tumör bakom ögat symptom

Occular Tumör Symptom

Cancer i ögat, eller okulär cancer, kan orsakas av primära tumörer som har sitt ursprung i ögat eller genom sekundära tumörer som beror spridd cancer som sprider sig till ögat. Enligt Mayo Clinic, den vanligaste typen av ögon tumör är melanom i ögat. Tumörer i ögat kan förhindras genom att bära solglasögon som blockerar UV-strålning och kan upptäckas i ett tidigt skede genom att ha årliga synundersökningar.

Melanom

Symptom av melanom i ögat innefattar visuell obstruktion, avlossning av näthinnan, blödning och smärta om tumören är stor.

Hemangiom

Koroidala hemangiom är godartade tumörer i ögat som består av blodkärl och kan orsaka symptom inklusive förlust av det centrala seendet och näthinneavlossning.

Koroidal nevus

En koroidal nevus är som en mullvad utan sker på ögat, och som hud mol kan bli elakartade, och symtomen är förlust av perifer eller central vision.

Bindhinnestörningar Tumörer

Bindhinnestörningar tumörer växa på den yttre ytan av ögat, och symptom inkluderar smärta och synproblem.

Ögonlocket Tumörer

Symtom på ögonlocket tumörer är svullnad, smärta, synstörningar och problem med fungerande tårkanalen.

Orbital Tumörer

Enligt University of Miami Health System, symtom på tumörer i ögonhålan (bana) inkluderar utbuktning av ögat och näthinneavlossning.

Retinoblastom

Retinoblastom är en typ av ögoncancer som förekommer hos barn samt symtom vithet eleven, svullnad, rodnad och ett intryck av att ögonen ser i olika riktningar.

Symtom på en Meningiom Tumör

Meningiom avser en tumör som utvecklas i membranen som omger ryggmärgen och hjärnan. Meningiom kan utvecklas i någon av de tre skikten i hjärnhinnorna: spindelvävshinnan, den pia mäter och dura mäter. De flesta meningiom inte cancertumörer; Men att kalla dem godartad är en missvisande eftersom även godartade tumörer kan vara livshotande om de inkräktar på hjärnan.

Typer av meningiom

Meningiom kan uppstå i en plats, eller på flera webbplatser. Vissa är långsamt växande (som de flesta godartade meningiom är), medan andra växer snabbt. Generellt meningiom är endast symtomatisk när de växer stora, men beroende på deras specifika plats i hjärnan eller ryggraden, kan vissa vara mer symptomatiskt än andra.

Vanliga symptom

De vanligaste symtomen på meningiom, upplevs av de flesta patienter, krampanfall, huvudvärk och synbortfall. Vissa patienter kan också uppleva problem med minnet eller impulskontroll problem. Vissa patienter har svårt balansering. Vissa patienter upplever också fokala neurologiska defekter.

Focal Neurologiska Defekter

Focal neurologiska defekter inkluderar svaghet i armar och ben, speciellt armar och ben. Vision förlust anses också en samlingspunkt neurologisk defekt. Dessa symtom är vanliga, särskilt med vissa typer av tumörer i hjärnan. Ofta är dessa fokala neurologiska defekter är en av de tidigaste symtomen, men börjar mer milt och successivt förvärras eftersom tumören växer.

Symtom Efter typ av tumör

Olika typer av meningiom tumörer orsakar olika specifika symtom, baserat på deras plats. Vissa tumörer, så kallade luktspår meningiom, växer på nerverna som ansluter näsan till hjärnan och stör luktsinnet.

Sphenoid meningiom växer i nerverna bakom ögat och orsaka synproblem. Dessa tumörer kan också orsaka problem med ansiktet, bland annat förlust av känsel och domningar. Petrovlival meningiom växer nära trigeminusnerven, och även orsaka kraftig smärta i ansiktet eller spasmer i musklerna i ansiktet. Intraorbital meningiom kan orsaka utbuktning av ögonen.

Posterior fossa meningiom växer under hjärnan och kan orsaka hörselskador.

Diagnos

Läkare diagnostisera meningiom är baserad på en rapport av symtom, tillsammans med CAT skannar och MRI tester. Datortomografi kan hjälpa till att bestämma omfattningen av tumörens storlek, och kan avgöra om tumören är härdning och sannolikt kommer att orsaka ytterligare problem eller symptom.

Hushållens rättsmedel för svullna ögon

Huruvida resultatet av säsongsbunden allergi eller en bra gråta, svullna ögonlock är inte något du vill se när du tittar i spegeln. Tillfällig svullnad av locken kan minskas med hjälp av over-the-counter mediciner och enkla huskurer. Emellertid kan kronisk svullnad av locken vara en orsak till oro.

Orsaker

Enligt Dr Lawrence Gibson från Mayo Clinic, är mild svullnader i ögonlocken på morgonen kosmetiska och avtar under loppet av dagen i allmänhet. Flera saker kan bidra till svullna ögonlock, inklusive ärftlighet, vätskeretention, mediciner och allergier, särskilt om dina ögon är också kliande och rött. Ålder är också en faktor, enligt Dr Bobby Buka, en hudläkare på Mount Sinai School of Medicine (utöver svullnader, är blåaktiga cirklar ofta noterats under ögonen, eftersom den subkutana vävnaden under ögat är förlorad).

Allergier

Om allergier är en möjlig gärningsman att producera svullna ögonlock, det är bättre att se en läkare för en slutgiltig diagnos, snarare än att behandla upplevda allergisymptom med huskurer. Puffy lock orsakade av allergier kan reduceras med daglig användning av over-the-counter eller receptbelagda allergi mediciner. Receptbelagda ögondroppar kan dramatiskt minska symtomen vid allergisk konjunktivit, inklusive klåda, röda ögon och svullna locken.

Quick Relief

Tillfällig svullnad kan minskas genom att försiktigt tillämpa en kall kompress för ögonen, till exempel en fuktig, kall tvättlapp eller en påse frysta ärtor insvept i en handduk. Homeopatiska medel inkluderar placera tunna skivor av gurka eller potatis på ögonen, samt fuktiga, begagnade tepåsar. Enligt Gibson, har det skett en del anekdotiska bevis för att applicera en liten mängd av hemorrojder kräm reducerar svullnad, men det finns ingen klinisk forskning till stöd för påståendet. Han varnar också för att användningen av en sådan lokal kan hetsa eller torka ut huden runt ögat.

