Nervblockader svanskota

Nervblockad i benen för smärtlindring

Nerv block är en typ av smärtstillande medel som administreras av en narkosläkare som undertrycker de smärtsignaler som färdas till hjärnan. Till skillnad från en narkos, arbetar ett nervblockad genom att rikta bara den del av kroppen som måste bedövad. Förfarandet är inte mer invasiv än ett intravenöst anestesimedel och smärtlindring kan pågå från några dagar till några veckor.

Förfaranden

Nervblockad är komplicerade förfaranden som kan visa sig mycket effektiva när de utförs på rätt sätt. Enligt RadiologyInfo.org kommer läkaren eller narkosläkare för in en nål som innehåller bedövningsmedel i dina vävnader nära platsen för smärtan. Då kommer sprutan deprimerad och narkos kommer bedöva förnimmelser av smärta i ett visst område. Nervblock fungerar genom att rikta de stora nerver som förgrenar ut från ryggraden. Av denna anledning är många nervblockader injiceras i eller i närheten av ryggraden eller nedre delen av ryggen.

Berörda områden

En mängd nervblockader är tillgänglig som påverkar olika muskler och strukturer i benen. DoctorsForPain.com listar en omfattande serie av nervblockader som söva smärta i lår, vader, tår, fotled och fot. Till exempel ischiasnerven är lårbens och tätnings tre-i-ett kvarter ofta används för att behandla smärta i knäet, vaden och foten. Din narkosläkare kommer att avgöra vilken nervblockad är lämplig för dig, beroende på läge och svårighetsgrad av smärta, samt din sjukdomshistoria.

Ytterligare alternativ nervblockad för benen, enligt hemsidan, Illustrerade anteckningar i regional anestesi, är lårbensnervblockad och ländryggen plexus blocket. Ryggradens plexus blocket anesthetizes områden i de nedre extremiteterna och ben. Lårbensnervblockad bedövar framsidan av låret, knät, del av kalv, fotled, och en del av foten. Båda nervblockad är effektiva som tillfälliga smärtstillande och används också för att diagnostisera nervrelaterade skador.

Komplikationer

RadiologyInfo.org tyder på att många faror i samband med en nervblockad är desamma för alla kirurgiska ingrepp, till exempel infektion och blödning vid injektionsstället. Andra komplikationer är att administrera nerven blockerar vätskor till det felaktiga området, administrera sprutan för djupt i vävnader, medicinering in i cirkulationssystemet eller andra nervgrupper, och en del fysiskt obehag från injektions själv.

Många av de ovan nämnda komplikationerna är tillfälliga, med effekter som kommer att bära av inom några sekunder (fysiskt obehag) till några dagar (medicinering kommer in i blodomloppet). Men enligt New York School of Regional Anesthesia (NYSORA), majoriteten av måttliga till svåra nervblockad skador är resultatet av fysisk skada på nerverna av injektionsnålen och / eller en allergisk reaktion på medicineringen. Den NYSORA hemsida konstaterar också att det finns lite bevis för skador som orsakas av nervblockad förfaranden, så mycket av den information om ämnet anses teoretiskt i bästa fall.

Eftersom nervblockader kan orsaka infektioner i injektionsstället, kan förfarandet vara farligt för dem med immunsystem kompliceras av vissa sjukdomar och cancer, samt för de med försvagat immunsystem på grund av frailness eller ålderdom.

Vad är den medicinska termen RSD?

RSD, eller reflexsympatisk dystrofi, är en kronisk neurologisk sjukdom som resulterar från trauma till det sympatiska nervsystemet. Det orsakar ofta brännande, kronisk smärta och missfärgning eller svullnad av huden.

Namn

RSD också kallas typ I av komplexa regionala smärtsyndrom.

Skillnader

RSD skiljer sig från typ II av komplexa regionala smärtsyndrom, eftersom det inte finns någon klart identifierbar nervskada. Vid typ II, har en distinkt nervskada inträffat.

Symptom

Brännande eller kronisk smärta i en eller flera extremiteter, missfärgning eller svullnad i huden och ett begränsat rörelseomfång är alla symptom som pekar mot RSD. En överkänslighet för beröring och muskelkramper har också noterats som symptom.

Diagnos

När nivån av smärta inte kan förklaras av andra tillstånd eller sjukdomar, läkare börjar misstänka att patienten har RSD. Det finns idag inget enskilt laboratorietest som kan diagnostisera RSD.

Behandling

Läkemedel för att kontrollera smärta och muskelkramper kan administreras. Sjukgymnastik som innebär rörelseomfång övningar kan också ges för att behandla RSD. En sympatisk nervblockad som riktar sig nerv eller nerver som förorsakat smärta kan också ges vid behov, eftersom det avbryter överföringen av smärta från det drabbade nerven till hjärnan.

Stadier

Det finns fyra stadier av RSD. Dessa är dysfunktion, dystrofi, atrofi och eventuella fel i immunsystemet.

Magnet terapi för Coccyx Pain

Magneter har fått beröm för sin helande kraft och förmåga att lindra smärta sedan antikens Grekland. Över 200 miljoner människor över hela världen har rapporterat befrielse från kronisk och invalidiserande smärta efter tillämpningen av terapeutiska magneter på ett drabbat område. En studie utförd vid University of Virginia visat att magnetfält ökar blodcirkulationen vilket hjälper underlätta läkning. National Institute of Health har gett bidrag för att finansiera ytterligare forskning om effekterna av magnetiska fält. Magnetisk terapi tenderar att vara mest framgångsrika under lokala områden, till exempel med svanskota smärta.

Få en medicinsk diagnos för Coccyx Pain

Besök en läkare eller kirurg för att identifiera den exakta orsaken till din svanskotan smärta och utesluta allvarliga tillstånd som dislokationer, frakturer eller maligniteter som kan kräva omedelbar medicinsk behandling.

Inköps Magneter

Även om vissa hälsokostbutiker säljer magneter, de flesta finns på Internet genom terapeutiska magnet distributörer som Therion Research. Endast köpa neodymmagneter, som är den mest kraftfulla på jorden.

Tillämpa Magneter

För svanskotan och svanskotan smärta, köpa två 1-tums plats magneter för inte mindre än 13.500 gauss. Tejpa den norra sidan av magneten över smärtsamma plats på eller nära svanskotan med hjälp av vattentäta kirurgtejp. Om det inte finns någon minskning av smärtan, flytta magneten tills du hittar den exakta platsen som mest effektivt minskar din obehag. Försök att stapla två spot magneter ovanpå varandra för extra smärtlindring.

Om du sitter hela dagen, kan en magnetisk dyna bidra till att minska smärta i svanskotan och svanskotan området. Det förbättrar också blodcirkulationen, muskel stress och syresättning, minskar inflammation. En studie publicerad i "Italian Journal of Medical Ergonomics" visade en signifikant minskning av muskelspänning i ländryggen området efter användning av magnetsittdynor.

Köp en magnetisk madrass eller bäddmadrass. Bäst har kraftfulla små magneter eller magnetremsor under täck. Den starka magnetiska energin påstås förbättra cirkulationen och minskar inflammation i leder, muskler och skador under sömnen.

Det finns också ett brett utbud av bekväma magnetiska wraps, stöder och hängslen som finns och som effektivt minskar svanskotan och svanskotan smärta, påskynda kroppens försök att läka.

