råttgift symtom

Farorna råttgift

Råttor sprider sjukdomar, äter grödor och angripa bostäder. Råttgift används för skadedjursutrotning. Du kan köpa det i de flesta livsmedels eller järnaffärer och på nätet. Om planerar att bli av med råttor, se till att du inte posera fara för barn, husdjur eller andra djur.

Typer

Det finns två typer av råttgift: antikoagulerande och icke-antikoagulerande. Antikoagulerande råttgifter görs vanligen med warfarin, bromadiolon eller brodificoum. Denna typ av gift orsakar råttan att ha inre blödningar genom att försämra blodproppar. Det brukar ta några dagar att döda en råtta. Icke blodförtunnande råttgifter görs vanligen med Brometalin, Zinkfosfid, stryknin eller cholecalciferon. Dessa gifter kan döda råttor inom några timmar genom att påverka hjärnan direkt.

Tecken och symptom

De tecken och symtom på råtta förgiftning kan inte omedelbart ses efter intag. Det kan ta upp till några timmar eller dagar för att se resultatet. Symtomen kan vara dödlig och inkluderar blodig diarré, kräkningar, illamående, näsblod, blod i urinen, andningsproblem, blödande tandkött, yrsel, omfattande blåmärken, trötthet, plötslig svaghet och håravfall.

Förebyggande

Råttgift är farligt för människor och djur. Därför är det bättre att förebygga än botemedel. Städa upp skräp och lägga den i soptunna med lock, lämna inte smutsig disk på diskbänken och hålla din egendom fri från skräp och skräp. Håll inte ett råttgift i ditt hem om du inte behöver det. Använd om möjligt en fälla än ett råttgift. Håll alltid barn och husdjur borta från råttgifter för att undvika exponering för gifter och förgiftade råttor.

Behandling

Antikoagulerande råttgifter skada protrombin, vilket är ett av de viktiga blodkoaguleringsfaktorer. K-vitamin är en viktig faktor för produktion av sådana plasmaprotein. På grund av detta, är K-vitamin anses vara ett motgift. Om ett barn eller husdjur sväljer sådana gifter, är den vanliga behandlingen injektioner av vitamin K, men du bör söka läkarhjälp för dem omedelbart i stället för att försöka behandla dem själv.

Varning

Naturvårdsverket säger att råttgift är farligt avfall på grund av de kemikalier som är inblandade. Råttgift dödar inte råttor omedelbart, ge dem tid att gå tillbaka till sina gömställen, till exempel innanför murarna, och dö där, vilket resulterar i en stark lukt och behovet av att ha dem bort. Andra sjukdomar kan överföras genom felaktig hantering av döda förgiftade råttor. Enligt Centers for Disease Control, är det farligt att hantera infekterade djurkadaver, andas in damm förorenat med gnagare urin eller spillning, har direkt kontakt med gnagare eller deras urin och spillning eller äta eller dricka förorenat livsmedel eller vatten från råtta avföring och urin.

Även loppor och kvalster lämnar ofta döda råttkadaver och kan hemsöka hela ditt hus om de döda råttorna inte avlägsnas direkt. Därför kallar professionell pest exterminator att göra ett sådant jobb. Kontakta även det lokala giftkontrollcenter för råd eller gå direkt till sjukhusets akutmottagning när en person har svalt ett råttgift eller rört vid en död råtta, även om han inte visar några symptom. Om ditt husdjur intas råttgift, omedelbart kräkning och ta den till en veterinär så fort som möjligt. Efter kräkning, låt inte ditt husdjur dricka eller äta något.

Tecken och symtom på råtta förgiftning hos människor

Råttgift produkter dödar vanligtvis råttor genom att orsaka dem att förblöda internt. Alltså en av de viktigaste ingredienserna i råttgift är typiskt en antikoagulant, som främjar förtunning av blodet hos råttor. Antikoagulantia har också samma effekt på blod från människor.

Tecken på Rat Förgiftning i Humans

Observerbara tecken på råtta förgiftning hos människor kan omfatta externa blod på öppningarna i kroppen (mun, näsa och ändtarm), samt blåmärken på armar och ben och andra kroppsdelar.

Symtom på råtta förgiftning hos människa

Kräkningar blod eller blod i urin eller avföring är symtom på råtta förgiftning. Dock kan dessa symtom orsakas av andra medicinska tillstånd också, så en läkare kommer att behöva bestämma den verkliga orsaken. Andra symtom som kan upplevas på grund av råtta förgiftning kan inkludera blåmärken och blödningar, lågt blodtryck och chock.
De flesta av dessa symtom är allvarliga och bör utvärderas av en läkare så snart som möjligt. Om man misstänker råtta förgiftning, eller den person som är definitivt känt för att ha förtärs det bör giftcentral kontaktas direkt.

Fördröjda effekter

En av anledningarna till att rått förgiftning pellets fungerar så bra i att döda råttor beror på dess fördröjd effekt. Till exempel intar en råtta giftet på den första dagen, men det är inte förrän flera dagar senare att den dör av giftet effekt på kroppen. Eftersom råttan inte upplever några smärtsamma biverkningar den första eller andra dagen, fortsätter den att äta mycket post som kommer att döda den genom den tredje dagen. Denna fördröjd effekt gäller även för människor som intar råttgift.

Missuppfattning

När en vuxen inser att ett barn har förtärts råttgift misstag, kan hon felaktigt anta att det inte finns några symtom omedelbart efter intag indikerar att ingen allvarlig skada har skett, speciellt om barnet inte inta mycket av giftet.
Men allvarliga symtom - till och med döden - får inte ske förrän en annan dag eller två har passerat (och upp till 2 veckor i vissa fall). Därför måste alla intag av råttgift av en människa behöver läkarvård direkt, speciellt om det är ett litet barn, som inte kan ha möjlighet att artikulera symptomen eller totala intag belopp.

Poison Control Center

Om du misstänker att någon har förtärts råttgift, kan du nå det nationella Poison Control Center på (800) 222-1222 i USA 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan.

Symtom och behandling av bipolär patienter

Bipolär sjukdom är ofta svårt att sätta fingret på, men att veta symptomen och orsakerna till sjukdomen kan hjälpa till med tidig diagnos och behandling.

