köpa Dimetylsulfoxid

Kliniska Användning av DMSO

Dimetylsulfoxid eller DMSO, har använts i ett industriellt sammanhang särskilt inom träindustrin som en biprodukt vid papperstillverkning sedan slutet av 1800-talet. I början av 1960-talet, men upptäcktes det att denna tydliga, oljig vätska kan användas för att behandla en rad olika hed förhållanden i både djur och människor, inklusive smärta, inflammation och även svår artrit. På grund av sin industriella tillgänglighet, utvecklat tvist över dess fördelning och användning som en hälsobehandling.

Racehästar

DMSO har använts i flera år i hästkapplöpning som en ansökan för att minska inflammation i hästarnas senor, ligament och leder. Det visade sig att över tiden, DMSO hjälpte även läka tendinit i kapplöpningshästar, så att de kan förlänga sina karriärer och fortsätta tjäna för sina ägare. I äldre tider, skulle dessa skador har tvingat avgång på dessa djur.

Konserveringsmedel

En av de tidigaste medicinska användningar av DMSO var som ett organ och cell konserveringsmedel i organtransplantation forskning och kirurgi. Det visade sig att ämnet aktiverade organ, celler och andra transplanterade vävnader för att förbli livskraftig utanför kroppen under en längre tid. Genom denna användning, sågs det att substansen absorberas genom huden snabbt utan att skada den, höjer möjligheten för annan användning i medicinsk behandling.

Topisk Drug Delivery

En unik kvalitet DMSO är dess förmåga att bidra till att andra droger i kroppen när den passerar genom huden och andra membran. DMSO kan leverera läkemedel med specifik kemisk makeup som morfin, penicillin, kortikosteroider och insulin direkt genom huden som en lokal behandling, undvika behovet av injektion eller intag.

Den vanligaste användningen för DMSO i särklass är som en lokalsmärtstillande. DMSO kan appliceras på huden i områden med smärta, till exempel en stukad fotled, och känner nästan omedelbar lindring. Människor som lider av mer kronisk smärta behöver ansöka DMSO under en längre tid, de flesta studier tyder på sex veckor, för att se resultat.

Inflammation

DMSO används ofta som behandling för inflammation och reumatiska sjukdomar som sklerodermi och artrit, även om FDA inte uttryckligen har godkänt dess användning för artrit med 2009. DMSO används lokalt och även intravenöst för att minska inflammation hos patienter som lider av sjukdomar som bredbilds sträcker sig som ulcerös kolit, inflammatoriska urogenitala störningar, reumatoid artrit, kronisk ländryggs inflammation och valfritt antal autoimmuna sjukdomar.

Myndighetsgodkännande

Historiskt sett har FDA inte varit aktivt i favör av DMSO, en del säger sedan död en irländsk kvinna år 1965 som hade använt det i kombination med flera andra behandlingar. Hennes död rapporterades som på grund av en allergi för ämnet, men en tydlig orsak hittades aldrig. Trots detta har FDA tackade många förslag för kliniska prövningar, speciellt för att testa dess effektivitet på artrit. FDA gjorde dock godkänna användning av DMSO för interstitiell cystit 1978.

Biverkningar

Det finns en huvud negativ bieffekt med DMSO och det är en nästan omedelbar och ibland allvarliga lukt från andedräkten liknar vitlök. Detta speciellt och nästan universellt obehaglig bieffekt har drivit spekulationer om att många läkemedelsföretag har undvek forskning om DMSO grund av marknadsförings utmaningar kring denna dålig andedräkt luktar.

Vilka är farorna med DMSO Gel?

DMSO kommer i många former, inklusive gel, flytande, roll-on och blandas med andra ingredienser såsom aloe. Många DMSO produkter är inte märkta som godkända för människor och kan ha föroreningar. Rimso-50 är en FDA-godkänd form av DMSO.

Historia

DMSO, dimetylsulfoxid, är en biprodukt från tillverkning av papper. Den har använts som thinner sedan 1950-talet.

FDA

1961 Dr Stanley W. Jacob, chef för Oregon Health Sciences University organtransplantation programmet upptäckte DMSO hade medicinska egenskaper. På grund av vissa inledande problem, FDA blockerat den från att godkännas för människor. 1978 FDA godkänt den för interstitiell cystit. Många läkare ordinera DMSO för andra ändamål - det är lagligt om det är FDA-godkända för ännu en användning. Många europeiska länder ordinera DMSO som ett godkänt läkemedel.

Användningar

DMSO har använts för att behandla slutna huvudskador med förhöjt intrakraniellt tryck, smärta, artrit, inflammation och även inlärningssvårigheter.

Normala reaktioner

DMSO absorberas genom huden. Det är normalt att smaka vitlök efter hudkontakt med DMSO gel eller vätska. Du kan också ha vitlökskroppslukt.

Farorna

DMSO gel kan orsaka allergiska hudreaktioner, illamående, huvudvärk, synproblem, torr hud, yrsel, kräkningar, diarré, förstoppning och andningsproblem. Eftersom DMSO absorberar genom huden och kan passera hjärnan-blod barriären, kan det bära föroreningar på huden eller från gelen i blodet och hjärnan.

Försiktighetsåtgärder

Rådgör med din läkare innan du använder DMSO. Använd ej om du är gravid, ammar, har leverproblem, diabetes eller njur eller ögonproblem. Köp bara DMSO gel märkta för humant bruk. Se till att händer och hud är rena innan du använder, och inte förorenar gelen.

Behandling Användning av DMSO

DMSO eller dimetylsulfoxid, förekommer naturligt i trä och främst erhålles som en biprodukt av pappersindustrin, resulterar i en färglös, något oljig vätska. I USA, är DMSO används huvudsakligen som en industriell lösningsmedel. Den Food and Drug Administration (FDA) har godkänt det för en medicinsk användning, även om folk tar det för många andra ändamål.

Godkänd Användning

Oral och topikal DMSO föreskrivs i många länder för en mängd olika hälsotillstånd, främst för smärta och inflammatoriska sjukdomar. FDA har bara godkänt DMSO för att lindra smärtan av interstitiell cystit, en blåsstörning.

Tillgänglighet

Eftersom DMSO kan köpas som lösningsmedel, kan människor lätt köpa den över disk för att behandla olika inflammatoriska tillstånd. Den finns även i hälsokostbutiker och från nätbutiker, och veterinärer ordinera det som ett liniment.

Scleroderma

En artikel i en 1985 frågan om Omdömen i klinisk och grundläggande farmakologi noterar att aktuella DMSO kan vara till nytta för hudproblem i samband med sklerodermi.

Artrit

Lokal applicering av DMSO tycks ge snabb tillfällig smärtlindring för personer med artrit och bindvävsskador, enligt tidskriftsartikel.

Research Issues

Forskning om DMSO för sjukvård har avstannat delvis därför placebokontrollerade studier är svåra med detta ämne. Många människor som tar DMSO muntligen utveckla en vitlöksliknande kropp och andedräkt, vilket gör det uppenbart att de inte tar en placebo.