Vad orsakar cancer i matstrupen?

Matstrupscancer ofta inte orsakar några symtom tills sjukdomen är avancerad och din prognos för överlevnad är dålig. Orsakerna till matstrupscancer inkluderar livsstilsfaktorer, matvanor och kroniska sjukdomstillstånd som påverkar de inre delarna av matstrupen. Betrakta ett antal viktiga fakta från Mayo Clinic på vad som orsakar cancer i matstrupen.

Alkoholhaltiga drycker

Alkoholhaltiga drycker som konsumeras i stora mängder under en längre tid kan leda till inflammation i matstrupen och leda till matstrupscancer.

Munvatten

Munvatten såsom Listerine och omfattning som innehåller alkohol kan irritera halsen och orsaka esofagus och cancer i munhålan vid förtäring eller används under en längre tid.

Tobak

Genom att använda någon typ av tobaks kan orsaka skivepitelcancer i matstrupen, och din risk ökar om du använder både tobak och alkohol.

Låg Selen

Selen är ett mineral som kan orsaka matstrupscancer om du har bristfälliga nivåer; äta fullkorn, nötter och fisk kan ge tillräckliga mängder av selen.

Vitaminbrist

Kostvanor låg i vitamin A, C och B-1 orsaka cancer i matstrupen; äta en mängd olika frukter och grönsaker som kan förse dig med tillräckliga nivåer av dessa vitaminer.

GERD

Kronisk exponering för syra är en komplikation av gastroesofageal refluxsjukdom (GERD) som kan orsaka cancer i matstrupen.

Sjukdomstillstånd

Medicinska tillstånd inklusive ovanliga utväxter i huden i matstrupen (tylosis) och försvagning av matstrupen sphincter (akalasi) kan orsaka matstrupscancer.


articoli Correlati