Vad är Asian Massage?

Asiatisk massage är en gammal form av massage fortfarande praktiseras i världen idag. Den har sitt ursprung i Indien och Fjärran Östern århundraden sedan. Former av asiatisk massage som thailändsk massage, japanska Shiatsu, kinesisk massage och indonesisk massage nu ökar i popularitet i USA, eftersom fler människor blir intresserade av alternativ medicin och mer holistiska träningsformer som pilates och yoga.

Thai Massage

Thai massage startade i Indien. Den massageterapeut använder tryckpunkter, tillsammans med stretching och andning tekniker för att slappna av i hela kroppen. Sessions avslutas med en relax ritual som kunder att hitta mycket vilsam.

Kinesisk massage

Kinesisk massage är också känd som "tui na." Den använder akupressur för att flytta kundens qi (uttalas chee) för att aktivera kroppens egna läkande mekanismer. Kinesisk massage tros hjälpa kroppen och sinnet att läka.

Japanska Shiatsu

Japanska Shiatsu kretsar kring omfördelning av energi i kroppen. Den massageterapeut använder sina tummar, handflator och fingrar för att sätta press på kroppen. Man tror denna typ av massage förbättrar cirkulationsfunktion, förbättrar nervsystemet och leder till mer flexibla muskler.

Indonesiska Javaneserna Massage

Under Indonesiska javanesiska massage, använder terapeuten alla delar av handen, speciellt knogarna, att knåda och massera musklerna i hans klient. Massagen stimulerar muskler och nerver för att lindra spänningar och smärta. Massagen är ofta smärtsamma, men tros vara helande på lång sikt.

Hur hitta en Practioner

Utövare av asiatisk massage blir allt vanligare i USA. De är lättare att hitta på öst-och västkusten, än i de mellersta staterna. Kolla gula sidorna i asiatiska eller kinesisk massage. Ställ en yoga eller pilates instruktör för en referens. Akupunktörer vet också utövare.


articoli Correlati