ringorm ohammad spridning leder till

Hur lång tid tar det för Ringorm till Clear Up?

Ringorm, eller tinea, är en mycket smittsam svampinfektion som ofta presenteras i form av en liten ring på ytan av huden. Detta är ett tillstånd som inte går bort på egen hand och måste behandlas med någon form av läkemedel mot svamp. Over-the-counter läkemedel kan först försökt, men i svåra fall som kräver ett recept, tar ringorm flera veckor och ibland upp till tre månader för att rensa helt.

Orsaker

Ringorm orsakas av hud mot hud kontakt med människor eller djur som redan har svampinfektion finns på deras hud. Det innebär att ringorm infektioner är vanligt förekommande på skolor där barnen har mycket kontakt med varandra och bland idrottare som brottare. Inte alla människor som har ringorm svampen visar symptom, så en person kan passera infektionen till andra utan att veta, att infektioner är svåra att spåra från person till person.

Typer

Det finns många olika typer av ringorm, och inte alla närvarande som den ringformade utslag oftast förknippas med svampen. Den typ av ringorm som ofta visas på skalper barn är hårt och fjällande och leder till kala fläckar. En annan typ av ringorm visas på ansikte och hals på områden som omfattas av ansiktshår och presenterar med svullnad och skorpbildning på huden. Den form av ringorm som är allmänt känd som Jock kliar visas i veck ljumsken och på låren som en rödbrun utslag. Slutligen, det är den typ av ringorm som dyker upp såsom ringformiga utslag och kan förekomma var som helst på kroppen.

Identifiering

Det kan vara lätt att identifiera ringorm när i välkända ringform, men även då är det viktigt att söka diagnos från en läkare för att utesluta andra hudåkommor. Eksem kan psoriasis och även jäst infektioner ser ganska lik de olika formerna av ringorm, så en korrekt diagnos är nyckeln till att hitta rätt behandling. En läkare kan identifiera ringorm med synen, eller kan ta en hud skrapning för ytterligare tester.

Förebyggande

Det finns inget absolut sätt att förhindra upphandlande ringorm på grund av arten av dess överföring hud mot hud. Dock skär täta och korrekt handtvätt ner på alla hudinfektioner. Undvika kroppskontakt med människor och djur som är kända för att ha ringorm och situationer som lämnar huden svettig och fuktig kan också skära ner på finnar av svampen. För män kan det innebära att bära boxare stället trosor och för kvinnor, att ha på sig bomullsplagg och undvika nylon helt.

Topisk behandling

Lindriga fall av ringorm kan behandlas med over-the-counter utvärtes läkemedel såsom Lamisil och Tinactin. Dessa läkemedel används för många milda svampinfektioner. Följ instruktionerna som följer med kräm för behandling och om ringorm inte klara upp inom två veckor, söker ett recept salva från din läkare. Korrektions krämer är mycket starkare och är i allmänhet används i ett tunt lager en gång eller två gånger dagligen. Applicera dessa krämer som ordinerats, eftersom de kan behöva fortsätta även efter de visuella tecknen har klartecken att se till att det inte finns något återfall. Ringorm allvarlig nog för att kräva ett recept grädde kan ta flera veckor för att rensa.

Oral behandling

Om ett fall av ringorm är för svår att behandlas med enbart en over-the-counter aktuella salva och reagerar inte på ett recept grädde, kommer en oral antimykotisk medicinering ordineras. Ett oralt läkemedel i allmänhet föreskrivs för 4-8 veckor och kan fortsätta om huden visar förbättring men inte helt klar. Det finns ofta en tendens att sluta ta en medicin när ringorm börjar klara upp, men bara för att de synliga tecknen är borta betyder inte svampen i sig är borta och ringarna och utslag kan återupptas om hela behandlingen inte följt.

Hur Heal Ringorm lesioner

Ringorm lesioner är cirkulära, kliande, smittsamma fläckar som orsakas av en svamp. Du kan lätt infekteras: från gymutrustning, direkta kontaktpersoner eller husdjur och även från infekterade trädgårdsjord. Behandlingen kräver konsekvent, ibland långvarig (flera veckor), tillämpning av anti-svamp utvärtes läkemedel. De flesta fall av ringorm inte kräver några orala läkemedel. Tillsammans med hjälp av lämpliga hudkrämer, finns det flera saker du kan göra, och undvika att göra, för att hjälpa dina ringorm lesioner läker snabbt.

Instruktioner

1 Köp en anti-svamp kräm som innehåller svampmedel mikonazol, klotrimazol eller liknande anti-svamp medicin. Etiketten kommer att ange om krämen behandlar ringorm. Läs etikettens finstilta för att se om det här innan du köper. Dessa krämer är over-the-counter mediciner och är inte dyrt.

2 Tvätta ringorm lesioner med tvål och varmt vatten. Torka dem med en mjuk trasa. Applicera en generös mängd av aktuell grädde över och runt skadorna - det hjälper till att förhindra att infektionen sprids. Gnid grädden i huden tills medicinen absorberas.

3 Bär löst sittande kläder och placera inte bandage över lesioner (om du går ut offentligt och vill tillfälligt dölja infektion). Åtsittande kläder kan skava området (er) och kan till och med leda till att infektionen sprids. Bandage fälla värme och fukt; svampskador läker snabbare om de hålls torra.

4 Applicera den aktuella medicinen enligt instruktionerna i tillverkarens anvisningar. Avbryt inte behandlingen bara för att ringorm lesioner börjar blekna. De flesta anti-svamp krämer bör användas upp till fyra veckor. Stoppa den medicinska kräm för tidigt kan orsaka återfall.

Tips

  • De flesta läkemedel och livsmedelsbutiker bär anti-svamp krämer - Tinactin och Lotrimin är två vanliga märken. De används också för att behandla fotsvamp.
  • Förhindra spridning denna infektion: tvätta händerna efter att vidröra det smittade området (s), tvätta kläder och sängkläder i varmt vatten och undvika nära kontakt med andra (inklusive dina husdjur) tills skadorna har läkt.
  • Om du inte ser resultat inom några dagar, kan skadorna orsakas av någon annan sjukdom. I det här fallet, eller om ringorm skador förvärras, kontakta din läkare så snart som möjligt.