Magnet terapi ska aldrig användas om du är gravid eller har en pacemaker, defibrillator eller någon annan implanterad medicinsk enhet.

Neuropatisk smärta Riktlinjer

Neuropatisk smärta, även kallad neuropati, är smärta upplevs när en nerv har skadats eller skadad. Den nervsmärta kan bli kortvarig eller bli kronisk beroende på nerven och typ av skada. Nerver skickar smärtsignaler till och från hjärnan, och när skadade, kommer de nervsignaler sluta fungera.

Orsaker

Neuropatisk smärta kan orsakas av sjukdom såsom bältros, diabetes, AIDS och multipel skleros. Övriga villkor som bidrar till nervskada inkluderar alkoholism, spinal kirurgi, kemoterapi, rygg, höft och benproblem och amputation.

Symptom

Symtom på neuropatisk smärta inkluderar stickningar, domningar, brännande eller stickande smärtor. Smärta kan komma och gå eller stanna en längre tid. En nypa kan kännas som en stickande smärta eller du kan känna smärta från något så mjukt som en fjäder eller en sval bris. Känsla förnimmelser kan också äventyras och inkluderar inte känner intensiv värme eller kyla.

Diagnos

Din läkare kommer att undersöka smärtsamma områden och ställa frågor om vilken typ av smärta upplevs. Han kan begära blodprov för att se om en underliggande sjukdom som diabetes orsakar nervskada.

Mediciner

Behandling för neuropatisk smärta kommer att omfatta behandling av sjukdomen om det är orsaken till nervskada, eller genom att behandla symptomen eftersom det inte finns något botemedel mot neuropati. Antikonvulsiva såsom Lyrica och Neurontin har ordinerats för nervsmärta. Drogerna avlyssna smärtsignaler från hjärnan och kan förbättra sömnen och ta bort smärtan. Tricylic antidepressiva såsom Elavil har ordinerats att hjälpa till med nervsmärta och depression. Receptbelagda smärtstillande kan förskrivas för korttidsbruk på grund av risken för beroende.

Injektioner

En nervblockad injektion är ett skott av bedövningsmedel i eller runt det skadade nervområdet. Denna typ av behandling blockerar smärta meddelanden från hjärnan. Smärtstillande medel kan levereras direkt in i ryggraden med en serie injektioner eller kontinuerligt genom en implanterad pump.

Kirurgi

Kirurgi för neuropatisk smärta kan inkludera kirurgisk dekompression som innebär att ta bort vävnad som komprimerar en nerv. Ryggmärgsstimulering innebär en kirurg att sätta in en liten tråd nära ryggmärgen. Tråden är ansluten till en enhet som kommer att skicka små mängder el till skadade nerver blockerar smärtsignaler till hjärnan.

Occipital neuralgi Infektion

Enligt smärtlindring Rounds, finns närmare 20 miljoner läkarbesök per år i USA i samband med huvudvärk och 95 procent av befolkningen lider av huvudvärk vid ett eller annat tillfälle. Occipital neuralgi är en huvudvärk syndrom som har sitt ursprung i occipital nerven. Behandlingar varierar från hemtjänst till att behandla det med mediciner och kirurgiska ingrepp.

Vad är Occipital neuralgi?

Occipital neuralgi är en huvudvärk som innefattar occipital nerv som ligger i nacken mellan andra och tredje kotan. Smärtan kan beskrivas som en smärta som börjar i nacken eller basen av huvudet och sprider sig uppåt genom sidorna eller toppen av huvudet.

Vad orsakar Occipital neuralgi?

Det finns både primära och sekundära orsaker till occipital neuralgi. En primär orsak betyder att det inte finns någon sjukdom eller anatomisk störning som orsakar tillståndet. Occipital neuralgi kan visas spontant eller det kan orsakas av att titta ner eller hålla ditt huvud för någon tid.

Sekundära orsaker innebär att det finns en underliggande sjukdom eller störning som orsakar occipital neuralgi. Dessa kan inkludera trauma till halsen, infektion, blödning, artros i halsregionen halsen, gikt, diabetes eller annan systemisk sjukdom.

Symtom på Occipital Neuralgi

Ibland smärta i samband med occipital neuralgi kan beskrivas som värkande, brännande eller bultande. Vissa människor beskriver det som ett chockerande eller stickande smärta. Förflyttning av halsen kan utlösa huvudvärk, och i vissa människor, är även känslig för beröring hårbotten. Du kan också uppleva yrsel och fotofobi.

Hälsaspecialsdiagnois och Testning

Occipital neuralgi är svårt att diagnostisera eftersom det ibland härmar symtomen vid andra typer av huvudvärk såsom migrän och Hortons huvudvärk. Vissa människor är ens fel diagnos ha fibromyalgi, som är en generaliserad smärtsyndrom. För att skilja den från andra typer av huvudvärk, kommer din läkare göra en fullständig neurologisk undersökning, och ber dig många frågor om vilken typ av smärta som du upplever.

Testning för tillståndet kan innefatta magnetisk resonanstomografi (MRT), och datortomografi scan (datortomografi) för att leta efter sekundära orsaker till huvudvärken. Villkoret kan bekräftas med hjälp av nervblockader. När anestetika och steroider injiceras i occipital nerv, kan diagnosen göras om du upplever smärtlindring.

Hemvård och mediciner

Om du upplever occipital neuralgi bör du försöka att vila och använda värme för smärtan. Sjukgymnastik och massage kan också vara till nytta.

Läkemedel såsom icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen kan vara till hjälp. Andra läkemedel såsom muskelavslappnande, opioider, och antikonvulsiva medel kan hjälpa. Enligt smärtlindring Rounds, typiska mediciner inkluderar: gabapentin (300-3600 mg per dag), karbamazepin (400-1200 mg per dag), fenytoin (300 till 600 mg per dag), valproinsyra (500-2000 mg per dag) och baklofen (40 till 120 mg per dag).

Behandling Kirurgi

Det finns idag två kirurgiska behandlingar som ofta används: mikro-kärl dekompression och occipital nervstimulering. I mikrokärl dekompression är operation som syftar till att stoppa smärta genom dekomprimering occipital nerven. Med occipital nervstimulering, är elektriska impulser riktade för att blockera smärtreceptorer som går till hjärnan nära occipital nerver.

Terapi för neuropatisk smärta

Neuropatisk smärta är ett kroniskt smärttillstånd där nervtrådarna själva skadas eller skadas. Skadade nerver skickar felaktiga signaler till hjärnan och korrelerar smärtcentrum. Även om det inte finns något botemedel mot neuropatisk smärta, olika behandlingsalternativ är tillgängliga.

Mediciner

Mediciner regelbundet föreskrivs för neuropatisk terapi. Antidepressiva läkemedel och antiepileptika är den vanligaste och normalt förskrivs tillsammans för att bekämpa smärta. Även krämer kan förskrivas för att ansöka till huden för smärtlindring. Flera tillämpningar av krämen kommer att behövas för att känna någon typ av lättnad.

Nervblockader

Nervblockad är ett bedövningsmedel eller steroid som injiceras direkt in i nerven där smärtan finns. De anestetiska blockerar smärta signal skickas till hjärnan. Om hjärnan inte ta emot signalen, kommer smärtan inte att märkas. Injektionerna är normalt kort sikt lindring och kan behöva ges igen om några månader. Agenterna i injektionerna minskar inflammation och bryta den onda cirkeln av smärta.

