Varför gör människor som har PCOS Gain Vikt snabbare?

PCOS, eller polycystiskt ovariesyndrom, ofta präglas av betydande viktökning eller oförmåga att gå ner i vikt. Om du eller någon du känner lider av PCOS, är det viktigt att veta om viktökning och metoder för att förlora vikt.

Insulinmotstånd

Insulinresistens, eller IR, är ett tillstånd där insulinsvar i kroppen inte är tillräckligt hög och kroppen inte kan svara på insulin. Detta orsakar ofta en kvinna med PCOS att drabbas av viktökning, speciellt runt midsection.

Viktökning

PCOS och viktökning ofta är kopplade till cravings eftersom kroppen inte kan omvandla mat till energi. När blodsockret är för höga, cellerna inte kan förvara överskottet, som istället lagras som fett i kroppen. Din insulinresistens bör behandlas för att reglera insulin och blodsocker, samt minska nivån av testosteron i kroppen.

Typ 2-diabetes

Många kvinnor med PCOS är inte korrekt diagnos och därmed inte behandlas. Insulinresistens är en av de bakomliggande orsakerna till typ 2-diabetes. En kvinna med PCOS ofta har andra tecken, till exempel högt blodtryck och höga kolesterolvärden.

Diet

Låg kolhydrater och lågt sockerdieter kan minska trycket på kroppen; Det är dock viktigt att se till att din kost är inte hög i mättat fett. Space kolhydrater under hela dagen och uppmärksamma den glykemiskt index för livsmedel för att undvika en snabb ökning av blodsockret. Tala med din läkare eller dietist om utbudet av kalorier du bör äta varje dag.

Motion

Motion på regelbunden basis kan hjälpa din kropp fördel genom att påskynda ämnesomsättningen, bränna kalorier, sänka blodtrycket och förbättra insulinresistens. Tala med en läkare om att starta ett träningsprogram.


articoli Correlati