vänja sig vid en cpap

Nasal CPAP Protocols

Continuous Positive Airway Pressure (CPAP) är en maskin som ger luft till en patient genom användning av näsgrimma. Detta lufttillförselsystem används oftast för obstruktiv sömnapné, kronisk hjärtsvikt och hos nyfödda som behöver extra syre. CPAP fungerar genom att ge kontinuerlig luft i näsan. Enligt Slides var CPAP användes först på 1940-talet, ursprungligen på sjukhus som kritiskt sjuka patienter avvänjning av mekanisk ventilation. Den första användningen var via helmask eller endotrakealtub. I början av 1980-talet var en nasal mask fram och den första hemmabruk för obstruktiv sömnapné ordinerades.

Obstruktiv sömnapné

CPAP är den mest använda behandlingen för obstruktiv sömnapné. CPAP konstant luftflöde i näsan lindrar hinder och stimulerar normal andning. Behandlingen är säker för alla åldrar. Typiska protokoll för obstruktiv sömnapné patienter är för professionell övervakning kan ske över natt i ett sömnlaboratorium, typiskt inrymd i ett sjukhus. Den sömnlaboratorium Studien mäter hur allvarlig sömnapné och lämplig CPAP dosering. När resultat och dosering bestäms får patienten en CPAP-maskin. Eftersom maskinen är något skrymmande i ansiktet och kan orsaka obehag eller förlägenhet, patienter brukar ta några nätter för att vänja sig vid den. Men desto bättre sömn som CPAP ger grund lättare andning, brist på snarkning och mindre vakna upp make använder maskinen mycket fördelaktigt. CPAP botar inte obstruktiv sömnapné och måste användas varje natt, som brist på användnings orsaker tillbaka symptom.

Hjärtsvikt

Vanligtvis hjärtsvikt patienter som använder CPAP lider också obstruktiv sömnapné. CPAP vid behandling av hjärtsvikt är en nyare användning, först infördes 1989, när forskare upptäckte att terapin var ansvarig för att öka den vänstra kammarens ejektionsfraktion i hjärtat. En hög ejektionsfraktion är en bra prediktor att plötslig hjärtdöd inte kommer att inträffa. CPAP ger också andra fördelar för hjärtat, till exempel sänkta mitral regurgitation och sänkta nivåer av aminosyran kallas atrial natriuretisk peptid och katekolamin noradrenalin, som båda är avgörande för friska hjärtfunktion. CPAP protokoll för hjärtsvikt är de samma som för obstruktiv sömnapné, med den patient som övervakas över natten i ett sömnlaboratorium för att bestämma den lämpliga dosen. Som med behandling för obstruktiv sömnapné i sig måste patienterna ha enheten varje natt för att se långsiktiga fördelar.

CPAP i Spädbarn

CPAP är standardbehandling för spädbarn som föds med mindre än 34 veckors graviditet. Dessa nyfödda nästan alla upplever återkommande episoder av apné och är allmänt behandlas med CPAP. Två nasala metoder kan användas för spädbarn: näsgrimma eller bubbla CPAP, som täcker hela näsan med plaströr. Båda metoderna förbereds av en andningsterapi lag. Spädbarn får CPAP vid 70 procent syre. Vid tidpunkten för spädbarnets leverans, är den utrustning och syreblandare ställdes och syrgasflödet inställes. Den luftfuktare i CPAP är fylld med 5 cm vatten och testades med avseende på lämpligt flöde mot handflatan. Den neonatala laget följer återupplivning protokoll enligt sjukhusstandarder, värmer barnet, positionerar huvudet och suger luftvägarna. Barnet torkas sedan och stimuleras att andas, flyttas sedan till CPAP. CPAP används också för att behandla spädbarn som nyligen har extuberade eller som lider av andnödssyndrom. Allmänna indikationer för användning av enheten är ökad andningsarbetet, dåligt expanderade lungorna på lungröntgen, atelektas (kollapsade lungan), lungödem eller blödning, apné, extubation, tracheomalacia (svaghet i luftstrupen) eller andra luftvägsbrist och phrenic nerv pares (förlamning av membranet).

Gastric Bypass före drift Diet

Gastric bypass operation minskar magens storlek så att livsmedel kan kringgå en del av tunntarmen. Den minskade storleken på magen hjälper dig att känna full snabbare, så att du förbrukar mindre mat och sänka ditt dagliga kaloriintaget. Du absorberar också färre kalorier under matsmältningen med förbi en del av tunntarmen.

Före drift Diet

För att förbereda sig för operation, för att din läkare kommer att ge en speciell diet påbörjas en eller två månader före utsatt datum. Kosten är tänkt att förbereda dig för att behålla nya matvanor när gastric bypass utförs. Det är viktigt att vänja sig vid den nya dieten som din mage inte kommer att kunna lagra mycket mat efter operationen. Överätande utlöser illamående och kräkningar, och riskerar sträcker den nyligen definierade magtrakten. Eftersom din kropp absorberar mindre av den mat du äter, är det också viktigt att du se till att du får tillräckligt med näring och protein för att bibehålla god hälsa. Börjar dina nya matvanor i god tid innan operationen också gör levern tid att krympa. Detta gör att din kirurg för att få tillgång till magsäcken via ett mindre snitt.

Rekommenderade före drift Livsmedelstyper

Den allmänna gastric bypass pre-operativ diet kräver dagligt intag av fyra protein portioner, två fullkorn portioner, två portioner frukt och grönsaker, och tre portioner av hälsosamma fetter. Välj magert protein som fisk, magert kött, nötter, bönor, magra mejeriprodukter och ägg. Hälsosamma fetter är begränsade till nötter och olika oljor, t ex, linfrö, raps och olivolja. Underhålla fiberrik, fettsnål kost fram till sju dagar före bypassförfarandet är planerad. Vid det laget kommer du att uppmanas att byta till en flytande protein diet bestående av sex till sju portioner av en kommersiell diet shake såsom Säker, Slim Snabb eller Boost. Det är viktigt att konsumera minst sex 8-ounce glas vatten varje dag, speciellt under de sista sju dagarna före operationen. Förutom vatten kan du ha sockerfri klara vätskor, såsom Kool-Aid eller Crystal Light. Undvik sockerhaltiga, kolsyrade och koffeinhaltiga drycker.

Före drift Portion kontroll

Portion kontroll är den mest kritiska komponenten i gastric bypass operation livsstil. Lär dig att anpassa sig till mindre portioner. Efter operationen kommer du att kunna äta mycket små mängder mat i ett sammanträde. Läs etiketterna på allt du förbereda och konsumera. Ät bara föreslog tjänstgör belopp enligt förteckningen på förpackning. Mät allt innan du äter. För livsmedel utan etikett rekommendationer, bör kött portioner vara 3 gram, råa grönsaker portion är en kopp, bean delar är 4 gram, och kokta grönsaker, pasta och juice delar är en halv kopp. Frukt delar skiljer sig åt beroende på vilken typ av frukt. Tala med din läkare om du har några frågor om din individuella kost plan före och efter operation.