Avancerade behandlingar

När injektioner eller mediciner inte ger lindring finns det mer avancerade neuropatiska terapier. Ryggmärgsstimulering levererar elektrisk ström till ryggmärgen och stör de smärtsignaler. En enhet implanteras kirurgiskt till ryggmärgen och kan ha antingen en intern eller extern strömkälla.

Spinal pumpar implanteras under ett kirurgiskt ingrepp och administrerar smärts direkt till ryggmärgen. Morfin är normalt läkemedel som används och läggs varje vecka eller månad till pumpbehållaren. Båda behandlingar har provkörningar först för att se om behandlingen är effektiv för varje individ.

Psykologisk terapi

Kronisk smärta kan ha en förödande effekt på ditt liv, vilket gör att du i en deprimerad känslotillstånd. Vissa psykologer har specialiserat behandlingar för dem som kronisk smärta och kan hjälpa dig att hitta verktyg för att lindra smärtan. Med hjälp av meditation och avbildningstekniker kan hjälpa dig att slappna av och göra det känns som om du kan hantera och ha makt över smärtan.

Vilka är orsakerna till denervation?

Denervering uppstår när det finns en förlust av nerver. Det kan orsakas av ett antal faktorer, till och från din kontroll. Sjukdomar som ALS och polio samt fysisk skada kan orsaka dernervation, negativt påverka ditt liv. Denervering kan också ha en positiv effekt. Du kan välja att använda kemiska ämnen för att försvaga ansiktsmusklerna och förbättra ditt utseende kosmetiskt. Läkare använder också en denervering process i fall av kronisk smärta, eftersom det ger lindring.

ALS

ALS eller ALS uppstår när motoriska nervceller lider av dödlig degeneration. Detta orsakar svaghet och atrofi av musklerna och så småningom leder till demens. I ungefär en fjärdedel av fallen, ALS börjar med symtom på hjärnstammen, till exempel problem med att svälja, och utvecklas till en svaghet i armar och ben. Eftersom personer med sjukdomen förlorar sina nedre motoriska nervceller, som förbinder hjärnstammen till sina muskler, genomgår de denervering atrofi.

Polio

En släng av polio orsakar denervering eller död nervstimulering. Sjukdomen resulterar i en förlust av motoriska nervceller till ett antal muskelgrupper. Även om du kan återhämta sig, är dina muskler kvar med färre nerver och därmed förnimmelser av nervstimulering. Som ni ålder förlorar du ännu fler nerver, vilket resulterar i vad som kallas postpoliosyndrom.

Skada

Perifera nervskador kan orsaka svaghet eller förlamning. Det kan finnas en nervblockad, vilket kan vara tillfällig; förlust av nerver "motorfibrer, som kallas partiell denervering; komplett denervation eller förlust av muskelns nerver; eller nerv berövande av förlust av perifera nerver "isolering. Sjukgymnastik kan stärka muskler och förbättra prestanda.

Smärta

Vissa läkare utför skiv denervering för att lindra en patients kronisk smärta. De använder radiofrekvens för att behandla kroniska skivrelaterade eller discogenic betingelser. Enligt Arizona Pain specialister, värmer radiofrekvens nerver som orsakar smärta och förstör dem. Det ändrar också vissa nervtrådar och orsakar hjärnan att sluta erkänna smärtan.

Kemisk

Denervering är också orsakas av kemikalier som Botox. Den kosmetiska processen att injicera Botox reducerar rynkor som bekymmersrynkor, skratt linjer och kråksparkar. Med upprepade ansiktsrörelser, den känsliga musklerna enligt kontraktet huden. Det är vad som orsakar tecken på åldrande. Däremot underlättar kemisk denervering problemet genom att försvaga ansiktsmusklerna. Detta jämnar ut den överliggande huden, vilket skapar ett mer ungdomligt utseende. Det är viktigt att notera att Botox inte lyckas bli av med statiska rynkor som inte har något med muskelrörelser.

Hur man bor med RSD

Reflex dystrophyen (RSD) är ett dåligt känd, progressiv neurologisk sjukdom. Det kännetecknas av brännande eller stickande smärta, svullnad så allvarlig att den kan leda till infektioner och även amputation, överdriven svettning och känslighet för beröring. RSD, som också kallas komplexa regionala smärtsyndrom, börjar ofta med en skada, såsom ett brutet ben, men det kan också föregås av en mindre skada, såsom en stukning, eller i vissa fall ingen skada alls. Behandlingen är begränsad till symtomhantering och psykologiskt stöd.

Instruktioner

1 Lär tålamod. Diagnos kan vara en svår och långdragen process som kräver ett flertal tester och flera specialister.

2 Montera en tvärvetenskaplig medicinsk team för att hjälpa dig med alla aspekter av RSD. Samråd med en neurolog, ortoped, invärtes, smärtspecialist och psykolog kommer att bidra till att alla dina symtom behandlas.

3 Acceptera att du kommer sannolikt att behöva prova flera olika tekniker smärtlindring innan du hittar en som är effektiv. Smärtlindring beror på vilken typ av smärta du upplever och kan variera från icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel såsom ibuprofen eller paracetamol för nervblockad, opioider eller till operation för att avbryta nervaktivitet i det drabbade området.

4 Inkludera sjukgymnastik i behandlingsregim. Sjukgymnastik hjälper behålla din rörelseomfång i drabbade extremiteterna.

5 Tänk på att ta hand om din mentala hälsa. Även om de fysiska symptom på RSD är den mest omedelbara och självklara, tar villkoret en vägtull på dig känslomässigt. Personer med RSD blir ofta deprimerad och dras tillbaka på grund av kronisk smärta och en oförmåga att delta i aktiviteter.

6 Nå ut till andra som förstår ditt tillstånd genom att gå med en RSD stödgrupp. Dela dina känslor och utmaningar med andra drabbade och höra deras erfarenheter och råd kan du lära dig att acceptera och leva med ditt tillstånd.

Hur du handskas med Reflex dystrophyen

Reflex dystrophyen (RSD) är en ond, progressiv sjukdom som påverkar det autonoma nervsystemet. Det kan slå till i alla åldrar och medicinsk vetenskap har ännu inte avslöja dess mysterier. Vissa människor kommer att få RSD efter att ha skadat sin hand eller fot. RSD är inte begränsad till extremiteterna. Det kan påverka någon del av kroppen. Det kan utlösas mina mindre skador såsom en vrickning eller en nedskärning. Efter skade läker hjärnan helt enkelt ska "glömma" den smärta som du hade. I RSD, det finns en abnormitet någonstans i nervbanorna. Detta skapar kaos i nervsignalerna. RSD orsakar en myriad av symptom. Den drabbade extremiteten blir svullen och mycket känslig för minsta beröring. Andra symtom är intensiv smärta, svettningar, stelhet och färgförändringar. Här är lite information som hjälper dig att klara av detta frustrerande sjukdom.

Instruktioner

1 Diskutera en medicinsk plan som är anpassad till ditt tillstånd. Din läkare kommer att hjälpa dig att hitta den mest effektiva behandlingen som finns tillgänglig. Han borde också ge dig remisser till smärtspecialister.

