa. De resulterande symptom på ett angrepp av dessa kvalster är ett utslag med papler eller pustler och extrem klåda. De områden av kroppen där skabb kvalster finns vanligen är handleden, armbågen, penis, bröst, skulderbladen och området mellan fingrarna.

Kläder, lakan och handdukar

Att behandla krabbor och skabb, först ta bort alla kläder, lakan och handdukar som de kan ha kommit i kontakt med. Tvätta dessa poster i varmt vatten och torka dem i en torktumlare för inte mindre än 20 minuter, eller låt dem lufttorka i solen, eller stryka dem med ett varmt strykjärn medan de fortfarande är blöta, eller hålla dem tätt tillsluten i en plast påse för fyra veckor för att döda de krabbor eller skabb.

Hår Kammar och borstar

Sänk alla använda hår kammar och borstar i tvättsprit i 60 minuter. Alternativt, blöta dem i ett schampo gjord för att döda löss; efter 60 minuter, skölj dem i varmt vatten.

Städning

Sätt på dig nyligen tvättade kläder minst en gång i veckan för att bli av krabbor och skabb, som rutin att regelbundet personlig renlighet kan avsevärt bidra till att få slut på krabba eller skabb angrepp.

Medicinering

Använd en pediculicide som har givits till dig av din läkare för att döda krabbor, eller tillämpa en scabicide enligt de tryckta anvisningar.

Ögonfransar och ögonbryn

Ta bort löss från ögonfransar och ögonbryn med naglarna eller med en kam för att ta bort nits - eller tillämpa ett recept oftalmisk vaselin salva enligt anvisningarna.

Husgeråd

Använd en dammsugare för att suga upp löss från kuddar, klädsel, madrasser, mattor, golv och andra områden där kvalster finns.


articoli Correlati