Hur krympa magen efter Gastric bypass

Gastric bypass är den kirurgiska minskning i magen så att den inte kan hålla tillräckligt med mat för att bidra till viktökning. Tyvärr i vissa fall, magen återfår sin forna storlek på grund av överätande och sträckning av magslemhinnan. Det är möjligt att krympa magen efter gastric bypass magen tillbaka till en normal storlek genom att följa de rätta matvanor.

Instruktioner

1 Drick dina måltider under några veckor efter gastric bypass operation. Du måste fylla på näringsrika drycker såsom vegetabiliska cocktails eller frukt smoothies. Du kan blanda grönsaker och fruktdrycker med hjälp av en mixer eller juicepress. Håll dig borta från kaloririka drycker som kan bidra till viktökning, såsom läsk eller milkshake. Dessutom undviker gasfyllda livsmedel som bönor och kål som kan expandera magen.

2 Ät mindre mängder mat så att magen att vänja sig vid mindre sträckning. Efter gastric bypass bör du känner dig full efter att ha förtärt 2 till 4 matskedar mat.

3 Vänta i 30 minuter efter en liten måltid för att äta något annat. När du äter, expanderar magen att tillgodose livsmedelskonsumtion. Om du lägger mindre kommer det att anpassa sig och dra ihop till en mindre storlek.

4 inta vätska när du känner dig hungrig för att fylla magen innan du äter för att undvika att äta för mycket. Lyssna på din kropp signaler. Om din kropp säger till dig att du har fått nog, sluta äta.

5 Sätt maten på mindre tallrikar och få det att verka aptitretande. Tugga varje tugga ordentligt så att du ger magen tid att smälta innan du lägger mer mat. Ju mer full du känner, desto mindre troligt att du kommer att vara att äta för mycket. Att äta mindre mat kommer att hjälpa magen att dra ihop sig till normal storlek snabbare efter en måltid.

6 Fyll på små mängder mat under hela dagen. Om du äter små portioner ofta, kommer du inte hungrig och magen kan aldrig helt expandera. Dessutom äter oftare kommer att hålla ämnesomsättningen arbetar ständigt för att smälta maten, vilket ökar din ämnesomsättning nivå och bränna fett.

7 Konsumera mer protein och mindre kolhydrater. Protein är svårare att smälta och kommer att få dig att känna fylligare längre. Kolhydrater kan expandera i magen och få den att sträcka sig för att rymma.

Kan Diabetiker Använd Adipex?

Adipex-P är ett läkemedel som syftar till att bidra till viktminskning. En stimulerande och aptitnedsättande som liknar en amfetamin, är det som föreskrivs för att människor som är extremt överviktiga. Recept är endast kortvarig användning, vanligen 3 till 6 veckor. Personer med vissa hygienkrav ska inte ta Adipex.

Identifiering

Adipex tillverkas av Gate Pharmaceuticals och dess generiska namn är fentermin hydroklorid. Läkare ordinerar det som en del av ett övergripande program för viktminskning som även omfattar rådgivning, bantning och motion. Läkemedlet bör endast användas av överviktiga människor som har en närstående tillstånd som diabetes, högt blodtryck eller höga kolesterolvärden, och står inför risken för allvarliga medicinska problem.

Funktion

Adipex påverkar det centrala nervsystemet genom att förhindra hunger signaler från att nå hjärnan. Dess stimulerande egenskaper gör den enskilde känner att han eller hon har extra energi, vilket är bra för början eller fortsätta ett träningsprogram. Under den korta Adipex recept, kan diabetiker vänja sig vid att äta en föreskriven diet som de kan ha haft problem efter tidigare.

Varning

Människor ska inte ta Adipex om de är allergiska mot stimulantia, eller har en historia av alkohol eller drogmissbruk. Adipex bör inte tas av personer med hjärtsjukdomar, åderförkalkning, hypertyreos eller glaukom. Forskare har inte uppnått avgörande resultat i fråga om negativa resultat för åldrar under 16 eller över 60, eller de som är gravida eller ammar, så Adipex bör inte tas av dessa personer.

Effekter

Adipex har flera möjliga biverkningar. Det kan förvärra ångest, och orsaka sömnsvårigheter och irritabilitet. Det kan orsaka hudproblem också. Adipex kan orsaka biverkningar om folk dricker alkohol. Folk bör tala med sin läkare om alla andra mediciner de tar, eftersom Adipex interagerar med flera läkemedel.

Överväganden

Eftersom Adipex liknar en amfetamin och orsakar en snabbare puls, är det som föreskrivs för bara en kort tid, och bör användas med försiktighet av personer med andra hälsoproblem. Läkare ordinerar det för människor vars fetma och relaterade tillstånd indikerar en större hälsorisk än för korttids Adipex användning. Alla som har diabetes eller högt blodtryck bör ha en fullständig fysisk och diskutera dessa villkor med en läkare innan du påbörjar drogen. Diabetiker som tar insulin eller andra blodsockersänkande läkemedel kan behöva en justering av sin medicin nivå samtidigt som Adipex.

Bestående biverkningar från Fentanyl Pain Patch

När det gäller behandling av kronisk eller svår smärta, det finns få mediciner högre på listan än fentanyl. Fentanyl är normalt ges till patienter som har byggt toleranser, eller ta emot någon befrielse från opiater som morfin och Oxycontin. En sådan kraftig smärts väntas komma med en rejäl varningsetikett.

Addiction

Fentanyl är en kraftfull narkotika. Som sådan, bär den en hög riskfaktor för missbruk. Patienter som utövar dålig kontroll över användningen av fentanyl, samt de som fortsätter att använda drogen efter dess behov har utrotats, löper störst risk att bli missbrukare.

Beroendet

Långvarig användning av fentanyl kan ge upphov till att vänja sig vid att ha läkemedlet i sitt system. De som kräver högre doser av medicinen är också i riskzonen för kemiskt beroende. När kroppen blir berövade vad det har blivit van vid, får svåra abstinensbesvär manifestera.

Leverskada

I några sällsynta fall har fentanyl skrivits med permanenta skador på levern. De med en historia av problem med levern är oftast inte livskraftiga kandidater för denna metod för smärtlindring.

Andningsdepression

En av fentanyl har biverkningar är långsamma andetag. Om höga doser används under en längre tid, kan depression av kroppens andningsorganen blir långvarig eller permanent.

Varning

Sidorisker effekt kan öka om du använder ett fentanylplåster som har manipulerats. Använd aldrig ett fentanylplåster som skurits eller split.

Lösningar för Foot Heel Pain

Plantar fasciit, även känd som hälsporre, är den vanligaste orsaken till foten smärta i hälen. En hälsporre uppstår när ett ligament i foten blir trasiga och irriterad. Detta tillstånd kan vara mycket smärtsamma och försvagande. I svåra fall kan det försämra fötterna och göra sig igenom dagen extremt svårt. Ta hand om plantar fasciit så snart som möjligt för att undvika ett svårt fall av hälen smärta och göra behandlingen enklare.

Orsaker

Det finns flera möjliga orsaker till plantar fasciit. Överviktiga människor är mer i riskzonen för hälsporre på grund av den extra vikten drabbar fötter och vader. Vadmusklerna som är hård och tät kan orsaka häl smärta på grund av att muskler och ligament i kalven ansluta till vävnader och muskler som omger hälen. Andra orsaker är otillräckligt hålfotsinlägg och för mycket ansträngning på fötterna (gå runt för mycket eller spendera hela dagen står upp).