2 Boka tid med en smärtlindring läkare. Han kommer att diskutera sympatiska nervblockader med dig. Dessa nervblockader kan hjälpa att störa smärtsignaler som skickas till den drabbade extremiteten.

3 Lär dig en ny hobby. RSD är en brutal sjukdom och du måste hitta sätt att ventilera dina känslor. Tills den går in i remission, kan du allvarligt lidande. Den olidlig smärta påverkar din livskvalitet. Försök att hitta ett sätt att övervinna dessa svåra stunder. Vissa patienter måla, rita, sy, eller gör pussel. Målet är att distrahera dig från den smärta som du känner.

4 Hitta en online RSD kompis. Skapa en vänskap med någon annan som har diagnostiserats med RSD Gör ett löfte till varandra att ni kommer att försöka vara där för stöd när smärtan blir svår. En online vänskap är en stor sak att ha när man inte kan sova på grund av smärtan. RSD skapar många sömnlösa nätter. Hitta någon som du är bekväm med.

5 Registrera dig för en sjukgymnastik program. Din terapeut kommer att ge dig övningar som kan förebygga stelhet. Du bör använda din RSD lem så mycket som möjligt. Håll fast beslutna att din träning regim. Schema tid att göra dina övningar. Detta garanterar att din lem förblir så flexibel och mobil som möjligt.

6 Försök att använda den drabbade extremiteten så mycket som möjligt. Vår instinkt när vi har ont är att inte använda den drabbade kroppsdelen. Detta begrepp kan vara skadligt när det gäller denna sjukdom. Om du inte använder RSD drabbade extremiteten blir smärtan värre. Det kan skapa styvhet så allvarlig, att det kan leda till att slösa bort av muskler och vävnader. Lederna kan också visa tecken på benskörhet.

7 Följ din medicin schema. Missa inga doser av din medicin. Om dina mediciner inte fungerar för dig, diskutera det med din läkare. Det finns många orala läkemedel som är till hjälp när det handlar om neuropatisk smärta. Diskutera narkotika med din läkare. Vissa patienter är rädda för att ta narkotika av rädsla för missbruk. Använda narkotika har alltid varit kontroversiellt eftersom det fungerar på vissa patienter men inte i andra. Vet är osannolikt att missbruksproblem när läkemedlet tas enligt ordination.

Tips

  • Ge inte upp. RSD är en hård kamp för att gå igenom men det kan göras.
  • Föra en dagbok. Detta kommer att hjälpa dig att ventilera dina känslor när det känns som om ingen förstår vad du går igenom.
  • Utbilda din familj. De kanske inte förstår hur du kan vara så mycket smärta, om det inte är en skada syns.

Svanskotan smärtlindring

En fraktur och dålig hållning kan bidra till svanskota smärta. Svanskotan smärta kan vara akut och varar ett par dagar eller veckor, eller utvecklas till ett kroniskt problem, där svanskotan fortfarande inflammerad under flera månader eller år. Lyckligtvis finns det flera tekniker för att lindra smärta svanskotan.

Lindra inflammation med medicinering

Akut eller mild svanskotan smärta svarar generellt antiinflammatoriska läkemedel. Du kan själv behandla svanskotan smärta hemma med läkemedel såsom ibuprofen eller naproxen natrium. Om du inte får önskat resultat, fråga din läkare om rekommendationer. Ofta lindra svanskotan smärta kräver ett recept antiinflammatoriska, där du läkare kan ordinera ett läkemedel såsom Motrin, prednison eller kodein.

Resultaten varierar; i genomsnitt, kan det ta dagar eller veckor för medicinering för att fungera. Men om svanskotan smärta fortsätter eller förvärras, anser en kortison injektion. En läkare kommer att injicera en kraftfull medicinering (steroider) direkt i svanskotan för att minska inflammation och stoppa smärtan.

Applicera en kylpåse till svanskotan

Kall terapi är effektiv för svanskotan smärta. Ligga på sidan eller baksidan, tillämpa en kall trasa eller kylpåse till svanskotan efter behov under hela dagen för smärtlindring. Kall terapi bedövar ömma leder och muskler och har flera andra hälsofördelar som att minska inflammation och svullnad. Applicera kylpåse till svanskotan i 20 minuter, ta 20 minuter, och upprepa.

Bli av förstoppning

Faller på svanskotan och felaktig kroppshållning är vanliga syndarna av coccynx smärta. Däremot kan svanskotan smärta också bli följden av förstoppning eller oförmåga att passera mjuk avföring. Lyckligtvis finns det snabba och enkla sätt att lindra förstoppning och stoppsvanskotan smärta.

Öka fiberintaget och drick mycket vatten (minst åtta glas per dag) för att hålla avföringen mjuk och korrekta. Ät mellan 20 och 35 gram fibrer per dag, eller experimentera med ett fibertillskott för att främja matsmältnings hed. Fiber livsmedel innehålla hela korn, bönor, grönsaker och frukter.

Använd en munk Pillow

Svanskotan smärta tenderar att förvärras när du sitter under en längre period, vilket kan påverka din förmåga att arbeta eller köra. Fram till smärta och inflammation avtar, sitta på en donut kudde. Dessa kuddar är utformade för människor med svanskotan smärta, och de har ett hål i mitten. Alltså, du kan sitta utan att ytterligare belasta din svanskotan. Munk kuddar kan minska smärta och påskynda ditt tillfrisknande.

Pudentalnerven Blockteknik

Pudendala nerver är den största nervknippe. De härrör från basen av ryggraden, den sakrala punkten. De passerar ut ur bukhålan, sedan dela in i tre grenar: den rektala nerv, perineal nerv och rygg nerv, som slutar vid penis för en man och klitoris för en kvinna. Pudentalnerven skador kan inträffa på grund av skada, trauma eller komplikationer under operation. Det finns sätt att behandla pudentalnerven smärta, oftast med ett pudentalnerven block.

Grunderna

En nervblockad kan utföras för att eliminera smärta, som kommer att hjälpa mage att bli mer funktionell. Nerven först bedövad med användning av en flytande bedövande medicinering injiceras vid stället. Om pudendal neuralgi, eller inflammation i nerven, förväntas, är mycket viktigt för behandling en bildstyrd pudentalnerven blocket. Om bedövande medicinering fungerar först, kommer detta att ge läkaren en uppfattning om symtomen kan elimineras genom dess bedövande nerven själv. Din läkare kommer då att använda en steroid för att minska inflammation och heparin, vilket kommer att bidra till att minska eventuella ärrvävnad. .

Procedur

Under proceduren blir du ombedd att ligga liggande på mage. Din läkare kommer att använda en liten nål att injicera bedövningsmedel för att bedöva dina skinkor innan du använder en större nål för att rikta pudentalnerven. Din läkare kommer att hitta pudentalnerven och kommer att injicera antingen lokalbedövning och en långverkande steroid eller heparin, som hjälper till att bryta ner någon ärrvävnad. Proceduren tar ca en halv timme och är ett öppenvården förfarandet.

Resultat

Om det finns goda resultat med injektionen och det lindrar din smärta, anses det positivt. Du kommer att ha antas ha svarat bra på nervblockaden och din läkare kanske kan komma till slutsatsen att din källa till smärta är relaterad till din pudentalnerven. Men om du inte får bra resultat, finns det två möjliga orsaker. En är att källan till smärtan är inte pudentalnerven. Det andra är att din läkare inte fick tillräckligt nära pudentalnerven för att ge dig ett positivt resultat. Om han inte fick tillräckligt nära, kan han behöva upprepa behandlingen.

