minskad syremättnad

Vilka är orsakerna till Minskad mättnad av syre?

Kroppen behöver syre för att fungera korrekt och hålls vid liv. Syre levereras till vävnader och organ i kroppen genom cirkulationssystemet eller blodet. Syremättnadsnivåer avser hur mycket syre de röda blodkropparna i kroppen bär. Vissa villkor leda till låga syremättnadsnivåer.

Anemia

De röda blodkropparna transporterar syre till organ i kroppen. Anemi inträffar när mängden röda blodkroppar i kroppen är låg. En person med anemi har låg syremättnadsnivåer eftersom det inte finns tillräckligt med röda blodkroppar att binda till och syretransport i kroppen.

Giftiga gaser

Kolmonoxid är en gas som finns i bilen avgasrök. Denna gas binder till röda blodkroppar genom att knacka syre utanför cellerna. När en person andas kolmonoxid, hans eller hennes syremättnad minskar på grund av innehållet av de röda blodcellerna syre sänkes.

Låg blodvolym

Hypovolemi eller låg blodvolym kan orsakas av alltför stora blödningar eller svår uttorkning. Detta kan leda till en minskning av de röda blodkropparna i kroppen och låg syremättnadsnivåer.

Mediciner

Vissa mediciner som bedövningsmedel orsaka andningsdepression. I detta fall har en person inte andas så djupt som han borde. Detta i sin tur orsakar låg syremättnad eftersom personen inte andas in tillräckligt med syre för de röda blodkropparna för att binda till.

Neuromuskulära sjukdomar

Sjukdomar som orsakar förlamning som myasthenia gravis eller Guillain-Barrés syndrom kan orsaka låga syremättnadsnivåer. Detta händer när musklerna som krävs för att andas kan inte längre kontrakt och expandera för att tillåta tillräckligt intag av syre för de röda blodkropparna för att binda till.

Vilka är de behandlingar för respiratorisk acidos?

Respiratorisk acidos är en andningsstörning som kan orsaka betydande obehag och, i vissa fall, döden. Enligt Medscape hemsida, är detta villkor beror på alveolär hypoventilation. När detta villkor är närvarande, snabb produktion av koldioxid sker, och frånvaron av lämplig ventilation leder till det partiella artärtryck av koldioxid (PaCO2) att stiga. Lyckligtvis behöver existera behandlingar för detta tillstånd.

CPAP

En av de behandlingsmetoder läkare ordinera är kontinuerligt positivt luftvägstryck eller CPAP. Denna medicintekniska enhet används vanligen för att behandla människor med sjukdomar såsom sömnapné. En bärbar maskin genererar ett kontinuerligt flöde av rumsluft vid specifika tryckinställningar som bestäms av en pulmonologist via en mask medan patienten sover.

Mekanisk Ventilation

Mekanisk ventilation liknar CPAP i att patienten mottar syre via en maskin. Behandlingen kan vara icke-invasiv, med en mask över näsan och munnen, eller kan involvera kirurgi, såsom den inre placeringen av en intertrachial röret. Läkare ordinerar denna procedur när en patient har svårt att upprätthålla en tillräcklig luftvägarna vilket framgår av kliniska tecken samt laborationsrapporter.

Rökavvänjning

Varje behandlingsplan för respiratorisk acidos måste omfatta en plan för att sluta röka. Enligt University of Maryland Medical Center, självhypnos och andra tekniker är användbara men bör diskuteras med patientens läkare. En läkare bör också rådfrågas innan patienten börjar varje regim som innebär användning av nikotinplåster, tandkött eller sprayer.

Oxygen Therapy

Enligt University of Maryland, är syrgasbehandling ordineras patienten har en låg syremättnad. Läkare mäter blodsyrenivåer med en oximeter som placeras på patientens finger. Enligt Mayo Clinic, uppträder hypoxemi när blod syrehalten sjunker under 90 procent. En läsning mellan 95 och 100 procent är normalt. Läkare anser något 80 procent eller lägre som hypoxemi eller svår lågt blodsyre, en medicinsk nödsituation.

Lättnad för Foot & Leg neuropati

Foot neuropati orsakas av skadade eller sjuka externa nerver i foten. De flesta människor som lider av det är diabetiker. Fot svaghet, stickningar eller domningar är signaler som du kan ha foten neuropati. Kontakta läkare så snart du känner igen symptomen. Det finns vissa behandlingar kan han föreslå att du bedriver.

Neuropati i Diabetiker

För diabetiker finns det lovande krämer som stöd i lindring av ditt tillstånd. Neurelief Foot Cream är en populär ny post i line-up. Applicera så ofta som 3-4 gånger om dagen och tvätta händerna efteråt.

Neuropati hos icke-diabetiker

Säkerhet är den största hänsyn till personer med neuropati. Brist på muskelkontroll eller minskad känsel ökar risken för fall och injuries.Tricyclic antidepressiva kan förskrivas efter samråd med din läkare. Läkemedel för bedövande smärta är oftast tillåtet för dem som lider av ömhet på grund av neuropati.

Edamame Fröer av lättnad av värmevallningar

Edamame är det japanska ordet för unga sojabönor, som kan kokas i baljor och skalade innan du äter. Nyttan av edamame för behandling av värmevallningar debatt, men många perimenopausala kvinnor hävdar att edamame ger lindring.

Effekter

Edamame sojabönor innehåller kemikalier som påverkar kroppen på samma sätt hormonet östrogen gör. Under klimakteriet, hormonnivåerna varierar kraftigt och edamame kan minska frekvensen av värmevallningar genom att balansera hormonerna.

Dosering

I sin bok "Menopause Utan medicin," läkare Linda Ojeda och Jeffrey S. Bland rekommenderar konsumerar 150 till 200 mg av soja per dag för behandling av värmevallningar.