Vad är bipolär sjukdom?

Bipolär sjukdom är en psykiatrisk problem som kännetecknas av maniska förändringar i humör och beteende. Varje människa med bipolär sjukdom spenderar olika mycket tid i varje steg, men det är farligast när stämningen cykler förändras snabbt. Ibland kan både maniska och depressiva faser hända samtidigt och orsaka vad som kallas ett blandat tillstånd.

Vad orsakar bipolär sjukdom?

Enligt National Alliance på psykisk sjukdom, de flesta läkare tror att bipolär sjukdom orsakas av en kemisk obalans i hjärnan. Behandling för depression och vissa läkemedel är också kända för att utlösa sjukdomen.

Manisk fas Symtom

Bipolär sjukdom är egentligen en kombination av toppar och dalar. Den maniska fasen är när en person är extremt optimistisk och energisk, men också hänsynslös (med pengar eller sig själva). Den depression Fasen innebär ångest, intensiv trötthet, problem med att äta och självmordstankar.

Mediciner

Bipolär sjukdom behandlas med olika mediciner, varav de flesta koncentrerar sig på att stabilisera patienten och deras humör. Läkare använder olika kombinationer av antidepressiva, stämningsstabiliserande som litium och beslag medicinering som kallas antiepileptika.

Psykiatri

Många läkare rekommenderar ständig behandling från en psykiater. De kan övervaka behandlingen, rätta till eventuella läkemedelsproblem och ge patienterna ett utlopp för att bekänna sina känslor och förklara sina toppar och dalar.

Beslags tecken och symtom

Beslags tecken och symtom som är förknippade med tillfälliga förändringar i beteende, medvetenhet, perception, fysisk rörelse och förnimmelser. Tecken och symptom i samband med anfall kan inträffa innan beslaget, under beslag och efter beslag. Det är dock möjligt att uppleva ett anfall utan att vara medveten om eventuella beslag symtom.

Identifiering

Ett anfall inträffar när det sker en förändring i hjärnans elektriska fungerande processer. Förändringen sker ofta i hjärnbarken område i hjärnan.

Tidiga varningstecken

Cirka 20 procent av personer med krampsjukdomar upplever tidiga varningstecken, enligt Merck Manual. Tidiga varnings beslag tecken kan vara förändringar av smaker och dofter, värmande känsla och känslor av panik, rädsla och / eller déjà vu.

Seizure Symtpoms

Symtom på ett beslag är förlust av medvetandet, krampanfall, inkontinens och förlorad kontroll över kroppsliga rörelser.

Postseizure Symtpoms

Efter ett beslag har skett, kan en person uppleva minnesförlust, förvirring, extrem trötthet, huvudvärk, illamående och en lust att gå på toaletten.

När ska man söka hjälp

Ett anfall är ett allvarligt medicinskt tillstånd och kräver akutsjukvård. Om du upplever tecken och symtom förknippade med ett anfall söka hjälp omedelbart.

Mindre Fiber neuropati Symtom

Liten fiber neuropati är en typ av nervskada som drabbar de små nerver under huden som känner värme och kyla, vilket orsakar en rad obehagliga symptom.

Orsaker

Möjliga orsaker till små fibrer neuropati är diabetes, HIV, genetik och drog-eller alkoholmissbruk, enligt Phoenix Neurological Associates. I vissa fall är orsaken till små fibrer neuropati symptom okänd.

Typer av symptom

Symtom på små fibrer neuropati bland annat minskad känslighet för värme och kyla och svår smärta. Det är också möjligt att ha en fördröjd eller minskad reaktion på smärta som orsakas av fysisk skada på det drabbade området, till exempel de känslor du upplever när du kliver på något vasst.

Egenskaper

Den smärta som orsakas av små fibrer neuropati beskrivs som brännande, jabbing, stickande och stickningar, rapporterar Colorado Neurological Institute. Vissa patienter upplever en känsla som liknar en elektrisk stöt, medan andra beskriver känslan som en intensiv press.

Plats

Liten fiber neuropati är vanligast i fötterna, men det är också möjligt att uppleva symptom i benen eller händer.

Behandling

Det finns inget botemedel mot symptomen av små fibrer neuropati. När villkoret orsakas av diabetes eller drogmissbruk, minska blodsocker eller användning av droger och alkohol ofta förbättrar symtomen, medan det i andra antiepileptiska läkemedel, narkotiska smärtstillande och antidepressiva medel kan lindra smärta.

Temporal Lobe Epilepsi Symtom

Tinningloben epilepsi (TLE) är ett tillstånd som orsakar kramper som påverkar den temporala lober, vilka är områden i hjärnan som ligger på vardera sidan av huvudet, bakom öronen. Om du har TLE, är du sannolikt att uppleva en mängd olika symptom, enligt Epilepsy.com.

Överväganden

Till skillnad från andra typer av epilepsi, innebär TLE vanligtvis inte orsaka kramper, ögonglob rullande och faller ned under anfall.

Variationer

Symptomen på TLE anfall varierar och kan vara olika för varje anfall.

Tidsplan

Symtom som produceras av tinningloben epilepsi kan pågå från några sekunder upp till 2 minuter.

Typer av symptom

Tinningloben epilepsi orsakar ofta patienter till plötsligt "rymd ut," till exempel att stoppa plötsligt mitt i en verksamhet eller bli tyst mitt i en mening. Andra symtom är plötslig återkallande av gamla minnen, ljud-eller synhallucinationer, känslor av "andra-världslighet" (som om bekanta platser är konstigt), och rädsla, intensiv njutning eller fascination någon märkbar anledning.

Behandling

Ett antal läkemedel är tillgängliga för behandling av kramper som orsakar tinningloben epilepsi, inklusive topiramat, fenobarbital, amotrigine och tiagabin.

Fysiologiska Symtom på Parkinsons sjukdom

Parkinsons sjukdom är en neurologisk sjukdom som påverkar motorik och andra kroppsfunktioner. Det finns inget botemedel mot sjukdomen, men vissa läkemedel och kirurgi kan hjälpa en person hantera sina symtom, som varierar från person till person.

Tremor

Skakning av händerna är ett vanligt symptom på Parkinson. Den märks vanligtvis som en upprepad gnugga ihop av tummen och pekfinger.