Hur man identifierar Ringorm

Svampen tinea (inte en mask) orsakar en cirkulär utslag på huden som kallas ringorm. Ringorm börjar som en liten, röd bula. Det visar i en rund ring av röda knölar, om det inte behandlas. Ringorm kliar och om den inte behandlas, kan leda till en infektion. Infektionen kommer in genom öppna sår på det drabbade området. Såren öppnar ofta från repor. Ringorm är smittsam så undvika kontakt med smittade människor, djur eller ytor. Läkare förbjuda anti-svamp krämer och piller för att behandla utslag.

Instruktioner

1 Tvätta det drabbade området med varmt vatten och mild tvål. Använd inte hett vatten. Varmvatten torkar ut huden och orsakar rodnad. Pat torr. Placera handduken i tvättstugan. Skölj av tvål och tvätta händerna. Torra händer på en separat handduk än används för att röra det drabbade området.

2 Titta på fläcken. Leta efter en röd bula, ringar, blåsor, bulor eller upphöjda huden.

3 Gå till en läkare för att få en definitiv diagnos och recept för att behandla området.

Tips

  • Om receptet är en kräm, rengöra området innan spridning grädden. Tvätta händerna efter applicering grädde.
  • Tvätta alla sängkläder och kläder som den drabbade personen vidrör eller bär. Undvik att vidröra det drabbade området, men om du inte behöver röra den Tvätta alltid händerna noggrant för att undvika spridning av svampen.

Hur till Stopp Klåda naturligtvis

Klåda kan bero på ett insektsbett, parasiter, svampinfektioner, eller från en allergi som leder till ett hudutslag eller nässelfeber. Sprätta kan faktiskt vara skadligt, eftersom det förvärrar svullnad och du riskerar att bryta huden, vilket kan leda till en infektion. Naturläkemedel för klåda kan vara mycket effektiva när anti-itch läkemedel inte är tillgängliga eller önskvärt. Faktum är att vissa av de mest effektiva anti-itch rättsmedel är naturligt, med hjälp av föremål som finns runt huset.

Instruktioner

1 Bryt av en aloe växt blad vid basen. Denna suckulent växt innehåller en lugnande gel som kommer hjälpa till att lindra klåda och obehag från insektsbett, utslag och solbränna. Aloe återfuktar också, vilket gör det effektivt på klåda på grund av torr hud.

2 Kläm aloeblad för att extrahera gel och applicera den direkt på kliande hud. Om du använder ett långt blad, men du vill bryta bladet i flera bitar så att du kan extrahera gelen lätt.

3 Låt aloe gel lufttorka på din hud. Undvik kontakt med kläder eller möbler medan gelen torkar.

4 Placera flera isbitar inuti en plastpåse och tillsätt vatten tills påsen är ungefär halvfullt. Zip påsen stängd. Om tillgängligt, är en återanvändbar kylklamp ett bra alternativ.

5 Applicera kall kompress till kliande området under en period av 20 minuter. Kylan kommer att eliminera klåda och minska svullnad som ofta är förknippade med bugg bites.

6 Upprepa stegen som behövs för att lindra klåda.

Tips

  • Om du har ett utslag som inte förbättras eller om utslagen förvärras och sprider sig, kanske du lider av en parasit som skabb eller du kanske har en svampinfektion som ringorm. Om klåda förvärras eller inte förbättras, måste du se en läkare.
  • Aloe är inte bara lugnande och fuktgivande. Det har anti-bakteriell, anti-inflammatoriska och anti-svamp egenskaper.
  • I vissa fall kan ett insektsbett eller allergisk reaktion utlösa ett fall av anafylaktisk chock. Om du får symtom som andningssvårigheter, kraftig svettning, omfattande svullnad, blek hudfärg, beslag och kräkningar, omedelbart söka läkarvård.

Symtom på Ringorm

Ringorm är en vanlig typ av svampinfektion som utvecklar på ytan av huden. Trots namnet innebär ringorm inte innebär faktiska maskar som det ibland trott. Ringorm präglas av några vanliga symptom och diagnostiseras vanligen enbart baserat på utseende av ett utslag att ringorm former. Ringorm är allmänt sprids av människa till mänsklig kontakt, men kan också spridas genom djur eller delade objekt.

Ring Utslag

Den kontrollampa tecken på ringorm är en cirkulär eller ringformad utslag på huden. Ringen är vanligen rödaktig och inflammerad, eventuellt med ojämn hud liknar gåshud, medan huden utanför ringen, och i mitten av ringen kommer att se relativt normalt. Större utbrott av ringorm kan leda till flera ringar på olika delar av huden.

Skalad Hud

Ibland utbrott av ringorm att inte ta den typiska ringform med en hälsosam ser utanför och innanför. Ringorm kan också orsaka utslag som är flammigt fläckar av fjällande hud eller utslag som bildas kring varandra. Till exempel kanske du först ha en ringformad utslag som utvecklar en större fjällande utslag runt den. Som svårighetsgrad fortskrider kan ringar lappa.

IChing

Ett annat vanligt tecken på ringorm är fläckar på huden som är överdrivet kliande. När en bit hud har en uppenbar ring åtföljs av klåda, är en ringorm diagnos lätt att göra, men ibland blir det runda fläckar av klåda som ännu inte uppvisar en stor rodnad i upphöjd hud.

Hår och naglar

När ringorm drabbar områden som normalt omfattas av hår, såsom hårbotten eller i ansiktet, kan det leda till att området för att tappa hår, skapar kala fläckar. Det kan också göra några hår växer från området mindre friska och stubb. Om ringorm infekterar ett område nära naglarna, kan naglarna tjockare eller bli mer gulaktig eller vitaktig.

Andra Utslag

Ringorm är nära besläktad med fotsvamp och Jock kliar, som ibland kan förväxlas med ringorm. Jock kliar kännetecknas av kliande, flagnande, rodnad eller irriterad hud runt ljumsken och skinkorna. Fotsvamp kännetecknas ofta av sveda och klåda mellan tårna, sprucken hud på tårna och missfärgning eller förtjockning av tånaglar.

Tecken och symtom på Ringorm

Ringorm - trots sitt missvisande namn - är faktiskt orsakas av en svampinfektion. Det är inte en mask. Det är en ytlig hudinfektion, och det är osannolikt att orsaka allvarlig skada om de lämnas obehandlade. Det kan påverka huden på kroppen, hårbotten, ljumske (Jock kliar), eller fötter (fotsvamp). Det sprids genom kontakt och kan påverka både domesticerade djur och människor.

Röda, upphöjda, fjällande fläckar

Ringorm visar ofta som en cirkulär ring av röda utslag. Huden på insidan av utslag är normalt klart. Denna kontrollampa "ring" ger ringorm dess namn.