Behandling

Behandlingen kan variera beroende på den exakta orsaken till villkoren. Ibland det finns flera bidragande faktorer till uppkomsten av plantar fasciit. Börja med att infoga sulor i dina skor. Varje morgon, utför kalven sträcker att öka flexibiliteten i vadmusklerna. Om du är på fötterna hela dagen, se till att ta regelbundna pauser för att sitta ner och vila fötterna. Överväg släppa extra pounds om det är för mycket stress på fötterna. I svårare fall kan du behöva ta några dagar ledigt för att gå till återhämta sig. Vila dig fötter och tillämpa is till hälen. Höj hälen högre än ditt hjärta för att minska inflammation.

Andra överväganden

Plantar fasciit kan också orsakas av utslitna, på stöd från skor. Överväg att köpa nya promenadskor och bära dem i stället för andra skor, såsom klackar eller flip-flops, så mycket som möjligt.

Ibland, om genomförande av en sund livsstil för intensiv träning efter att ha lett en stillasittande livsstil kan leda till hälsporre eftersom fötterna inte har anpassat sig till den ökade aktiviteten. När börjar en ny övning rutin, se till att börja långsamt för att ge dina fötter en chans att vänja sig vid aktivitet.

Hur man använder en ankelfotortos (AFO)

Om du har fot eller fotled smärta, är det möjligt att en ankelfotortos (AFO) kan bidra till att lindra din smärta. Ortoser är anordningar som placeras i dina skor som hjälper till att justera hur du går och står. Dessutom kan vissa enheter såsom avgjutningar och hängslen användas om smärtan eller tillståndet är allvarligt.

Instruktioner

1 Bestäm vilken typ av AFO du tror att du kommer att behöva. Om du har fot smärta, har en låg eller hög båge, eller är handfallen, du sannolikt behöver en enkel ortos som är skräddarsydd för din fot. Om däremot har din oro för att göra mer med din fotled eller underben extremitet, du kommer troligen inte bara behöver en fot ortos, men också någon form av ett stag.

2 Beställ premade mögel eller gjutna. Besök en webbplats som gör att du kan förbeställa en ortos mögel eller gjutna. Ett exempel på en sådan webbplats är FootinMotion.com eller KevinOrthotics.com (se referenser).

3 Följ anvisningarna på formen eller gjutna som sannolikt kommer att kräva dig att kliva barfota in i en skum eller blandning som kommer att ta en form av foten.

4 Maila formarna tillbaka till företaget som du köpt dem och de kommer att skapa en ortos för dig och skicka det tillbaka till dig.

5 När du har fått din ortos, placera dem i dina skor och bära dem så regelbundet som möjligt. Först blir det svårt att vänja sig vid dina ortoser, och de kan verka mer smärtsamt än du förväntar dig. Men inom en vecka eller två kommer du att märka en enorm förbättring och smärtan kommer att minska.

Tips

  • Om smärtan kvarstår, kanske du vill besöka en fotvårdsspecialist som kan skapa anpassade ortoser för dig eller kan hjälpa dig med de ortoser du köpt på nätet.

Litium Medicinering Biverkningar

Litium är en gammal standby läkemedel som används framträdande i behandlingen av bipolära manier. Det är ett antipsykotiskt och som man bär många risker med det. Den har några vanliga obehagliga biverkningar, eftersom det är en äldre läkemedel, men patienterna tycker att de är tillfälliga eller vänja sig vid dem och fortsätta att använda läkemedlet på grund av det gynnsamma resultatet av deras behandling. Det finns vissa biverkningar - inklusive en som är dödlig.

Vanliga biverkningar

De vanligaste biverkningarna av litium är milda till måttliga skalv i händerna, törst, tillfällig illamående och allmän kroppsliga obehag, som eventuella värk, smärta och muskelstelhet.

Allvarliga biverkningar

De allvarliga biverkningar av litium är många och kräver medicinsk hjälp. De inkluderar dimsyn, förvirring, trötthet, viktökning, svimning episoder, inkontinens, svår törst, svår eller minskad urinering, medvetslöshet, förlust av koordination, ofrivilliga ryckningar eller muskelrörelser eller likstelhet (tecken på tardiv Dyskenisia), huvudvärk, ringningar Ljud i öronen, långsam eller oregelbunden hjärtrytm, handled och fotled svullnad och sluddrigt tal.

Allergiska reaktioner

Allergiska reaktioner mot litium kräver omedelbar läkarvård. De allergiska biverkningar är nässelfeber, hudutslag, andningssvårigheter, tryck över bröstet och svullnad i munnen, läppar, ansikte eller tunga.

MNS och TD

Malignt neuroleptikasyndrom och tardiv Dyskenisia kan utlösas av antipsykotiska läkemedel. Malignt neuroleptikasyndrom karaktäriseras av feber, svettningar, fluktuation i blodtryck, muskelstelhet och autonom dysfunktion. Med tiden, symtomen förvärras och död inträffar om det inte behandlas. Tardiv Dyskenisia är inte dödlig, men det är mycket smärtsamt och kräver behandling innan det kommer att sluta. Tardiv Dyskenisia är repetitiva, mycket smärtsamma muskelrörelser i ansiktet och kroppen, såsom läpp rynka, grimaserande, tunga utskjutande, tuggrörelser, fingerrörelser, snabb blinkande, arm och bål spasmer, benrörelser, och liknande repetitiva och meningslösa rörelser. Återigen, dessa rörelser brukar inte sluta på egen hand utan medicinsk åtgärd.

Slutsats

Var medveten om effekterna av antipsykotiska läkemedel och se till att vara vaksam på att vakta dig själv eller andra mot uppkomsten av allvarliga eller smärtsamma ogynnsamma förhållanden. Söker behandling omedelbart om något är fel.

Hur du handskas med Panic Samtidigt försöker man använder en CPAP

Obstruktiv sömnapné är ett tillstånd där patientens luftvägar blir blockerad när de sover. Patienten kommer att tillfälligt sluta andas och, i allmänhet, vakna. Patienter som lider av sömnapné kräver användning av en CPAP (continuous positive airway pressure) maskin. Maskinen blåser lufttryck, genom slangen och en mask, i patienterna airways att hålla dem öppna. Patienten kan då andas och sova ordentligt.

Tyvärr har många patienter har svårt att anpassa sig till användningen av en CPAP-maskin. Vissa kan till en början uppleva panik när han försökte använda maskinen. Men de flesta patienter kan justera inom en vecka eller två. Följande tekniker kan minska panik och hjälpa patienten att anpassa sig till användningen av en CPAP.

Instruktioner

Reducerande Panic med CPAP

1 övning med CPAP-maskin under vakna timmar, medan du läser en bok, titta på TV eller deltar i annan störande verksamhet. Många patienter har svårt att anpassa sig till användningen av en CPAP, särskilt under de första två veckorna. Patienterna kommer att ha mindre ångest under dagen, vilket gör detta ett bra tillfälle att öva, och distraktioner kommer att hjälpa patienten gradvis anpassa sig till maskinen.