Det finns inget sätt att veta hur länge du kommer att få befrielse från smärta med nervblockaden, eftersom alla är olika, och varje fall är olika.

Risker

Som med de flesta medicinska ingrepp, det finns risker med ett pudentalnerven block. Eftersom det finns mediciner inblandade, det finns alltid risk för reaktion på medicineringen. Det finns också risker med injicering av blocket. Några av riskerna är ett hematom, som är en samling av blod utanför blodkärlen, toxisk reaktion, som är en allergisk reaktion på medicinering eller trauma mot ischiasnerven och punktion av ändtarmen.

Det finns fall där blocken har varit kända för att förvärra smärtan. Detta bör vara tillfälliga, dock, och bör inte vara längre än ett par veckor. Endast i ett fåtal fall nervblockader har ansvarat för att orsaka permanent eller till försämring av smärta. Detta skulle kunna bero på den nerv som är "träff" genom nålen, en möjlig reaktion på medicinering, eller ärrvävnad bildas.

Tala med din läkare innan du har en pudentalnerven block och ha honom förklara alla risker och fördelar så att du kan fatta ett välgrundat beslut om din behandling.

Läkemedel för Nerve Pain

För många är smärta en del av deras vardag. Viss erfarenhet lindrig smärta, andra måttlig till svår. Oavsett vilken typ du kan få, behovet lindra den är avgörande för att fortsätta med det dagliga livet. För vissa människor, over-the-counter läkemedel såsom ibuprofen, paracetamol och acetylsalicylsyra ger precis rätt mängd av lättnad och låta dem, för det mesta, att leva smärtfri. För andra är dock receptbelagda läkemedel kan krävas. Till exempel de som upplever "neuropati" eller "nervsmärta" kräver särskilda läkemedel inriktade mot inriktning på de skadade nerver och lugna den tillhörande smärta.

Definition

Smärtkliniken definierar nervsmärta som en typ av smärta som "kommer från det perifera och / eller centrala nervsystemet. Källan till smärtan är ofta på grund av att nerven att fastna, komprimerad eller klämd, och mindre vanligt på grund av någon annan sjukdomsprocess som påverkar nerven. " En skadad nerv skapar disharmoni i hela nervsystemet, vilket leder till svår smärta, sveda och en känsla av "myrkrypningar". Denna smärta är motståndskraftig mot over-the-counter mediciner och även de flesta receptbelagda smärtstillande medel.

Läkemedel som används

Såsom angivits tidigare, är den mest framträdande orsaken till nervsmärta som en nerv eller grupper av nerver skadas på något sätt. Orsakerna kan vara från skada, diabetes, ålder och en rad andra faktorer. Att behandla denna smärta har visat sig vara en utmaning. Receptbelagda läkemedel såsom Vicodin och Percocet gör lite för nervsmärta och kan leda till att patienten känner sig drogad eller orolig, bland en mängd andra negativa biverkningar.

Anti-beslag läkemedel

Eftersom effekten av de flesta smärtstillande medel som erbjuds lite lindring för nervsmärta, forskare och läkare började snart försök med mediciner speciellt skapade för epileptiker, som kallas "anti-anfall." Dessa läkemedel har använts i mer än 50 år och enligt Mayo Clinic har "nerv-lugnande egenskaper som också kan hjälpa tysta brännande, stickande eller skytte smärta ofta orsakas av nervskador." Snart anti-beslag medicinering blev på modet i behandling av kronisk nervsmärta. Även om dessa mediciner visade effekt hos vissa patienter, de har några tvivelaktiga biverkningar såsom leverskador. Forskarna fortsatte att formulera nya, mindre potentiellt farliga anti-beslag läkemedel.

Nyare Anti-beslag läkemedel

I ett försök att mildra de farliga biverkningar av de äldre antikrampanfall, var nyare läkemedel formuleras för att införa mindre risk för negativa biverkningar. En av de nyaste, mest effektiva och absolut mest kontroversiella av alla mediciner som används för behandling av nervsmärta är Lyrica, eller pregabalin. Enligt Drugs.com, Lyrica "fungerar genom att bromsa impulser i hjärnan som orsakar kramper. Lyrica påverkar också kemikalier i hjärnan som skickar smärtsignaler i hela nervsystemet." Det är fortfarande mycket kontroversiellt eftersom det har liknande komponenter till det datum våldtäkt droger "GHB", och i högre doser kan skapa känslor av att vara "hög" och till och med självmordstankar. Vid låga doser, men Lyrica och andra droger i sin klass erbjuder nervsmärtpatienter lättnaden som de har längtat efter.

Den "Nerve Block"

För dem som är resistenta mot eller bara ovilliga att ta en anti-beslag medicinering, finns det också möjlighet att en "nervblockad." Medicine.net definierar en nervblockad förfarande som: ett område som orsakar smärta till ett visst område kan blockeras med injicering av läkemedel i ett visst område av kroppen. Således är en nervblockad en injektion av en nerv-bedövande ämnet i nerverna i området som påverkas. Detta förfarande, för många har varit ganska effektiv, för andra, inte alls.

Tips

Om du upplever domningar, stickningar eller brännande ständigt i en eller flera delar av kroppen, är chansen att du kan ha en viss nervsmärta. Att se en läkare bör vara ditt första steg i att behandla denna smärta. Därifrån kan du remitteras till en neurolog som specialiserat sig på detta område. Om medicinering inte är något du är villig att göra, många söker sig alternativa metoder som akupunktur och har uppgett att det faktiskt hjälp. Oavsett ditt beslut, ta aldrig några anti-beslag läkemedel utan att först se din läkare. Med en kompetent plan för läkemedelsbehandling, kan de flesta leva ett smärtfritt liv.

Hur till Stopp Leg smärta efter ryggkirurgi

Du har haft ryggkirurgi för att reparera en dålig skiva eller en fusion för att stabilisera en del av ryggraden. Varför då, är du fortfarande ha det otäcka ben smärta månader efter att gå under kniven? Det kan aldrig vara ett definitivt svar på "varför", men det är viktigare att ta itu med frågan om hur man får lindring. Dessa metoder kan prövas antingen före eller efter kirurgi. Fråga din läkare eller sjukgymnast om övningar är lämpliga för just din situation innan du försöker dem.

Instruktioner

1 Använd komprimerar eller prova en speciell värme bandage eller omslag som är på marknaden. Du har säkert provat någon form av denna terapi i det förflutna, men kanske du inte har varit tillräckligt kreativ om var att placera kompresser. Du kanske har försökt varma eller kalla förpackningar, men har inte försökt wraps. Vissa människor svarar på kyla och andra för att värma, så du måste prova varje temperatur i en mängd olika platser. Problemet beror oftast på en kombination av en irriterad nerv och vad muskeln vaktar din kropp - muskler slå ner runt skadan - kommer att göra för att försöka skydda den nerven. Den dubbla typ av problem kan kräva en kombination av behandlingar.

