Vad orsakar Milda anfall?

Milda anfall är normalt sådana där en person inte förlorar medvetandet, även om det finns fall där det finns en förlust av medvetandet, men bara i några sekunder. I varje fall offret bör kontakta läkare. Inte behandla någon form av beslag är farlig för sig själv och för andra. Till exempel skulle ett beslag under driften av ett fordon få ödesdigra konsekvenser. Med rätt medicinering kan leva ett normalt liv.

Typer

Milda anfall kan klassificeras i flera olika kategorier. Enkla partiella anfall är den typ där offret är fortfarande vid fullt medvetande. Dessa typer av anfall bryts sedan ned i fyra kategorier beroende på deras symptom typ: autonoma, sensoriska, motoriska och psykologiska. Petit mal-anfall också klassificeras som milda kramper och kallas frånvaro anfall. Beslaget varar inte mer än 15 sekunder med offret stirrar ut i rymden. Frånvaron beslag slår normalt de under 20 år, troligen barn 6-12, men ändå kan inträffa vid en högre ålder.

Icke Drug Orsaker

Kramper hända på grund av oegentligheter i hjärnans fungerande system till följd av hjärnskada eller defekt. De nervceller brand fortare än normalt, vilket orsakar ett anfall inträffar. I spädbarn eller små barn hög feber kan orsaka ett anfall som kallas feberkramper. Partiella (fokala) anfall kan orsakas av stroke, infektion, skallskador och hjärntumörer. En familjehistoria av kramper kan också vara en orsak eller risk. Även om det är ovanligt, har vissa videospel varit kända för att orsaka lindriga anfall från den ljusa blinkande lampor, och videospel tillverkare har lagt varningar på sina spel sedan 1992 Strobe lampor på konserter och diskotek kan orsaka milda kramper. Dessutom kan alla blinkande lampor, såsom de på polisbilar eller brandbilar, orsaka kramper och kan vara skrämmande för dem som ännu inte diagnostiserats.

Immuniseringar

Vaccinationer eller vacciner har varit kända för att orsaka vissa feber relaterade anfall hos små barn. Enligt en studie, en Merck & Co-vaccin som kallas ProQuad som kombinerar två bilder i en hade en högre frekvens av feberrelaterade anfall än om mottagaren hade fått vaccinet i två separata bilder. Dr Nicola Klein, som är co-direktör för Kaiser Permanente Vaccine Study Center i Oakland, Calif., Genomfört studien på ProQuad. Forskningen var federalt finansierade av amerikanska Centers for Disease Control and Prevention. Eftersom kostnaden var densamma, de flesta föräldrar tog säkrare alternativ två skott.

Diagnos

En neurolog kommer att genomföra testning av patienter med symptom på anfall. Det finns en mängd olika tester som kan administreras för att diagnostisera närvaron av milda kramper. Dessa inkluderar blodprov, en datortomografi eller MRT av huvudet, en EEG och i vissa fall en lumbalpunktion.

Behandling

En person med lindriga anfall kan leva ett normalt liv om de tar de mediciner som ordinerats av sin läkare. Patienten övervakas och deras medicin gradvis till den dosering som ska hämma anfall. Rätt kost, tillräcklig vila och undvikande av alkohol och narkotika kommer att ytterligare bidra till att motverka milda kramper.


articoli Correlati