Vad orsakar Underarm Utslag?

Underarm utslag kan vara irriterande, irriterande och rent av smärtsamt. Men orsakerna till dessa utslag är lika varierande som de sätt på vilka de manifesterar. Några av orsakerna är ganska godartade, medan andra kan vara ett tecken på allvarliga problem. Noterade här är några av de vanligaste orsakerna till underarm utslag. Som med alla sådana råd, prova några enkla lösningar för de mest godartade orsaker, och om de inte fungerar, se en läkare för att utesluta allvarligare orsaker.

Allergier

Allergiska reaktioner orsakar de allra flesta underarm utslag. Dessa allergier kan flamma upp i närvaro av vissa deodoranter, parfymer eller ens tvålar. Kläder och maskintvättmedel kan också vara en källa till en allergisk reaktion. Prova en uteslutnings, börjar med din deodorant (speciellt om det är ett nytt varumärke) för att se vad som kan orsaka en sådan reaktion.

Follikulit

En infektion i hårsäckarna kan vara en annan vanlig orsak till armhålan utslag. Friktion och rakning är de mest typiska orsakerna dessa irritationer och infektioner uppstå. De med känslig hud kan vara mer benägna att få dem än andra. För att få det att försvinna, bör man undvika rakning tills gupp försvinner, och sedan byta till en känslig hud rakkräm och eventuellt en högre kvalitet rakkniv.

Neurofibromatos

Även om inte en vanlig orsak till underarm utslag på något sätt, kan ibland ett utslag i det området vara ett symptom på neurofibromatosis syndrom. Denna sällsynta sjukdom, som gått i arv genetiskt, kan orsaka utslag, fluktuationer i hudens pigmentering och skapandet av godartade tumörer i hud och nerver.

Psoriasis

Psoriasis är en hudsjukdom som vanligtvis identifieras genom att skala av huden och finnar av allvarlig inflammation. Även om det resulterar ofta i armarna utslag, är det sällsynt att det ska vara det enda stället där den yttrar sig. Skalningen sker eftersom cellerna på utsidan av huden reproducera snabbare än de kan fällas.

Svamp

Svampinfektioner är en mycket vanlig orsak till underarm utslag. Svampinfektioner slå rot i fuktiga, mörka platser på kroppen, och under armarna är en av de främsta områden. När en läkare har fastställt vilken form av svampangrepp har orsakat utslag, kan hon ordinera en behandling som är lämplig för den typ.


articoli Correlati