2 Börja använda CPAP-maskin 30 minuter till en timme innan du försöker somna. Delta i en lågintensiv, distraherande aktivitet, såsom som användes tidigare på dagen. Ge tid att vänja sig att ha på maskinen innan du försöker somna med den för att minska ångest och panik.

3 Öka "ramp" tid på CPAP-maskin. Inställningen "ramp" får CPAP att börja vid ett lägre tryck och ökar under en önskad tidsperiod, från 5 till 45 minuter. Detta gör det möjligt för patienten att gradvis anpassa sig till maskinen, vilket gör övergången till det föreskrivna trycket lättare. En patient som lider av panik när du använder maskinen bör ställa in CPAP-maskin till den högsta "ramp" tid.

4 Be doktorn att tillfälligt sänka trycket och långsamt öka den över en period om cirka två veckor. Patienter som har en tuff tid juste, efter att ha använt maskinen i två veckor är så, kan dra nytta av denna tillfälliga minskning och mer gradvis höjning. Patienten kan fortsätta att använda "ramp" inställningen genom denna justering fasen, liksom.

5 Be läkaren att förskriva ett recept för sömntabletter eller ångestdämpande medicin. Patienter som har svåra panik episoder vid användning av maskinen kan tillfälligt dra nytta av dessa mediciner. Efter en rimlig anpassning, kan patienten avbryta sin användning som rekommenderas av läkaren.

Vad är en Focal beslag?

Focal anfall är också kända som delvis, enkla och komplexa anfall, men de alla betyder samma sak - onormal elektrisk aktivitet i ett visst område i hjärnan. Om de är enkla-partiella anfall, kommer de inte att påverka minne eller medvetande. Om de är komplexa partiella, kommer de inte bara att påverka ditt minne och medvetande, utan också ditt beteende. Även om de i allmänhet börjar och förblir i ett område av hjärnan, är det möjligt för dem att påverka hela hjärnan, utvecklas till en generaliserad beslag, den mest allvarliga typen av anfall.

Grunderna

En samlingspunkt beslag kan uppstå i alla åldrar och kan yttra sig som en enstaka episod eller kroniska kramper, även känd som epilepsi. Det är vanligare hos vuxna än hos barn. Den avvikelse kan ha varit närvarande vid födseln, eller det kan utvecklas till följd av skallskada från ett fall eller olycka, en infektion som hjärnhinneinflammation eller hälsotillstånd som inkluderar hjärntumörer och stroke. För många patienter men, det inte finns någon identifierbar orsak för deras tillstånd.

Symptom

Någon med fokala anfall kan lida av någon eller alla av följande symtom. Observera dock att många med epilepsi i allmänhet lider av liknande symptom med varje avsnitt de upplever. Symtomen omfattar onormala rörelser av huvudet, tvingade svarvning av hennes huvud, en sammandragning och avslappning av muskler, läpp smällde eller onormala mun beteenden, en domningar eller stickningar som finns kvar i en lokal del av kroppen eller sprider sig till olika områden, hallucinationer sådana som höra, se eller lukta saker som inte finns, buken symtom som smärta, illamående eller kräkningar, vidgade pupiller, ökad hjärtfrekvens eller puls, förlorar medvetandet och förändringar i humör, känslor eller vision.

Diagnos

Innan några diagnostiska tester, kommer patientens neurolog eller akuten läkaren ställa en rad frågor om sin sjukdomshistoria. Detta kan inkludera tidigare episoder som inte rapporterats, familjehistoria och eventuella villkor som kan anses en riskfaktor såsom tidigare hjärnoperationer. Läkaren kan sedan beställa en EEG, ett test för att övervaka den elektriska aktiviteten i hjärnan. Vissa kan beställa en sömnbrist EEG eftersom bristen på sömn är en typisk trigger för många patienter med epilepsi. Under en EEG kan andra triggers införas, t.ex. snabba blinkande ljus - det är en annan vanlig trigger bland dem som diagnostiserats med kramper. Detta test visar förändringarna från normala strömhjärnaktivitet till onormal. En datortomografi eller magnetkamera kan också beställas för att visa den exakta platsen för lesionen som orsakar symptomen.

Behandling

Behandling för fokala anfall har många variabler, den första är om det är en isolerad episod. Om patienten uppvisar utan epileptiska anfall i anamnesen och har inga riskfaktorer, men ändå har utsatts för en gemensam utlösare av anfall som en toxisk reaktion på kemikalier eller hög feber, den enda behandling som krävs kan vara att undvika dessa triggers. Men om patienten har kroniska eller återkommande kramper och har fått diagnosen epilepsi, hon kommer att placeras på antiepileptiska mediciner. Svaret på dessa läkemedel kommer att variera från person till person - vad som fungerar bra för en kanske inte fungerar för en annan. Därför kan det ta flera justeringar i doseringar och mediciner innan anfall hanteras. I vissa fall är flera läkemedel krävs.

Att minska riskerna

Även om det inte finns något botemedel mot epilepsi, det finns åtgärder du kan vidta för att minska dina chanser att få ett anfall. Den mest uppenbara är att ta din medicin enligt ordination. Om du upplever allvarliga eller svåra biverkningar, kontakta din läkare omedelbart för att få din medicin justeras eller ändras till en som fungerar för dig. Ibland biverkningarna är inte värt fördelarna med läkemedlet. Varje människa med epilepsi har en egen trigger, en sak eller flera saker, som gnistor deras anfall. För vissa är det stress, för andra blinkande lampor, och ännu för andra saknar sömn. När du först börjar med kramper, skriva ner vad som hände strax innan beslaget inträffade. Att göra detta varje gång du har ett anfall hjälper dig att avgöra vad som gnistor dina anfall och hjälpa dig att undvika dessa triggers.

Överväganden

Även en epilepsidiagnos är inte något du vill skrika från hustaken, är det en bra idé att berätta för dina nära vänner och familjemedlemmar så att de är förberedda om du har ett anfall i deras närvaro. Även om du inte är anfallsfria under minst sex månader, inte köra ett fordon. Kramper kan vara oförutsägbara och du kan inte bara riskera ditt liv, men livet för dem på vägen runt dig. Slutligen, kom ihåg att diagnosen epilepsi är inte en dödsdom. Det kan ta ett tag att vänja sig som din medicin ordineras och justeras. Även då kan du ha regelbundna episoder som kan vara nedslående. Men den springande punkten är här - du kan fortfarande leva ett lyckligt, hälsosamt liv med detta villkor och bevisa för dem omkring dig att epilepsi inte är något att frukta.

Varning

Det finns vissa stunder då akut medicinsk vård bör eftersträvas, även för dem som har fått diagnosen fokala anfall under en tid. Om hans beslag varar längre än vanligt eller har upprepade kramper inom en fem minuters tidsram, ring 911 omedelbart. Även om han har upprepade kramper och inte återfår medvetandet i mellan, eller hans beslag slutar och tio minuter senare fortfarande desorienterad när bad enkla frågor såsom vilket år det är eller hans adress är, ring en ambulans.

Hem rättsmedel för Roxicodon Withdrawls

Roxicodon är varumärket för drogen oxikodon. Den marknadsförs av Xanodyne Pharmaceuticals, och är kommersiellt tillgänglig med ett recept för att behandla kronisk smärta.