Långsammare Förslag

Parkinsons sjukdom drabbar frivillig rörelse. Personer med sjukdomen hittar promenader och andra enkla rörelser svårt och tidskrävande.

Muskelstelhet

Personer med Parkinsons ibland upplever stela muskler i nacke, armar, ben och axlar.

Tal

Vissa Parkinson drabbade upplever svårigheter med att tala. Tal kan sluddrigt, tveksam eller förkrympta.

Automatiska Rörelser

Automatiska rörelser som blinkar och ler ibland tas bort av Parkinson. Personer med sjukdomen har en tendens att utveckla en unblinking stare.

Symtom på Epileptiska Kramper

Epilepsi är en kronisk sjukdom som orsakas av onormala elektriska impulser i hjärnan som producerar konvulsioner eller kramper. De beslag kategoriseras som gener eller delvis, beroende på var relaterad hjärnaktivitet börjar.

Enkla partiella anfall

Partiella anfall börjar i ett område av hjärnan och har två typer. Sällan producerar medvetslöshet, enkla partiella anfall innebär ofta oavsiktlig runkar av en kroppsdel ​​som benet, förändrade känslor och sinnen, stickningar och yrsel.

Komplexa partiella anfall

Förändrad medvetandet är en inneboende symptom av komplexa partiella anfall. Förutom förlorad medvetenhet eller tid, symtom är ofta stirrar trollformler och meningslösa rörelser (t.ex. gnugga händerna eller gå i cirklar).

Absensanfall

Generaliserade anfall involverar hela hjärnan och faller i fyra kategorier. Frånvaro eller petit mal, får kramper innebära en kort period av medvetslöshet, stirrande trollformler och små rörelser.

Atoniska anfall

Även kallad drop attacker, atoniska anfall orsakar drabbade att kollapsa eller falla abrupt på grund av plötslig förlorad muskeltonus.

Myokloniska anfall

Myokloniska anfall påverkar vanligtvis armar och ben, som rycka eller rycker oväntat.

Tonisk-kloniska anfall

Även känd som grand mal-anfall, tonisk-kloniska anfall är den allvarligaste typen av epileptiskt anfall. De omfattar vanligen förlorat blåskontroll, en stel kropp, skakningar och medvetslöshet.

Cervikal dystoni Symtom

Cervikal dystoni (CD), även känd som torticollis eller spastisk torticollis, är en sällsynt neurologisk sjukdom där musklerna i nacken avtalet eller spasm ofrivilligt. Detta kan göra att huvudet att luta åt vänster, höger, framåt eller bakåt. Även om det är ett sällsynt tillstånd, CD är den mest sedda av bränn dystonier, de som är begränsade till en viss del av kroppen.

Symptom

Rörelsen Disorder virtuella universitetet hemsida säger att de muskelryckningar eller sammandragningar av CD kan utlösa ryckiga huvudrörelser. Oftare, men de resulterar i långvarig eller periodisk dystona poser, där huvudet är placerat onaturligt. Den vanligaste formen av poser är rotations CD, i vilken huvudet förflyttas onaturligt i sidled eller åt sidan. Ett annat vanligt symptom på CD luta huvudet. När huvudet böjs, vrids eller vridet i sidled, är den sjukdom som kallas sido torticollis eller laterocollis. En tippning av huvudet till fronten (anterocollis) eller tillbaka (retrocollis) ses mer sällan. Andra symtom är nacksmärta, hand eller arm darrningar och skuldra höjd.

Komplikationer

Mayo Clinic säger att en av de mer allvarliga komplikationer av cd är permanenta nervskador som orsakats av ihållande muskelsammandragningar av sjukdomen. Andra komplikationer kan omfatta spridning av symtomen till käken, ansikte, bål och armar och depression utlöses av smärta och funktionsnedsättning i CD.

Orsaker

Medicinska forskare tror att CD spasmer och sammandragningar kan bero på "en defekt i hjärnans förmåga att bearbeta kemiska meddelanden som gör att hjärncellerna att kommunicera med varandra," enligt Mayo Clinic. Sjukdomen kan också kopplas till skador som orsakas av skador i nacken, huvudet eller axeln; hjärnan eller ryggmärgen tumörer; stroke; toxiner, såsom kolmonoxid och tungmetaller; och droger, inklusive vissa antidepressiva, antipsykotika och anti illamående mediciner.

Högriskgrupper

Mayo Clinic säger att cd är mest sannolikt att dyka upp i kvinnor som diagnostiseras med sjukdomen nästan dubbelt så ofta som män; människor i åldrarna 40 och 60; och de med en familjehistoria av CD eller andra former av dystoni.

Behandling

Det finns inget botemedel för CD, så behandlingar är utformade för att ge befrielse från sjukdom symptom. De mest förskrivna behandlingsmetoder inkluderar sjukgymnastik och mediciner, inklusive injektioner av botulinumtoxin, som också marknadsförs som Botox, i de drabbade nackmusklerna; anti-tremor läkemedel såsom de som föreskrivs för Parkinsons sjukdom; och muskelavslappnande. I extrema fall kan läkare föreslå kirurgiska alternativ. Dessa innefattar implantering av en pacemaker-liknande anordning för att tillhandahålla elektrisk stimulering av hjärnan eller kirurgi för att skära de muskler eller nerver som ansvarar för patientens specifika formen av CD poser.

MS ryggmärg Symtom

Multipel skleros (MS) är en autoimmun sjukdom som påverkar det centrala nervsystemet, som består av hjärnan och ryggmärgen. Plack utveckla och orsaka olika invalidiserande symptom. Sjukdomen kan ha eftergifter och skov eller vara allmänt progressiv men har långa tider där det inte förvärras.

Svaghet

Ofta det första symtomet patienten meddelanden är svaghet på ena sidan av kroppen (hemipares), ofta i benen. Detta orsakas av plack på antingen hjärnan eller ryggmärgen. Ibland finns det domningar på motsatt sida.

Muskel Skärpning

Ryggmärgs problem i MS kan orsaka muskel åtdragning tillsammans med benet svaghet (spastisk parapares). Detta resulterar i svårigheter med balans och promenader, och patienten kanske inte kan gå en rak linje.