2 Använd en träningsmatta, eller om det är för smärtsamt kan du börja med en fast, stödjande soffa. Benlyft, hur svårt de kan vara i början, kan både företaget upp stödstrukturen i bäckenregionen och ge omedelbar hjälp genom att ordna om mjukdelar som omger irriterad nerv. Försök att ligga på mindre smärtsamma sidan, sakta lyfta den smärtsamma benet rakt upp mot taket med tårna pekade framåt. Om du inte kan göra det någorlunda bekvämt med raka ben, prova det med knäet böjt lite. Lyft, hålla och gå tillbaka till den ursprungliga positionen fem eller 10 gånger i början, successivt öka antalet repetitioner.

Vissa sträckor att prova: Fortfarande ligger på din sida, använd en kudde under ett lätt böjda knän för att lyfta benet bara för att höftnivå. Böj benet som om du marscherar, föra knät långsamt mot överkroppen, sedan tillbaka till utgångsläget. Eller, liggande på rygg med knäna lätt böjda, lyft foten strax utanför mattan och långsamt upp knäet upp mot bäckenet. Håll den på den mest böjda positionen möjligt, sedan sakta tillbaka till utgångsläget.

Det är bäst att prova endast en av dessa övningar och upprepa detta set så ofta du vill varje dag. Om du inte upplever någon lindring efter fyra eller fem dagar, prova med en annan övning. Om du hittar en som ger dig omedelbar hjälp, gör ett set när du känner smärtan börjar att återvända. Vid det laget, så småningom starta en daglig motion regim som innehåller alla de övningar ovan för båda benen och hålla ökande repetitioner för att bygga en bra stödstruktur. Med tiden kan du uppleva mindre smärta, behöva använda de "omedelbara" övningar sällan att frigöra en irriterad nerv.

3 Be din läkare att rekommendera ett kompressions typ stag för att försiktigt tvinga din nedre ryggen och bäckenet i rätt inriktning. För att se om det är sannolikt att ge lindring, köpa den bredaste stretchig bandage du kan hitta och slå in den tätt (inte hårt) runt ländrygg och bäcken. Bär den under kläderna under några timmar som ett test. Om dina skinkor, ben eller fötter känns kallare än vanligt eller få nervös, ta bort eller lossa wrap.

4 Prova en maskin Empi eller liknande elektrod-baserad enhet vid nästa fysiska terapisession. Det kan ta flera försök innan terapeuten finner de mest användbara platser för att placera elektroderna. Om du får lättnad, kan terapeuten har en bärbar version av denna maskin som föreskrivs för hemmabruk. Hemma versionen använder fyra elektroder som puls i ett mönster för att stimulera muskler och lindra nervändar. Känslan är ofta obehagligt i början, så börja med en ljuspuls och slå av maskinen uppåt när du vant sig vid dess effekter. Du kan styra styrkan, rytmen och takten i varje puls, och maskinen kan användas var som helst utom när du kör.

Tips

  • Du är inte tränar för OS men formen är viktigt för att inte anstränga andra muskler och leder, så försök att hålla överkroppen stabil när man gör benlyft och undvika snabba rörelser. Du kan behöva försiktigt bistå lyftbenet med den lediga armen (eller har din träningspartner gör det), om smärta i benet håller dig från att göra hissarna eller sträckor. Aktiv hydroterapi kan användas i stället för matta baserade övningar. Om du har provat alla möjliga kombinationer av dessa behandlingar utan lättnad, kan du dra nytta av en radiofrekvens (RF) nervblockad förfarande eller medicinska steroidinjektioner för att minska inflammation. Be din läkare att ge dig en remiss till en neurolog eller neurokirurg för att spåra den exakta källan till smärtan. Du kanske också vill prova ett par besök på en kiropraktisk klinik som även erbjuder massage. Om du inte kan få kiropraktik "justeringar" göras på grund av en kirurgisk förändring, de flesta kiropraktorer nu erbjuda ett gäng procedur som kan okänsliga och / eller koppla vissa områden. I kombination med massageterapi, kan knacka vara förvånansvärt effektivt.

Svår smärtlindring

Svår smärta är försvagande och kan orsakas av många faktorer, inklusive skada, sjukdom, nervskada, inflammation, en tumör eller kemoterapi. Det kan yttra sig som en brännande, skytte, värkande, piercing eller nyper känsla --- eller en kombination av dessa. Du kan få lindring genom opioider och andra läkemedel, samt genom nervblockader, kirurgi, beteendeförändring och motion.

Mediciner

Opioider föreskrivs för svår smärtlindring inkluderar morfin, oxikodon, levorfanol och hydromorfon. Den vårdgivare som skriver dessa läkemedel kommer att utvärdera din psykiska status för att fastställa din förmåga att på ett säkert sätt hantera din läkemedelsbehandling. Dosen av dessa läkemedel kan behöva justeras för att ge största möjliga nytta för att lindra din smärta.

Opioider åtföljs i allmänhet av biverkningar såsom förstoppning, illamående, trötthet, muntorrhet och sexuell dysfunktion. Ytterligare läkemedel kan förskrivas för att hjälpa dig att hantera dessa frågor.

Blockering Pain Transmission

Din läkare kan remittera dig till en certifierad smärthantering specialist som kan administrera en injicerbar nervblockad för att störa känslan av smärta. Men det finns inget sätt att avgöra om din smärtlindring blir tillfällig eller permanent efter den här proceduren. Med hjälp av en lösning som skadar nerverna är inblandade i känslan av svår smärta kan ge bestående smärtlindring, men rätten till detta förfarande bestäms av din läkare på individuell basis.

Cancersmärta ibland hanteras med en spinal-infusionspump. Med detta förfarande är låga doser av morfin automatiskt levereras genom en kateter i ryggmärgsvätskan. Medicinen varar under en period på 1-3 månader, och är lätt att fyllas på genom att injicera ytterligare morfin in i pumpen.

Några fall med svår smärta kommer bara svara på invasiv nervstimulering. I detta förfarande, ställer läkaren elektroderna i patientens kropp och stimulerar dem via en låg nivå av elektrisk ström till ryggmärgen eller hjärnan. Strömmar som överförs till ryggmärgen lindra rygg eller ben, medan strömmar överförs till hjärnan hjälp lätthet smärta som härrör från skador på centrala nervsystemet.

Kirurgi

Om andra smärtstillande förfaranden har lättat smärtan tillräckligt, kan utföras kirurgi för att avskilja nerver i ryggmärgen, att förhindra överföring av smärtsignaler till hjärnan. Nackdelen med detta förfarande är att det inte permanent kan lindra smärta och nerver på platsen för snittet kan skadas, vilket orsakar en ny källa till smärta. Det finns också möjligheten att en förlust av känsel för värme, kyla och tryck i det drabbade området.

Beteendeförändring

Svår smärtlindring kan förbättras genom beteendeterapi, inklusive avslappningsteknik som använder djupandning och progressiv muskelavslappning.

Djupandning innebär avkopplande kroppen och koncentrera sig på att utöka din diafragma och mage. Fyll botten av lungorna med luft, låt dina lungor att expandera till sin fulla när du fyller den övre sektionen. Medan långsamt andas ut, gradvis sänka dessa områden, vilket gör en medveten ansträngning för att släppa spänningar och känna din kropp blir mer avslappnad med varje andetag.