Funktion

Oxikodon är ett CNS-dämpande. Det hjälper patienter med kronisk smärta hantera sin smärta genom att stimulera opioidreceptorer har hittats i det centrala nervsystemet som aktiverar en analgetisk respons. Med tiden, när en patients kropp blir van vid drogen, kan de behöva ta mer för att uppnå smärtstillande effekt. På grund av detta är det risk för felaktig användning eller missbruk högre än med några andra läkemedel.

Utträde

Som med många opioidanalgetika, plötsligt stoppa medicinering kan orsaka en patient att uppleva tillbakadragande. När det är möjligt bör patienten försöka avvänja sig bort av Roxicodon genom att gradvis minska läkemedelsdosering i stället att stoppa "cold turkey". Abstinenssymptom kan tyckas influensaliknande karaktär. Dessa symtom är feber, frossa, värk i kroppen, illamående, diarré, letargi, hosta, sömnsvårigheter, rinnande ögon och hjärtklappning.

Rättsmedel

Om du inte kan hitta en läkare för behandling av uttag, finns det gör-det-själv-lösningar som kan hjälpa lindra svårighetsgraden av symtomen. Over-the-counter läkemedel såsom dextrometorfan hostmedicin kan lindra cravings, illamående och irritation medan psuedoephederine har visat att mildra behov av att urinera och antihistaminer kan hjälpa till med irritabilitet och rastlöshet. Även om du inte känner för det, är det en bra idé att försöka motion. Fysisk aktivitet producerar endorfiner som kan lindra smärtan och får dig att svettas ut gifter som produceras av Roxicodon.

Phentermine och Chantix biverkningar

Både fentermin och Chantix är receptbelagda läkemedel som ofta tas för att ändra beteende. Phentermine tas för viktminskning, medan Chantix hjälper människor att sluta röka. Båda kan utlösa frisättningen av dopamin i hjärnan.

Chantix

Chantix är egentligen namnet varumärke för receptbelagda läkemedel vareniklin. När det används på rätt sätt minskar det cravings för nikotin och eufori i samband med rökning, så att patienten kan avvänja sig själva cigaretter. I detta avseende är det liknar nikotintuggummi eller plåster. Den Food and Drug Administration (FDA) har godkänt Chantix tas i 12 veckor. På läkarens val, kan läkemedlet förskrivas på nytt i ytterligare 12 veckor.

Phentermine

Phentermine är ett vanligt läkemedel ingrediens i cirka 25 receptbelagda läkemedel. Det är en aptitnedsättande i amfetamin familjen. Som med Chantix har FDA godkänt fentermin användning i kombination med diet och motion för en 12-veckorsperiod. Det kan förskrivas igen vid en läkares bedömning.

Funktion

Både Chantix och Phentermine utsläpp signalsubstanser i hjärnan för att hjälpa till att kontrollera kroppens reaktion på stimulus. I fallet med Chantix, signalsubstanser blockerar nikotin från att stimulera receptorer i hjärnan. Detta minskar angenäm effekten av rökning. Likaså när en patient använder fentermin, neurotransmittorer släpps utlösa kamp eller flykt svar, minskar hunger.

Tvist

Både Chantix och Phentermine har haft en del kontroverser på grund av extrema biverkningar. År 1987 en klinisk studie kopplat kombinationen av fentermin och Fenfluramin eller Dexfenfluramin (populärt kallad Phen-Fen), till hjärtklaffssjukdom. FDA begärde därefter att Fenfluramin och Dexfenfluramin tas bort från marknaden. De gjorde inget liknande begäran om Phentermine, och läkemedlet fortfarande vanligt förekommande idag. Med Chantix, i maj och juni 2008, "The New York Times" och "Washington Times" båda kopplade Chantix med en markant ökning av patienter med risk på grund av biverkningar, inklusive körning medan dåsig och psykotiska och allergiska reaktioner.

Biverkningar

Biverkningar som rapporterats för Chantix är huvudvärk, sömnlöshet, illamående och konstiga drömmar. Andra biverkningar kan vara en dålig smak i munnen, kräkningar, magkramper och förstoppning. Mer extrema, men sällsynta biverkningar inkluderar tankar om eller försök till självmord, oberäkneligt beteende och dåsighet. Biverkningar av fentermin är ökad hjärtfrekvens och blodtryck, hjärtklappning, rastlöshet, sömnlöshet, högt blodtryck, rastlöshet, sömnlöshet, irritabilitet, nervositet, dålig smak i munnen eller muntorrhet, eufori, klumpighet, dimsyn, förvirring, halsbränna, diarré , huvudvärk, psykos, klåda, trötthet, kramper, hallucinationer och manodepressivitet.

Vad är homeopati?

Att lära sig om alternativa helande metoder är populära bland många människor som söker olika sätt att bli botad eller läker sina nära och kära utan att använda mediciner eller maskiner. Med utnyttjande av naturen och allt som det erbjuder är ett sätt att lära sig hur man gör det.

Historia

Homeopati är ett alternativt sätt att erbjuda medicinska metoder för olika typer av sjukdomar och sjukdomar. Under de senaste 200 åren har homeopati utvecklats förbi sken av gammaldags rättsmedel och folklore läkemedel. Homeopati är en pågående vetenskap som har nått den punkt där medicinska skolor erbjuder grader av allehanda i denna typ av healing. Homeopati ser på en sjukdom på ett annat sätt än vanlig medicin gör. Den betonar också många olika metoder i behandling och förebyggande av sjukdomar och sjukdomar.

Åter & Healing

Att vara individspecifika, homeopati inte bara fungerar med människors sjukdomar. Det fungerar i samförstånd med sina liv, hem, känslor och mer. Samuel Hahnemann sa "Similia Similibus curentur," som översätts till "Let gillar bota gillar." Det betyder att man använder botemedel för en typ av symtom, att återskapa samma typ av symptom att i princip rensa den från kroppen genom att utlösa kroppens läkningsprocess.

Folklore Medicine

Ett exempel skulle kunna vara att om en person eller ett barn skulle få lite gift i sitt system, är folklore medicin som skulle anses Ipecac. Ipecac är en naturlig homeopatisk lösning som säljs i butiker och orsakar en att kräkas från sina naturliga växtingredienser.

Olika men Same

Nu i samma typ av exempel där kräkningar var en fråga eller ett requirement-- såsom från maginfluensa, där illamående och kräkningar var orsakas - samma läkemedel skulle ordineras. I dessa fall, endast de godkända, apotek förberedda doser skulle ges för att hjälpa den nödställde, genom homeopatiska medel.

Behandla oss Höger

När människor utnyttjar läka sin kropp med hjälp av återskapande sjukdomar - använder dofter, smaker och naturen i sin renaste former - man tror att kroppen kan gå in i självläkande läge. Våra kroppar är till för att kämpa för att hålla sig vid liv så länge som vi håller dem friska genom att äta rätt, motionera och ta in så lite konserveringsmedel och mediciner som möjligt. När vi fyller våra kroppar med sådana poster, våra kroppar kämpar för att bli av med fienden. Vi blir överviktiga, trött genom att misshandla oss. Men när vi behöver rätta oss själva, är det bra att veta att det finns sätt som inte involverar mycket eller det mesta av det som fick oss till den plats vi inte längre vill vara. Med hjälp av homeopati, kan vi bidra till att göra våra kroppar friskare och glad genom att gå tillbaka till naturen.