Livsstilsförändringar

Om svullna ögonlock är en ständigt aktuell fråga, sova med huvudet något förhöjd kan minska svullnad. En kilformad kudde är till hjälp för dem som är vana att sova på plana ytor. Dessutom medicinska experter rekommenderar att skära ner på saltet, öka vattenintaget och få massor av sömn.

Dags för Concern

Om svullnader i ögonlocken är kronisk och svarar på någon behandling, är en medicinsk konsultation rekommenderas, eftersom svullnad i ögonlock kan ett symptom på ett allvarligt hälsotillstånd, särskilt om ödem förekommer i andra delar av kroppen också. De med sköldkörtelrubbningar, till exempel, är föremål för sköldkörtelögonsjukdom (TED), som inte bara orsakar svullnad i locken, men komprimering bakom ögat som kan leda till synförlust och till och med blindhet. Personer med diabetes eller njursjukdomar kan uppvisa kronisk svullnad av locken.

Kutant T-cellslymfom

Kutant T-cellslymfom, eller CTCL, är en form av cancer som drabbar huden. Den har sitt ursprung i T-Cell-lymfocyter (en typ av vita blodkroppar), och är i allmänhet uppdelad i tre utvecklingsstadier: lappa, plack och tumör. Den kan förväxlas med andra hudproblem som eksem och psoriasis.

Orsaker

CTCL börjar vanligtvis när cellen DNA från en lymfocyter i en lymfkörtel är skadad på något sätt, vilket resulterar i en mutation. Cellen som skiljer på ett okontrollerbart sätt, och varje cell växer i storlek obehindrat, vilket resulterar i bildningen av en tumör.

Symptom

Det första stadiet av sjukdomen presen som rött, kliande hud och det ofta inte vidare förbi detta stadium, per den Leukemia & Lymphoma Society. Den andra plack stadium av sjukdomen karakteriseras av svullna eller förstorade lymfkörtlar. Det tar ofta flera år att utvecklas till den tredje fasen, där en tumör (er) form.

Diagnos

En biopsi av det drabbade området av huden krävs för diagnos. Ibland är många biopsier som krävs för att se till att sjukdomen inte förväxlas med andra inflammatoriska hudsjukdomar.

Behandling

Om sjukdomen nedflyttade till huden, och har inte spridit sig till andra kroppssystem, lokal behandling såsom kortikosteroider och fotokemoterapi kan användas.

Prognosis

Prognosis skiljer baserad på stadiet av sjukdomen, och hur tidigt behandlingen påbörjas. Om det upptäcks tidigt, överlevnad är nära 100 procent. Om det upptäcks i senare skeden, eller om sjukdomen sprider sig till andra delar av kroppen, blir prognosen mer dyster, med tredje steget kutant T-cellslymfom har en överlevnad på under 50 procent.

Adrenal Tumör Symptom

De två små körtlar som är på toppen av njurarna kallas binjurarna. De körtlar arbetar tillsammans med hypotalamus och hypofys att producera hormoner som är ansvariga för en rad olika kroppsfunktioner. Tumörer kan utvecklas på binjurarna, vilket orsakar olika symtom.

Fakta

Binjure tumörer kan inte orsaka symptom i början, men eftersom tumören växer, kommer överskottshormonproduktion påbörjas. Två av de vanligaste typerna av hormoner som produceras av binjurarna är katekolaminer och kortikosteroider. Ökningen av olika hormoner är det som leder till många symptom. Dels är de symtom som uppstår relaterat till vilken hormon produceras i överskott.

Typer

Den binjuren är uppdelad i två huvudområden. Båda områdena kan utveckla tumörer. Tumörer i binjuremärgen orsaka produktion av katekolaminer, såsom epinefrin. Symtom på denna typ av tumör kan innefatta bröstsmärta, yrsel, skakningar och högt blodtryck. Tumörer i binjurebarken orsaka en ökad produktion av kortikosteroider, såsom kortisol. Detta kan orsaka humörsvängningar, viktökning, vätskeretention och ökad kroppsbehåring. Förutom symtom relaterade till överskottshormonproduktion, allmänna symtom på en tumör buksmärtor, aptitlöshet och viktminskning.

Överväganden

Eftersom hormoner kan släppas ut i blodomloppet endast periodvis och hormonnivåer inte är konstanta, kan vissa symptom kommer och går. Om till exempel adrenalin produceras och en ökad hjärtfrekvens och högt blodtryck utvecklas, kan symptomen avtar som hormonet nivån minskar i blodet. Det är omöjligt att förutsäga när eller i vilken omfattning hormonnivåer släpps ut i blodomloppet och när symtomen kommer att öka.

Diagnos

Eftersom vissa symtom på en binjure tumör liknar de andra villkor, såsom hjärtproblem, måste en läkare göra en korrekt diagnos. Efter en läkare utvärderar symptomen, kan blodprov förpliktas att upptäcka högre än normala nivåer av hormoner, såsom adrenalin. En datortomografi eller en MRI kan göras för att se njurarna och leta efter tumörer på binjurarna.

Behandlingar

Om en binjure tumör orsakar symtom, även om den är godartad, kan behövas behandling. Eftersom ett av symptomen är högt blodtryck, är medicinering ofta ges för att sänka blodtrycket. Betablockerare kan också förskrivas för att hjälpa till att reglera din puls. Operation för att avlägsna tumören kan behövas om medicinering inte lindra symtomen. Adrenal tumörer som är cancerogena kan kräva ytterligare behandling för att lindra symtom, såsom strålning och kemoterapi.

Pseudo Cerebral Tumör

Idiopatisk intrakraniell hypertension, eller pseudo cerebral tumör, är ett tillstånd som uppstår när för mycket vätska är närvarande i skallen, vilket tryck. Symtom på pseudo hjärntumör likna hjärntumörer (därav namnet), men det finns ingen verklig tumör närvarande. Med rätt medicinsk vård, är pseudo hjärntumör en reversibel skick.

Överväganden

Det finns ingen känd orsak till pseudo hjärntumör. En faktor som ofta förknippas med tillståndet är viktökning, vilket orsakar en del att tro hormoner spelar en roll, men inga slutgiltiga undersökningsresultaten har upptäckts hittills. Kvinnor är mer benägna att utveckla sjukdomen än män.

