Vad är Apple Cider Gikt behandlingar?

Gikt eller giktartrit är ett smärtsamt tillstånd som uppstår när nålliknande natrium uratkristaller samlas i leder och kroppsvävnad. Äppelcidervinäger är en huskur som många hävdar är en effektiv behandling för smärta och obehag av gikt.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger kan användas som tas oralt eller användas som utvärtes behandling. Använd endast ofiltrerad och opastöriserad äppelcidervinäger som en behandling mot gikt. Den bästa källan för att hitta obearbetade äppelcidervinäger är din lokala hälsokostaffär.

Oral behandling

Tre gånger per dag, blanda 2 msk. äppelcidervinäger i 6 till 8 oz. av vatten och dryck. När smärtan avtar, många gikt patienter fortsätter ett underhållsprogram i minst ett glas av denna lösning per dag. Om du tycker att smaken är för sur, tillsätt sötningsmedel som honung, melass, lönnsirap eller stevia efter smak.

Topiska behandlingar

För att bereda en blötläggning lösning, kombinera en del äppelcidervinäger med två delar varmt vatten i en bassäng tillräckligt stor för att dra det drabbade området. Blöt för 15 minuter tre gånger per dag.

För att förbereda en kompress, blöt en mjuk trasa i äppelcidervinäger och sedan tillämpa den direkt till smärtområdet på ett behov när det behövs.

Gikt i historia och litteratur

Historien är spetsad med kända människor som plågas av gikt, och gikt är den enskilt mest refererade medicinskt tillstånd i litteraturen. Ofta kallas den rike mannens sjukdom eftersom rika mat och dryck var tänkt att utlösa en attack, gikt drabbade inkluderar kung Henrik VIII, Thomas Jefferson, Karl Marx och Hollywood skådespelaren Jared Leto.

Varning

Gikt är en sjukdom som kan behandlas, men det kan inte botas. Även om äppelcidervinäger behandlingar och andra alternativa behandlingar har rapporterats att lindra smärta i samband med gikt, är det viktigt att rådgöra med din läkare. Lär dig vilken mat och dryck kan utlösa en attack och åter verktyg din kost därefter.


articoli Correlati