Vestibular Terapi Övningar

Vestibulära störningar är sådana av örat, såsom svindel eller Menieres sjukdom. Även övningar för att hjälpa till med vestibulära terapi inte nödvändigtvis läker vestibulära sjukdom i sig, de hjälpa personen att hantera känslor av yrsel och hjälpa hjärnan så snabbt som möjligt åter uppnå balans.

Eye Övningar

Börja med att sakta titta upp, sedan ned. Upprepa 20 gånger, vilket ökar hastigheten. Gör sedan samma övningar, men i stället hålla ett finger ut sedan föra fingret tillbaka mot dig.

Head Övningar

Böj huvudet framåt sakta, sedan luta huvudet bakåt med ögonen öppna (upprepa 20 gånger). Slå sedan huvudet från sida till sida; börja långsamt och slå snabbare. När din yrsel är mer kontrollerad, prova det här med slutna ögon.

Sittande Övningar

Sitt rakt och rycka axlarna upp och ner. Därefter vrid axlarna höger till vänster 20 gånger. Släpp ett objekt (t.ex. en penna) på marken, sedan ta upp. Upprepa 20 gånger.

Stående Övningar

Stå upp, sedan sitta ner minst 20 gånger, först med öppna ögon, sedan med slutna ögon.

Fritids Övningar

Vissa verksamheter, till exempel bowling, kan vara en bra typ av träning för vestibulära störningar. Eftersom bowling kräver en person att stå upp, sedan luta nedåt, är förändringen i stats bra att hjälpa till med yrsel. Ett annat alternativ är att spela golf, vilket kräver att en person att böja sig ner och plocka upp en golfboll. Badminton och pingis, vilket kräver koordination hand-öga är också utmärkta övningar.

Övningar för att öka Balans

Förutom att hjälpa träna kroppen att anpassa sig till förändringar i nivåer, det är också en bra idé att hjälpa kroppen att uppnå bästa möjliga balans. Aktiviteter som yoga, tai chi och kampsport alla betonar balans och samtidigt stärka kärnan muskler, som är väsentliga för god balans.

Dessa tre typer av övningar tillsammans är mycket fördelaktigt för dem som lider av vestibulära störningar. Övningarna kan utföras på en daglig basis, medan balans-och fritidsaktiviteter ska utföras minst en gång i veckan.


articoli Correlati