Utslag, klåda

Inte alla ringorm infektioner ta ringen form. De kan också se ut som en vanlig utslag, eller det kan finnas ett område som kliar. Ringorm är inte alltid kliar.

Kala fläckar

När hårbotten eller skägg är infekterad, eller - om ett djur är infekterat - ringorm orsakar håravfall hos det lokaliserade området. Detta leder till kala fläckar.

"Cigarett Ash" Utslag

Särskilt vanligt i hårbotten och på djur, kan ringorm infektion se ut som en dålig bränna eller cigarettaska på huden.

Missfärgade naglar

Om naglar är infekterade, de blir missfärgade och tjockare än normalt. De kan börja falla sönder.

Vilka är orsakerna till neuropati i fötter och ben?

Neuropati är nervskada. Domningar och stickningar i fötter och ben signalerar oftast neuropati. Senare symtom är svaghet och smärta. Det finns många möjliga orsaker till neuropati i de nedre extremiteterna.

Fakta

Neuropati kan förvärvas eller ärvt. Många människor som har neuropati i fötter och ben har utvecklat detta villkor som en komplikation av diabetes.

Ärftlighet

Vissa ärftliga sjukdomar orsakar nervskador i fötter och ben. Den vanligaste av dessa är Charcot-Marie-Tooth, som orsakar extrem försvagning och domningar i musklerna i ben och fötter.

Riskfaktorer

Riskfaktorer för att utveckla neuropati i ben och fötter är diabetes, alkoholism och vitaminbrist. Vissa infektioner, som hiv / aids, reumatoid artrit, sarkoidos och Guillain-Barrés syndrom, kan leda till neuropati.

Externa faktorer

Neuropati kan orsakas av yttre faktorer såsom exponering för giftiga ämnen. Det kan också orsakas av fysiska trauman eller långvarig press på en nerv.

Överväganden

Enligt neuropati Association, nästan en tredjedel av neuropati fall anses idiopatisk, vilket innebär att orsaken är okänd.

Vilka är orsakerna till Petit mal-anfall?

Petit mal-anfall, eller frånvaroanfall, uppstår när nervceller i hjärnan fungerar onormalt. Dessa nervceller kan misslyckas med att kommunicera på rätt sätt för någon av flera skäl. I många fall är det svårt att avgöra varför en person har haft en petit mal anfall, vilket får honom att kollapsa och skaka okontrollerat under en kort tid.

Alkohol och droger

Alkohol, droger eller en kombination av de två kan skapa en kemisk obalans i hjärnan. Blandnings vissa läkemedel kan leda till kramper, enligt WrongDiagnosis.com. Alkohol eller alkoholabstinens kan orsaka petit mal-anfall inom 48 timmar.

Gifter

När gifter som bekämpningsmedel har förtärts, är kramper påvisats. Dessa symtom kommer vanligtvis att åtföljas av illamående, muskelsvaghet, okontrollerbara tarmarna eller nedsatt syn.

Friidrott

Idrottare med befintliga villkor såsom epilepsi löper större risk att få anfall när aktiv. Hyperventilation och värmeslag öka risken för petit mal-anfall.

Epilepsi

Kramper är ett symptom på epilepsi som orsakas av en obalanserad nivå av signalsubstanser, som kemiskt sända meddelanden i hjärnan. Epileptiska anfall är vanligare i den växande minnet av ett barn än hos vuxna.

Annan sjukdom

Personer med diabetes, en historia av stroke, tumörer, Alzheimers sjukdom eller andra sjukdomar löper en högre risk. Huvud eller ryggmärgsskador bör övervakas och beaktas i händelse av en petit mal anfall.

Hur till Stopp Kramper

Kramper är ett neurologiskt tillstånd som kännetecknas av ohämmad skakning av kroppen på grund av ihållande sammandragning och avslappning av musklerna. Den kontinuerliga generation av elektriska signaler från hjärnan är ofta anses vara en av de främsta faktorerna som leder till kramper. Mayo Clinic rapporterar att en av varje 100 personer i USA utvecklar kramper under sin livstid. Kramper kan variera från milda till svåra, men oavsett hur milda de är, kan de orsaka mycket obehag för patienten. Du kan ta del av de åtgärder som anges nedan för att förhindra anfall.

Instruktioner

Förstå dina Triggers

1 Varje beslag attack har en uppsättning riskfaktorer som utlöser beslag. Otillräcklig sömn och höga stressnivåer är några av de vanligaste riskfaktorerna för kramper. Varje riskfaktor kräver en annan strategi, så att veta och förstå riskfaktorer inte bara hjälper dig att undvika dem, det hjälper också att utforma en handlingsplan för att stoppa anfall.

2 Identifiera dina varningssignaler. Som med triggers, har varje beslag attack också en uppsättning varningsskyltar som åtföljer den, som upplever en aura, skumma genom munnen, plötsligt faller, okontrollerade muskelspasmer, eller andningssvårigheter. Om varningsskyltar är kända, kan du planera en metod i samråd med din läkare för att stoppa krampattack.

3 Ta dina mediciner regelbundet utan att misslyckas. Majoriteten av de patienter som lider av kramper är ofta hålls på droger som hjälp i att stoppa ett anfall attack vid sin debut. En av de vanligaste mediciner, Klonopin, när det tas i början av ett anfall, hjälper till att minska intensiteten i attacken.

4 Få en lugnande injektion vid uppkomsten av ett anfall. Patienter som lider av akuta anfall injicera ofta lugnande medel såsom diazepam eller lorazepam i början av ett anfall attack. Dessa läkemedel har visat sig vara effektiva mot styra och stoppa ett anfall attack vid sin debut och ge tillfällig lindring från villkoret.

5 Använda avslappningsmetoder är också ett av de sätt att stoppa ett anfall attack. När du ett meddelande ett varningstecken på ett anfall, prova att använda avslappningstekniker såsom djupandning, eller sitter i ett rum med någon distraktion. Dessa tekniker hjälper till att minska stressnivåerna och därmed är effektiva för att kontrollera ett beslag attack från att äga rum.

Miljö Orsaker till Childhood & Sexiga anfall

Ett beslag orsakas av en elektrisk störning i hjärnvågorna. Symtom på ett anfall kan innehålla konvulsioner, plötslig svaghet i en eller flera extremiteter, partiell förlamning i ansikte eller andra muskler, en störning av tanke, "avstånd ut" och andra mindre fysiska förändringar av hur kroppen känns normalt eller beter sig. Även om vissa krampsjukdomar hos barn och vuxna är genetiskt ursprung, kan episoder också utlösas av exponering för miljö allergener, stimuli eller toxiner.