Bidragande faktorer

Även om ingen orsak är känd, är det bidragande faktorer som är förknippade med sjukdomen. För mycket A-vitamin i kosten eller i kompletterande form, steroider används för att öka muskelmassan och blockeringar eller blodproppar i venerna har setts hos personer med pseudo hjärntumör. Mediciner inklusive tetracyklin, litium, och tamoxifen, tillsammans med NSAID, eller icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, har förknippats med sjukdomen. Hypoparathyroidism och hypotyreos, tillsammans med Cushings sjukdom, njursvikt och anemi har också kopplats med pseudo hjärntumör.

Symptom

Symptomen på pseudo hjärntumör huvudvärk som kan vara svår (inklusive migrän) och inte får bättre med medicinering, nedsatt syn eller blindhet, hörselnedsättning, kräkningar och illamående, minnesförlust, skuldra eller nacksmärta, smärta bakom ögonen, en "whooshing" eller ringningar i öronen och yrsel. Symptomen kan bli värre vid fysisk aktivitet.

Diagnos

Tester som används för att bekräfta pseudo cerebral tumör inkluderar datortomografi eller MRT för att utesluta förekomsten av en faktisk tumör, en Spinal Tap att visa extra intrakraniellt tryck, och bild tester för att kontrollera om det svullna synnerver.

Behandling

Viktminskning är det bästa behandlingsalternativet när det handlar om pseudo hjärntumör. Tillsammans med viktnedgång, diuretika och minskad saltkonsumtion för att minska vätska uppbyggd, och kortikosteroid medicinering används. Om dessa åtgärder inte fungerar, är operation ofta efterlyst. Operationer för att hjälpa pseudo cerebral tumör inkluderar synnerven slida fönster där slitsar skärs i synnerven beläggning tillåter vätska att läcka ut och minska trycket; och ländryggen shuntar, där ett rör in i vätskeutrymmet i hjärnan och köra till bukhålan, vilket minskar trycket och eliminera symptomen.

Bukspottkörtel Pain Symptom

Bukspottkörteln är ett viktigt organ, del av både mag-och endokrina system. Medicinsk sjukdom såsom akut pankreatit kan orsaka smärta i bukspottkörteln. Vanliga symtom är borr smärtor i mitten buken och aptitlöshet. Det är viktigt att identifiera om du har bukspottkörtel smärta. Om du gör, tala med din läkare omedelbart.

Bukspottkörtel

Bukspottkörteln är en fiskformad organ som sträcker sig över buken bakom magsäcken och bredvid gallblåsan. Bukspottkörteln är ansvarig för att producera matsmältningsenzymer och viktiga hormoner såsom insulin.

Gemensam Pain Symptom

Det vanligaste symtomet på bukspottkörteln smärta är en känsla av obehag i övre delen av buken, under revbenen och vanligtvis i mitten av kroppen. Däremot kan bukspottskörteln smärta även känt på höger eller vänster sida. Smärta kan variera från tolerabel till allvarlig och är typiskt en stadig, borrning liknande smärta. Smärta kan också stråla till ryggen, bröstet eller nedre delen av magen. Smärta till följd av alkoholmissbruk visar vanligen inom 1-3 dagar efter en binge.

Andra symptom

Andra symptom på bukspottskörteln smärta och / eller sjukdom är illamående, kräkningar, aptitlöshet, uppblåsthet, feber, andningssvårigheter, svaghet och chock. Individer med bukspottskörteln smärta hittar oftast alla positioner för att vara obekväm, och att äta gör smärtan mår sämre.

Akut pankreatit

En vanlig orsak till bukspottskörteln smärta är akut pankreatit, eller inflammation i bukspottkörteln. Under en attack av akut pankreatit, de enzymer som produceras av bukspottkörteln vända och attackera bukspottkörteln i stället för att släppas in i matsmältningssystemet. Gallsten och alkoholism är de två viktigaste orsakerna till pankreatit. Mediciner, bukkirurgi, fysisk skada, metabola förhållanden, kirurgisk komplikation och vissa infektioner, såsom viral hepatit, kan också orsaka akut pankreatit.

Bukspottkörtel Disorders

Bukspottskörteln smärta är oftast ett tecken på en allvarlig sjukdom eller sjukdom, såsom pankreatit (kronisk eller akut), cancer, tumör eller diabetes. Tala med din läkare omedelbart om någon bukspottskörteln smärta du har.

Vad är Vertigo ett symptom för?

Yrsel kan orsaka en person att känna sig yr eller förlora balansen. Vertigo, å andra sidan, gör en person känner sig som om rummet snurrar.

Faktorer

Vertigo kan orsakas av störningar i kroppsdelar som är involverade i att upprätthålla balans, till exempel innerörat, hjärnstammen och lillhjärnan, eller nervbanor i hjärnan.

Inre öronsjukdomar

Den mest vanliga orsaken till yrsel är åksjuka, en innerörat sjukdom. Benign paroxysmal lägesyrsel, orsakas av onormal kalcium uppbyggd i innerhörselgången, är vanligt hos äldre personer. Andra inre öronrelaterade orsaker är infektion, Pagets sjukdom, tumörer eller nervinflammation.

Sjukdomar i hjärnan

Yrsel kan orsakas av minskat blodflöde genom artärer till hjärnstammen, cerebellum och bakre delen av hjärnan. Tillfälliga symptom av denna typ är kända såsom transitorisk ischemisk attack. Om permanent skada resultat, är en stroke diagnostiseras.

Läkemedelsutlöst Vertigo

Vertigo kan vara en biverkning av läkemedel, inklusive vissa antibiotika, acetylsalicylsyra, kemoterapi läkemedel cisplatin, den sedativa fenobarbital, anti-konvulsiva fenytoin, det antipsykotiska klorpromazin och diuretika (inklusive furosemid.)

Andra orsaker

Vertigo kan orsakas av multipel skleros, skallfrakturer, skallskador, kramper, ökat tryck i hjärnan eller överdriven alkoholkonsumtion.

Laryngeala nervskada Symptom

De två laryngeala nerverna fäster struphuvudet, som brukar kallas struphuvudet. De hjälper flytta stämbanden, vilket tillåter en person att prata, och de hjälper också förhindra mat eller vätska kommer in i luftstrupen eller luftstrupen. Laryngeala nervskada kan bero på några olika medicinska tillstånd och har varierande symtom.

Orsaker

Laryngeala nervskada kan orsakas av en komplikation från kirurgi, speciellt operation som involverar hjärtat, sköldkörtel och lungor. Det kan också vara resultatet av en andningstuben i luftstrupen, eller tumörer eller andra utväxter.

