Vad är Jod 400 mg används för?

Jod är ett varumärke för medicinen etodolac, till en icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) skriven behandling av akut och kronisk smärta. Jod finns i en mängd olika styrkor, bland annat tabletter av 400 mg i regelbundna och utökade versioner.

Funktion

Liksom andra NSAID, t.ex. ibuprofen och naproxen minskar Lodine nivåer av hormoner som orsakar inflammation, vilket minskar smärta och ömhet.

Artrit

Jod är främst ordineras för att lindra ledvärk, inflammation, svullnad och stelhet av artros och reumatoid artrit. Även om den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) har inte godkänt Lodine för barn, läkare ofta ordinerar det att behandla juvenil artrit.

Andra användningsområden

Jod är användbart för att minska smärta som orsakas av tendinit, bursit, muskelbristning och smärta i rygg, fötter, ben eller ben.

Off-label användning

Förutom juvenil artrit, använder andra vanliga off-label för Lodine inkluderar lindra smärta i samband med fibromyalgi, gikt, lupus och migrän.

Dosering

Rekommenderad dosering är beroende av det tillstånd som patienten använder Lodine. Maximal daglig dos är 1000 mg, även om vissa läkare tillåter 1200 mg för artrit behandling.


articoli Correlati