Tecken och symptom på svartmögel förgiftning

Giftigt svartmögel, även kallad mögel eller mögel kan orsaka flera olika hälsoeffekter hos människor, allt från mild till svår. Mögel är den vanligaste svampen i världen, kan växa inomhus och på höga höjder. Svart mögel växer vanligtvis i fuktiga förhållanden och kan hittas på blad rock, gips, isolering, matta eller trä. Nedan följer en diskussion om svart mögel tecken, förebyggande och avlägsnande samt dess inverkan på människors hälsa.

Beskrivning

Toxic svartmögel, eller Stachybotrys chartarum, växer i en pulverformig eller fjäderbildning i områden av fukt och måttliga temperaturer. En av de vanligaste orsakerna till svartmögeltillväxt i hemmen är när en läcka, översvämning eller överdriven kondens uppstår i huset. Svart mögel har också varit känt att växa inuti luftkonditioneringsaggregat och luftbehandlingssystem. På grund av det faktum att mögel kan växa i både väl upplysta områden och totalt mörker, hem är en grogrund för denna farliga svampen.

Tecken

Som diskuterats tidigare, fuktiga temperaturer är en viktig faktor i tillväxten av svartmögel. Varje område som har en större relativ fuktighet än 55 procent, både i och utanför hemmet, är i riskzonen för svartmögeltillväxt. Pipe läckage och översvämningar är ofta skyldiga till att orsaka svart mögel och svampangrepp tillväxt, eftersom formen trivs i fuktiga förhållanden. Ett annat tecken på svart mögel tillväxt är en unken lukt, vanligtvis uppstår vid luftkonditionering eller VVS-system aktiveras. Andra tecken är vatten-färgade väggar, rostar, fuktiga kryputrymmen, skevt virke och en svart tillväxt i badrummet golvplattor.

Hälsoeffekter

Giftigt svartmögel är känt för att öka allergiska symptom och andningsproblem. Ninety-sex procent av kroniska allergiska symptom har tillskrivits svart mögel. Mycket allvarlig Svart mögel förgiftning kan bli om de inte behandlas på rätt sätt eller tas bort från hemmet. Symtom på svartmögel förgiftning inkluderar andningssvårigheter, kliande ögon, nässelutslag på huden, huvudvärk, illamående, yrsel, nästäppa och hosta. Mer allvarliga tillstånd inkluderar blödningar i lungorna, minnesförlust, oregelbunden blodtryck, urinvägsinfektioner, lever smärta och eventuellt infertilitet hos vissa kvinnor.

Förebyggande

Den bästa behandlingen för svartmögel förgiftning är att förhindra mögeltillväxt uppstår i hemmet. Enligt US Environmental Protection Agency, "det sättet att styra inomhusmögeltillväxt är att kontrollera fukt." Styrning av luftfuktigheten i ditt hem och använda avfuktare i fuktiga miljöer är ett bra sätt att förhindra svartmögel förgiftning. Övervakning av den relativa luftfuktigheten i ditt hem med en hygrometer eller fuktmätare är viktigt också. Underhåll av hemma och regelbundna inspektioner tak för att leta efter läckor är avgörande. Andra förebyggande åtgärder är borttagande av mögliga duschdraperier, god ventilation och regelbundna kanal inspektioner.

Avlägsnande

När du tar bort svart mögel från hemmet, är det viktigt att du täta varje rum innan du rengör dem. Detta beror på störningar av mögel kan orsaka sporer att fly till andra delar av ditt hus, orsakar mer tillväxt inom flera områden. Du kan täta rum med hjälp av plastfolie och silvertejp. Att bära skyddskläder och ansiktsmask är avgörande för att undvika irritation. För mögliga områden som är torra, fukta dem med vatten med hjälp av en sprayflaska; Detta hjälper till att hålla formen från att sprida sporer. Fortsätt att rengöring med vanlig tvål eller diskmedel och sedan desinfektera området med alkohol, blekmedel eller väteperoxid. Placera bort mögel i en tjock plast skräp väska och placera den utanför genom ett fönster i huset - detta minimerar ytterligare förorening av andra rum.


articoli Correlati