Halsen Symptom

Laryngeala nervskada symtom är svårt att tala eller svälja och heshet.

Luftvägssymptom

Ytterligare symtom är andningssvårigheter och andnöd.

Dangerous Symptom

Farliga symtom är inandning av mat eller vätska i lungorna, vilket kan orsaka aspirationspneumoni.

Behandling

I vissa fall återvinner nerven på egen hand, men ibland skadan är permanent. Kirurgi kan behövas, och en del människor behöver röstterapi.

Neuropatisk smärta symptom

Vi är alla bekanta med den typ av smärta som är lätt att förstå - du stub din tå på ett bordsben, och det gör ont. Neuropatisk smärta, å andra sidan, verkar gå emot allt vi tror oss veta om smärta. Neuropatisk smärta beror skador eller skador på vare sig det perifera eller centrala nervsystemet, och även en liten skada på en nerv kan leda till en livstid av kronisk svår smärta. Denna artikel, skriven av en lidande av neuropatisk smärta, förklarar mekanismerna för neuropatisk smärta, diskuterar vanliga orsaker, och recensioner några av de tillgängliga behandlingarna.

Introduktion till neuropatisk smärta

Neuropatisk smärta, även kallade neuralgi, oavsett orsak eller etiologi, tenderar att ha en uppsättning av vanliga symptom. En viktig indikator på neuropati är smärta som är i proportion till de stimuli, såsom svår brännande smärta som svar på något så lätt som vinden blåser över det drabbade området. Exempel på denna typ av smärta är allodyni (smärta som svar på en stimulans som normalt inte är smärtsamt) och hyperalgesi (ökad känslighet för en normalt smärtsamma stimuli). Kronisk hyperalgesi och allodyni anses kännetecken för neuropatisk smärta.
Det finns två grundläggande typer av smärta: akut smärta och kronisk smärta. Akut smärta är något vi alla känner till och är kroppens sätt att varna oss när något är potentiellt skadlig för kroppen. Akut smärta fyller en viktig biologisk syfte genom att berätta när något vi gör är att skada vävnader i kroppen. Kronisk smärta, å andra sidan, inte skydda eller varna oss; kronisk smärta går inte bort när stimulus stoppas, och den kan fortsätta i åratal eller decennier efter den första skadan. Kronisk är neuropatisk smärta ofta beskrivs som "brännande", "skytte" eller "stickningar", även om det kan ta många former. Neuropatisk smärta beskrivs som icke-noiceptive smärta, vilket betyder att den är inte relaterad till aktivering av smärtreceptorer.

Neuropatisk smärta Villkor

En av de vanligaste orsaken till neuropatisk smärta är diabetes, vilket kan leda till ett tillstånd som kallas perifer neuropati. Perifer neuropati resultat från skador på perifera nerver, och det orsakar symtom som smärta och domningar i armar och ben. En annan vanlig orsak till neuropatisk smärta är ett syndrom som kallas komplexa regionala smärtsyndrom (CRPS) eller reflex sympatisk dystrofi (RSD). När CRPS är resultatet av en okänd nervskada, det kallas typ I. CRPS efter en känd skada på en nerv som kallas typ II. Andra vanliga orsaker till neuropatisk smärta inkluderar amputation, som orsakar en typ av neuropatisk smärta som kallas "fantomsmärtor" (smärta som känns som om det sker i en lem som har amputerats) och fibromyalgi, som misstänks vara en störning i det centrala nervsystemet och orsakar smärta genom hela kroppen.

Perifera neuropatier

Perifera neuropatier resultat av skador på perifera nerver. Smärtan från perifera neuropatier kommer direkt från de perifera nerverna, som blir hypersensitized efter skada. Skadade perifera nerver kan spontant aktiveras, skickar smärtsignaler även om ingen stimuli är närvarande. Mekanismen av perifer neuropatisk smärta innebär förändringar av hur de drabbade nervceller skickar signaler till närliggande nervceller. För en detaljerad diskussion av mekanismerna av perifer neuropatisk smärta, se "Förstå neuropatisk smärta" i avsnittet Källor i slutet av denna artikel.
Exempel på perifera neuropatier innefattar mononeuropatier (skada till en enda perifer nerv) som karpaltunnelsyndrom; plexopatier, orsakad av nervkompression, såsom herniated diskar, neurom, eller tumörer; och polyneuropatier där flera perifera nerver påverkas och som vanligen orsakas av metabola sjukdomar.

Central Neuropatier

Centrala neuropatier, å andra sidan, ett resultat av skador på det centrala nervsystemet. Detta resulterar ofta efter en skada på en perifer nerv, vilket kan utlösa långvariga eller bestående förändringar i det centrala nervsystemet i vägen smärtan uppfattas och bearbetas. En perifer nervskada kan orsaka sensibilisering i det centrala nervsystemet, vilket gör det överkänsliga mot smärta och producera smärtsamma symptom som svar på stimuli som normalt inte är smärtsamt. Detta kan vara ett resultat av spontana nervaktivitet som hjärnan och kroppen tolkar som smärta. Forskning har visat att även en liten skada på en perifer nerv kan utlösa stora förändringar i delar av det centrala nervsystemet, även förändra den genetiska kodande i nervceller.
Komplexa regionala smärtsyndrom är ett exempel på en central neuropati, även om det ofta börjar med en skada på en perifer nerv. Som en följd av att skadan, som kan vara små, centrala nervsystemet självt förändras, omorganisera hur den behandlar smärta och producera det som kallas sympatiskt underhålls smärta. Eftersom det är i slutändan det centrala nervsystemet som orsakar sjukdomen, kan människor som utvecklar CRPS i en del av kroppen fortsätta att utveckla den någon annanstans, ibland som resultat av en skada eller operation, och ibland med någon märkbar anledning.