(1) National Center for homeopati; Vad är homeopati? ; 20 juni, 2006;
http://nationalcenterforhomeopathy.org/articles/view,35

Vitaminer för huden hälsa

Vitaminer är näringsämnen som behövs för din hälsa och välbefinnande, men de kan också vara till nytta för din hud. De kan hjälpa dig att få friskare, mer ungdomlig hy; de kan också skydda huden från de hårda element som du stöter på varje dag, även solen. Det är viktigt att lära sig om de vitaminer du tar, så att du vet varför du tar dem och hur man får dem.

Vitaminer på stöd hy

Vitamin C, som används som en kräm, kan hjälpa din kropp att göra mer kollagen, men dess ingredienser måste innehålla L-askorbinsyra, så att den kan få genom lagren av huden och hjälpa din hud på bästa möjliga sätt. För att hjälpa din hud totalt, rekommenderas det att du tar 500-1000 mg C-vitamin varje dag.
Vitamin E kan hjälpa din hud har en jämn kvalitet och det kan hjälpa till med dessa rynkor som smyger upp på dig som du ålder. Det är bäst att ta 400 internationella enheter varje dag. E-vitamin kan också hjälpa fläckar på huden som är torra och irriterande.
Vitamin A behövs för kroppen att hålla huden fuktig och hålla den från att bli uttorkade. Vitamin A hjälper kroppen vävnad för att hålla sig vid god hälsa och fixa sig när det behövs. Vitamin A är lättare finns i vissa livsmedel du äter. Den kan också användas lokalt som en kräm, som har visat sig hjälpa till att bekämpa akne och att arbeta mot rynkor och åldersfläckar, samt hjälp med psoriasis. Om din läkare ordinerar detta för dig, kommer det att kallas töm-A.
Vitamin B Complex, ännu viktigare biotin, är en annan vitamin som hjälper huden. Biotin faktiskt gör upp de flesta av cellerna i hud, hår och naglar. Du behöver detta näringsämne i kroppen för att förhindra grova, torra fläckar på hud och även håravfall. Du kan få krämer som har Vitamin B Complex, och de verkligen hjälpa dig att hävda att frisk hudton och ungdomligt utseende.
Du kan hitta vitamin K i vissa krämer, och det kan verkligen vara bra att tona ner utseendet på dessa ringar under ögonen och även hjälpa till med blåmärken som du kan ha.

Vitaminer som skyddar

Vitamin C har visat sig bidra till att minska de problem som kan uppstå från att utsättas för solljus, såsom rynkor och åldersfläckar. Det bidrar till att bekämpa de destruktiva effekterna av fria radikaler, som du får när de utsätts för solen.

E-vitamin hjälper också till att minska skador som solen. Vitamin E kan arbeta för att förebygga hudcancer. Vitamin E olja bör användas så snart som möjligt efter att ha exponerats för solen.

Nutrition och vitaminer

När det kommer till C-vitamin, kan du få detta genom att äta citrusfrukter och grönsaker.
Vitamin E finns i vegetabiliska oljor som är fleromättade, i mörkgrönt, bladgrönsaker som spenat, och solrosfrön och vetegroddar.

Vitamin A finns i frukt och grönsaker.
Biotin, som är en del av vitamin B-komplex, kan finnas i livsmedel som ägg, bananer och havregryn. Du kan också äta ris och uppnå denna underbara näringsämne.
K-vitamin är särskilt finns i mörkgröna grönsaker, samt andra grönsaker som kål och selleri. Det kan också hittas i ägg, plommon och katrinplommon.

Naturligtvis innan du tar eller använder något tillägg, bör du tala med din läkare, eftersom vissa vitaminer kan interagera med andra mediciner eller behandlingar som du kan få. Även om den inte kontrolleras, kan vissa vitaminer bli farliga för din hälsa.

Biverkningar av Methylsulfonylmethane

Methylsulfonylmethane är ett kosttillskott som används för behandling och hantering av svullnad och smärta i leder och muskler. Methylsulfonylmethane består av en naturlig kemikalie som förser kroppen med svavel. De medicin funktioner genom att minska svullnad och smärta i lederna. Det finns vissa biverkningar som är möjliga när man tar Methylsulfonylmethane.

Vanliga biverkningar

Det finns några relativt vanliga biverkningar Methylsulfonylmethane. Dessa biverkningar är vanligtvis små, på grund av det faktum att de tenderar att försvinna fort kroppen vänjer sig vid medicinen. Om du har någon av dessa biverkningar, dock, och de är särskilt långlivade, eller om de förvärras med tiden, måste du tala med din läkare. Dessa gemensamma och mindre biverkningar är huvudvärk, diarré och illamående.

Allergiska reaktioner

Allvarliga allergiska reaktioner på Methylsulfonylmethane är ovanliga, men möjliga. I fall av allvarliga allergiska reaktioner mot läkemedlet, måste du omedelbart söka akut läkarvård, eftersom de kan leda till skadliga följder. Några symptom på allergisk reaktion är nässelutslag, väsande andning, hudutslag, svullnad av tunga, läppar, mun eller ansikte, bröst tyngd eller täthet, klåda och som har svårt att andas.

Andra möjliga biverkningar

Andra möjliga biverkningar av Methylsulfonylmethane huvudvärk, trötthet, uppblåsthet, koncentrationssvårigheter och sömnlöshet. Om du har någon av dessa biverkningar, kan du fortsätta använda tillägget, men du bör informera din läkare om alla symptom som du upplever.

Försiktighet

Detta kosttillskott är inte nödvändigtvis lämpligt för alla, av säkerhetsskäl. Det är viktigt att diskutera med din läkare om tillägget är lämplig för dig innan du börjar ta det. Du måste se till att din läkare känner till din medicinska historia, särskilt om allvarliga eller kroniska hälsoproblem och allergier. Kvinnor som är omvårdnad, gravid eller planerar att bli gravid inom en snar framtid måste rådgöra med sin läkare också.

Överdosering

Överdosering på denna kosttillskott kan leda till vissa potentiellt mycket farliga konsekvenser. Om du misstänker att du kanske har tagit mer än den lämpliga mängden methylsulfonylmethane, måste du omedelbart söka akut sjukvård. Vissa symtom att hålla utkik efter är förlamning och letargi.

Biverkningar av Tramol

Liknar ett narkotiskt är Tramadol ett receptbelagt läkemedel som ofta används för behandling av måttlig till extrem smärta. Tramadol är en syntetisk smärtstillande, och fungerar som morfin, genom att arbeta vid sidan av hjärnans opioida receptorer. Det kan ha flera biverkningar.

Vanliga biverkningar

De vanligaste biverkningarna brukar vara små, och oftast avtar snabbt som kroppen vänjer sig vid smärtstillande. Dessa inkluderar muntorrhet, illamående, huvudvärk, förstoppning, yrsel, diarré, svaghet, kasta upp, sömnsvårigheter och dåsighet. Om dessa biverkningar kvarstår eller förvärras, kontakta läkare.