Skaldjur

Om du vet en vuxen eller ett barn som upplever ett anfall strax efter att ha förtärt skaldjur eller blåsfisk, kan han eller hon lider av en neurotoxisk syndrom på grund av en allergi eller känslighet för tetrodotoxin eller saxitoxin i fisken, och du bör ta honom eller henne till sjukhuset för att behandlas omedelbart. Eftersom reaktioner mot skaldjur som har utfodrats med havsorganismer som innehåller dessa toxiner kan vara dödlig, är snabb läkarvård krävs för att säkerställa att patientens andningsfunktionen inte blir förlamad.

Svampar

Ett anfall som inträffar strax efter att ha förtärt svamp kan orsakas av intag av gifter som är inneboende i vissa vilda svampar och bör behandlas omedelbart av en läkare eller sjuksköterska. Förutom kramper, kan andra symtom på vilda svampförgiftning är extrem plötslig irritabilitet, dåsighet, hallucinationer, ataxi, rastlöshet eller generaliserad, oförklarlig sedering. Symtom på svampförgiftning kan uppstå mellan 30 och 180 minuter efter intag av toxin och kan behandlas framgångsrikt med kramplösande mediciner.

Toxisk Växt Förtäring

Om du eller någon du känner upplever en oförklarlig beslag efter att ha tillbringat tid utomhus, kan det bero på oavsiktligt intag av en av flera typer av giftiga växter, och du bör kontakta din lokala giftinformationscentralen. Växter som kan framkalla kramper när konsumeras inkluderar odört, cowbane, bäver gift, vild morot, vild palsternacka, falska persilja, fem fingrar rot eller andra medlemmar av det växtsläkte Cicuta. Andra symptom på växtförgiftning kan inkludera svåra kramper, illamående, vidgade pupiller eller medvetslöshet. Andra giftiga växter som kan framkalla kramper inkluderar Phoradendron, azalea, Nightshade, vilda bär, blödande hjärtan och julros, samt en över intag av spikklubba.

Tungmetaller

Tungmetaller som finns i jorden, läcker ut från matlagning och bestick, som avges i industriområden och vid produktionen av vissa bekämpningsmedel och antimikrobiella medel kan kombineras med reaktiva ämnen i kroppen och orsaka toxicitet leder till krampanfall. Om ditt barn lider av kramper, kan han eller hon har utsatts för bly, kvicksilver eller andra tungmetaller i miljön och bör utvärderas av en läkare. Andra tecken på att ditt barn kan lida av tungmetallförgiftning inkluderar klumpighet, ofta faller, irritabilitet, sömnlöshet, huvudvärk, rastlöshet, yrsel och ataxi.

Om du lider av kramper och komma runt maskiner, lödning, blyglas, bensin, smycken, måla eller keramik, kan du ha toxiska mängder tungmetaller i blodet och bör be din läkare att utföra en serie blodprov för att avgöra om inte dina anfall kan orsakas av heavy metal toxicitet.

Försiktighetsåtgärder

Om du bevittna en vuxen eller ett barn upplever ett anfall, vidta åtgärder för att skydda personen från att skada sig själv under episoden. Ta bort alla objekt från området kring den person som har ett beslag för att minska risken för skador. Placera den person som har beslag på hans eller hennes sida, huvudet vilar på hans eller hennes underarm. Detta kommer att hålla luftvägarna öppna och hindra personen från intag av saliv eller kräkas, vilket kan blockera luftvägarna. Försök inte att hålla tillbaka den enskilde eller prop munnen öppen. Detta skulle kunna leda till ytterligare skada dig själv eller beslag offret. Ring 911, och bo med patienten tills hjälp anländer. De flesta beslagen inte pågå i mer än fem minuter, men du bör hålla patienten lugn och stilla efter beslaget är över tills medicinsk personal kommer att bedöma hans eller hennes tillstånd.

Vilka är orsakerna till neurokardiogena?

Neurokardiogena synkope (NCS) kallas också vasovagal synkope eller neuralt medierad synkope. NCS hänvisar till en plötslig medvetslöshet, som kan leda till svimning. Den medvetslöshet brukar åtföljas av en lägre än normalt blodtryck och en långsam hjärtfrekvens. NCS är relativt vanligt; cirka 3 procent av alla akutbesök förklaras av NCS, och cirka 25 procent av unga vuxna kommer att uppleva minst en episod av NCS, vanligen orsakade av rädsla, äckel eller ångest.

Symptom

Ofta inträffar NCS i stående. Innan förlora medvetandet, kan en individ känna sig trött, illamående eller svaga. Han kan uppleva svettningar, magont, huvudvärk, yrsel, synstörningar eller yrsel. Personen kan verka blek, eller huden kan ha en blå färgton. Kräkningar, desorientering och talsvårigheter kan följa med eller följa svimning. Symptomen kan kvarstå efter det att personen återfår medvetandet.

Orsaker

NCS kan orsakas av en brist på blodtillförsel i huvudet eller hjärnan, orsakad av att stå upp för snabbt. När en individ står sänder gravitation blod till den nedre halvan av kroppen. Normalt justerar kroppen, men de med NCS patienter kanske inte kan justera så snabbt som andra. Förändringar i nivåerna av olika kemikalier i plasman i kroppen kan också bidra till NCS. En låg nivå av serotonin kan också vara närvarande i NCS patienter. Serotonin är en neurotransmittor i hjärnan och nervsystemet. Låga nivåer av serotonin i allmänhet genetiska och / eller orsakas av kemisk obalans i kroppen. Andra studier visar att en hög känslighet för insulin kan vara ansvarig för NCS. Insulinkänsligheten gäller din organ förmåga att producera och bearbeta insulin. Den organ känslighet för insulin kan också vara genetiskt bestämd.

Triggers

Medan ovanstående faktorer förklarar den allmänna patologin för NCS, även en del patienter har isolerat fall av svimning eller medvetslöshet orsakad av NCS. Stressiga situationer eller smärta kan vara ansvarig för att utlösa dessa isolerade svimning incidenter, och / eller för att utlösa en episod hos patienter med mer ihållande NCS.