Terapier och behandlingar

I de flesta fall är behandling av neuropatisk smärta måttligt framgångsrika i bästa fall. Medicinering används för behandling av neuropatisk smärta delas in i två allmänna kategorier: läkemedel som behandlar smärtan i sig, till exempel icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) och opiater mediciner (som morfin); och läkemedel som behandlar de mekanismer som orsakar smärta, inklusive anti-beslag läkemedel (t.ex. Neurontin) och tricykliska antidepressiva (TCA). Andra läkemedelsbaserade behandlingar inkluderar lokalbedövningsmedel och utvärtes läkemedel (den LIDODERM plåster, som innehåller lidokain, är ett exempel). En topikal behandling som är lätt tillgänglig är capsaicin kräm, som kan köpas över disk och ger en viss lättnad för patienter med svår smärta. Som med alla läkemedel, tala med din läkare innan du börjar ett capsaicin diet för att se till att den är lämplig för din smärta.
Andra behandlingar som blir allt vanligare inkluderar implantat, främst ryggmärgs stimulatorer, som använder en liten pacemaker-liknande batteri för att skicka elektriska impulser till skadade nerver; och intratekala medicinering pumpar som levererar mediciner (som morfin) direkt in i ryggmärgsvätskan. Nervblocken görs också, där en injektion vid en specifik punkt i eller runt en nerv blockerar signaler som kommer från att nerven från att nå hjärnan. Vanligtvis en testblocket görs med lokalbedövning, och om testblocket minskar smärta framgångsrikt, är en andra injektion med alkohol eller fenol gjort för att göra blocket sist. Nyare tekniker använder extrem kyla eller värme i stället för droger för att få ett liknande resultat. Det finns vissa risker, och nervblockader kan vara olämpligt för just din typ av neuropatisk smärta. Sjukgymnastik kan också vara till hjälp.
Alternativa terapier har också använts för att behandla neuropatisk smärta, inklusive akupunktur, kost och naturläkemedel kosttillskott, massage, avslappningsövningar, visualiseringstekniker, och många andra. Alternativa behandlingar kan vara ett användbart tillägg till dina andra behandlingar och kan förbättra lättnad som du får från traditionella medicinska behandlingsregimer.

Ytterligare läsning

Länkarna nedan tar dig till flera andra källor till information om neuropatisk smärta, inklusive ingående diskussioner i de mekanismer som är inblandade och de behandlingar som finns tillgängliga. Neuropatisk smärta är ofta livet förändras och försvagande, men kom ihåg att även om du inte hittar en behandling i dag som ger dig lättnad, det finns många nya behandlingar förutses som kommer att bli tillgängliga under de närmaste åren, bland annat läkemedel som behandlar mycket specifika aspekter av neuropatisk smärta och kan direkt behandla källan till smärtan (kontra opiat mediciner som påverkar många delar av kroppen och kan ha betydande sidoeffekter som följd).

Prostata Pain Symptom

Prostata smärta presen i nedre ryggen och resulterar ofta i urinvägsproblem. Flera förhållanden kan orsaka prostata smärta --- rådfråga läkare om symptomen kvarstår längre än en vecka. Behandlingar för prostata smärta varierar från antibiotika till kemoterapi, och längden och intensiteten på behandling beror på det tillstånd som orsakar smärtan.

Prostatit

Akut bakteriell prostatit är det lättast diagnostiserade formen av prostatit. Symtomen omfattar plötslig feber, frossa, smärta i nedre ryggen och underliv och smärtsam urinering. Ett ökat antal vita blodkroppar och bakterier i urinen slutföra diagnos. Det vanligaste symptomet för kronisk icke-bakteriell prostatit är bäckensmärta; asymtomatisk inflammatorisk prostatit, som är en inflammerad prostata, har inga symptom.

Prostatacancer

Tyvärr, inga symptom på prostatacancer förrän tumören blir maligna och sväller, eller cancern har spridit sig. Symtom på detta inkluderar täta och smärtsam urinering, blod eller urin i sädesvätska och en tråkig, oupphörlig smärta i nedre ryggen eller bäckenregionen. Illamående, kräkningar och trötthet kan förekomma i fler avancerade stadier av prostatacancer.

Godartad prostataförstoring

Prostata smärta kan vara närvarande med godartad prostataförstoring (BPH), som hänvisar till en godartad tillväxt eller tumör. Frekvent, avbryts och svag urinering är viktiga symtom; dock under förutsättning benign prostatahyperplasi normalt inte orsaka prostata smärta.

Prostate Exam

Prostata undersökningar måste utföras om några symtom på prostata smärta eller obehag uppstår. En rad frågor som utfärdats av det amerikanska Urologiska Society, kallad AUA Symptom Score, mäter allvaret i urinvägsproblem. En digital rektal examen involverar läkaren manuellt kontrollera prostatan via ändtarmen. Urin och blodprov beordras att kontrollera prostataspecifikt antigen (PSA). En biopsi för att undersöka prostatavävnad utförs om tidigare testresultat pekar på cancer.

Behandlingar

Flera behandlingsalternativ är tillgängliga, beroende på diagnosen tillståndet. Prostatit behandlas med antibiotika eller en anti-inflammatorisk medicin; alla former av prostatit symptom lindras medicinskt. Godartad prostataförstoring kräver avlägsnande av vävnad genom mikrovågsugn värmeterapi, laserterapi eller nål ablation --- är målet med all BPH för att undvika operation. Behandlingar för prostatacancer och smärta som orsakas av denna sjukdom är längre varaktighet och mer intensiv, vilket i allmänhet innebär kemoterapi, strålning och eventuell prostataoperation.

Oxygen toxicitet och symptom

Det är något av en paradox, men det syre som vi behöver för att upprätthålla liv kan vara mycket giftigt vid inandning vid högre koncentrationer. Syre utgör drygt 20 procent av den luft som du normalt andas, och din kropp är utrustad för att hantera den nivån av syre utan problem. Däremot kan exponering för kraftigt ökade nivåer av syre för en längre tid skapar allvarliga och potentiellt livshotande hälsoproblem.

Typer

Det finns två allmänt erkända typer av syreförgiftning, som också är känd som syreförgiftning eller syreförgiftning. Varje typ har sin egen distinkta uppsättning av symptom. Uppkallad för system av kroppen som de påverkar, dessa är toxicitet pulmonell syre och centrala nervsystemet (CNS) syrgastoxicitet. Även om båda är mest sannolikt att upplevas av dykare, andra kan utsättas för sådan toxicitet också. Båda utgör hälsorisker, men av de två, är CNS-toxicitet den farligaste eftersom allvarliga symtom tenderar att komma på snabbare och med färre varningsskyltar.

Lung Symtom

Symptomen av lungtoxicitet de nedre luftvägarna, inklusive luftstrupen, bronkerna och lungorna. Det första tecknet på denna toxicitet är en generaliserad smärta bakom bröstbenet eller bröstben. Denna smärta tenderar att öka i intensitet och området och ofta åtföljs av hosta. Symptomen kan sprida sig från mitten av bröstkorgen till luftstrupen och luftrören, passagerna som transporterar luft från luftstrupen till lungorna. Generellt sett kommer sannolikt att ta bort sig själv från skada långt innan någon permanent fara sker någon upplever dessa symtom.