Användningar

Enligt en studie från 2003 genomförts vid universitetet i Wien, äta edamame och andra livsmedel som innehåller växtbaserad östrogen kan användas som ett naturligt alternativ till syntetiska hormonbehandling.

Överväganden

Medan vissa studier om effekterna av edamame på värmevallningar visar att det ger betydande lättnad, medan andra hävdar att placebo är lika effektiva.

Övriga förmåner

Förutom att ge befrielse från värmevallningar, äta edamame under klimakteriet kan hjälpa nattliga svettningar, förbättra benhälsa och reglera insulin.

Lättnad för måttlig till svår smärta

Det finns olika nivåer av smärta. Och om du handskas med måttlig till svår smärta, kan du uppleva begränsad rörlighet eller har svårt att slutföra normala arbetsuppgifter. Men lyckligtvis finns det en mängd olika sätt att hantera kronisk smärta och återuppta den normala rutinen. Oavsett om smärta resultat från en skada eller sjukdom, finns lindring.

Experimentera med Mediciner

Smärtstillande medel är effektiva rättsmedel för måttlig till svår smärta. Beroende på graden av obehag, kan receptfria läkemedel inte ger fullständig lättnad. Men du kan experimentera med läkemedel såsom ibuprofen, paracetamol och acetylsalicylsyra. Följ förpackningens anvisningar och överskrid inte dosen. Om dessa läkemedel ger liten eller ingen lättnad, tala med din läkare om ett recept smärtstillande. De kan ordinera en högre dos av ibuprofen eller naproxen natrium, eller rekommendera ett recept antiinflammatoriska såsom prednison eller kortison injektion.

Värme & Kyla

Tillsammans med droger för att lindra smärta, varma och kalla behandlingar är till hjälp. Beroende på personliga preferenser, tillämpa en varm eller kall kompress till smärtsamma fläckar i 10 till 20 minuters mellanrum under hela dagen - ansöka om 10 till 20 minuter och ta sedan bort efter 10 till 20 minuter. Du kan använda en värmedyna eller värmepaketet om du föredrar värmeterapi och en kylklamp för kylbehandling. Om en kylklamp inte är tillgänglig, ta ett paket med frysta grönsaker från frysen eller sätta några isbitar i en ziplock påse. Kall och värme kan fungera som en anti-inflammatorisk för att lindra måttlig till svår smärta.

Fysisk aktivitet

Ironiskt nog, kan vara aktiv lindra måttlig till svår smärta som härrör från sjukdomar som artrit eller fibromyalgi. Regelbunden motion eller att vara aktiv förbättrar ledrörlighet och stärker svaga muskler. I sin tur bidrar detta lindra kronisk smärta. Å andra sidan kan överansträngning få motsatt effekt och förvärra smärtan. Därför är balansen viktig. Långsamt börjar en workout plan och delta i skonsamma övningar såsom promenader, simning, stretching och tyngdlyftning.

Homeopatiska lättnad för stela muskler

Homeopati kan ge underbara lindring för stela muskler. Eftersom muskelsmärtor kan innebära så många delar av kroppen, det finns många lösningar. Att välja rätt åtgärd kan spara tid och smärta. Begränsa sökningen genom att fastställa smärtan ursprung och med hänsyn till alla tillhörande symtom och biverkningar.

Rättsmedel

Arnica montana är en go-to rätta för alla typer av muskelvärk. Dess specialitet är att behandla smärta som är resultatet av en traumatisk chock för systemet. Blåmärken, stukningar och whiplash är de typer av förhållanden som mest nytta av Arnica. Arnica arbetar också för att lugna rusa av känslor som kan åtfölja en skada. Det kan tas som en förebyggande åtgärd, före och efter träning eller ansträngande aktiviteter.
För muskelstelhet relaterad till stukningar och sträckningar, använd Rhus toxicodendron. Denna åtgärd lindrar ryggskott, artros, nackstelhet, karpaltunnelsyndrom och fibromyalgi. Smärta i nedre delen av ryggen, torr hosta och en önskan om mjölk kan förekomma. Symtom intensifieras på morgonen, med fukt och kyla och efter långa perioder av inaktivitet. De är lättad av värme, rörelse och stretching.
Actaea spicata är mer lämpad för styvhet som följer kraftig motion eller överdriven fysisk ansträngning. Reumatiska förhållanden - de som orsakar inflammation i lederna eller lemmar, vilket leder till muskelstelhet - kan behandlas med Actaea. Andra indikationer för denna lösning inkluderar förvirring, depression, huvudvärk som förbättrar i friska luften och motvilja mot kyla och rörelse. Symtom förbättras vanligtvis i varmt väder och samtidigt äta.
Ett annat alternativ för reumatiska sjukdomar är Causticum, som också behandlar spasmer i nacken och käken området och djupa muskel tårar. Ytterligare indikationer för Causticum inkluderar ångest, skakig underarm muskler, lokal förlamning och restless legs syndrom, som kännetecknas av en konstig känsla i benen som uppmanar rörelse och intensifieras på natten, vilket ofta leder till sömnlöshet. Kallt och torrt väder förvärrar symptomen, som är något lindras genom värme eller fukt.

Dosering

Standarden rekommenderade dosen av homeopatiska läkemedel är fem sublinguala pellets, som tas under dagen så länge symptomen kvarstår. Homeopatiska geler, salvor och krämer är också tillgängliga för muskelsmärtor. Lokal applicering kan hjälpa till att snabba återhämtning.
Vid akuta tillstånd, till exempel stelhet till följd av skada, ta en lägre styrka av den valda rättsmedel, till exempel 6X eller 6C. För smärta som orsakas av kroniska sjukdomar som reumatoid artrit, prova en högre potens på 30x till 200c. Om tvivel kvarstår om vilka rättsmedel är lämpligt, överväga att kontakta en professionell homeopatisk läkare.