Diagnos

Ett förfarande som kallas tipplatt testning är i allmänhet används för att diagnostisera NCS dock testet inte är 100 procent korrekt och kan resultera i både falska negativa resultat och falska positiva resultat. Tilt bord testning innebär att be patienten att fasta över natten. Patienten kommer sedan till en läkare kontor där han eller hon uppmanas att ligga på en motoriserad bord. Patienten spänns fast på bordet och en IV linje har infogats. Efter om platt på bordet för 15 minuter, är patienten inverteras vid en 60 till 80 graders vinkel i ungefär 45 minuter. Om symptom uppstår, är patienten sägs ha NCS.

Behandling

En mängd olika behandlingar används för att behandla NCS. En liten preliminär studie föreslog att Cardioneuroablation kan vara användbara vid behandling av NCS patienter. Cardioneuroblation innebär att man använder radiofrekvens att stimulera autonoma anslutningar runt hjärtat, i tre huvud ganglierna.

Manövrar för att motverka effekterna av NCS är i allmänhet en låg kostnad, låg risk behandling rekommenderas att han majoriteten av patienterna som den första behandlingsmetoden. Dessa motåtgärder omfattar armrörelser och benrörelser. Patienter som börjar känna symptom på en episod kan gripa ena handen med den andra handen och samtidigt driva båda armarna bort från bröstet. De kan också korsa benen och spända musklerna. Slutligen kan de sitta med huvudet mellan knäna för en kort tid. Långsiktiga lösningar, som ökar salter och vätska i kosten, kan bidra till att förhindra ytterligare episoder inträffar.

Orsaker till Sensory Processing Disorder

Sensorisk bearbetning störning (SPD), eller sensorisk dysfunktion integration först skrevs om av A. Jean Ayres i sitt banbrytande arbete "Sensorisk Integration och inlärningssvårigheter" i 1972 hon först namngav det spektrum av symptom barn visar när de är för känsliga för olika typer av stimuli eller på baksidan är okänsliga för smärta.

Genetisk Causation

Under de senaste 37 åren har ingen kunnat peka ut den verkliga orsaken till SPD. Även den ledande expert på SPD, Lucy Jane Miller Ph.D., uppger detta i sin bok "Sensational Kids: Hopp och hjälp för barn med Sensory Processing Disorder." Dr Miller menar att SPD som andra neurobiologiska störningar, såsom ADHD (ADD), uppmärksamhetsstörning hyperaktiv disorder (ADHD) och Aspergers syndrom, ärvs.

Störningar Vanliga till Sensory Processing Disorder

Det finns flera riskfaktorer som kan predisponera ett barn att visa symptom på SPD. Om ett barn påverkas av det spektrum av sjukdomar som inkluderar autism, genomgripande utvecklingsstörning eller Aspergers syndrom, han löper stor risk för SPD. Även barn som har fetalt alkoholsyndrom, ner syndrome, bräckliga x syndrom ADD eller ADHD kan också visa symptom på SPD. Dessa sjukdomar har visat sig vara de mest förekommande riskfaktorer.

Andra riskfaktorer för SPD

Eftersom SPD är en dysfunktion i neurologiska mekanismer, barn som inte får taktil och neurologisk stimulering på avgörande punkter i sitt liv - som bor på en institution eller har förlängda vårdtider under det första levnadsåret - kan leda till att utveckling av SPD. Eftersom taktil stimulering är viktigt, har barn som fick mat genom sondmatning stället suger från en flaska eller bröst inte får tillräckligt oral stimulans.

Faktorer som påverkar hjärnans utveckling

Faktorer som påverkar hjärnans utveckling kan förändra ett barns potential för visning SPD. Om en gravid mamma använder alkohol och droger gatan, är barnet i riskzonen för SPD, eftersom alkohol och illegala substanser påverkar hjärnans utveckling. Om ett foster eller ett barn är i kontakt med gifter, kan hon vara mer benägna att visa tecken på SPD.

Begåvade och talangfulla barn

Begåvade och talangfulla barn har också en tendens att ha problem som behandlar sensoriska stimuli.

Vilka är orsakerna till denervation?

Denervering uppstår när det finns en förlust av nerver. Det kan orsakas av ett antal faktorer, till och från din kontroll. Sjukdomar som ALS och polio samt fysisk skada kan orsaka dernervation, negativt påverka ditt liv. Denervering kan också ha en positiv effekt. Du kan välja att använda kemiska ämnen för att försvaga ansiktsmusklerna och förbättra ditt utseende kosmetiskt. Läkare använder också en denervering process i fall av kronisk smärta, eftersom det ger lindring.

ALS

ALS eller ALS uppstår när motoriska nervceller lider av dödlig degeneration. Detta orsakar svaghet och atrofi av musklerna och så småningom leder till demens. I ungefär en fjärdedel av fallen, ALS börjar med symtom på hjärnstammen, till exempel problem med att svälja, och utvecklas till en svaghet i armar och ben. Eftersom personer med sjukdomen förlorar sina nedre motoriska nervceller, som förbinder hjärnstammen till sina muskler, genomgår de denervering atrofi.

Polio

En släng av polio orsakar denervering eller död nervstimulering. Sjukdomen resulterar i en förlust av motoriska nervceller till ett antal muskelgrupper. Även om du kan återhämta sig, är dina muskler kvar med färre nerver och därmed förnimmelser av nervstimulering. Som ni ålder förlorar du ännu fler nerver, vilket resulterar i vad som kallas postpoliosyndrom.

Skada

Perifera nervskador kan orsaka svaghet eller förlamning. Det kan finnas en nervblockad, vilket kan vara tillfällig; förlust av nerver "motorfibrer, som kallas partiell denervering; komplett denervation eller förlust av muskelns nerver; eller nerv berövande av förlust av perifera nerver "isolering. Sjukgymnastik kan stärka muskler och förbättra prestanda.

Smärta

Vissa läkare utför skiv denervering för att lindra en patients kronisk smärta. De använder radiofrekvens för att behandla kroniska skivrelaterade eller discogenic betingelser. Enligt Arizona Pain specialister, värmer radiofrekvens nerver som orsakar smärta och förstör dem. Det ändrar också vissa nervtrådar och orsakar hjärnan att sluta erkänna smärtan.

Kemisk

Denervering är också orsakas av kemikalier som Botox. Den kosmetiska processen att injicera Botox reducerar rynkor som bekymmersrynkor, skratt linjer och kråksparkar. Med upprepade ansiktsrörelser, den känsliga musklerna enligt kontraktet huden. Det är vad som orsakar tecken på åldrande. Däremot underlättar kemisk denervering problemet genom att försvaga ansiktsmusklerna. Detta jämnar ut den överliggande huden, vilket skapar ett mer ungdomligt utseende. Det är viktigt att notera att Botox inte lyckas bli av med statiska rynkor som inte har något med muskelrörelser.

