cytostatika genzar

Cytostatika behandling för lungcancer

Lung cancer resultat från avvikelser i lungceller. Med lungcancer, det finns okontrollerad cell expansion och tillväxt. Denna cancer är en av de vanligaste cancerformerna i världen, och en av de vanligaste dödsorsakerna i USA, för båda könen. Cytostatika är ett populärt behandlingsalternativ för att hantera lungcancer.

Typer

Det finns tre huvudsakliga typer av cellgiftsbehandling som används för att hantera lungcancer. Dessa typer är adjuvant kemoterapi (gjort efter operationen eller efter strålning för att förstöra eventuella kvardröjande cancerceller), primär systemisk eller neoadjuvant kemoterapi (genomfört innan operation för att döda cancerceller) och systemisk kemoterapi (för metastaserande eller lokalt avancerad lungcancer) .

Funktion

Generellt med lungcancer kemoterapi, är cytostatika administreras via intravenös injektion direkt i venerna, eller med användning av en kateter, som är en slang som är införd i en ven och hålls kvar där så länge som krävs. I vissa fall är anticancerläkemedel administreras i tablettform i stället.

Biverkningar

Som med alla behandlingsförfaranden, det finns vissa möjliga biverkningar förknippade med att få lungcancer kemoterapi. Dessa risker omfattar infektion, håravfall (en mycket vanlig kemoterapi biverkning), aptitlöshet, känslor av illamående, kräkningar och munsår.

Cytostatika

Det finns en hel del gemensamt administrerade läkemedel som används för lungcancer cellgiftsbehandling. Ofta används en kombination av läkemedel användas. Några populära cytostatika för lungcancer inkluderar Taxotere, Adriamycin, paraplatin, Platinol, Gemzar och många andra.

Signifikans

Det beror på individen lungcancer fallet, men kemoterapi används ofta som en ytterligare behandling efter operation för att avlägsna eventuella kvardröjande cancerceller i lungorna. Det används också för att förlänga livet för människor med mycket avancerade lungcancer. Det kan också bidra till att minska de negativa effekterna och symptom på lungcancer, såsom värkande och andnöd.

Vilka är de Maligna lymfom Cytostatika biverkningar?

Lymfom är en typ av cancer som drabbar lymfsystemet. Även om kemoterapi är en effektiv behandling för lymfom, utgör det en risk för vissa biverkningar.

Signifikans

Även biverkningar av kemoterapi för lymfom är obehagliga, de är oftast bara tillfälliga och försvinner efter avslutad behandling.

Typer av biverkningar

Lymfom kemoterapi biverkningar minskningar av vita blodnivåer, illamående, diarré, mun ömhet eller sår, håravfall och trötthet.

Egenskaper

Om lymfom kemoterapi minskar mängden infektionsbekämpande vita blodkroppar, det finns också en ökad risk att utveckla allvarliga sjukdomar, kur, såsom lunginflammation eller blodförgiftning.

Risker

Lymfom kemoterapi kan öka risken för att utveckla andra typer av cancer som leukemi eller hjärtsjukdom senare i livet.

Överväganden

I sällsynta fall orsakar lymfom kemoterapi tidig menopaus hos kvinnor eller ett permanent stopp i produktionen av spermier hos män. Detta har potential att orsaka bestående infertilitet hos båda könen.

Cytostatika Protokoll för matstrupscancer

Cirka 16.000 nya fall av matstrupscancer diagnostiseras i USA varje år, rapporterar American Cancer Society, och prognosen efter fem år är ofta dålig. Även sällan ensamt för behandling av denna form av cancer är kemoterapi en möjlig behandling för matstrupscancer med en kombination av strålning och, i vissa fall, kirurgi.

Typer av läkemedel

Kemoterapi läkemedel mot matstrupscancer inkluderar 5-fluorouracil, capecitibine, cisplatin och karboplatin, läkemedel som förhindrar cancerceller från att replikera, till slut får dem att dö. Den vanligaste behandlingen som används för kombinationsbehandling med strålning är 5-fluorouracil och cisplatin, enligt American Cancer Society.

Egenskaper

Beroende på medicinering given, kan varje behandling varar mellan 30 minuter eller några timmar, rapporterar National University Hospital. Antalet behandlingar som administreras varierar beroende på scenen och typ av matstrupscancer.

Variationer

För kombinationsbehandling med cisplatin och fluorouracil, är behandlingen ibland ges på en sluten basis med medicinering levereras kontinuerligt under fyra dagar, enligt University of Maryland Medical Center. Detta kräver en månads sjukhusvistelse.