Naturliga lättnad för Bältros

Bältros är den vuxna versionen av vattkoppor. När ett barn får vattkoppor, viruset aldrig lämnar kroppen. När vuxna utvecklar ett försvagat immunförsvar, på grund av stress, droger, sjukdom eller dålig hälsa, visas varicella zoster-virus (vattkoppor) och individen utvecklar bältros. Medan många människor använder naturläkemedel för att behandla och bota bältros, är det viktigt att konsultera en läkare innan så sker.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger kan användas för två ändamål på personer med bältros. Tillämpning av äppelcidervinäger med en liten trasa till de drabbade områdena att kartan ska läka snabbare. Den äppelcidervinäger också kan användas för att lindra smärta.

Vitamin C

Att upprätthålla en hälsosam kost och att få mycket sömn är viktigt för personer med bältros. Det hjälper till att hålla ditt immunförsvar starkt och slåss, vilket kommer att hjälpa bältros klart snabbare. Bältros patienter bör ta mellan 2.000 och 4.000 mg C-vitamin varje dag för att hjälpa till att stärka immunförsvaret.

Cayennepeppar och Aloe Vera Gel

Blanda en liten lika stor mängd kajennpeppar och aloe vera-gel. Att tillämpa denna hopkok till det drabbade området ger omedelbar lindring för patienter med bältros.

MSM

MSM är en helt naturligt komplement som används för att lindra smärta. För personer som inte föredrar att ta traditionella over-the-counter smärtstillande, ta två doser på 1000 mg MSM kommer att ersätta och hjälpa till med smärtlindring.

Lysin

Lysin kan vidtas för att förhindra absorptionen av arginin, vilket är vad bältros måste vara aktiv i kroppen. Individer kan ta upp till tre 1,000 mg doser om dagen.

Varning

Som med alla naturliga och traditionella metoder, olika saker fungerar för olika människor. Prova de listade förslagen, men om något orsakar dig smärta eller obehag, inte fortsätter att använda den. Kom ihåg att den vattkoppor viruset och bältros virus är samma. Medan sår är fortfarande öppna, undvika kontakt med någon som ännu inte haft vattkoppor. Nyfödda barn och gravida kvinnor bör inte utsättas för viruset, eftersom det är mycket farligt för att utveckla barn.

Hem botemedel för lättnad av en halsont

Halsont finns i många typer från mild till svår och har många orsaker från stress till cancer. Innan läkemedelsindustrin brast på scenen med mirakel läkemedel för att bota alla tillstånd, folkmusik rättsmedel var den enda lösningen. En allvarlig halsont som hänger på en lång tid kräver ett besök till läkaren; Men innan du gör detta besök, det finns flera huskurer att prova.

Hem och Folk Drink Remedies

Äppelcidervinäger - Blanda en matsked äppelcidervinäger i en kopp varmt vatten. En valfri tesked honung kommer att förbättra smaken. Drick långsamt hålla i halsen så länge som möjligt. Syran i vinäger är att döda bakterier, och den varma vätskan kommer att lugna halsen. Pepparrot - Lägg en tesked honung, en tesked citronsaft och en tesked mald pepparrot till ett glas varmt vatten. Blanda väl och drick långsamt. Detta hopkok borde lugna en irriterad hals. Ginger - Välj en liten ingefära, ta bort huden, skär i flera bitar och koka i en liten kastrull med vatten tills vätskan blir halm färg. Lägg honung efter smak och smutta långsamt. Slippery elm - Branta bitar hala alm bark i en kopp varmt vatten i fem minuter sedan bort barkrester. Det hala alm te rockar halsen och lindrar smärtan. Drick te efter behov. Timjan - Krossa fem blad av timjan och brant på en kopp nära kokande vatten i fem minuter. Sila av timjan blad, vilket innebär att endast vätskan och dricka timjan te. Timjan tros ha antiseptiska egenskaper. Goldenseal - Till en kokande liter vatten tillsätt en tesked pulveriserad goldenseal rot och dricka en varm kopp av blandningen. Spara resterande del och dricka efter behov. Goldenseal rot innehåller alkaloider och tros kunna lindra inflammation i svalget. Svart te - En kopp vanligt varmt te med en tesked citronsaft och honung läggas efter smak används ofta för att lindra halsont smärta. Citron är tänkt att lägga till en helande egenskap medan honung rockar halsen.

Gurgla Remedies

Cayennepeppar - Lägg en tesked marken cayennepeppar till en halvliter kokande vatten. GURGLING denna blandning samtidigt som mycket varm hjälper till att dra bort infektionen. Vetegräs juice - Denna vätska innehåller klorofyll och sägs lindra halsont smärta när gargled. Sage - Lägg en tesked salvia till en kopp kokande vatten. Koka i 10 minuter, sila och tillsätt honung för smak. Den ansträngda vätskan ska gargled när den har svalnat. Senap - Kombinera en matsked jord senapsfrö med saften av en halv citron, en matsked salt, en matsked honung och en och en fjärde kopp kokande vatten. Täck blandningen och låt stå i 15 minuter. Använd den varma blandningen i en gurgla för att lugna irritation. Citronsaft - En tesked citronsaft läggas till en kopp hett vatten sägs vara effektiva för att minska halsont smärta. Väteperoxid - gurgla rak väteperoxid, som innehåller den vätska i halsen så länge som möjligt. Väteperoxid har antiseptiska egenskaper som hjälper till att läka en inflammerad hals. Saltwater - En av de vanligaste hem rättsmedel kräver tillsats av en tesked salt i en kopp varmt vatten. Detta gargled blandning kommer att tvätta bort slem och hjälpa till att bekämpa infektionen.