Etapp Förlamning

Spastisk parapares kan leda till partiell förlamning, och patienten så småningom kan behöva använda en rullstol.

Cervical Symptom

När ryggmärgs plack förekommer i nacken (cervikal) område, kan det leda till förlust av känsel i axlar och överarmar. Kombinerat med spastisk parapares, kan detta leda till en oförmåga att röra sig antingen armar eller ben (quadraplegia).

Smärta

Brännande eller chockliknande smärtor är MS ryggmärgssymtom. Lhermittes tecken, till exempel, inbegriper ett chockliknande smärta som strålar längs med ryggraden och eventuellt in i benen. Det inträffar när personen böjer huvudet framåt eller bakåt.

Urin och Sexuella symtom

MS ryggmärgen symptom kan också innefatta lätt eller svår urininkontinens, urinretention och plötsliga behov att urinera. Sexuella problem är vanliga på grund av nedsatt känsel.

Symtom på en Brain beslag

Hjärnan kommunicerar genom elektriska signaler. Emellertid när det finns onormal elektrisk aktivitet, kan ett anfall ske. Den typ av beslag och de resulterande symtom du kan ha beror på den region i hjärnan där den är belägen. Eftersom symtomen av en hjärna beslag kan variera från knappt märkbara till att förlora kontrollen och faller, är det viktigt att veta hur man ska sänka din risk för krampanfall och hur du skyddar dig under ett anfall.

Orsaker

Kramper kan orsakas av en mängd faktorer. Bland dem är en skada på hjärnan på grund av hjärntumörer, hjärnskador, degenerativa hjärnsjukdomar, medfödda missbildningar i hjärnan, hjärn abscess, meningit, encefalit, neurosyfilis, traumatisk hjärnskada eller stroke. Alkoholister, som dricker tungt ofta, sedan plötsligt upphöra att dricka, är också i riskzonen för att ha ett anfall. Dessutom har onormala nivåer av natrium eller glukos, antingen för mycket eller för lite, kan resultera i ett anfall. De onormala nivåer kan orsakas av njur-eller leversvikt.

Symptom

Symtom på en hjärna beslag beror på hjärnan loben där beslag är lokaliserad. De vanligaste symtomen är förlust av muskelkontroll, faller plötsligt, ryckningar och spänningar i musklerna. Andra symtom är förändringar i medvetandet, känslor, känsla och vision. Men vissa människor inte ens märker att de har ett anfall om de uppvisar symtom lättare; Dessa symtom stirrar ut i några minuter - ett exempel på en förändring i medvetandet. En indikator på en on-kommande beslag smaka en bitter eller metallisk smak.

Tidslinje

De flesta beslagen varar några minuter, sällan går över 15 minuter. Kramper komma plötsligt och ibland utan förvarning. För människor vars symtom är hela kroppen skakar, ska den upphöra inom 5 minuter.

Söker medicinsk hjälp

Om du har ett anfall för första gången, ring 911 Eftersom anfall kan orsakas av allvarliga sjukdomar är det viktigt att undersökas. Dessutom, om beslaget händelsen varar längre än vanligt, läkarvård bör eftersträvas omedelbart.

Förebyggande

Det finns inget sätt att förhindra ett oprovocerat anfall. Hälsofrågor och undvika illegala substanser kan sänka risken för ett anfall. Om du är utsatt för anfall, kan hjälm förhindrar huvudskador och hjärntrauma. Dessutom bör du inte köra bil om du har täta anfall.

Symtom på en Pinched Leg Nerve

En klämd nerv kan uppstå var som helst i kroppen och ofta händer efter en traumatisk skada, en arbetsrelaterad skada eller plötslig stam av en muskel. Medan vissa människor som har en klämd nerv i benet kan återhämta sig snabbt med vila och huskurer, får allvarliga symtom kräver medicinering eller kirurgi. Tänk på detta information från Mayo Clinic och National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke om symtomen på en klämd nerv ben.

Domningar

Domningar är ett vanligt symptom på en klämd nerv i benet, enligt National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke. Vissa människor kan beskriva domningar i benet som en känsla av att benet eller foten har "somnat". Symtom som domningar kan orsaka svårigheter med rörelser och kan göra benet känns väldigt tung eller okontrollerbar.

Smärta

Smärta är ett symtom på en klämd nerv ben. Beroende på var i benet problemet med nerven ligger, kan smärtan stråla ner nerven till fots eller upp i höften och buken. Känslan av smärta orsakad av en klämd nerv ben kan också vara en brännande känsla.

Spasmer

Spasmer eller ryckningar av musklerna i benet är symptom på en klämd benet nerv, enligt Mayo Clinic. Muskelspasmer i benen som orsakas av en klämd nerv kan ske utan förvarning och kan orsaka benet att plötsligt ge ut, vilket resulterar i ytterligare skada. Spasmer i benmusklerna kan också vara störande och orsaka koncentrationssvårigheter på jobbet, i skolan eller hemma.

Stickningar

Enligt Mayo Clinic, stickningar är ett vanligt symptom på en klämd nerv. En klämd benet nerv kan orsaka stickningar eller stickningar, som även hänvisas till som parestesi (onormala förnimmelser), att inträffa var som helst i benet. Beroende på var nerven kläms, kan stickningar också kännas i knän, fötter och tår.

Svaghet

Enligt University of Washington Institutionen för ortopedi och idrottsmedicin, muskelsvaghet är ett symptom på en klämd nerv ben. Svaghet i benmusklerna kan leda till svårigheter med att stå eller vistas i samma position under en längre tid. En klämd nerv i benet kan också orsaka symtom som nedsatt rörlighet och snabbhet.

Sömnproblem

Symptomen på en klämd nerv i benet kan leda till symtom i andra delar av kroppen, särskilt sova problem, enligt Mayo Clinic. Den smärta och domningar orsakade av en klämd nerv kan vara värre på natten, särskilt när det finns mer press på benet på grund av att vara i en utsatt position. En klämd ben kan göra det svårt att hitta en bekväm sömn läge och kan störa sova.

