Vad händer när en svart änka biter dig?

Svarta änkan har ett gift som är mycket giftigt. Även insekter är störst risk att få en bit, människor också kan vara offer. Den svarta änkan anses vara den mest giftig spindel i Nordamerika, men lyckligtvis, dess bett orsakar sällan döden hos människor. Förebyggande åtgärder är det bästa skyddet mot en svart änka bett. Det näst bästa steg är att agera snabbt om du misstänker att du har blivit biten.

Black Widow Beskrivning

Den kvinnliga svarta änkan spindel är ungefär en och en halv inches lång och svart färg med en röd timglasformad markering på sin mage. Hanen är mycket mindre än honan och inte är giftig. Honan väver ett spindelnät-liknande hem och föredrar att leva i mörker, ostörda utrymmen som källare, lagerbyggnad och under stenar och vedupplag.

Symptom

Svarta änkan oftast bara bita i självförsvar när de störs. Spindeln biter genom att injicera gift från sina två huggtänder. Offer oftast kommer att märka två små röda prickar där huggtänder in i huden. Vissa människor känner sig skarp, stickande smärta vid bettet, men vissa biter inte upptäcks först. Så småningom gifter rör sig genom kroppen och orsaka buksmärtor och kramper. Andra symtom är illamående, feber, svettningar, förhöjt blodtryck och problem kanske till och med andnings.

Behandling

Om du misstänker att du har blivit biten av en svart änka, kontakta din läkare eller gå till en lokal akuten omedelbart. Isbildning bettet brukar hjälpa med smärta och svullnad. Om möjligt, döda spindeln och placera den i en burk eller liknande behållare så att läkaren kan positivt identifiera det som en svart änka. Din läkare kan ge dig medicin för att motverka giftet och andra droger för att lindra smärtan. Vanligtvis kommer du att få gå hem om du inte har ett befintligt medicinskt tillstånd, vilket kan leda till att du måste stanna på sjukhuset för närmare övervakning.

Prognosis

Prognosen för en svart änka bett är oftast mycket bra. De flesta symptomen försvinner inom några dagar. Mindre allvarliga symptom på smärta och obehag kan störa offret i två till tre veckor. Dödsfall är mycket sällsynta. Folket som löper störst risk att dö av en svart änka bett är mycket unga, de mycket gamla och personer som redan är i mycket dålig hälsa.

Förebyggande

För att förhindra eventuella bites, försök att befria din omgivning av svarta änkor. Använd skyddskläder såsom handskar och långa ärmar vid kontroll av spindlar. Leta i mörka, ostörda platser runt ditt hus och gård. Använd en ficklampa och kolla på natten om möjligt, eftersom svarta änkan är främst nattaktiva. Försök att hålla din trädgård fri från högar av skräp, såsom trä bitar och stenar. Vakuum inomhus för att ta bort banor och ägg. Såvitt insekticider, kan du prova vanliga färdigköpta märken, eller så kan du hyra en borttagning skadedjur specialist för att behandla ditt hem och gård med starkare kemikalier om så önskas.