Biverkningar

Eventuella biverkningar av kemoterapi för matstrupscancer är illamående, kräkningar, aptitlöshet, håravfall, munsår och låga blodvärden. Chemo sänker immunförsvaret, vilket gör patienterna mer mottagliga för bakterie-och virusinfektioner och orsakar andnöd, trötthet och lätt blödning eller blåmärken, enligt American Cancer Society.

Prognosis

Även med cytostatikabehandling, endast cirka 11 till 18 procent av patienterna överlever fem år efter diagnosen matstrupscancer, rapporterar American Cancer Society.

Behandling för kemoterapi neuropati

Cytostatika-inducerad perifer neuropati, eller CIPN, är den term som används för att beskriva nervskador i armar, ben, händer och fötter till följd av kemoterapi. Beroende på dess svårighetsgrad, kan sjukdomen vara antingen en smärtsam, tillfällig olägenhet för livräddande behandling eller en livshotande komplikation. Många aspekter av kemoterapi neuropati är väl förstådd, och du och din läkare har ett antal alternativ för förebyggande eller behandling.

Symtom på kemoterapi neuropati

Cytostatika neuropati kan visas när som helst under behandlingen. Dess symtom är brännande känsla, smärta, domningar, stickningar, muskelförtvining, balansproblem, ökad känslighet temperatur, förstoppning, blodtryckssvängningar och svårigheter att svälja. Frequently, förändrade känsla i händer eller fötter verkar samtidigt på båda sidor av kroppen. Sjukdomen kan påverka prestanda av någon verksamhet där dina armar eller ben, inklusive möjligheten att gå eller klä dig. I sina farligaste formerna, kan kemoterapi neuropati leda till andningssvårigheter, förlamning eller organsvikt. Om du genomgår kemoterapi och upplever symptom på sjukdomen, tala med din läkare omedelbart. Det finns många möjliga orsaker till dessa klagomål, är det bäst att vara på den säkra sidan av försiktighet.

Möjlig Förebyggande

Du kan vidta åtgärder för att förebygga neuropati problem. Först, vet forskarna att vissa klasser av cytostatika före ökade risker för neuropati biverkningar. De innefattar: taxan föreningar som paklitaxel och docetaxel (varumärken Taxol och Taxotere); platinainnehållande föreningar som karboplatin, cisplatin och oxaliplatin; epotilon föreningar som ixabepilon (varumärke Ixempra); växtalkaloider såsom vinkristin, vinblastin och vinorelbin; lenalidomid (Revlimid); talidomid (Thalomid); och bortezomib (Velcade). Fråga din läkare om du behandlas med något av dessa läkemedel. Om du är, kan du be om några effektiva substitut finns tillgängliga.

Även om det inte finns några goda substitut, kan din läkare att kunna sänka dina risker genom att ändra hur dina kemoterapidoser administreras. Till exempel kan en enda stor dos ges i mindre, mer hanterbara doser. Dessutom kan en enda behandling ges under en längre tid. Båda dessa metoder kan minska de toxiska effekterna av medicinering och eventuellt bidra till att undvika nervproblem.

Vissa andra kompletterande behandlingar kan också hjälpa till att förebygga neuropati, även om nuvarande bevis blandas i bästa fall. Potentiella alternativ inkluderar vitamin E, antiepileptika och kombinerade kalcium och magnesium infusioner. Rådgör med din läkare innan du utforskar de här alternativen.

Behandlingsalternativ

Om du redan har kemoterapi neuropati, ett antal potentiella behandlingar finns tillgängliga. Först se om andra kemoterapibehandlingar. Ändra mediciner kan lösa dina problem. Om det inte finns några andra alternativ som finns, är det möjligt att sjukdomen är en kortsiktig reaktion på behandlingen och försvinner av sig själv. Detta kan hända i ett par veckor, ett par månader eller inte alls. Om dina symtom kvarstår, kan läkarna arbeta för att lindra din smärta genom att använda steroider, antiepileptika eller små doser av antidepressiva medel. Svårare fall behandlas ibland med opioid baserade läkemedel. Andra potentiellt hjälp behandlingar inkluderar biofeedback, akupunktur, sjukgymnastik, arbetsterapi och avslappningsterapi.

