Symtom på Piriformis syndrom

Piriformis syndrom ses ofta efter en kompressionsskada eller muskelansträngning i ryggen eller nedre extremiteterna. Orsakas av samverkan mellan piriformis muskeln och ischiasnerven, kan tillståndet kännetecknas av en förlust av känsla eller intensiv smärta i benen och nedre delen av ryggen. Villkoret är lätt förväxlas med andra neurologiska tillstånd, och det är nödvändigt att testa dessa innan diagnos, eftersom inga tillförlitliga testet finns med som att bekräfta Piriformis.

Svårighet Sitting

Piriformis orsakar tråkig, bultande smärta i skinkorna. De som sitter under långa perioder kan finna det obehagligt att göra det med Piriformis syndrom.

Domningar

Eftersom ischiasnerven komprimeras av piriformis muskeln är domningar i benet och även skinkor vanliga. Nerven är komprimerad, och nervimpulser kan inte resa hela sin längd för att rapportera sensation.

Leg Svaghet

Ischiasnerven levererar nästan all känsla i benen, och när den pressas samman, kan nerv förnimmelser inte resa effektivt att reglera benen. Detta gör att benen att vara svag och kan åtföljas av stickningar och domningar.

Missuppfattningar

Piriformis syndrom är vanligt fel diagnos som ischias orsakas av kompression av ischiasnerven genom skivorna i ryggen. Det är nödvändigt att utesluta detta villkor för att diagnostisera Piriformis korrekt.

Orsaker

Piriformis orsakas av kompression eller missbildning av ischiasnerven genom piriformis muskeln. Denna muskel, efter en skada eller faller, kan lämna in sig mot ischiasnerven orsakar Piriformis syndrom.

Behandling

Piriformis syndrom, i dess mildare former, vanligtvis behandlas med lokalbedövning eller med hjälp av orala antiinflammatoriska läkemedel. Patienter som behåller större rörelseomfång kan finna att stretching och spände övningar är effektiva. För svåra fall är den enda effektiva behandlingen invasiv kirurgi, i vilken patientens muskler fysiskt flyttas bort från ischiasnerven eller trimmas ned för att avlasta trycket.


articoli Correlati