Tecken och symtom på Petite mal-anfall

Petite mal-anfall, även känd som absensepilepsi, upplevs av människor med krampsjukdomar. Ett krampanfall (epilepsi) är en neurologisk sjukdom som orsakas av korta, starka elektriska impulser som påverkar hela eller en del av hjärnan. Denna störning kan orsaka kramper som varar bara några sekunder eller upp till några minuter. Petite mal-anfall är endast en av många anfallstyper. Om du eller någon du känner erfarenheter petite mal-anfall, vara medveten om dessa klassiska tecken och symptom - och hur dessa anfall diagnostiseras och kontrolleras.

Anfallstyper

Kramper klassificeras enligt särskilda kategorier: Partiella anfall (enkla och komplexa), nonepileptic kramper, status epilepticus och generaliserade anfall. Petite mal-anfall är en typ av generaliserad beslag - liksom atoniska, tonic-kloniska och myokloniska anfall. En generaliserad beslag är ett i vilket båda hjärnhalvorna påverkas av elektriska överspänningar.

Tecken på Petite mal-anfall

Tecken på petite mal-anfall är fysiska presentationer uppmärksammas av andra. Någon som har en petite mal anfall kan plötsligt sluta prata mitt i en mening och uppvisar en tom stare och brist på rörelse. På längre petite mal-anfall, kan automatism noteras, såsom läpp smällde, tugga, fumlande eller plocka på kläder. Ibland ögonen kommer fladdra under en petite mal anfall. Petite mal-anfall varar typiskt från två till 15 sekunder.

Symtom på Petite mal-anfall

Även tecken är vad andra människor märker, symtom på petite mal-anfall är vad en person känner och upplevelser. Eftersom dessa anfall är mycket plötsliga och orsaka tillfälliga bortfaller i medvetandet, kommer ofta en person som upplever en petite mal anfall vara omedveten om att hon har haft beslag. Efter beslaget är över, kan hon återuppta vad hon gjorde som om ingenting har hänt, och har inget minne av beslaget.

Petite Mal Beslags Faror barn

Eftersom petite mal-anfall är flyktig och ofta omöjlig att upptäcka, kan de förekomma hos barn så ofta som 50 till 100 gånger per dag. Petite mal-anfall kan störa ett barns förmåga att fungera och lära i en pedagogisk miljö - ofta dessa underskott kan initialt tillskrivas ett beteendeproblem. Ibland är det flera månader innan ett barn genomgår medicinsk utvärdering.

Diagnostisera och behandla Petite mal-anfall

Förutom neurologiska och beteende undersökning, blodtestning och neuropsykologisk testning, är en vanlig metod för att diagnostisera ett krampanfall genom en elektroencefalogram (EEG). Ett EEG registrerar onormala hjärnan våg aktivitet genom elektroder som är kopplade till hårbotten. Andra tester, som en datortomografi och MRI kan eliminera andra neurologiska sjukdomar som kan orsaka kramper. De flesta människor är fortfarande anfallsfria med hjälp av ett enda antiepileptiska läkemedel - men om upprättande rätt läkemedel protokollet kan ta tid. En läkare kommer förmodligen att förskriva ett läkemedel i taget för att se vad som bäst eliminerar eller reducerar petite mal-anfall, som börjar med en låg dos av läkemedlet och öka den tills kramper kontrolleras.

Tecken och symtom på Neurologiska

Neurologiska sjukdomar är inte begränsade till en typ och ett visst symptom. De är faktiskt en grupp sjukdomar som orsakar förlamning till delar av kroppen på grund av en nedskrivning eller skada på det centrala nervsystemet. Det finns en mängd olika orsaker för neurologiska störningar. Vissa orsakas av en fysisk skada, en del från en fysisk obalans i kroppen, medan vissa har ingen känd orsak alls. Precis som varje neurologisk sjukdom skiljer sig också deras symptom och behandlingar.

Parkinsons sjukdom

Sjukdomen har två olika typer av symptom - primära och sekundära. Inte alla som diagnostiseras med denna sjukdom kommer att uppleva alla symptom, inte heller kommer sjukdomen framsteg i samma takt i varje person. Några av de främsta symptomen är långsamma frivilliga rörelser som att sitta, stå och gå, stelhet i musklerna, dålig balans och muskelskakningar som inträffar på platser som deras händer, fötter och mun. Sekundära symtom är en långsam reaktion när ställde en fråga, svara på ett mjukt, viskar liknande röst, svårigheter att svälja, dreglar, hosta och kvävning.

Kroniskt trötthetssyndrom

Detta neurologisk sjukdom är känd av dess långa, försvagande perioder av trötthet. Andra symtom är muskel-och ledvärk, svårigheter med minne och koncentration och återkommande huvudvärk och halsont. Symptomen kan pågå så lite som sex månader eller kan förbli i många år.

Epilepsi

Detta är en sjukdom som påverkar den normala aktiviteten av hjärnvågor och processer i kroppen de kontroller hjärnan. Även om det finns en mängd olika krampsjukdomar människor kan drabbas av, symptomen för varje person normalt varierar inte mycket. Dock kommer symptomen varierar beroende på typen av krampanfall varje person har. Några av de vanligaste symtom är ofrivilliga ryck eller ryckningar i kroppen och stirrade uttryckslöst under en tidsperiod, medvetslöshet men inte medvetandet, stelhet i kroppen, plötsligt kollapsar, förlust av tarm och / eller blåskontroll och medvetslöshet .

Alzheimers sjukdom

Denna sjukdom är en progressiv, permanent sjukdom som orsakar hjärnceller att försämras. Symtomen varierar beroende på stadiet av sjukdomen. I början kan den sjuke upplever en svag minnesförlust, förlorar sin förmåga att utöva gott omdöme, samt förlora sin förmåga att planera enkla händelser eller utföra välbekanta arbetsuppgifter. Eftersom sjukdomen fortskrider i de senare och slutsteg, kan han uppleva total förlust av minne och mental funktion, samt förlust av koordination rörlighet och erkännande av välbekanta människor och platser.

Cerebral pares

Detta är inte en störning, men en grupp av sjukdomar som orsakas av en hjärnskada som inträffar under fosterutveckling, vid förlossning eller strax efter födseln. Det är känt för att orsaka ett avbrott i finmotorik. De vanligaste symptomen är muskel spasticitet, kramper och förlamning.

