Vad gör Poison Ivy Utslag ut?

Poison Ivy är en växt som de flesta vill undvika. Den gissel campingplatser och sommarresor, orsakar Poison Ivy en obekväm och ful utslag i de flesta personer som kommer i kontakt med den. Erkänner anläggningen, samt utslag som det orsakar i människor, kan vara svårt för dem som har aldrig sett någon av dem. Emellertid varnat är i detta fall förberedd.

Poison Ivy

Poison Ivy är en växt som ofta smälter in i andra vinstockar eller ogräs i undervegetationen. Mellan 6 och 30 inches tall, om den växer från marken, eller mycket längre om det växer ut som en hårig vine upp i ett träd, båda versionerna av Poison Ivy har stjälkar med tre blad. Detta har gett upphov till den gemensamma ordspråket, "Flygblad tre, låt det vara."

Utslag

De flesta som kommer i kontakt med Poison Ivy kommer att utveckla ett utslag. Detta beror på att växten utsöndrar en olja som kallas urushiol. När en person vidrör Poison Ivy, kommer denna olja obligation med personens hud och orsaka irritation och kliande, obehaglig bieffekt av Poison Ivy utslag.

Initial Utseende

Utslagen orsakas av Poison Ivy är oftast röd och extremt kliande. De första symptomen på den kommer att visas mellan en och två dagar efter det urushiol oljan bindning med personens hud. Men det är också mycket viktigt att inte repa drabbade huden för att inte sprida utslag.

Blåsbildning

En dag eller så efter rodnad och svullnad i det ursprungliga utslag, kommer små blåsor börjar bildas på utslag. Repa dessa blåsor kan orsaka infektion, så någon som lider av Poison Ivy bör se till att inte göra det.

Varaktighet

Generellt sett en Poison Ivy utslag kommer bara att pågå i ungefär en vecka från den ursprungliga svullnad och rodnad. Men om det hudområde som är drabbade är relativt stor då utslag kan pågå längre. Symtomen kommer inte att förändras dock, oavsett hur stort utslag är.


articoli Correlati