Stimulering för neuropatisk smärta

Neuropatisk smärta är kronisk smärta till följd av nerv eller vävnadsskada. Det är inte ett villkor som är specifik för någon kroppsdel, men är oftast förknippas med tillbaka frågor som leder till stickningar och domningar i fingrarna. Du kan ha mer svår smärta som skjuter genom en region. Det finns många sätt du kan skada dina nerver. Några av de vanligaste är trauma, herniated skivor eller degenerativa sjukdomar. Elektrisk stimulering kan användas för olika nivåer av smärtans svårighetsgrad för att behandla neuropatisk smärta.

Att använda elektrisk stimulering

Om du lider av kronisk smärta och inte få befrielse från mediciner eller andra former av terapi (is, värme, sjukgymnastik) kan du vara en bra kandidat för elektriska stimuleringsterapier. Tala med din läkare om de två huvudsakliga sätt elektrisk stimulering är gjort för neuropatisk smärta: genom huden eller inopererad i ryggraden. Nivån av smärta du upplever tillsammans med platsen för din skada och mentala tillstånd kommer att kraftigt påverka vilka behandlingar läkaren undersöker. Informera din läkare om eventuella hjärtproblem, pacemakers eller andra medicinska tillstånd som kan påverkas negativt av elektriska stimuleringsterapier.

Hud Stimulering

Den TENS-apparat används ofta för att lindra kronisk smärta genom att tillämpa elektriska impulser till nervändarna. TENS står för "transkutan elektrisk nervstimulering" och kommer i en liten enhet som ofta kan hållas i handen (beroende på tillverkare och modell). Du placerar elektroder på huden över det område som är källan till din smärta. Du kommer att ha flera inställbart från en knappt märkbar pirra till en faktisk chock. Utgångspunkten är att smärtmottagning förvirrad av stimulering kontra kronisk smärta, vilket gör att hjärnan för att blockera ingången under en period. Det kan också stimulera endorfin release.

Kirurgisk implantation

Om du är i svår kronisk smärta som hämmar din förmåga att göra dagliga aktiviteter och inga andra behandlingar hjälper, kan din läkare ser till neurostimulering direkt på ryggmärgen. Detta är ett kirurgiskt ingrepp som implantat en enhet som du kontrollerar. Elektroderna är placerade på ryggen och springa till en enhet utanför kroppen liknar en pacemaker eller TENS-apparat. Du styr utgången. Ideala kandidater måste visa en sund mentalt tillstånd för att få implantatet förfarande gjort. Kandidater med depression eller ångest till följd av sin kroniska smärta kan inte kvalificera sig. Du bör prata om dina alternativ med din smärtlindring expert.


articoli Correlati