Med progressiv avslappning, du sakta ihop sig och slappna av musklerna i hela kroppen. En del människor föredrar att börja med sina fötter och ben och så småningom ihop sig och slappna av olika muskelgrupper som de arbetar sig upp till huvudet och nacken. Du kanske föredrar att börja vid huvudet och halsen och framsteg nedåt på dina axlar, armar och händer, rygg, bröst, mage, rumpa, lår, underben och fötter. När du har spänd och avslappnad alla muskler i kroppen, bör du ha släppt en hel del spänning och smärta relaterad stress.

Det finns andra tekniker för att prova, bland annat bildspråk, meditation och biofeedback; diskutera detta med din läkare eller en smärthantering specialist.

Motion

Motion stärker inte bara kroppen och främjar god hälsa; Det lindrar också stress och ångest som sköljer över din kropp när den har att ta itu med svåra smärtor. Neurotransmittorer (kemikalier i hjärnan) som kallas endorfiner har en effekt som liknar morfin, och frisätts från hjärnan under träning i blodbanan där de åstadkomma en känsla av välbefinnande som kraftigt kan gynna din totala smärtlindring regim.

Börja med motion som kroppen tål, inklusive mild yoga och promenader. Bygg dig upp när du har möjlighet, lyssna på din kropp och intuiting vad som känns bäst.

Neuropatisk smärta symptom

Vi är alla bekanta med den typ av smärta som är lätt att förstå - du stub din tå på ett bordsben, och det gör ont. Neuropatisk smärta, å andra sidan, verkar gå emot allt vi tror oss veta om smärta. Neuropatisk smärta beror skador eller skador på vare sig det perifera eller centrala nervsystemet, och även en liten skada på en nerv kan leda till en livstid av kronisk svår smärta. Denna artikel, skriven av en lidande av neuropatisk smärta, förklarar mekanismerna för neuropatisk smärta, diskuterar vanliga orsaker, och recensioner några av de tillgängliga behandlingarna.

Introduktion till neuropatisk smärta

Neuropatisk smärta, även kallade neuralgi, oavsett orsak eller etiologi, tenderar att ha en uppsättning av vanliga symptom. En viktig indikator på neuropati är smärta som är i proportion till de stimuli, såsom svår brännande smärta som svar på något så lätt som vinden blåser över det drabbade området. Exempel på denna typ av smärta är allodyni (smärta som svar på en stimulans som normalt inte är smärtsamt) och hyperalgesi (ökad känslighet för en normalt smärtsamma stimuli). Kronisk hyperalgesi och allodyni anses kännetecken för neuropatisk smärta.
Det finns två grundläggande typer av smärta: akut smärta och kronisk smärta. Akut smärta är något vi alla känner till och är kroppens sätt att varna oss när något är potentiellt skadlig för kroppen. Akut smärta fyller en viktig biologisk syfte genom att berätta när något vi gör är att skada vävnader i kroppen. Kronisk smärta, å andra sidan, inte skydda eller varna oss; kronisk smärta går inte bort när stimulus stoppas, och den kan fortsätta i åratal eller decennier efter den första skadan. Kronisk är neuropatisk smärta ofta beskrivs som "brännande", "skytte" eller "stickningar", även om det kan ta många former. Neuropatisk smärta beskrivs som icke-noiceptive smärta, vilket betyder att den är inte relaterad till aktivering av smärtreceptorer.

Neuropatisk smärta Villkor

En av de vanligaste orsaken till neuropatisk smärta är diabetes, vilket kan leda till ett tillstånd som kallas perifer neuropati. Perifer neuropati resultat från skador på perifera nerver, och det orsakar symtom som smärta och domningar i armar och ben. En annan vanlig orsak till neuropatisk smärta är ett syndrom som kallas komplexa regionala smärtsyndrom (CRPS) eller reflex sympatisk dystrofi (RSD). När CRPS är resultatet av en okänd nervskada, det kallas typ I. CRPS efter en känd skada på en nerv som kallas typ II. Andra vanliga orsaker till neuropatisk smärta inkluderar amputation, som orsakar en typ av neuropatisk smärta som kallas "fantomsmärtor" (smärta som känns som om det sker i en lem som har amputerats) och fibromyalgi, som misstänks vara en störning i det centrala nervsystemet och orsakar smärta genom hela kroppen.

Perifera neuropatier

Perifera neuropatier resultat av skador på perifera nerver. Smärtan från perifera neuropatier kommer direkt från de perifera nerverna, som blir hypersensitized efter skada. Skadade perifera nerver kan spontant aktiveras, skickar smärtsignaler även om ingen stimuli är närvarande. Mekanismen av perifer neuropatisk smärta innebär förändringar av hur de drabbade nervceller skickar signaler till närliggande nervceller. För en detaljerad diskussion av mekanismerna av perifer neuropatisk smärta, se "Förstå neuropatisk smärta" i avsnittet Källor i slutet av denna artikel.
Exempel på perifera neuropatier innefattar mononeuropatier (skada till en enda perifer nerv) som karpaltunnelsyndrom; plexopatier, orsakad av nervkompression, såsom herniated diskar, neurom, eller tumörer; och polyneuropatier där flera perifera nerver påverkas och som vanligen orsakas av metabola sjukdomar.

Central Neuropatier

Centrala neuropatier, å andra sidan, ett resultat av skador på det centrala nervsystemet. Detta resulterar ofta efter en skada på en perifer nerv, vilket kan utlösa långvariga eller bestående förändringar i det centrala nervsystemet i vägen smärtan uppfattas och bearbetas. En perifer nervskada kan orsaka sensibilisering i det centrala nervsystemet, vilket gör det överkänsliga mot smärta och producera smärtsamma symptom som svar på stimuli som normalt inte är smärtsamt. Detta kan vara ett resultat av spontana nervaktivitet som hjärnan och kroppen tolkar som smärta. Forskning har visat att även en liten skada på en perifer nerv kan utlösa stora förändringar i delar av det centrala nervsystemet, även förändra den genetiska kodande i nervceller.
Komplexa regionala smärtsyndrom är ett exempel på en central neuropati, även om det ofta börjar med en skada på en perifer nerv. Som en följd av att skadan, som kan vara små, centrala nervsystemet självt förändras, omorganisera hur den behandlar smärta och producera det som kallas sympatiskt underhålls smärta. Eftersom det är i slutändan det centrala nervsystemet som orsakar sjukdomen, kan människor som utvecklar CRPS i en del av kroppen fortsätta att utveckla den någon annanstans, ibland som resultat av en skada eller operation, och ibland med någon märkbar anledning.