Inte Ignorera Allvarliga symptom

Det finns flera folk och hem rättsmedel för halsont och många använder dem på ett säkert och effektivt sätt. Dessa åtgärder får halsen att må bättre, men de får inte vara botemedlet för sjukdomen som orsakade problemet. Den vanligaste halsont orsaken är en vanlig förkylning med irriterande hosta, men det finns många andra orsaker. Allergier, stress, halsbränna, sinus dränering samt mun andning kan orsaka irritation, och hem behandling för dessa förhållanden kan vara lämpligt. Men det finns mer olycksbådande orsaker från Streptococcus bakterier, AIDS eller cancer. En läkare bör konsulteras om halsont åtföljs av feber, men inte förknippas med en förkylning eller kvarstår i mer än en vecka.

Lättnad för njursten Pain

För vissa människor kan njursten känns som en tråkig kramp i ryggen, inte olikt en spasm. För andra kan det kännas som om någon sparkar dig flera gånger i sidan medan du ber om nåd eller död i din säng. För vissa kan smärta uppstå i nedre delen av ryggen, nära ryggraden. För andra kan det inträffa i närheten av höfterna eller urinblåsan. Men, om du har haft njursten tidigare, vet du vad det är så fort det börjar. Lyckligtvis finns det några sätt att lindra smärtan från njursten.

Identifiering

Njure-stone smärta känns i allmänhet som en värkande eller kramper i nedre mellersta delen av kroppen, när det gäller urinsystemet. Smärtan strålar ut i hela det området, fluktuerande i intensitet tills den så småningom avtar och försvinner. Detta kommer att ske slumpmässigt tills stenen antingen passera naturligt eller avlägsnas genom operation.

Effekter

Smärta orsakad av njursten kan vara helt försvagande, framkalla kräkning och strömavbrott i värsta fall. Blod kan hittas i urin och feber kan förekomma, vilket indikerar en blåsa eller njure infektion som inte kan ignoreras även när smärtan avtar. Om du upplever njur-sten smärta, måste du hitta en läkare så snart som möjligt. Ibland kan en enkel förändring av kosten är allt som behövs för att vara fri från framtida njursten och infektioner.

Behandling med medicinering

Beroende på graden av smärta du upplever av njursten, kan 400-600 mg over-the-counter smärtstillande medicin (02:58 Ibuprofen tabletter) vara tillräckligt för att bekämpa smärtan. För vissa kan receptbelagda styrka läkemedel såsom Vicodin eller Hydrocodone behövas. Det viktiga att komma ihåg är att smärtan i allmänhet kommer att avta inom en timme eller så, beroende på hur lång tid det tar för stenen att klämma mellan vissa delar av urinvägarna systemet. Prova over-the-counter mediciner först, följa anvisningarna som anges på flaskan. Om detta inte fungerar, byt till ett smärts din läkare ordinerar för dig. Om du inte har talat med din läkare ännu, ge läkaren ett samtal och be om instruktioner. Om smärtan är olidlig och har inte avtagit efter två timmar, överväga att gå till din lokala akuten.

Behandling utan medicinering

Njursten kan komma på plötsligt utan förvarning när som helst på dygnet, och du får inte vara i närheten av din medicinering. I så fall kan du försöka ligga på sidan i fosterställning på en bekväm yta. Detta kommer inte att ta bort smärtan, men det kan lindra den och sätta dig i en mer avslappnad plats. Om det inte hjälper, prova den andra sidan och olika positioner. Få inte panik. Även om smärtan kan vara svår, är du inte i någon omedelbar fara. Stenen är helt enkelt passerar genom en tät yta på ditt system. Så snart det går, kommer smärtan försvinna.

Ytterligare Förebyggande

Många gånger stenar orsakas av stress, uttorkning eller diet. När du besöker din läkare och orsaken till dina stenar bestäms, kommer läkaren att ge dig råd om den bästa vägen för att förebygga. Ibland bara en förändring av tankesätt eller vana är allt som behövs för att säga adjö till stenarna. Stenar kan och återkommer, så bli inte förvånad om du känner det välbekanta värkande senare. Men att hålla jämna steg med din läkares råd kan avvärja ytterligare problem så länge som möjligt, kanske till och med för alltid.

Naturliga lättnad för Shoulder Pain

Axlarna är bland de mest vanligen använda lederna i kroppen, vilket innebär att de är mer utsatta för smärta och ömhet. Mycket av detta obehag kan orsakas av vissa verksamheter eller långvarig användning av musklerna. Oavsett fallet, är naturlig lindring för axelsmärta eftersträvas av många som föredrar huskurer till medicinering.

Sträckning

Stretching musklerna i axeln, speciellt efter att ha arbetat ut, kan bidra till att minska smärta. Smärtan uppstår ofta repetitiva rörelser, till exempel att göra samma övningar varje dag. Att arbeta dessa muskler med sträckor efteråt bidrar till att stärka dem, förhindrar smärta i nutid och framtid.

Varmt och kallt

Värme och is både arbete som naturliga antiinflammatoriska medel, så att alternera två kan minska smärta i samband med axeln. Applicera ett pack is insvept i en handduk i 10 till 15 minuter, sedan följa upp det med en varm värmedyna för samma tid. Växelvis dessa under hela dagen kan hjälpa till att lindra dina besvär.

Rest

Om smärtan beror på en skada, är resten kanske den mest effektiva naturliga lindring för skuldra. Slappna av i armen av den drabbade sidan på armen av en bekväm stol. Undvik om möjligt att använda musklerna för lyft eller något annat i minst 24 timmar.

Massage

Massage kan hjälpa träna smärta och ömhet i axelmusklerna. Själv massage kan utföras genom att gnugga området under 10 till 20 minuter, men det är bäst att låta någon annan massera dig. Väldoftande oljor kan också användas för att hjälpa dig att slappna av ditt sinne och dina muskler, vilket gör massagen effektivare.