Myokloniska anfall Symtom

Myokloniska anfall är en av många typer av beslag som kan påverka människor med epilepsi. Epilepsi, som ibland kallas en krampanfall, uppstår när hjärnan producerar onormala ökningar i elektriska aktivitet. Myokloniska anfall har mycket tydliga tecken och symtom som tillåter att de kan identifieras genom en EEG, ett test som registrerar hjärnan våg aktivitet - eller ibland genom enkel observation ensam. Myokloniska anfall förekommer i flera olika typer av krampanfall och kan ha olika egenskaper.

Generaliserade anfall

Kramper kan delas in i två kategorier: partiella och gener. Myokloniska anfall är generaliserade anfall. Generaliserade anfall inträffar när båda hjärnhalvorna är inblandade. Myokloniska anfall kännetecknas vidare av extremt korta ryck som känns som en plötslig elektrisk stöt. För det mesta, de är bilaterala (drabbar båda sidor av kroppen) och varar bara ett par sekunder. Medan ibland blir det bara en, kan många ske inom en kort tid.

Juvenille myoklonisk epilepsi

Juvenil myoklon epilepsi (JME) är en mycket vanlig form av epilepsi, som består av sju procent av alla epilepsifall. JME kan förekomma mellan slutet av barndomen och tidig vuxen ålder, men oftast startar under puberteten. Symtom på JME inkluderar ryck i nacke, axlar och överarmar. Kramper brukar inträffa strax efter en person som först vaknar på morgonen. JME kan kontrolleras väl med medicinering är emellertid behandling generellt för livet. De med JME inte lider intellektuella skador som en följd av deras tillstånd.

Lennox-Gastaut syndrom

Myokloniska anfall kan vara ett inslag i Lennox-Gastaut syndrom. Detta syndrom är sällsynt och oftast förekommer hos barn mellan två och sex år som har en redan existerande hjärnskada. Cirka 75 till 95 procent av barn med Lennox-Gastaut syndrom har psykisk funktionsnedsättning och så småningom kräver omsorg när de når vuxen ålder. Myokloniska anfall hos barn med Lennox-Gastaut engagera nacke, axlar, överarmar och ansikte. Anfallen är starkare än de som noterades i JME och är svåra att kontrollera, även med medicinering.

Progressiv myoklonisk epilepsi

Progressiv myoklonisk epilepsi (PME) innebär symtom på både myokloniska anfall samt tonisk-kloniska anfall - de som brukar leda till medvetslöshet. Detta är en ovanlig sjukdom som vanligtvis är ärftlig i naturen och kan förekomma i barndomen eller långt in i vuxen ålder. Förutom lidande myokloniska anfall, kan ostadighet och muskelstelhet också vara närvarande. Mental skärpa minskar med tiden. Medicinsk behandling av denna typ av myoklonisk epilepsi innebär många typer av läkemedel för att behandla olika typer av anfall och är oftast bara lyckas under några månader eller några år. Personer med progressiv myoklon epilepsi försämras som medicin blir mindre effektiv.

Vad utlöser myokloniska anfall?

Merparten av tiden, är myokloniska anfall utlöses genom att inte ta medicin som krävs för att kontrollera dem. Men det finns många andra triggers för dessa anfall som varierar från person till person. Myokloniska anfall kan orsakas av yttre stimuli, till exempel blinkande lampor, eller ens genom intensiva mentala processer. Stress, brist på tillräcklig sömn och narkotika och alkohol kan alla bidra till frekvensen av myokloniska anfall också.

Tecken och symtom på långvarig stress

Stress dödar. Konstant långvarig stress gör att kroppens immunförsvar att fungera bra under sin effektivitet och långt under de nivåer som krävs. Stress orsakar också andra delar av kroppen för att upphöra med produktionen av hormoner eller celltillväxt som förberedelse för vad som kallas "kamp eller flykt." Kampen eller flykt reaktion kvittning av stress och stänger av alla onödiga funktioner i kroppen så att den kan skicka blod till de nödvändiga områden för att utföra någon av dessa uppgifter. Hjärnan skickar också ut varningssignal hormoner till kroppen.

Smärta

Stress gör något tillstånd med kronisk smärta värre. Ofta människor med långvarig stress känner av effekterna av tidigare villkor som artrit förvärras. Långvarig stress kan orsaka ryggproblem och smärta på andra platser i kroppen. Stress kan orsaka musklerna att dra åt och öka både vanliga och migrän.

Hjärtproblem

Ofta de med långvarig stress har problem med bröstsmärtor eller hjärtklappning. Även om dessa är inte livshotande i början, tar stressen till slut ut sin rätt. Stress kan öka blodtrycket. Individer som är konkurrenskraftiga och otålig har en högre incident av hjärtsjukdomar än allmänheten. Ofta är dessa samma personlighetstyper blir stressade lättare än mer fogliga personligheter.

Problem med Digestion

Magen reagerar på stress genom att antingen över-eller under-producerande magsafter. En del av kamp-eller-flight processen är att stänga de områden onödiga för åtgärden och skicka blod och energi till de områden av kroppen som behövs för antingen åtgärd. Eftersom matsmältningen är inte nödvändigt att slåss eller ta flyget, blodflödet till detta område minskar. Enligt Cleveland Clinic, matsmältningsbesvär symtom ökar när kroppen är under stress. Dessa symtom inkluderar magsår, förstoppning, diarré eller ulcerös kolit och Crohns sjukdom.

Psykiska problem

Personer som lider av långvarig stress kan ha problem med minne, koncentration, omdöme och fokus. Ibland visar det sig en normalt optimistisk individ i en pessimist. Du kan märka en kortare säkring när det gäller att dämpa och extrem oro. Sömnlöshet, isolering och en känsla av både ensamhet och depression uppstå. Humörsvängningar förekommer ofta, och ångest är vanligt.

Fetma

Stress gör att kroppen att släppa CRH, ett hormon som gör att personen att antingen sluta äta eller vill trösta livsmedel. När detta hormon slår på aptit, kan den orsaka överätande, vilket ökar viktökning. Under flygningen-eller-kamp läge kroppen saktar ämnesomsättningen för att spara energi; detta kan vara en annan förklaring till kopplingen mellan stress och övervikt.