Allvarliga biverkningar

Även om dessa bieffekt är mycket mindre vanliga, kan Tramadol orsaka psykiska eller humörsvängningar (som depression,) bröstsmärta, peeling, hud som är blåsor, röd eller svullen, känslor av upprördhet, extrem yrsel eller yrsel, förlust av koordination , hallucinationer, förvirring, svimning, oregelbundna hjärtslag, och problem med urinering.

Allergiska reaktioner

Allergiska reaktioner är mindre vanliga. Sigsn att leta efter vara svullnad i tunga, ansikte, läppar eller munnen; tryck över bröstet; nässelfeber; hudutslag; andningssvårigheter.

Kramper

Tramadol sockerrör höjde risken för ett anfall, särskilt hos patienter med följande sjukdomstillstånd: metabola sjukdomar; tidigare alkohol eller narkotikamissbruk; skallskador; epilepsi. Patienter som tar muskelavslappnande, illamående medicinering eller antidepressiva läkemedel har också en betydligt högre risk för anfall från att ta Tramadol.

Överdosering

Om du misstänker att du kanske har tagit mer än den lämpliga doseringsmängden för denna smärtstillande, måste du få omedelbar medicinsk hjälp, eftersom konsekvenserna kan bli allvarliga. Några symptom på Tramadol överdosering är fuktig eller kall hud, yrsel, långsam hjärtrytm, dåsighet, allvarlig svaghet, ytlig andning, svimning, faller i koma.

Hur till Stopp Leg smärta efter ryggkirurgi

Du har haft ryggkirurgi för att reparera en dålig skiva eller en fusion för att stabilisera en del av ryggraden. Varför då, är du fortfarande ha det otäcka ben smärta månader efter att gå under kniven? Det kan aldrig vara ett definitivt svar på "varför", men det är viktigare att ta itu med frågan om hur man får lindring. Dessa metoder kan prövas antingen före eller efter kirurgi. Fråga din läkare eller sjukgymnast om övningar är lämpliga för just din situation innan du försöker dem.

Instruktioner

1 Använd komprimerar eller prova en speciell värme bandage eller omslag som är på marknaden. Du har säkert provat någon form av denna terapi i det förflutna, men kanske du inte har varit tillräckligt kreativ om var att placera kompresser. Du kanske har försökt varma eller kalla förpackningar, men har inte försökt wraps. Vissa människor svarar på kyla och andra för att värma, så du måste prova varje temperatur i en mängd olika platser. Problemet beror oftast på en kombination av en irriterad nerv och vad muskeln vaktar din kropp - muskler slå ner runt skadan - kommer att göra för att försöka skydda den nerven. Den dubbla typ av problem kan kräva en kombination av behandlingar.

2 Använd en träningsmatta, eller om det är för smärtsamt kan du börja med en fast, stödjande soffa. Benlyft, hur svårt de kan vara i början, kan både företaget upp stödstrukturen i bäckenregionen och ge omedelbar hjälp genom att ordna om mjukdelar som omger irriterad nerv. Försök att ligga på mindre smärtsamma sidan, sakta lyfta den smärtsamma benet rakt upp mot taket med tårna pekade framåt. Om du inte kan göra det någorlunda bekvämt med raka ben, prova det med knäet böjt lite. Lyft, hålla och gå tillbaka till den ursprungliga positionen fem eller 10 gånger i början, successivt öka antalet repetitioner.

Vissa sträckor att prova: Fortfarande ligger på din sida, använd en kudde under ett lätt böjda knän för att lyfta benet bara för att höftnivå. Böj benet som om du marscherar, föra knät långsamt mot överkroppen, sedan tillbaka till utgångsläget. Eller, liggande på rygg med knäna lätt böjda, lyft foten strax utanför mattan och långsamt upp knäet upp mot bäckenet. Håll den på den mest böjda positionen möjligt, sedan sakta tillbaka till utgångsläget.

Det är bäst att prova endast en av dessa övningar och upprepa detta set så ofta du vill varje dag. Om du inte upplever någon lindring efter fyra eller fem dagar, prova med en annan övning. Om du hittar en som ger dig omedelbar hjälp, gör ett set när du känner smärtan börjar att återvända. Vid det laget, så småningom starta en daglig motion regim som innehåller alla de övningar ovan för båda benen och hålla ökande repetitioner för att bygga en bra stödstruktur. Med tiden kan du uppleva mindre smärta, behöva använda de "omedelbara" övningar sällan att frigöra en irriterad nerv.

3 Be din läkare att rekommendera ett kompressions typ stag för att försiktigt tvinga din nedre ryggen och bäckenet i rätt inriktning. För att se om det är sannolikt att ge lindring, köpa den bredaste stretchig bandage du kan hitta och slå in den tätt (inte hårt) runt ländrygg och bäcken. Bär den under kläderna under några timmar som ett test. Om dina skinkor, ben eller fötter känns kallare än vanligt eller få nervös, ta bort eller lossa wrap.

4 Prova en maskin Empi eller liknande elektrod-baserad enhet vid nästa fysiska terapisession. Det kan ta flera försök innan terapeuten finner de mest användbara platser för att placera elektroderna. Om du får lättnad, kan terapeuten har en bärbar version av denna maskin som föreskrivs för hemmabruk. Hemma versionen använder fyra elektroder som puls i ett mönster för att stimulera muskler och lindra nervändar. Känslan är ofta obehagligt i början, så börja med en ljuspuls och slå av maskinen uppåt när du vant sig vid dess effekter. Du kan styra styrkan, rytmen och takten i varje puls, och maskinen kan användas var som helst utom när du kör.

Tips

  • Du är inte tränar för OS men formen är viktigt för att inte anstränga andra muskler och leder, så försök att hålla överkroppen stabil när man gör benlyft och undvika snabba rörelser. Du kan behöva försiktigt bistå lyftbenet med den lediga armen (eller har din träningspartner gör det), om smärta i benet håller dig från att göra hissarna eller sträckor. Aktiv hydroterapi kan användas i stället för matta baserade övningar. Om du har provat alla möjliga kombinationer av dessa behandlingar utan lättnad, kan du dra nytta av en radiofrekvens (RF) nervblockad förfarande eller medicinska steroidinjektioner för att minska inflammation. Be din läkare att ge dig en remiss till en neurolog eller neurokirurg för att spåra den exakta källan till smärtan. Du kanske också vill prova ett par besök på en kiropraktisk klinik som även erbjuder massage. Om du inte kan få kiropraktik "justeringar" göras på grund av en kirurgisk förändring, de flesta kiropraktorer nu erbjuda ett gäng procedur som kan okänsliga och / eller koppla vissa områden. I kombination med massageterapi, kan knacka vara förvånansvärt effektivt.

Ursodeoxicholsyra Biverkningar

Ursodeoxycholic (urso) syra är ett receptbelagt läkemedel. Det används för behandling gallsten. Gallsten är en mag tillstånd där hårda avlagringar (som består av matsmältningsvätska) formulera i gallblåsan. Ursodeoxicholsyra arbetar för att stoppa gallstenar uppstår, speciellt när överviktiga människor förlorar vikt snabbt. Denna medicinering är också användas för att behandla en leversjukdom som kallas primär biliär cirros. Vissa biverkningar av denna gallsyra är möjliga.