Lättnad för Sharp bröstsmärta

Rapporter visar att ett stort antal kvinnor upplever någon typ av bröstsmärtor. Medan de flesta bröstsmärtor inte är associerad med bröstcancer, cirka 15 procent av klagomålen kräver medicinsk behandling.

Wearing Stödjande Undergarments

Måttlig bröstsmärta kan bero på en behå som inte ger bra stöd. En behå ska ordentligt stöd ett bröst under alla aktiviteter, och kan även bäras som en hjälp när du sover. Varje plagg specialitet butik kommer att ha personal på plats för att hjälpa dig att välja rätt storlek plagget.

Styra Diet

Eliminera koffein och salt från din kost och äta mer färsk frukt och grönsaker. Vitamintillskott B6, B1 och E har visat positiva effekter på minskningen av bröstsmärtor. I stället för att dricka läsk, kaffe och te, dricka vatten och naturliga fruktjuicer hela dagen.

Balansera Vikt / Stress

Korrekt vikt är nyckeln till god hälsa. Eliminera stress och övervikt kommer att stabilisera hormonnivåer och stöd i att eliminera smärta i brösten. Montera en övning rutin i din dag, även om det är något så enkelt som en 10 minuters promenad varje morgon.

Naturliga lättnad för Heat Utslag

Värmeutslag är ett tillstånd som även går under namnet värmeutslag. Det orsakas när svettkörtlarna blir inkopplad på grund av att utsättas för varm, fuktig luft, vilket resulterar i svett går inåt istället för utåt. Detta orsakar små röda knölar som bildas på huden och orsaka en stickande, brännande känsla. Dessa knölar visas oftast på områden av kroppen där det finns veck, till exempel på insidan av armbågarna, på baksidan av knäna och bak i nacken. När värmeutslag utvecklas, det finns flera sätt att behandla det naturligt.

Stay Cool

Vistas cool är en av de viktigaste saker att göra när man har värmeutslag. Enligt Norman Levine, MD, chef för dermatologi vid University of Arizona College of Medicine Health Sciences Center i Tuscon, är ett sätt att behandla värmeutslag att stå i ett luftkondition bygga en dag eller två och undvika svettas så mycket som möjligt.

Tvål

Olika tvålar innehåller parfymer som kan förvärra symtomen. För att undvika detta, använd en tvål som är mild och är ett antibakteriellt. Rodney Basler, en hudläkare vid University of Nebraska Medical Center, rekommenderar att man använder Lever 2000 eller Ring.

Kläder

När värmeutslag utvecklas, ska huden vara torr och fri från fukt. Symtomen kan förvärras genom att bära kläder som sitter tätt, eller gjord av nylon eller polyester. En åtgärd är att bära löst sittande kläder som är gjorda av bomull eller polypropen. Dessa kan hålla huden torr och transportera bort fukt.

Duschar

Med täta bad och dusch under dagen är ett annat behandlingsalternativ. Detta håller huden sval och ren. När du tar en dusch, torka ordentligt eftersom våt hud irriterar värmeutslag. Du kan lägga till bakpulver till badvattnet, vilket hjälper till att lindra klåda.

Pulver

Tillämpa absorberande pulver till kroppen kan hjälpa till att hålla huden torr och sval. Detta bör göras efter att ha tagit en dusch. Talkpuder och majsstärkelse är två typer av pulver som kan användas. Kylbalsam är en annan aktuell lösning som kan användas för att stoppa klådan och lindra irritation.

Komplext regionalt smärtsyndrom & Hypnic Jerks

Hypnic idioter är ofrivilliga muskelryckningar som sker i stadiet mellan att vara vaken och somna. Hypnic ryck tyder inte på några problem. Komplexa regionala smärtsyndrom (CRPS) är en sällsynt sjukdom som påverkar armar och ben; det orsakar värkande, brännande smärta. Den är kategoriserade i typ ett och typ två. Behandlingen är tillgänglig och eftergift är möjlig när de behandlas tidigt. Dessa villkor är inte relaterade.

Hypnic Jerks

Hypnic ryck uppstår när man övergår från vakenhet till sömn. Du kanske känner en ofrivillig ryckning någonstans i kroppen eller har känslan av att falla. Du är mer benägna att uppleva dem om du har oregelbundna sömnmönster eller har varit sömnbrist. Att få tillräckligt med sömn och upprättande bättre sovvanor kan minska förekomster.

Orsaker till CRPS

Typ 1 CRPS sker efter en sjukdom eller skada som inte påverkar nerverna direkt. Detta svarar för 90 procent av fallen.

Uppkomsten av typ 2 men följer en bestämd nervskada. De vanligaste orsakerna involverar kraftfull trauma för drabbade extremiteten, som en skottskada. Andra möjliga orsaker är kirurgi, hjärtinfarkt, infektioner och frakturer. Den medicinska samfundet är fortfarande inte säker på hur dessa incidenter utlösa tillståndet.

Symtom på CRPS

Intensiv smärta i armar, ben, händer eller fötter är det primära symptomet. Du kan också uppleva en brännande smärta, känslighet i huden, förändringar i hudtemperatur, färg och konsistens, stela, svullna leder och minskad rörlighet i det drabbade området.

Komplikationer av CRPS

När behandlas tidigt, kan CRPS behandlas tillfredsställande. Om inte, kan vissa komplikationer uppstå. Muskel slösa i den drabbade extremiteten är möjligt om stelhet eller smärta förhindra jämn rörelse. Kontrakturer, som innebär allvarlig åtstramning av musklerna, kan orsaka det drabbade området för att flytta in i ett fast läge. Det kan också spridas till andra delar av kroppen.