Immunsystemet

Effekterna av stress på immunsystemet få den att arbeta mindre effektivt. Ofta lämnar kroppen mer sårbar för infektioner, cancer och andra sjukdomar. Människor som lever med stress för långa perioder finner sig ofta fånga varje sjukdom i sin miljö. Ibland långvarig stress utlöser en reaktion i immunförsvaret som gör det angriper den egna kroppen och lider av autoimmuna sjukdomar.

Sexlust och hudproblem

Långvarig stress minskar sexlust och kan ge problem när det gäller reproduktionen eller orsaka erektil dysfunktion. Stress förvärrar villkor som eksem, acne och psoriasis. Ibland orsakar hudproblem som kliande utslag.

Tecken och symtom på epilepsi

Epilepsi är en neurologisk sjukdom där hjärnan regelbundet "misständningar", vilket gör att individen att uppleva anfall. Dessa feltändningar är faktiskt elektriska impulser eller signaler som uppträder i de celler, vilket fick någon slags reaktion inom det område av kroppen som styrs av den påverkade delen av hjärnan. Ofta anses detta vara ett kroniskt tillstånd, eftersom störningen kvarstår under en människas livstid och finner lindring genom olika former av läkemedelsbehandling. Eftersom detta är ett tillstånd som innebär en viss del av en persons hjärna, kommer reaktionen av kroppen vara konsekvent varje gång impulsen eller signalen filt, vilket fick väldigt identifierbara symptom som varierar från person till person.

Orörlighet

För vissa människor, kommer epilepsi orsaka intermittenta episoder av vad som verkar vara en nästan orörlig tillstånd. Denna orörlighet är egentligen en biprodukt av beslaget i sig, eftersom inte alla med detta villkor kommer att drabbas av ett ryck av kroppen. När detta symptom är närvarande, kommer en person normalt stirra under en relativt kort tid, ibland bara några sekunder, och sedan återvända till hans aktuella aktivitet.

Kognitiv Störning

För andra kan epilepsi sätta på någon kognitiv störning. Denna speciella symptom manifesterar vanligen som ett tillstånd av tillfällig förvirring, men den kan också förändra, enligt Mayo Clinic, hur en person doftar, hör, ser eller känner (både fysiskt och känslomässigt) det som är runt omkring honom och vad en person även smakar då ämnen sätts i munnen.

Gestural Störnings

Det finns också potential att epilepsi kan föranleda några gest störningar. Detta ses ofta med komplexa partiella anfall i samband med epilepsi, och det kan orsaka en person att börja utföra tillfälliga och onormala rörelser under en episod. För vissa kan de börja att svälja eller tugga utan uppenbar anledning. För andra kan de börja repetitivt utföra en rörelse under en kort tid. Med denna symtom, kommer den faktiska verksamheten varierar från person till person och kan vara allt från subtila till uttalad.

Vertigo

Ett annat vanligt symptom på epilepsi innebär en kort och oväntad känsla av svindel, som bäst beskrivs som en sensation att miljön kring individen rör sig när de i all verklighet, är det inte. Detta kan föranleda en berusningskänsla, yrsel eller ostadighet i lidande som kan få honom att tappa balansen, snubbla eller falla. Denna känsla av svindel kan eventuellt åtföljas av en visuell störning av blinkande lampor.

Runkar eller Ryckningar

Runkar eller ryckningar i någon del eller hela den kroppen är förmodligen den mest kända symptom på epilepsi. Även om detta är det mest tydliga och uppenbara symptom, det fungerar på samma grundläggande sätt som någon av de andra tecken på sjukdomen. Vad som händer är en impuls eller signalen färdas genom hjärnan, meddelar en reaktion som gör att kroppen rycker till, rycka eller skaka under en tidsperiod. Och likt gestural störningar, kommer intensiteten och allvarligheten av en "typisk" beslag variera kraftigt från person till person.

Medvetslöshet

Det är också möjligt för epilepsi, eller åtminstone dess anfall, för att orsaka en person att förlora medvetandet. Detta kommer att bli plötslig samt oväntad och kommer vanligtvis endast att vara under en kort tidsperiod.

Skadade Nerv Symtom

Skadade nerver inkludera både det centrala nervsystemet och perifera nervsystemet. Neuropati är en term associerad med skador på det perifera nervsystemet. De perifera nerver orsakar kroppen att röra sig som svar på signaler från hjärnan. De bär också information till hjärnan från sinnena. Eftersom nerverna täcker så mycket, och gör så många saker, skadade nerv symptom varierar beroende på plats och uppgift skadade nerven.

Typer

Hjärnskada eller ryggmärgsskada är i huvudsak centrala nervsystemet. Perifera nervsystemet skador uppstår i nerver som inte ingår i det centrala nervsystemet. De kontrollerar tre olika funktioner. De specifika typer av nerver visar olika symptom. Motoriska nerverna styr motoriska funktioner såsom promenader. Sensoriska nerver styr sinnena och känslorna förmedlas tillbaka till hjärnan. Slutligen autonoma nerver påverkar ofrivilliga kroppsfunktioner som blodtryck eller tarmfunktioner.

Skadade Motor Nerver

Skadade motoriska nerverna visas som muskelspasmer, kramper och svaghet. Du kan ha problem med samordning. Ibland orsakar skada muskler att rycka; Ofta finns det också muskelatrofi. Förlamning ibland uppstår om skadan är omfattande.

Skadade sensoriska nerver

De flesta människor förknippar perifer nervskada med det sensoriska nervsystemet. Denna typ av skada ofta får huden att brinna eller uppvisa extrem smärta, även om lätt beröring. Ett ark röra benet kan kännas som en smärtsam elektrisk stöt, till exempel. Ibland skadorna orsakar domningar, ungefär som känslan när benet somnar.

Skador på de autonoma nerver

Det finns flera olika symptom associerade med nervskador till de autonoma nerver. Den typ du visar beror på placeringen av nervskada. Skador på dessa nerver påverkar kroppens ofrivilliga funktioner. Det kan finnas högt eller lågt blodtryck, oregelbunden eller onormal hjärtrytm, för mycket svett eller ingen alls, inkontinens, förstoppning, torra ögon, sexuell dysfunktion och muntorrhet.