CNS-symtom

Symptomen på CNS-toxicitet, som tidigare nämnts, brukar komma på mycket plötsligt och har potential att göra mycket mer skada om patienten inte snabbt vidta åtgärder. Specifika symtom inkluderar förändringar i syn och hörsel, ångest, irritabilitet, förvirring, illamående, kräkningar, yrsel, medvetslöshet och kramper.

Högriskgrupper

Djuphavs dykare som andas högre koncentrationer av syre under en längre tid är den överlägset gruppen mest sannolikt att påverkas av syreförgiftning. De varnings ökar när dykare gå djupare på grund av det ökade yttre påtryckningar. Även utsatta är sjukhuspatienter, särskilt för tidigt födda barn, som får extra syre och personer som genomgår hyperbar syrgasbehandling för behandling av kolmonoxid eller cyanidförgiftning eller en handfull andra villkor.

Komplikationer

Sannolikheten för komplikationer är mycket större i CNS-toxicitet än i lung typ. Men i extrema fall offer för lungtoxicitet syre kan uppleva ärrbildning i lungvävnad. Eftersom CNS-toxicitet kan orsaka en plötslig medvetslöshet, dess offer inte klarar av att söka hjälp på egen hand, och deras tillstånd kan snabbt utvecklas till koma och slutligen döden.

Agent Orange Symptom

Agent Orange, kodas som 2-4-5-T och 2-4-D, är ett ogräsmedel som ursprungligen utvecklades i USA för att hantera ogräs. Agent Orange är tillverkad genom att kombinera en 1-124-1 blandning (som mäts i vikt) av n-butylestrar av 2-4-diklor-fenoxiättiksyra (2-4-D) och n-butyl-estrar av 2-4 -5 triklorfenoxiättiksyra (2-4-5-T). Kemikalierna i Agent Orange är kvar i en individs fettceller för en längre tid; en person kan förbli symptomfria i veckor eller månader, eller symptom kan uppstå inom några dagar.

Klorakne

En klinisk tecken på dioxinexponering är klorakne en av de första synliga tecknen på en toxisk nivå för exponering för de kemikalier som Agent Orange. Symtomen omfattar skador bakom öronen, i armhålan områden, i ansiktet och i ljumskarna. Dessutom är pustler, pormaskar och cystor (ofta gul till färgen) vanliga i samma regioner. Med extrem exponering kan skador uppstå på ben, fötter, axlar, bröst, armar, händer, mage och rygg områden.

Humörförändringar

Psykiska störningar såsom mani, svår depression, irritabilitet, våldsamma tendenser, självmordstankar, personlighetsförändringar, minnesproblem, bristande förmåga att koncentrera sig, extrema psykos och ilska utbrott är alla möjliga symptom på Agent Orange toxicitet.

Gastrointestinal Problem

Magsår, viktminskning - inklusive anorexi, förstoppning, diarré, kräkningar, gulsot, hepatit, onormal celltillväxt i mag-regionen, magsmärtor och eventuellt hematemes (kräkningar blod) - är alla möjliga biverkningar för en person som lider av Agent Orange exponering.

Trötthet

Uppleva en stor viktminskning under en kort tid, kronisk trötthet eller överdriven trötthet eller sömnighet (när en person befinner sig i ett konstant tillstånd av dåsighet), tillsammans med frossa och feber, kan vara symtom på Agent Orange toxicitet.

Neurologiska Oro

Sömnapné (där sömnen störs av perioder av inte andas, stickningar eller domningar i armar och ben), huvudvärk, migrän, överdriven nervösa, okontrollerbara ryckningar, icke-samordning, och en oförmåga att kontrollera kroppens rörelser kan drabba dem som utsätts för Agent Orange.

Fosterskador

Veteraner kan icke-militära individer och djur utsätts för Agent Orange som har barn märker dem upplever en eller flera av följande: gomspalt, för tidigt födda barn, missfall, saknas eller fördrivna kroppsdelar, organsvikt, saknade organ, klumpfot, saknade ögon, blödning i tarmarna och förstorat huvud.

Tecken och symptom på Burkitts lymfom

Burkitts lymfom, allmänt känd som malignt lymfom, är en form av lymfom i lymfsystemet hos individer. Burkitts lymfom var uppkallad efter Denis Burkitt, en vetenskapsman som först hade upptäckt och beskrivit sjukdomen. Det är en mycket aggressiv form av lymfom som involverar B-lymfocyterna som finns i kroppen av individer. Denna form av cancer förekommer främst hos små barn främst i Centralafrika.

Typer

Det finns två huvudformer av Burkitt lymfom. Dessa två former är endemiska Burkitt lymfom och sporadiska Burkitt lymfom. Endemisk lymfom är vanligare än den sporadiska lymfom och är främst i områden runt ekvatorn i Centralafrika. Å andra sidan är sporadisk lymfom förekommer i flera andra områden och regioner i världen - även om förekomsten av denna sjukdom är bara om 2 procent jämfört med endemisk form.

Symptom

Endemisk lymfom är den vanligaste sjukdomen bland barn i närheten av Centralafrika. Den främsta orsaken till denna sjukdom har visat sig vara kronisk malaria. Enligt forskning, tenderar malaria för att minska motståndet mot Epstein Barr-virus, vilket leder till utveckling av endemisk lymfom. De vanligaste symtomen är förknippade med denna typ av lymfom är svullnad och inflammation i käklinjen, svullnad i ansiktet ben, problem med matsmältningen och svaghet, även när du sitter sysslolös.

Sporadisk Lymfom

Sporadisk lymfom är en typ av Burkitts lymfom som finns i icke-afrikanska nationer. Den degeneration och bildandet av de tumörceller uppträder i allmänhet i liknande mönster som i den endemisk form. Men symptomen av sporadiska lymfom skiljer sig drastiskt från det endemiska formen. De vanligaste symtomen är associerade med sporadisk lymfom inkluderar inflammation och tumörer nära ileum och caecum i kroppen. Tumörer utgör också i benmärgen av patienterna, som upplever andra mindre vanliga symptom, såsom svullnad i kindbenet och spottkörteltumörer.