Behandling av CRPS

Om du börjar behandlingen inom de första månaderna av symptom uppträder, kan du uppleva betydande lättnad eller till eftergift.

Din läkare kan ge dig ett eller flera av följande läkemedel som används för behandling av detta tillstånd. Vissa antidepressiva medel och kramplösande mediciner behandla nervsmärta; de inkluderar amitriptylin och gabapentin. Kortikosteroider och narkotiska smärtstillande är också ett alternativ. Narkotika är inte lämpligt om du har en historia av drogmissbruk eller lungproblem, eftersom de stör lungfunktion. Aktuell smärtstillande såsom lidokain kan behandla smärta och känslighet.

Vissa behandlingar kan också ge lindring. Med hjälp av varma och kalla applikationer kan lindra smärta och svullnad; välja vilken man ger mer lättnad. En sjukgymnast kan visa dig övningar för att förbättra rörelseomfång. Din läkare kan också sätta in små elektroder längs ryggmärgen. De små elektriska strömmar ger smärtlindring.

Fibromyalgi ledsmärta

Fibromyalgi är en kontroversiell diagnos som ursprungligen formulerades av reumatologer för att beskriva kronisk muskelsmärta. Det kommer från de latinska orden "fibro", som betyder "muskler" och "algia," som betyder "smärta." Många läkare tror att fibromyalgi är en catch-all diagnostik används för att beskriva symtom som inte kan eller inte visat sig vara orsakade av någon annan sjukdom. Det beskrivs som kronisk och / eller progressiv muskelsmärta, men lider av fibromyalgi klagar ofta av ledvärk.

Symptom

Symtom på fibromyalgi ledvärk inkluderar morgon ledvärk och stelhet, varma och inflammerade leder och minskad ledrörlighet. Dessa symtom är vanligen mest närvarande under timmarna av 11:00 fram till 15:00 enligt en undersökning från Fibromyalgi Information Foundation. Varje ledvärk som varar mer än ett par dagar och är inte hjälpt med vila och användning av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) bör utvärderas för andra orsaker, till exempel reumatoid artrit, lupus eller fibromyalgi, bland andra.

Orsaker

Orsaken till fibromyalgi ledvärk är inte känd, men de flesta människor kan relatera början av deras gemensamma smärta till en viss skada, sjukdom eller repetitivt arbete rörelse. Det finns tecken som tyder på att fibromyalgi smärta orsakas på grund av felaktig sensorisk bearbetning. Det har också noterats att patienter med en högre nivå av stress upplever mer smärta än andra som har fått diagnosen fibromyalgi, men har en lägre stressnivå.

Kännetecken

Fibromyalgi ledvärk är vanligare hos kvinnor. Dess ålder debut är någonstans från 18 till 70 Smärtan verkar bli gradvis sämre ju äldre kvinnan är. Patienter med diagnosen fibromyalgi ledvärk också vanligen klagar på restless leg syndrome, IBS och irriterad blåsa.
Det finns inga tecken på att fibromyalgi ledvärk är värre hos patienter med depressioner.

Behandling

Behandling för fibromyalgi ledvärk är inriktad på att minska inflammationen i de drabbade lederna och kontroll av smärta. Användning av NSAID är vanligt, men liten eller ingen verkan noteras bland cirka 80 procent av användarna. Steroider är ofta skrivs att hjälpa till att minska inflammation i leder och muskler, men deras långvarig användning kan leda till andra problem. Smärta kontroll sker genom försök och misstag, börjar med icke-narkotiska läkemedel, såsom tramadol (Ultram), och utvecklas till starkare mediciner tills lättnad hittas.

Prognosis

Utfallet för fibromyalgi ledvärk beror på individen och hur de svarar på olika typer av behandlingar. Många av dessa individer har möjlighet att stanna kvar i arbetslivet, men fler och fler personer med fibromyalgi och fibromyalgi ledvärk söker handikapp, observation att smärtan stör deras förmåga att utföra en konsekvent dagliga arbetsschemat. Det beräknas att av 2,2 procent av individer i USA som får social trygghet funktionshinder, att 16 procent av dessa var emot funktionshinder på grund av fibromyalgi relaterade symtom.

Fördelar med Zonterapi i Graviditet

Användningen av zonterapi anses säkrare för gravida kvinnor. Läkare rekommenderar ofta användning av zonterapi för att lindra obehag och svullnad orsakad av tillväxten av barnet och den typiska viktökning som sker under graviditeten.

Zonterapi Tekniker

Gravida kvinnor som praktiserar zonterapi tekniker hela graviditeten kan uppleva mindre svåra kramper under värkarna och arbetskraft. Vissa av de villkor som zonterapi allmänt anses minska eller förhindra under graviditeten inkluderar ryggont, sömnlöshet, urinvägsinfektioner, muskelvärk, havandeskapsförgiftning, ångest, hemorrojder och illamående.

.

Graviditet Förhållanden

Zonterapi ska avbrytas om allvarliga tillstånd inträffar under graviditeten. Medan de flesta läkare känner zonterapi är säkert för även måttligt riskpatienter, bör man om blödningen, placenta abruption eller förgiftning utvecklas.

Zonterapi Massage Relief

Användningen av zonterapi massage lindrar muskelkramper och stress i praktiskt taget alla patienter, och kan hjälpa till med svullnad av fötter under graviditeten. Kvinnor som deltar i regelbundna zonterapi notera minskade behovet av epidural injektioner vid förlossningen.

Zonterapi Säkerhet

Oljor som används under zonterapi skadar inte modern eller fostret. Reflexologer och barnmorskor hävdar att de eteriska oljorna ger smärtlindring för ömma muskler, och påskynda arbetsprocessen för de flesta mammor.