Vanliga biverkningar

Olika vanliga biverkningar av ursodeoxicholsyra är möjliga. Dessa biverkningar är vanligtvis små, eftersom de tenderar att snabbt avta när kroppen vänjer sig vid gallsyror. Om du har någon av dessa effekter, dock, och de går inte bort, eller faktiskt blir svårare med tiden, måste du tala med din läkare om dem. Dessa vanliga biverkningar är magsmärtor, trötthet, hosta, svullnad, matsmältningsbesvär, yrsel, ryggvärk, huvudvärk, diarré, förstoppning, håravfall, metallisk smak insidan av munnen, leder eller muskelsmärta, hudutslag, illamående, gas och torrt hud.

Allvarliga biverkningar

Allvarliga biverkningar är betydligt mindre vanligt än mindre. I dessa situationer är akut medicinsk vård som behövs, eftersom dessa effekter kan vara skadligt. Dessa allvarliga effekter är fötterna eller anklarna blir svullna, behöva kissa oftare, extrem törst, infektionssymtom (som kvardröjande halsont och feber) och svaghet.

Allergiska reaktioner

Allvarliga allergiska reaktioner på ursodeoxicholsyra är också sällsynta och även kan vara skadligt. Om du märker några tecken på allergisk reaktion, få medicinsk hjälp omedelbart. Några symptom på allergisk reaktion mot gallsyror inkludera svår yrsel, klåda, andningssvårigheter, svullnad och hudutslag.

Andra överväganden

Ursodeoxicholsyra är inte säkert eller lämpligt för alla. Det är viktigt att diskutera möjligheten att använda denna medicinering med din läkare i förväg. Vissa typer av individer avråds använda läkemedlet för säkerhetsändamål, nämligen de med specifika typer av gallgången eller gallblåsan problem (som kolangit, akut kolecystit, gallsten pankreatit, biliär obstruktion och galla-gastrointestinal fistel).

Varning

Yrsel är en av de vanligaste biverkningarna av denna medicin. Därför individer som tar denna medicin måste vara mycket försiktig vid aktiviteter som att köra och använda maskiner. Om du är osäker vilken effekt ursodeoxicholsyra kan ha på dig, avstå från att ta del i några aktiviteter som kräver vaksamhet och vakenhet medan du tar det.

Biverkningar av betahistin

Betahistin är ett receptbelagt läkemedel som ges oralt. Det används för behandling av yrsel (också känd som yrsel) som är resultatet av medicinska tillstånd som kallas Ménières sjukdom. Ménières sjukdom är en innerörat sjukdom som orsakar problem med balans och hörsel. Det yttrar sig i episoder av svår yrsel, samt förlust av hörsel (över tid) och tinnitus (ringande ljud i öronen). Det finns flera biverkningar av betahistin.

De vanligaste biverkningarna

De vanligaste biverkningarna av betahistin inkluderar magbesvär, huvudvärk och illamående. Emellertid kan illamående resultera från svindel. Individer som upplever problem med dessa biverkningar måste omedelbart meddela sin läkare. I allmänhet är dessa biverkningar försvinna snabbt som kroppen vänjer sig vid betahistin.

Andra möjliga biverkningar

Andra möjliga biverkningar av betahistin är förstoppning, diarré, hudutslag och klåda (även känd som klåda). Om du märker något av dessa tecken, meddela din läkare. Gastrointestinala biverkningar (som det tidigare nämnda diarré, förstoppning och magbesvär) är ganska vanligt med personer som tar betahistin.

Andra överväganden

Var försiktig när du tar betahistin och tala med din läkare i förväg. Läkaren måste göras medvetna om hela din sjukdomshistoria, särskilt om allergier och sjukdomar såsom feokromocytom, astma och magsår (oavsett om de är aktuella eller inte). Gravida och ammande kvinnor bör också rådgöra med sin läkare om huruvida betahistin är lämpligt.

Läkemedelsinteraktioner

Läkemedelsinteraktioner kan göra betahistin signifikant mindre effektivt. Informera din läkare om alla mediciner och kosttillskott som du tar, speciellt av histamin-2-blockerare (t.ex. cimetidin) och antihistaminer (som meclizine och difenhydramin).

Användning

Medicineringen är i allmänhet avsedd att tas tre gånger om dagen. Men doseringsmängder anpassade till specifika individer. Aldrig ta mer än den lämpliga dosen av detta läkemedel.

De biverkningar av Ethambutol

Etambutol är namnet på ett receptbelagt läkemedel som används för att behandla tuberkulos, vilket är en bakteriell infektion som är luftburen och smittsamt och främst avser lungorna. Etambutol används vanligtvis tillsammans olika andra läkemedel för behandling av tuberkulos (vanligen flera olika typer av antibiotika). Som med alla typer av medicinering, det finns eventuella negativa sidoeffekter som kan uppstå från att Ethambutol.

Vanliga biverkningar

I allmänhet är biverkningarna från att använda Ethambutol anses liten och är ingen anledning till oro, eftersom de brukar gå iväg på egen hand som kroppen vänjer sig vid Ethambutol. Men om de förvärras eller inte går bort, kan det vara nödvändigt att kontakta läkare. Dessa biverkningar omfattar obehag i kroppen, illamående, huvudvärk, magont, yrsel, förvirring, känsla av yrsel, aptitlöshet, magbesvär och kräkas.

Allvarliga biverkningar

Allvarliga biverkningar är också möjliga på grund av att ta Ethambutol. Vid biverkningar bör enskilda upphöra med medicineringen omedelbart och få akut hjälp. Dessa biverkningar är blödning eller blåmärken lätt, tryck över bröstet, bröstsmärta, ledvärk, extrem ömhet eller svullnad, synförlust, synförändringar, mörkare färgad urin, ont i halsen, frossa, feber, förvirring, gulsot, svullnad armhålan eller nack körtlar, hallucinationer, stickningar och domningar i fötter, händer eller fötter, extrem magont och nedre ryggen värker.

Allergiska reaktioner

Allergiska reaktioner anses också vara allvarliga biverkningar av Ethambutol användning. De som får allergiska reaktioner till följd av medicineringen skulle upphöra att använda den omedelbart och kontakta läkare. Tecken på allergisk reaktion är problem med andning, tryck över bröstet, svullnad av ansikte, läppar, svalg eller mun, klåda, bryter ut i bikupor och hudutslag.

Försiktighet

Det är viktigt att iaktta försiktighet när de överväger att ta Ethambutol. Människor måste underrätta sin läkare om sin sjukdomshistoria, särskilt om de har eller har haft tillstånd inklusive njursjukdom, gikt och problem med synen (t.ex. grå starr). Gravida kvinnor bör vara särskilt försiktig med Ethambutol och rådgöra med sin läkare, som spädbarn som är födda till mödrar som tar Ethambutol har fötts med vision frågor.

Läkemedelsinteraktioner

Läkemedelsinteraktioner kan uppstå när mer än en medicin tas vid samma tidpunkt. Dessa interaktioner kan ofta leda till negativa biverkningar eller minskning eller ökning av effektiviteten av en eller båda av de mediciner. Antacida kan leda till läkemedelsinteraktioner när det tas med Ethambutol, eftersom de kan minska dess absorption. Som ett resultat, är det viktigt att människor tar antacida (om de är nödvändiga) timmars mellanrum från Ethambutol.