Vilka är orsakerna till Nueropathy?

Neuropati uppstår när det finns nervskador. Detta orsakar smärta i olika delar av kroppen, såsom händer och fötter. Även om det inte alltid möjligt att fastställa orsaken till neuropati, är det oftast orsakas av diabetes.

Diabetes

Enligt Mayo Clinic, kommer minst hälften av diabetiker hantera neuropati. Högt blodsocker orsakar ofta skador på nerverna, speciellt i händer och fötter. Förutom domningar och smärta, kan du uppleva matsmältnings, hjärta, urin och kärlproblem. Det är oftast en mild tillstånd, men kan vara smärtsamt och till och med livshotande.

Trauma

Trauma eller tryck kan orsaka neuropati. Detta inkluderar skador såsom bilolyckor eller tryck från att bära en gjuten eller spendera en längre tid i samma position. Båda satte nerverna riskerar att skadas

Autoimmuna sjukdomar

Autoimmuna sjukdomar som reumatoid artrit, lupus och Guillain-Barrés syndrom orsakar immunsystemet att angripa delar av kroppen. Detta orsakar skador på olika system, inklusive ditt nervsystem. Du kan drabbas av yrselattacker, sexuella svårigheter eller urinvägsproblem och har svårt att smälta maten. Detta kan leda till kräkningar, diarré, illamående, uppkördhet eller förstoppning.

Alkoholism

Många alkoholister utvecklar neuropati eftersom deras beroende av drogen orsakar minskad nerv funktion. Enligt National Institutes of Health, det finns en viss oenighet om orsaken. Vissa experter säger att det är på grund av att alkoholen är giftigt för nervvävnad. Andra säger att det är för att alkoholister har en dålig kost och lider av vitaminbrist. Vitaminer, särskilt B-vitaminer, är mycket viktiga för att upprätthålla nervfunktion. De vanligaste symtomen är stickningar, domningar och svaghet i musklerna.

Andra sjukdomar

Perifer neuropati kan också orsakas av njursjukdom, hypotyreos och hiv / aids. Njursvikt orsakar en långsamt framåt form av neuropati kallas uremiskt neuropati i en fjärdedel till hälften av människor att klara av sjukdomen. Symptomen är kramper, ökad smärta, svaghet och stickningar. Hiv / aids kan leda till neuropati på flera olika sätt - själva sjukdomen angriper nerver, läkemedel kan orsaka det, och komplikationer såsom infektioner kan leda till nervskador. De fall av hypotyreos orsakar neuropati är mer sällsynta men förekommer i form av karpaltunnelsyndrom.

Orsaker till Numb Hands

Lider domnade händer kan vara besvärande, avbryta dagliga aktiviteter och orsaka problem med arbetsprestation. Domningar kan åtföljas av stickningar eller ibland smärta, vilket gör tillståndet än mer obehagligt. Behandlingar som är tillgängliga, men det är viktigt att förstå den myriad av orsaker bakom domnade händer, så att du kan söka lämplig hjälp.

Karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom är en av de vanligaste orsakerna till domningar i händerna. När karpaltunneln delen av handleden smalnar, nyper den medianusnerven och senor som gör att fingrarna att böja. Denna extra tryck kan skapa domningar, stickningar och smärta i handleden och handen.

Nerve Pressure

Någon slags onödig press på nerverna i ryggraden eller nacken kan orsaka dina extremiteter gå stel, speciellt i händerna. Några orsaker till ökat tryck på nerver inkluderar diskbråck, ärrvävnad, en infektion eller, i sällsynta fall, en tumör som expanderar och klämmer perifera nerver eller halsnervroten i sig.

Bältros

Bältros, även känd som herpes zoster, är en virusinfektion som påverkar nervrötterna. Det är faktiskt det virus som orsakar vattkoppor. Om du har haft vattkoppor, förblir detta virus i ditt system under hela ditt liv. Viruset är vilande, dock inte immunförsvaret försvagas. Bältros visas som ett utslag på en sida av kroppen som blåsor och sedan skorpor över. Det kan vara mycket smärtsamt och eftersom den påverkar nerverna, kanske du upplever domningar i händerna som en ihållande symptom.

Ulnar Tunnel Syndrome

Precis som karpaltunnelsyndrom, är en annan vanlig orsak till domningar i händerna ulnar tunnel syndrom. Ulnarnerven ansluter till lillfinger och ett parti av ringfingret. När ulnarnerven blir komprimerade, kan händerna börjar pirra, känns smärtsamt eller till och stel. Vanligen sett kan ulnarnerven bli grovt om du träffar din "funny bone", vid böjningen av armbågen.

Diabetes

En av de vanligaste biverkningarna av diabetes är domningar i armar och ben. Många människor med denna sjukdom har cirkulations frågor, vilket gör domnade händer mycket verklig möjlighet. Om du är diabetiker och erfarenhet detta symptom ska du tala med din läkare, eftersom extrema cirkulationsproblem kan leda till amputation.

Andra orsaker till Numb Hands

Domningar i händerna kan orsakas av andra tillstånd, inklusive migrän, en nedsatt sköldkörtelfunktion, stroke och multipel skleros. Genomgår strålbehandling kan också orsaka domningar i armar och ben. I vissa fall bör läkare sökas för korrekt diagnos och behandling.

Orsaker till Small Finger Domningar

Domningar i dina små fingrar kan leda till att du känner obehag och svårigheter att göra saker i normala dagliga liv, såsom att skriva, skriva eller körning. Om domningar i små fingrar sprider sig till andra områden eller åtföljs av smärta eller svullnad, kan du behöva utvärderas av en läkare. Enligt National Library of Medicine och Mayo Clinic, orsakerna till domningar i fingrarna inkluderar nervskador och vissa underliggande medicinska tillstånd.

Karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom kan orsaka domningar i olika delar av händer och armar, även dina små fingrar och resultat från alltför repetitiva rörelser.

Nervskada

Skador på den övre delen av ryggmärgen eller nerverna i dina armar kan leda till domningar eller stickningar i handlederna, händerna och små fingrar.

Compressed Disk

En komprimerad disk i halsen eller övre delen av ryggen kan minska känslor i armar och händer och orsakar domningar i små fingrar.

Handskador

Skador på dina händer, till exempel att smälla fingret i en dörr eller bryta ett ben kan resultera i små finger domningar.