Zonterapi Oljor

Eteriska oljor och rötter som vanligen används i zonterapi för gravida inkluderar salvia för en snabb födelseprocess, bergamott som håller antiseptiska ingredienser, och jasmin för att minska huvudvärk och allmän smärtlindring. Kan också hällas Oljor som används under zonterapi i badvattnet för ytterligare avkoppling och lättnad. Den vanligaste typen av zonterapi massage för gravida kvinnor ingår fot, öron och handbehandlingar.

Ritalin Styrkor

Ritalin är en form av metylfenidat, ett stimulerande läkemedel mot ADHD och ADHD. Receptet är tillgänglig i ett antal former och styrkor, som omfattar omedelbar frisättning såväl som tidsinställd frisättning formler. Ritalin styrkor och doser varierar något mellan de olika formeltyper, men doseringsmängder är ungefär samma.

Ritalin Styrkor

Den generiska, eller grundversionen av Ritalin använder en omedelbar frisättning formel som frisätter läkemedlet till hjärnans receptorer relativt direkt efter att en dos. Denna version finns i 5 mg, 10 mg, 15 mg och 20 mg styrka nivåer. Patienterna är oftast introduceras till receptet på den lägsta dosen för att se hur de reagerar initialt och om den är effektiv. Från där läkare kommer vanligtvis öka dosen efter behov.

Ritalin LA

Ritalin LA, även känd som Ritalin SR, finns i 10 mg, 20 mg, 30 mg och 40 mg styrkor. Denna version av Ritalin är tidsinställd frisättning formel, som använder ett piller kapsel som är fylld med små pärlor. Pärlorna är en 50-50 blandning där hälften av dem innehåller halva dosen av omedelbar frisättning Ritalin och den andra hälften är speciellt belagda kulor som tar längre tid att metabolisera. Målet för Ritalin LA är att initialt ge patienten en liten mängd omedelbar lättnad och upprätthålla den under en längre period.

Ritalin Bakgrund

Pillret styrkor har något utvecklats sedan läkemedlets ursprungliga uppfattning på 1950-talet. Det var inte förrän i början av 1980, dock att ADD och ADHD blev officiellt erkänd som sjukdomar av National Institute of Mental Health. Vid denna tid började Novartis läkemedelsföretaget masstillverka Ritalin som ett terapeutiskt stöd till patienter, särskilt barn, som diagnostiserats med ADD eller ADHD. Företaget står inför flera stämningar för allvarliga biverkningar som läkemedlet mognat på marknaden, och därigenom motivera dem att anpassa och bredda spektrumet av Ritalin styrkor och formler.

Kända biverkningar

Konsumerar Ritalin kan ibland leda till biverkningar, beroende på styrkan och patientens allmänna hälsa. De kända biverkningarna är svårt att somna och att sova, minskad vikt på grund av aptitlöshet, huvudvärk, muntorrhet, irritabilitet, depression och illamående. Svårighetsgraden av dessa biverkningar har en direkt relation med ökad styrka. Var noga med att rådfråga din läkare innan du tar ett Ritalin.

Pilokarpin Behandling

Pilokarpin används för behandling av muntorrhet, glaukom och patienter med Sjögrens syndrom. Det används också som ett motgift mot förgiftning av växter i Nightshade familjen. Det stimulerar muskarinreceptorer att öka utsöndringen av exokrina körtlar, som inkluderar svett, saliv, lacrimal, mag, pankreas, tarm och bröstkörtlar. Ökad produktion av saliv och mios med minskad tryck i ögat är de mest användbara effekter. Pilokarpin kan ha vissa allvarliga biverkningar, så användningen är begränsad och bör vara väl övervakas av din läkare.

Funktion

Pilokarpin fungerar som en kolinerg agonist. Det fungerar i det centrala nervsystemet genom att öka effekten av acetylkolin. Acetylkolin fungerar i det parasympatiska nervsystemet för att stimulera sammandragning av muskler och hämmar sammandragning av hjärtmuskler. I det centrala nervsystemet det effekter att lära, korttidsminne, upphetsning och belöning.

Eye Treatment

För behandling av glaukom används det som en eyedrop som orsakar eleven att sammandra och minska trycket i ögat. Den kan också användas för att lindra ljuskänslighet efter ögonkirurgi och i vissa fall stöd natt synproblem. Ögondroppar och gel är tillgängliga under varumärkena Pilopine HS, Timpilo, Diocarpine, Isopto Carpine, Miocarpine och Ocusert Pilo-20 och -40.

Muntorrhet Behandling

Pilokarpin finns i tablettform som Salagen. Det används för att behandla muntorrhet som orsakas av huvudet och halscancerstrålningsterapi, som kan skada spottkörtlar. Människor som har den autoimmuna sjukdomen Sjögrens syndrom, som orsakar deras vita blodkroppar att angripa sina fuktproducerande körtlar, använder också den för att ge saliv lättnad.

Biverkningar

De vanligaste biverkningarna av pilokarpin är överdriven svettning, illamående, frossa och rinnande näsa. Högre doser är mer benägna att orsaka biverkningar, som kan inkludera uttorkning från kraftig svettning, illamående, diarré, kräkningar, huvudvärk, yrsel, svaghet, andningssvårigheter, förändringar i hjärtfrekvens eller smärta i ögat. I högre doser kan det också leda till epilepsi och minskad fertilitet. I vissa fall det kan orsaka suddig syn och problem med djupuppfattning. Det kan få negativa effekter på mag-och nervsystemet, och på njurar, hjärta, lungor och ögon och bör ske under strikt övervakning av din läkare.

Varningar

Personer som tar antikolinerga läkemedel såsom Lomotil, Tavist, Benadryl, Phenergen, Vesprin, Leponex, Wellbutrin, Bentyl, Levsin, Atrovent eller Spiriva ska inte ta pilokarpin. Pilokarpin är känslig för fukt, så det bör inte förvaras i närheten av ett handfat.

