Verschil tussen Concerta en Adderall

Adderall en Concerta beide stimulantia voornamelijk gebruikt voor de behandeling van ADHD, en therapieresistente depressie, hypersomnia, lethargie en anderen. Beide drugs handelen op een soortgelijke manier, maar er zijn enkele belangrijke verschillen.

Chemische Verschillen

Adderall is een amfetamine mengsel, en Concerta is een amfetamine derivaat genoemd Methylfenidaat. Beide zijn sterk stimulerende middelen met een werkingsmechanisme vergelijkbaar met cocaïne. Terwijl Adderall is gerelateerd aan methamfetamine, ze zijn niet hetzelfde.

Werkzaamheid

De werkzaamheid van stimulerende algemeen is aangetoond in klas instellingen. De lange termijn effecten van beide zijn echter meer omstreden. Paradoxaal terwijl beide stimulerende, hebben zij tot gevolg kalmeren van de gebruiker en waardoor hij zich op een taak.

Psychologische effecten

Amfetaminen zijn over het algemeen krachtiger dan Concerta en meer kans op euforische "high" in gebruikers te produceren. Als gevolg daarvan, volgens een verklaring van Terrance Woodworth van de Amerikaanse Drug Enforcement Administration (DEA) op 16 mei 2000, worden beide beschouwd als verslavend te zijn en dus beide zijn Schedule II gereguleerde stoffen in de Verenigde Staten.

Fysieke effecten

Beide middelen stimuleren het perifere zenuwstelsel. Bijna alle perifere effecten worden beschouwd als "bijwerkingen". Adderall heeft de neiging om "hardere" bijwerkingen, waaronder tachycardie, verlies van eetlust, overmatig zweten en een verhoogde bloeddruk hebben. Concerta heeft een soortgelijke, maar minder intens profiel.

Which Do Artsen liever?

Terwijl Adderall gebruik toeneemt in de Verenigde Staten, volgens de DEA, Concerta (en kortwerkende formulering Ritalin) is nog vaker voorgeschreven vanwege hun lagere misbruikpotentieel.


articoli Correlati