Skador på centrala nervsystemet

Centrala nervsystemet skada påverkar alla områden av kroppen, eftersom ryggmärgen överför information till hjärnan och hjärnan är centrum för alla nerv meddelanden. Om det finns hjärnskador, märker du liknande störningar i kroppen som uppstår med perifer nervskada, beroende på var skadan, tillväxt eller vävnadsskada. Ryggmärgen är ansvarig för att styra musklerna, hjärtmuskel, skelettmuskel och körtlar.

Tidsplan

Skador på perifera nerver visar ofta fler symtom på natten. Du kan ha personskador eller skador på flera platser och typer av nerver. Symptomen kan plötsligt dyka eller långsamt framsteg genom åren. Orsaken till nervskada dikterar ofta hur plötsligt symptomen visas.

Symtom på Tidig start demens

Demens är den term som används för att beskriva en rad olika symtom relaterade till minskade hjärnfunktioner. Det är ett tillstånd som ofta föregår lidanden som Alzheimers sjukdom och är i första hand ses hos äldre vuxna. Tidig debut demens hänvisar till samma symtom som förekommer hos patienter under 65 års ålder.

Minne

En av de första symptomen på tidig debut demens minskar korttidsminnet. Medan alla glömmer var han sätter nycklarna då och då, symptomen uppträder regelbundet när sjukdomen fortskrider.

Moods

Plötsliga humörsvängningar sker utan någon uppenbar anledning. Depression eller sorg kan köra en person i de tidiga stadierna av demens som inte är relaterade till någon livshändelser.

Beteende

Olämpligt socialt beteende är ett symptom ses hos vissa personer med sjukdomen. De kan försöka att ta av sig kläderna offentligt eller skrika på främlingar.

Balans

Vissa personer med tidig debut demens börjar få problem med balans och kan falla oftare.

Kommunikation

Speaking funktioner kan bli avbruten när patienten inte kan slutföra meningar eller följa enkla instruktioner. Kompletta tankar blir svåra att bemästra.

Trötthet

Intresset för tidigare haft hobbies och aktiviteter avtar och ofta dementa bara sitta på ett ställe, ofta framför en TV. De kan vara trötta och kräver mycket mer sömn än vanligt.

Bioplar Disorder Symtom i Teens

Tonåringar med bipolär sjukdom står inför stora utmaningar när de kämpar för att klara av sjukdomen utöver de regelbundna prövningar av ungdomars liv. Vissa tonåringar kan även ha sjukdomen utan att inse det, undrar varför livet är så speciellt svårt för dem. Således upptäcka och bedöma symptomen av bipolär sjukdom så snart som möjligt kommer att hjälpa tonåring justera och hantera tillståndet.

Maniska symtom

De maniska symtom visas av tonåringar med bipolär sjukdom uppenbar i humör, perception och fysiska beteenden. Dessa tecken inkluderar stora humörsvängningar, från extrem irritabilitet till att vara alltför dumt och extatisk. En högre energinivå och minskat sömnbehov är en annan vanlig manisk symptom. Vissa tonåringar med bipolär sjukdom kan utveckla en uppblåst känsla av självkänsla och oövervinnerlig och kan bli lätt distraherad eller prata för mycket. Jämfört med vuxna, tonåringar med maniska symtom är mycket mer sannolikt att vara irriterad än upprymd, och kan manifestera dessa känslor i destruktiva anfall av känslor.

Depressiva symptom

Symtom vanligtvis ses hos deprimerade patienter också vanligen uppstå bland tonåringar med bipolär sjukdom. En kontinuerlig sorg eller irriterad uppträdande, förlust av intresse för tidigare haft verksamhet, sömnsvårigheter och koncentrations, brist på energi, och stora förändringar i aptit eller vikt är bara några depressiva tecken. Mer allvarliga symtom av detta slag innefattar känslor av värdelöshet och återkommande tankar på självmord eller dödsfall.

Tonåringar med depressiva symtom kan klaga på huvud eller värk i kroppen och trötthet och är mer benägna att extrem känslighet, återkommande frånvaro från skolan eller sjunkande studieresultat, frekventa och oförklarlig gråt, och social isolering.

Tidsplan

Vetenskapliga bevis visar att människor som utvecklar bipolär sjukdom i de tidiga tonåren kan ha något fler symptom och irritabilitet. Dessa symtom kan uppträda samtidigt som andra beteendestörningar som ADHD eller uppförandestörning.

När bipolär sjukdom börjar under det sena tonåren, symptom allmänhet helt plötsligt, ofta börjar med en manisk episod. I dessa fall tecken på sjukdomen tenderar att ha en mer förutsägbart mönster, med perioder av stabilitet mellan maniska och depressiva episoder. Om sjukdomen startar före eller strax efter puberteten, kommer det ofta att vara en blandning av snabbt cykling episoder. Tonåringar som utvecklar bipolär sjukdom senare är mindre benägna att ha samar existerande ADHD eller liknande sjukdomar.

Överväganden

Det kan vara svårare att upptäcka symptom på bipolär sjukdom hos en tonåring eftersom tecknen inte alltid matchar vuxna symtom. Även symptomen normalt klassificeras som tecken på bipolär sjukdom är ibland liknar andra barn debuterande psykiska problem. Många föräldrar kan förväxla symptomen av bipolär sjukdom under de normala beteenden och känslor de flesta tonåringar erfarenhet, eller symptom på droganvändning.

Förebyggande / Lösning

Medan det finns inget känt sätt att förhindra bipolär sjukdom, finns det särskilda åtgärder att vidta för att patienten att hantera sjukdomen. En tonåring ska se en psykolog, om han verkar deprimerad och visar symptom som liknar ADHD (koncentrationssvårigheter, hyperaktivitet) plus känsloutbrott och betydande humörsvängningar.

Patienten bör utvärderas av en läkare som har erfarenhet av bipolär sjukdom, särskilt om det finns en familjehistoria av sjukdomen. Läkaren kan ordinera behandlingar och mediciner för att lindra tonår symptom och hjälpa honom klara av hinder bipolär sjukdom presenter.