Symtom på en Meningiom Tumör

Meningiom avser en tumör som utvecklas i membranen som omger ryggmärgen och hjärnan. Meningiom kan utvecklas i någon av de tre skikten i hjärnhinnorna: spindelvävshinnan, den pia mäter och dura mäter. De flesta meningiom inte cancertumörer; Men att kalla dem godartad är en missvisande eftersom även godartade tumörer kan vara livshotande om de inkräktar på hjärnan.

Typer av meningiom

Meningiom kan uppstå i en plats, eller på flera webbplatser. Vissa är långsamt växande (som de flesta godartade meningiom är), medan andra växer snabbt. Generellt meningiom är endast symtomatisk när de växer stora, men beroende på deras specifika plats i hjärnan eller ryggraden, kan vissa vara mer symptomatiskt än andra.

Vanliga symptom

De vanligaste symtomen på meningiom, upplevs av de flesta patienter, krampanfall, huvudvärk och synbortfall. Vissa patienter kan också uppleva problem med minnet eller impulskontroll problem. Vissa patienter har svårt balansering. Vissa patienter upplever också fokala neurologiska defekter.

Focal Neurologiska Defekter

Focal neurologiska defekter inkluderar svaghet i armar och ben, speciellt armar och ben. Vision förlust anses också en samlingspunkt neurologisk defekt. Dessa symtom är vanliga, särskilt med vissa typer av tumörer i hjärnan. Ofta är dessa fokala neurologiska defekter är en av de tidigaste symtomen, men börjar mer milt och successivt förvärras eftersom tumören växer.

Symtom Efter typ av tumör

Olika typer av meningiom tumörer orsakar olika specifika symtom, baserat på deras plats. Vissa tumörer, så kallade luktspår meningiom, växer på nerverna som ansluter näsan till hjärnan och stör luktsinnet.

Sphenoid meningiom växer i nerverna bakom ögat och orsaka synproblem. Dessa tumörer kan också orsaka problem med ansiktet, bland annat förlust av känsel och domningar. Petrovlival meningiom växer nära trigeminusnerven, och även orsaka kraftig smärta i ansiktet eller spasmer i musklerna i ansiktet. Intraorbital meningiom kan orsaka utbuktning av ögonen.

Posterior fossa meningiom växer under hjärnan och kan orsaka hörselskador.

Diagnos

Läkare diagnostisera meningiom är baserad på en rapport av symtom, tillsammans med CAT skannar och MRI tester. Datortomografi kan hjälpa till att bestämma omfattningen av tumörens storlek, och kan avgöra om tumören är härdning och sannolikt kommer att orsaka ytterligare problem eller symptom.


articoli Correlati