Andra symtom på Burkitts lymfom

Andra vanliga symtom i samband med de båda formerna av Burkitt lymfom inkluderar tumörer i livmoderhalscancer lymfkörteln, buken cancer, överdriven svettning nattetid, drastisk förlust av vikt och hög feber.

Vanliga tecken Associted Med Burkitts lymfom

Vanliga tecken associerade med Burkitt lymfom inkluderar lymfom nära den nedre delen av magen och vanligen lymfkörtlarna. Däremot kan lymfom sprida sig till flera andra organ i kroppen, och även en patient kan plötsligt insjuknar eftersom denna sjukdom inte tar mycket tid att sprida genom olika delar av kroppen.

Intermittent Smärta Spinal tumör Diagnos

Spine tumörer kan vara cancer eller godartad. Men även godartade rygg tumörer orsakar ofta smärta. Detta kan börja så intermittent smärta-eller smärta som inte är konstant. Denna smärta, tillsammans med andra symptom, kan användas för att diagnostisera en ryggrad tumör. Det ett antal saker att tänka på när ha symptom diagnostiseras.

Intermittent Back Pain

Många människor upplever intermittent ryggont någon gång i sitt liv. Intermittent smärta är inte en automatisk indikering av en spinal tumör. Intermittent ryggsmärta kan vara en tillfällig smärta i musklerna runt ryggen eller smärta i ryggen själv. Enligt Ohio State University vårdcentral, är spinal tumörer i allmänhet är beläget i centrum av ryggraden, i motsats till den nedre eller övre delen av ryggraden.

När du ska träffa en läkare

Eftersom de flesta ryggsmärtor i som inte orsakas av cancer alls, är det oftast bra att låta intermittenta smärtor passera på egen hand. Dock bör du kontakta din läkare om ryggont blir konstant, blir värre på natten, sker utan känd orsak eller inte är behandlingsbar med hjälp av receptfria läkemedel. Kontakta även din läkare om de intermittenta smärtor förekommer genomgående i mer än två veckor, eftersom det kan bero på andra villkor.

Framställning

Om din intermittent ryggsmärtor har försämrats, eller upplevs med andra symtom, och du har gjort en tid hos din läkare, det finns ett antal saker du bör göra innan mötet för att hjälpa till med diagnosen. Skriv ner alla symtom samt alla frågor du vill ställa. Gör också en notering om eventuella fall av hjärnan eller spinal tumörer i din släkthistoria. Skriv en personlig sjukdomshistoria.

Tester

Spinal tumörer är sällsynta, och på grund av detta någon gång kan passera innan den diagnostiseras. Ju tidigare tumören identifieras dock desto större chans till återhämtning. Om din intermittent ryggsmärtor har börjat uppvisa symptom som tyder en spinal tumör, kommer läkaren troligen besluta att utföra spinal magnetisk resonanstomografi eller en röntgen för att skapa ett tvärsnitt av ryggraden för att försöka hitta tumören. En biopsi kan även utföras på en liten bit vävnad från ryggraden.

Andra symptom

Andra symptom på spinal tumörer som kan medfölja intermittent ryggsmärta är nedsatt känsel och muskelkontroll i benen, förändringar i tarm och / eller blåsfunktion (oftast en förlust), förlamning någon gång i kroppen på grund av en nerv komprimeras med tumören, skolios (krökning av ryggraden) och svårigheter att gå. Någon av dessa symtom inträffar med intermittent ryggont bör uppmana dig att kontakta din läkare omedelbart.

Vilken typ av Renal Tumör orsakar högt blodtryck?

En tumör i juxtaglomerulära apparaten (JGA) i njurarna (renal system) producerar ett överskott av ett enzym som kallas renin, som genom nedströms effekter, resulterar i retention av vatten och natrium i blodet och förträngning av blodkärl. Det sammanlagda resultatet är ökad blodtryck.

Mekanism Sjukdom

Enligt den sjunde upplagan av "Vander s Renal Physiology," njursystemet ger långsiktig reglering av blodtrycket genom produktion av renin. Renin görs i JGA i njurarna. Renin produktion stimuleras av lågt blodtryck och minskad passage av natriumklorid (salt) genom njurtubuli. Resultatet av renin produktionen ökar blodtrycket genom vätskeretention och förträngning av blodkärl. JGA tumörer producerar ett överflöd av renin, och mekanismen beskrivs vidmakthålls trots följd av ett högre än normalt blodtryck.

Symptom

De typiska symptomen på en JGA tumör är huvudvärk, ökad urinering och högt blodtryck.

Diagnos

Under hösten 2002 frågan om "Omdömen i urologi," Dr Rubenstein och kollegor hävdar att diagnosen av en JGA tumör följer i allmänhet identifiering av plasmanivåerna av renin, som är 2-7 gånger högre än normalt. Överproduktionen av renin är lokaliserad till JGA genom bilddiagnostik och mikroskopisk undersökning av ett vävnadsprov.

Behandling

Den definitiva botemedel mot JGA tumörer, statlig Dr Rubenstein och kollegor, är kirurgisk excision. Behandling av en JGA tumör är rimligt eftersom dessa tumörer anses godartade, med inga rapporter om metastaser. ACE-hämmare är ett logiskt val för att kontrollera blodtrycket före operationen.

Prognosis

Även JGA tumörer är godartade, kan tillståndet vara dödlig om den inte behandlas. Kirurgisk excision eliminerar tumörrecidiv, men, enligt uppgifter från Dr Rubenstein och kollegor, 12-27 procent av patienterna fortsätter att ha högt blodtryck efter operationen på grund av kärlskador som orsakas av tidigare högt blodtryck.

Vilka är orsakerna till Carcinoid tumörer?

Karcinoider är en typ av cancer. Dessa tumörer kan visas på många platser i hela kroppen, och sakta sprida sig till andra organ.

Orsaker

Enligt Mayo Clinic, dessa tumörer orsakas när en mutation sker i en cells DNA. Dessa celler bildar en massa, som orsakar en stor mängd av cellerna för att ackumuleras och orsaka en tumör.

Riskfaktorer

Vissa människor är mer utsatta än andra att utveckla en carcinoid tumör. Rökning, åldrande, genetik och villkor resonemang magtarmkanalen alla kan bidra till carcinoidtumörer.

Komplikationer

Bortsett från de cancerceller sprider sig till andra delar av kroppen och dödar normala celler, kan karcinoida tumörer också orsaka komplikationer såsom magsår, carcinoid hjärtsjukdom, Cushings syndrom, och karcinoidsyndrom.