Brain Damage

Domningar i dina små fingrar och händer kan uppstå om du har en hjärnskada från en transitorisk ischemisk attack (TIA) eller stroke.

Tumörer

Tumörer på en nerv i armen, handleden eller halsen kan orsaka domningar i fingrarna på grund av brist på blodflödet.

Hur till testet för ALS

Amyotrofisk lateralskleros (ALS) är en allvarlig neurologisk sjukdom som försvagar musklerna, inaktiverar dess offer och nästan alltid leder till döden. Vanligtvis kallas Lou Gehrig sjukdom, är ALS inte lätt att diagnostisera. Ingen enda test finns att positivt bekräfta detta tillstånd. Följaktligen lider --- vanligtvis mellan 40 och 60 år --- måste genomgå ett batteri av diagnostiska tester på jakt efter en diagnos.

Instruktioner

1 Utför ett electromyogram att mäta minut elektriska urladdningar som musklerna producerar. Placera en trådelektrod i specifika muskelgrupper. Muskeln elektriska aktivitet dokumenteras när muskeln är kontrakterade och vilade.

2 Mät nervsignaler styrka och snabbhet genom en nervledningsstudie. Hook elektroder på huden som ligger över en viss nerv eller muskel, och sedan ladda ur en liten elektrisk stöt.

3 Ta en bild av hjärnan och ryggmärgen med hjälp av magnetisk resonanstomografi (MRT). Kombinera en serie radiovågor med ett starkt magnetfält för att ge detaljerade bilder av båda.

4 Analysera cerebrospinalvätskan som omger hjärnan och ryggmärgen med hjälp av en spinal tap eller lumbalpunktion. Efter den nedre ryggen bedövas (för att minimera eventuella obehag), placera en nål i ryggmärgskanalen och drar ryggmärgsvätskan. Låt 45 minuter för själva förfarandet och ytterligare 30 minuter till en timme som ligger i ett utsatt läge.

5 Eliminera risken för andra medicinska tillstånd med liknande symtom genom att ta blod-och urinprov. Undersök dessa prover för hög upplösning serumprotein elektrofores eller specifika proteiner i blodet; sköldkörtel och bisköldkörtel nivåer; och 24-timmars urinsamling för tungmetaller i samband med blyförgiftning.

6 Få en biopsi av muskeln efter det att patienten är sövd. Ta provet och skicka det till laboratoriet för analys.

7 Tänk genetisk testning om det finns en familjehistoria av ALS och några eller alla av symptomen ställs ut. Denna typ av testning är inte en felsäker prediktor av sjukdomen. Det kan dock kunna avgöra om en individ är genetiskt predisponerade för ALS.

8 Rekommenderar att din patient söka ett andra läkarutlåtande eftersom många andra sjukdomar ger liknande symtom, av vilka många kan behandlas.

Tips

  • Uppsök läkare om du upplever svaghet i händer eller fötter; har svårt att svälja eller sluddrigt tal; erfarenhet muskelryckningar eller kramper i armar och ben eller tunga; eller har svårt att höja tårna. Baserat på dessa symptom, en fysisk undersökning i allmänhet kommer att utföras.

Orsaker till övervikt hos barn

Fetma är ett växande problem, men ingenstans är det så skadligt som med barn. Med risk för hälsoproblem som diabetes och hjärtsjukdomar, är det viktigt att identifiera roten till problemet och hjälpa till att stoppa fetma. Forskning har visat betydande problem med den amerikanska dieten och en tendens för barn och vuxna att leva ett stillasittande liv. Orsakerna till fetma hos barn ligger i första hand med att äta för mycket och under-träning.

I generna

Under flera decennier har det erkänt att vissa familje egenskaper bidrar till övervikt hos barn, men de flesta av resultaten visade att där vikt ansluter med DNA är i sådana sjukdomar som Prader-Will syndrom eller tendensen för extra vikt för att bosätta sig i specifika områden av kroppen.

Nya studier har visat en närmare koppling mellan fetma och genetik. Enligt Centers for Disease Control and Prevention, kan gener vara orsak till en predisposition för övervikt där aptit, energinivåer och ännu snabbare lagring av fett berörs. Den enda behandling för sådana problem hittills är extra uppmärksamhet till en hälsosam kost och motion.

En dåligt fungerande sköldkörtel som producerar för lite tyroxin (hypotyreos) kommer att orsaka låg energi och snabb viktuppgång. Om hypotyreos ligger i släkten, kan det inte lång tid för föräldrarna att känna igen alla symptom. Men om symptomen inte är uppenbara, kan det ta lite tid innan ett barn ser en läkare och diagnostiseras.

I Home

När en eller båda föräldrarna är överviktiga, det finns en god chans att deras barn kommer att vara överviktiga också. Livsstilsvanor såsom matvanor och inaktivitet bidrar i hög grad till problemet.

Godis, chips och sötsaker och kylskåp fullt av ohälsosamma alternativ kan vara alltför frestande för barn att ignorera.

Populariteten av medier som TV, datorer och tv-spel har gjort vistas i föredra framför utanför spel. I stället för att delta i livet på ett fysiskt aktiv nivå, är barn syssla med passiv underhållning.

På rymmen

Detta är en snabbmatskulturen. Oavsett om familjer äter på snabbmatskedjor eller förbereda snabba måltider hemma, har tanken på färdigmat människor att ta tag de snabbaste måltider som de kan hitta. Mikrovågsugn måltider, take-out, pizza och förpackats, bearbetats mat har blivit häftklamrar i den typiska amerikanska dieten. Kraven från arbete, skola och fritidsaktiviteter har familjer som pendlar från en plats till nästa och färdigmat tenderar att vara mycket fett, kolhydrater, natrium och kalorier.

Vid School

Skolan luncher är avsedda att tillfredsställa hungern, och medan måltiderna är oftast balanserade, de också tenderar att vara mycket fett och kalorier. Automater fyllda med godis, chips och läsk lockar junior och senior höga studenter och många kan ersätta sådana godsaker för en hälsosam lunch.

Långa timmar tillbringade på skolbänkar och lite tid spenderas i fysiska friskvårdsaktiviteter är kontraproduktivt att en frisk och aktiv livsstil.

Oro

Fetma ökar riskfaktorer för högt blodtryck, högt kolesterol och diabetes. Även tunna barn och vuxna kan drabbas med någon av dessa sjukdomar, ökar riskerna dramatiskt med fetma.