Terapier och behandlingar

I de flesta fall är behandling av neuropatisk smärta måttligt framgångsrika i bästa fall. Medicinering används för behandling av neuropatisk smärta delas in i två allmänna kategorier: läkemedel som behandlar smärtan i sig, till exempel icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) och opiater mediciner (som morfin); och läkemedel som behandlar de mekanismer som orsakar smärta, inklusive anti-beslag läkemedel (t.ex. Neurontin) och tricykliska antidepressiva (TCA). Andra läkemedelsbaserade behandlingar inkluderar lokalbedövningsmedel och utvärtes läkemedel (den LIDODERM plåster, som innehåller lidokain, är ett exempel). En topikal behandling som är lätt tillgänglig är capsaicin kräm, som kan köpas över disk och ger en viss lättnad för patienter med svår smärta. Som med alla läkemedel, tala med din läkare innan du börjar ett capsaicin diet för att se till att den är lämplig för din smärta.
Andra behandlingar som blir allt vanligare inkluderar implantat, främst ryggmärgs stimulatorer, som använder en liten pacemaker-liknande batteri för att skicka elektriska impulser till skadade nerver; och intratekala medicinering pumpar som levererar mediciner (som morfin) direkt in i ryggmärgsvätskan. Nervblocken görs också, där en injektion vid en specifik punkt i eller runt en nerv blockerar signaler som kommer från att nerven från att nå hjärnan. Vanligtvis en testblocket görs med lokalbedövning, och om testblocket minskar smärta framgångsrikt, är en andra injektion med alkohol eller fenol gjort för att göra blocket sist. Nyare tekniker använder extrem kyla eller värme i stället för droger för att få ett liknande resultat. Det finns vissa risker, och nervblockader kan vara olämpligt för just din typ av neuropatisk smärta. Sjukgymnastik kan också vara till hjälp.
Alternativa terapier har också använts för att behandla neuropatisk smärta, inklusive akupunktur, kost och naturläkemedel kosttillskott, massage, avslappningsövningar, visualiseringstekniker, och många andra. Alternativa behandlingar kan vara ett användbart tillägg till dina andra behandlingar och kan förbättra lättnad som du får från traditionella medicinska behandlingsregimer.

Ytterligare läsning

Länkarna nedan tar dig till flera andra källor till information om neuropatisk smärta, inklusive ingående diskussioner i de mekanismer som är inblandade och de behandlingar som finns tillgängliga. Neuropatisk smärta är ofta livet förändras och försvagande, men kom ihåg att även om du inte hittar en behandling i dag som ger dig lättnad, det finns många nya behandlingar förutses som kommer att bli tillgängliga under de närmaste åren, bland annat läkemedel som behandlar mycket specifika aspekter av neuropatisk smärta och kan direkt behandla källan till smärtan (kontra opiat mediciner som påverkar många delar av kroppen och kan ha betydande sidoeffekter som följd).

Hur bota Postherpetisk neuralgi Pain

Efter ett utbrott av bältros, upplever många kvardröjande nervsmärta. Detta tillstånd, som kallas postherpetisk neuralgi, orsakar intensiv brännande smärta längs nerverna skadas av bältros. Smärtan kan pågå i månader eller år och kan inte svara på smärtstillande. Postherpetisk neuralgi löser långsamt, och du kan behöva prova flera olika typer av mediciner innan du hittar en effektiv behandling.

Instruktioner

Hur bota Postherpetisk neuralgi

1 Förklara för din läkare art och plats för din smärta. Berätta för honom eller henne när smärtan förvärras, och om du upplever andra effekter, såsom sömnlöshet eller depression.

2 Prova over-the-counter smärtstillande innan han flyttade till starkare receptbelagda läkemedel. Aspirin kan paracetamol och ibuprofen vara tillräcklig för att minska din smärta.

3 Applicera aktuella smärtlindring salvor för att lindra symtomen. Krämer som innehåller capsaicin kan döva smärtan.

4 Inkludera antidepressiva i din medicinering regim. Den tricykliska familj av antidepressiva (amitriptylin, nortriptylin och duloxetin) är effektiva vid behandling av postherpetisk neuralgi.

5 Upptäck användningen av antiepileptiska läkemedel, såsom gabepentin, karbamazepin, lamotrigin eller fenytoin. Dessa mediciner har visat sig effektivt kunna kontrollera nervsmärta.

6 Vänd på läkemedel som innehåller opioiden familjen analgetika om du inte kan hitta en effektiv lindring. Kodein är en stark smärtstillande, men opioida läkemedel rekommenderas endast för kortvarig användning.

7 Fråga om andra alternativ om du inte kan hitta tillräckligt med smärtlindring av mediciner. Behandlingsalternativ såsom injektioner av lokalbedövning, nervblockader eller operation för att minska känslor i nervändarna eliminera smärta. Dock är smärtlindring inte garanterad och sådana förfaranden är förknippade med förlust av känsla och eventuella komplikationer, däribland funktionshinder.

8 Besök en sjukgymnast. Noggrant kontrollerade övningar och sträckor kan lindra smärta, lindra påfrestningarna på angränsande muskler och slappna av din kropp.

Tips

  • Se din läkare omedelbart om du fortfarande har ont efter bältrosblåsorna har läkt. Du kan behöva prova flera olika mediciner innan du hittar rätt smärtlindring.
  • Kombinera inte mediciner, inklusive över-the-counter produkter, utan att först rådfråga din läkare för att undvika skadliga läkemedelsreaktioner.

Hur att kontrollera smärta efter operation

Det är ganska vanligt att uppleva smärta efter en operation. Vissa människor har lindrig smärta medan andra har svåra besvär. Du kan uppleva muskelsmärta, halsont och / eller rörelse smärta efter operation. Även om smärtan kan vara obehagliga, är det en del av läkningsprocessen. Den viktigaste faktorn är att lära sig att kontrollera smärtan. Lyckligtvis finns det flera sätt att hjälpa dig att kontrollera smärtan.

Instruktioner

1 Tala med din läkare innan operationen och förbereda dig för smärtan. Din läkare kan ge dig specifika detaljer om operationen och låta dig veta vilken typ av smärta som väntar.

2 Ta din smärtbehandling efter operationen. Din läkare kommer att ge dig rätt smärtbehandling att ta baserat på din nivå av smärta. Det finns flera olika typer av smärtstillande medel, såsom NSAID: s (acetylsalicylsyra och ibuprofen), antiinflammatoriska läkemedel, icke-steroida piller, opioider (morfin och kodein), lokalbedövningsmedel och nervblockader.

3 Mät din smärta ofta. Din läkare och sjuksköterska kan be dig att betygsätta din smärta på en skala från 0 till 10, där 10 är värst. Denna information talar om för dem om din nuvarande medicinering fungerar och huruvida de behöver för att göra en justering.

4 Användning av värme eller kyla terapi för att lindra smärtan. Beroende på vilken typ av operation som du faktiskt haft, kanske du kan använda vissa föremål, såsom en värmedyna eller is, för att hjälpa till att kontrollera smärtan.

5 Lyssna på avslappningsband eller lugn musik. Detta kan bidra till att skapa lugna och fridfulla bilder i ditt sinne, som hjälper dig att glömma smärtan. Gör detta två gånger dagligen under hela återhämtningsperioden.

6 Bär bekväma kläder. Du bör klä sig i löst sittande klädsel när du återhämtar sig från operationen.

7 Vila mycket. Du bör använda kuddar för att försörja dig när du sover och se till att sova i en bekväm ställning.

Tips

  • Du ska börja gå och flytta runt så fort som möjligt. Rörelse gör att din kropp att läka snabbare och hjälper dig att andas mycket lättare också. Din läkare ska låta dig veta när det är okej för dig att börja gå.
  • Var ärlig med din läkare och sjuksköterskor om den smärta som du upplever. Du ska informera dem om några biverkningar som du kan ha från din medicinering.
  • Kör inte ett fordon tills läkaren säger att det är okej att göra det.
  • Vissa smärtbehandlingar kan orsaka biverkningar såsom trötthet, illamående, klåda och kräkningar.