Symptom

Symtom på detta tillstånd kan variera, och inkluderar bröstsmärtor, diarré, återkommande lunginflammation, tarmvred, andningssvårigheter, rektal blödning, och magsmärtor.

Behandling

Den enda behandling som finns tillgänglig för carcinoidtumörer är kirurgi. Operationen kommer att tillåta läkare att ta ut tumören, om det upptäcks tidigt. Om cancern sprider sig till levern, kan leverkirurgi behövas för att förstöra cancercellerna.

Tidig Myeloma Tecken och symptom

Myelom är en benmärgscancer som din kropp gör för många plasmablodkroppar. Denna nya grupp av celler samlar ihop och bildar tumörer. Tumörerna dödar benceller nära dem och hindra kroppen från att göra andra blodkroppar som behövs.

Symptom

Myelomskelett symtom är skelettsmärta i skallen, rygg, bäcken och långa ben. Ett annat symptom är polyneuropati, som stickningar och domningar i händer och fötter, och muskelsvaghet i armar och ben.

Andra symptom

Andra myelom symtom hyperkalcemi, vilket är för mycket kalcium i blodet; anemi, vilket kan orsaka svaghet och yrsel; hyperviskositet, som är motståndet mot flödet av blod; njure fel; och infektioner.

Orsaker

Orsaken till myelom är okänd, men det är känt att köra i familjer. Det är också vanligare bland personer äldre än 60, män, svarta, och jordbruk eller petroleum-baserade branscharbetare.

Behandling

Behandling av myelom inkluderar smärta läkemedel, läkemedlet prednison och kemoterapeutiska läkemedel såsom melfalan, vilken används för att döda onormala celler och stoppa utvecklingen av sjukdomen.

Annan behandling

Annan behandling kan vara nödvändig om prednison och melfalan inte fungerar. Din läkare kan rekommendera att du behandlas med strålning eller ha en benmärgstransplantation.

Tecken och symtom på Sinus tumörer hos barn

Endodermalt sinus tumörer är en elakartad tumör i små barn. Endodermalt sinus tumörer kan vara på livmodern, vagina, testiklar, mage, lever, äggstockar eller allmänna svanskotan region av barnet. Beroende på svårighetsgraden och lokalisering av tumörerna kommer symptomen varierar.

Asymptomatic

I något skede tumören kan vara i, ett barn kan ha några symtom alls. Det kan finnas någon svullnad eller smärta - bokstavligen inga symptom, så tumören går obemärkt.

Svullnad

Oavsett var den endodermalt sinus tumör ligger, kan mycket märkbar svullnad av den drabbade regionen är närvarande och hjälper till att sätta fingret på tumörens läge.

Förändrade tarm Haits

Eftersom tumörerna är främst i nedre delen av buken, kan de vara stora nog att trycka och sätta press på tarmarna, vilket gör det svårt för avföring att passera normalt.

Oregelbundna Blodprov

När blodprov görs på ett barn med misstänkt endodermalt sinus tumör, förhöjda alfa-fetoprotein och beta-humant koriongonadotropin resultat är vanliga. enligt hemsidan av Stanford Universitys Lucile Packard barnsjukhus.

Smärta

Beroende på tumörens läge och storlek, kan smärtan vara associerad med endodermalt sinus tumör. Denna smärta kan variera från lindriga och knappt märkbara till mycket svår.

Andra symptom

Som med en sjukdom och dess svårighetsgrad, kan andra symptom vara illamående, kräkningar, huvudvärk, feber, hosta, bröstsmärtor, trötthet, andningssvårigheter eller synnedsättning.

Leiomyosarcoma Symptom

En av de cancertyper som kan angripa de ofrivilliga musklerna i kroppen är känt som leiomyosarkom. För att diagnostisera detta tillstånd, kommer en läkare att använda ett blodprov, en biopsi av potentiellt cancervävnad och en avbildning test som en MR eller datortomografi för att hitta den exakta platsen för tumörerna. Eftersom leiomyosarkom kan slå i många olika delar av kroppen på samma gång, kan diagnostisera tillståndet ta lite tid.

Identifiering

Det finns flera olika typer av cancer, och ett av de mer aggressiva cancerformer kallas sarkom. En sarkom cancer angriper kroppens bindväv såsom muskler och ben. En form av sarkom kallas leiomyosarkom, som är en cancer som påverkar den glatta muskulaturen i kroppen. De musklerna är de som är inblandade i ofrivilliga kroppsfunktioner, såsom matsmältning och andning.

Effekter

Glatta muskelceller finns över hela kroppen, så leiomyosarkom kan förekomma i någon del av kroppen. Det är vanligast i matsmältningssystemet och lungorna. Eftersom den angriper den mjuka vävnaden, kan det ta lite tid att visa symptom på grund av att mjuk muskelvävnad kan röra sig och rymma tumörerna lättare än de flesta andra former av muskler. Några av de tidiga symptomen på leiomyosarcoma inkluderar en hård men smärtfri knöl som kan finnas var som helst på kroppen, en värkande smärta som orsakas av kompression av muskelvävnad eller nerver och svårigheter att gå eller använda armarna.

Potential

Avancerade symptom på leiomyosarcoma inkluderar magkramper och uppblåsthet som kan vara oerhört smärtsamt ibland och en ökning av storleken på de klumpar som hittades i ett tidigt skede. Kvinnor som är pre-menopausala upplever fläckar av blod från slidan som är oväntat och inte en del av menstruationscykeln, och kvinnor som efter klimakteriet kan också märka vaginal blödning.

Förebyggande / Lösning

Att behandla leiomyosarkom, kommer en läkare normalt ta bort tumören eller tumörer. Det kan också finnas uppföljnings kemoterapi medicinering och strålbehandling för att stoppa spridningen av potentiellt cancerceller. En läkare kan använda strålbehandling eller kemoterapi medicinering före operation samt att försöka få cancerceller under kontroll och minska storleken på tumören eller tumörer. Om operation utförs på cancerceller som sprider sig snabbt då denna operation kan agitera cellerna ännu mer och få dem att sprida sig snabbare.

Överväganden

En diagnos av leiomyosarcoma kan vara en stark känslomässig händelse för en person. Tillsammans med medicinsk behandling kan det vara en god idé att också söka emotionell terapi också. I många fall kommer sjukhuset att kunna få en person i kontakt med grupper och rådgivare som kan hjälpa support.