Barnfetma leder till problem med vikt i vuxen ålder. Forskning visar att 80 procent av feta barn är feta på 25 år och 25 procent av överviktiga vuxna var feta som barn.

Fetma tar en vägtull på den mentala och känslomässiga aspekt. Övervikt kan leda till känslor av otillräcklighet och uppmuntra barn och vuxna för att behandla överviktiga barn på olika sätt, vilket kan leda till lägre självkänsla och depression.

Lösningar

Ge barn med hälsosam mat och möjligheter för fysisk lek är på toppen av listan för att kasta de extra pounds eller bibehålla en hälsosam vikt. Som förebilder, kan vuxna anta sunda levnadsvanor och uppmuntra barn att följa ledningen. Problemet med barnfetma kan lösas med samarbete mellan skolor, familjer och samhällen.

Icke kirurgisk Alternativ till Fettsugning

Icke-invasiv viktminskning har blivit populärt på senare år bland patienter som söker lösningar utan väsentliga frågor och problem i samband med kirurgiska behandlingar. Medan både kirurgisk och icke-kirurgisk fettsugning kan leda till komplikationer, många patienter föredrar att lära sig om alternativ såsom injektioner, laser eller jon behandlingar och viktminskning piller. Som med alla kosmetiska förfarande, ska patienten kontakta ordinarie läkare innan du väljer en behandlingsmetod, även en icke-kirurgiska ingrepp.

Lös Fett med injektioner

Fosfatidylkolin baserade (PC) injektioner var en av de första icke-invasiva viktminskning alternativ att dyka upp på marknaden, och nu omfattar ett brett spektrum av injektioner som syftar till att lösa upp riktade områden av fettceller. Viktminskning injektioner kan innehålla en rad olika kemikalier och enzymer beroende på märke och teknik, men alla mål feta områden precis som traditionell fettsugning. Patienter kan uppleva mindre smärta eller obehag från fettsugning injektioner, liksom möjligheten för komplikationer till följd av kemikalierna själva.

Smält fett med laser eller Ion Behandling

Många kosmetiska kirurger och läkare väljer att erbjuda laser och jon-behandlingar som en icke-invasiv viktminskning lösning. I dessa förfaranden, är en laser eller ion stråle används för att rikta fettvävnad och bryter upp fettcellerna. Lasrar och joner har blivit ett populärt fettsugning alternativ eftersom de inte kräver användning av kirurgi eller nålar, är relativt smärtfritt och möjliggöra en mycket snabb återhämtningstid.

Betrakta Tabletter såsom fettsugning Alternatives

Ett annat populärt fettsugning alternativ är viktminskning eller fettsugning piller. Fettsugning piller är icke-invasiv och, medan vissa kan kräva ett recept och en läkare bör alltid rådfrågas när du börjar ta en ny medicin, detta behöver inte administreras av en läkare. Fettsugning piller fungerar genom att skära av blodflödet till fettceller, vilket medför en avsevärd initial viktminskning och blandade resultat på lång sikt. Fettsugning alternativa piller kanske inte är FDA-godkända.

Rådgör med din läkare

Medan många patienter söker icke-kirurgisk fettsugning behandlingar på grund av de möjliga komplikationer i samband med kirurgiska ingrepp, bör patienter vara medvetna om alla eventuella biverkningar av fettsugning alternativ. Be din läkare att förklara eventuella komplikationer med andra mediciner du tar, och att jämföra den förväntade återhämtningstiden från både kirurgiska och icke-kirurgiska behandlingar. Se också till att ta reda på vilka, om några, äta och motionsvanor för att följa för att hålla sig friska efter en icke-invasiv viktminskning förfarande.

Vilka är orsakerna till fettlever?

Fettlever är en ganska vanlig sjukdom som drabbar tusentals människor varje år. Det är som namnet antyder --- en lever som lider av ett överskott av fett, eller fett uppbyggd. För de flesta människor är det en ganska ofarlig sjukdom som orsakar inga symtom, och är ofta diagnostiseras först när någon har tester gjorts för andra sjukdomar. Men inte behandlas, kan det vara farligt.

Typer

Det finns två typer av fettlever --- alkoholhaltiga steatohepatitis och NASH, nonalcoholic steatohepatitis. Den första är den vanligaste och utvecklar när någon utvecklar leverskada genom missbruk av alkohol. NASH är relaterade till fetma och utvecklas på grund av en overindulgence i kaloririka (och fet) mat.

Identifiering

Fettlever är lätt diagnostiseras med hjälp av ett blodprov, och är ofta bekräftas med antingen ett ultraljud eller datortomografi. Ibland kan en läkare kommer att märka under en rutinmässig examen att levern förstoras eller märker genom blodprov att det finns inflammation i kroppen. Det kan finnas andra problem med levern, så att läkaren kan begära fler tester för att utesluta andra problem. För att specifikt diagnostisera leversjukdom kan läkaren för en leverbiopsi.

Orsaker

Det finns två huvudsakliga orsaker till fettlever --- alkoholism och äta en kost full av fet mat eller kaloririka livsmedel. Sällan friska människor som äter en hälsosam kost utvecklar leversjukdom. Om du äter för många kalorier, kan fett bygga upp i levern och levern kan misslyckas i sina försök att bryta ner fett som det ska. Fett kommer att utvecklas i levern. Alkoholmissbruk kan också orsaka detta tillstånd. Ibland människor som är undernärda eller har gått ner i vikt snabbt (till exempel efter viktminskning kirurgi) kommer att utveckla fettlever också.

Varning

Om den inte behandlas, kan levern bli härdade och ärrade. Called cirros, är villkoret allvarlig och kan leda till leversvikt. Eftersom det finns få symptom på leversjukdom, kanske du inte uppvisa några tecken på att du har fettlever. Om du är alkoholist, eller feta, kan det vara värt att ha ett enkelt blodprov för att avgöra om fettlever är ett problem. Att inte veta och lämnar levern obehandlad kan vara farligt.

Förebyggande

Förhindra leversjukdom är lika enkel som inte overindulging i alkohol och inte äta en kost rik på fett eller kalorier. Men om fettlever är redan ett villkor, kan den korrigeras. Levern kan föryngra sig till skillnad från alla andra organ i kroppen. Om fettlever sjukdom orsakas av övervikt, banta och ändra din kost kan vända tillståndet. På samma sätt kan någon som missbrukar alkohol ska kunna vända tillståndet genom att helt enkelt inte dricka och anta en hälsosammare livsstil. Vissa kosttillskott såsom mjölk tistel kan hjälpa levern reparera sig själv.