Vad är några mediciner för Parkinsons sjukdom?

Parkinsons sjukdom är en neurodegenerativ sjukdom som påverkar kroppens förmåga att styra rörelsen. Symtom såsom tremor, utvecklas långsamt och blir successivt sämre. Det finns inget botemedel mot Parkinson, men det finns flera läkemedel som används för att behandla symtom.

Symptom

Parkinsons sjukdom symtom är en minskad förmåga att utföra frivilliga rörelser, muskelstelhet, skakningar, demens, obalans, böjd kroppshållning, sluddrigt tal, och en oförmåga att blinka, le eller utföra andra automatiska rörelser.

Orsaker

Parkinson orsakas av en brist på dopamin i hjärnan. Dopamin är en kemisk budbärare som hjälper kroppen att styra rörelsen. Genetiska faktorer och miljöfaktorer kan leda till att underproduktion av dopamin.

Läkemedel

Läkemedel inkluderar Sinemet, en kombination av levodopa och karbidopa, som konverterar till dopamin. Andra läkemedel är Mirapex, som efterliknar dopamin, Cogentin vilken styr tremor och Symmetrel, som lindrar milda symptom tidigt i sjukdomen.

Inhibitorer

Två bromsmediciner fungerar med levodopa för att förhindra den begränsade tillgången, oxiderande och nedbrytning av dopamin. Comtan och Tasmar hämmar COMT (katekol-O-metyltransferas) enzym och Azilect och Carbex hämmar MAO-B (monoaminoxidas B).

Alternatives

Alternativ medicin behandling ingår att ta tillägget coenzym Q10, som personer med Parkinson har låga nivåer av detta enzym i kroppen.

Återhämtning från Neurologiska

Det finns många typer av neurologiska sjukdomar samt medicinska tillstånd som orsakar neurologiska bortfall. När neurologiska system slutar fungera korrekt, kan det ha en effekt på hela kroppen. Vi behöver våra nervsystem för att hjälpa till att kontrollera de flesta varje aspekt av kroppen från att andas att svälja, gå och prata. Många gånger en fullständig återhämtning från en neurologisk sjukdom inte uppnås. I stället måste man behandla symptomen och arbeta för att eliminera källan till nervskador.

Mediciner

Det finns många mediciner inriktad mot behandling av skadade nerver att hjälpa dem att läka. När inflammationen minskar, är smärtan minskade också och nerver har en större chans att återhämta sig. Lyrica och Neurontin är två mediciner som fungerar på detta sätt. Dessa två är också anti-beslag läkemedel tillsammans med Keppra, topomax och Dilantin. Dessa mediciner inte bota problemet som orsakar kramper, utan de hjälper till att kontrollera kramper, så att ingen ytterligare skada sker på nervsystemet.

Physical Therapy

Sjukgymnastik är ett utmärkt sätt att hjälpa till att läka kroppen. Om du lider av en neurologisk sjukdom, kan din läkare ordinera sjukgymnastik behandlingar för att hjälpa kroppen lär sig att fungera igen på sin optimala. Sjukgymnastik för många neurologiska sjukdomar är djupgående, och är många gånger en långsiktig process. Sjukgymnastik för neurologiska sjukdomar kan inkludera balans terapi, koordinationsträning, stretching övningar, aerobic övningar och styrka bygga övningar. Bygga god muskelstyrka och kontroll är viktigt för återhämtning från en neurologisk sjukdom.

Alternativa behandlingar

Alternativa behandlingar är icke-konventionella medicinska behandlingar som kan vara till nytta för vissa människor. Akupunktur är en icke-konventionell behandling som har visat lovande för neurologisk återhämtning. Många gånger akupunktur används i enlighet med andra, konventionella behandlingar.

Örter är också en icke-konventionell behandling. Det finns många örter som kan hjälpa lindra smärta, hjälpa till med nervinflammation och lugna nerverna. Saint-Johns-vört och vervain är nervsystemet avslappnande som kan hjälpa nerverna återhämta sig från skador.

Vilka är orsakerna till yrsel och förvirring?

Orsakerna till yrsel i kombination med förvirring är många, och kan innehålla en metabolisk obalans, ett aneurysm, anemi och en tumör. Att förstå orsakerna till yrsel och förvirring kan hjälpa dig att fokusera på lösningen på symptom istället för att låta rädslan för att hålla dig från att söka medicinsk hjälp.

Symtom på Confusion

Förvirring är minskad förmåga att tänka klart eller att komma ihåg. Det är också oförmågan att föra en sammanhängande konversation, följ anvisningarna och utföra vanliga åtgärder, eller att man inte känner igen nära och kära eller nära vänner.

Orsaker till Confusion

En stroke eller skallskada kan vara orsak till plötslig förvirring. De gradvis ökande symtom på förvirring kan signalera demens, Alzheimers eller Parkinsons sjukdom.

Symtom på yrsel

Vanliga symptom på yrsel är yrsel eller svimning, eller känsla av svaghet eller illamående. Vertigo, som är en förlust av balans, kan ge känslan att rummet snurrar. Snabba rörelser av huvudet kan orsaka dimsyn.

Orsaker till yrsel

Yrsel kan ett tecken på en hjärt problem, en reaktion på medicinering, eller en stroke, tumör eller multipel skleros. Inre öronproblem är de vanligaste syndarna av yrsel, som orsakas av skador, inflammation, eller en ackumulering av vätska.

Söker medicinsk hjälp

Alla episoder av förvirring eller yrsel bör vara ett bekymmer. Inte upptäcks och behandlas, kan båda symtomen vara försvagande och kan vara tecken på ett allvarligt tillstånd. Sök omedelbart läkarvård.