Symtom på en Brain beslag

Hjärnan kommunicerar genom elektriska signaler. Emellertid när det finns onormal elektrisk aktivitet, kan ett anfall ske. Den typ av beslag och de resulterande symtom du kan ha beror på den region i hjärnan där den är belägen. Eftersom symtomen av en hjärna beslag kan variera från knappt märkbara till att förlora kontrollen och faller, är det viktigt att veta hur man ska sänka din risk för krampanfall och hur du skyddar dig under ett anfall.

Orsaker

Kramper kan orsakas av en mängd faktorer. Bland dem är en skada på hjärnan på grund av hjärntumörer, hjärnskador, degenerativa hjärnsjukdomar, medfödda missbildningar i hjärnan, hjärn abscess, meningit, encefalit, neurosyfilis, traumatisk hjärnskada eller stroke. Alkoholister, som dricker tungt ofta, sedan plötsligt upphöra att dricka, är också i riskzonen för att ha ett anfall. Dessutom har onormala nivåer av natrium eller glukos, antingen för mycket eller för lite, kan resultera i ett anfall. De onormala nivåer kan orsakas av njur-eller leversvikt.

Symptom

Symtom på en hjärna beslag beror på hjärnan loben där beslag är lokaliserad. De vanligaste symtomen är förlust av muskelkontroll, faller plötsligt, ryckningar och spänningar i musklerna. Andra symtom är förändringar i medvetandet, känslor, känsla och vision. Men vissa människor inte ens märker att de har ett anfall om de uppvisar symtom lättare; Dessa symtom stirrar ut i några minuter - ett exempel på en förändring i medvetandet. En indikator på en on-kommande beslag smaka en bitter eller metallisk smak.

Tidslinje

De flesta beslagen varar några minuter, sällan går över 15 minuter. Kramper komma plötsligt och ibland utan förvarning. För människor vars symtom är hela kroppen skakar, ska den upphöra inom 5 minuter.

Söker medicinsk hjälp

Om du har ett anfall för första gången, ring 911 Eftersom anfall kan orsakas av allvarliga sjukdomar är det viktigt att undersökas. Dessutom, om beslaget händelsen varar längre än vanligt, läkarvård bör eftersträvas omedelbart.

Förebyggande

Det finns inget sätt att förhindra ett oprovocerat anfall. Hälsofrågor och undvika illegala substanser kan sänka risken för ett anfall. Om du är utsatt för anfall, kan hjälm förhindrar huvudskador och hjärntrauma. Dessutom bör du inte köra bil om du har täta anfall.


articoli Correlati