Läkemedel för Sensory Processing Disorder

En sensorisk bearbetning sjukdom är något villkor som avbryter normal hjärn överföring eller överenskommelse mellan hjärnan, ryggraden eller nerver som utgör det centrala nervsystemet (CNS) till olika delar av kroppen. Till exempel några av de vanligaste typerna av sensoriska bearbetning störningar inkluderar epilepsi, vilket är ett krampanfall, till dyslexi, som uppstår när hjärnan mis-läser eller misstolkar tryckt information. Ménières sjukdom är också en relativt välkänd sensorisk störande tillstånd som orsakar svindel, yrsel eller spinning förnimmelser samt kronisk ringande i öronen.

Antivert

Antivert är en vanlig medicin för personer med diagnosen Ménières sjukdom, liksom för många individer som diagnostiserats med yrsel, ringningar i öronen (tinnitus) eller en känsla av fullkomlighet i öronen. Antivert fungerar som en åksjuka läkemedel som minskar förnimmelser av spinning eller konstant rörelse.

Valium

Valium är också ofta ut till personer utsatta för rörelsesjuka typ sjukdomar som svindel, mellanörat obalanser eller infektioner som orsakar en känsla av yrsel eller ständig rörelse som uppmanar illamående och kräkningar.

Proklorperazin

Proklorperazin, mer känd som Stemetil, är ett läkemedel ordineras ofta för att hjälpa en enskild affär med illamående och kräkningar som orsakas av yrsel eller svindel. Andra anti-illamående läkemedel, såsom Levadopa, används också en anti illamående behandlingar för dem som tar mediciner som orsakar illamående, t.ex. vissa cytostatika.

Epilepsi Drugs

Epilepsi droger som ges för behandling eller lindring av symptom kommer att bero på den typ av epilepsi en är diagnosen. Till exempel är Ativan ofta skrivs som en anti-beslag läkemedel, som är Depakote eller Lamictal för allmän atoniska anfall. Komplexa partiella anfall kan behandlas med Tegretol.

Nerveblocks

Nerveblock medel används ofta för att behandla andra typer av sensorisk perception förhållanden såsom fibromyalgi. Kortikosteroider som tjänar till att minska inflammation eller opioider som dämpa känslan i nervändar är ofta skrivs för personer som diagnostiserats med villkor som innebär nervdegeneration, såsom fibromyalgi och Parkinsons sjukdom.

Hur man reparerar nervskada Från Chemotherapy

Cytostatika är en läkemedelsbehandling som använder starka kemikalier för att döda cancerceller. En cancerpatient kan genomgå tre eller flera pass i veckan. Tyvärr, de kemiska komponenter i kemoterapi dödar friska celler också. Cytostatika förstör också nervceller, varför cancerpatienter upplever mycket smärta under och efter sessioner. Däremot kan detox med kraftfulla naturliga kosttillskott och vissa yogaövningar hjälpa till att reparera nervskador. Enligt Dr BT Chidananda Murthy, chef för det centrala rådet för forskning i Yoga & naturmedicin, naturdietetik och näring, tillsammans med omfattande tekniker för yoga terapi är "potenta" verktyg. Fördelarna med kosttillskott och yoga kan också ses hos patienter med typ II diabetes, vilket som cancer, orsakar nervskada.

Instruktioner

1 Drick Noni Juice. Denna juice innehåller ämnen som kallas turbenes, vilket bidrar till att minska mängden försämring i nervvävnader. Drick ett glas på morgonen och en annan vid sänggåendet. Noni kan tas på fastande mage.

2 Ta Vitamin B Complex kapslar. Denna vitamin gradvis reparerar nervskada. Den ökar celltillväxt och förbättrar optimal funktion av nervsystemet. Konsumerar också mat rik på vitamin B som fullkorn och bönor.

3 Ta nötkreatur råmjölk kapslar. Råmjölk är den pre-mjölk vätska gjord av kor innan de föder. Colustrum helar och förhindrar ytterligare nervskador gradvis. Ta dessa kapslar 1-4 gånger per dag. Läs alltid etiketten på flaskan.

4 Använd China Gel. Denna gel tränger djupt ner i vävnaderna minskar muskel och vävnads smärta i samband efter kemoterapi. Kina gel är en kombination av kraftfull ört som Ginsing, Campor och trollhassel.

5 Gör yoga varje dag. Yogaövningar är kända för att vitalisera nervceller. Utför någon Yoga Asanas att harmonisera dina nervceller. Yoga ökar också syre, även behövs av dina celler. Besök You Tube länken i avsnittet Resurser.

Tips

  • Alla de naturliga produkter som anges i den här artikeln finns på din lokala hälsokostaffär.

De riskfaktorer för benskörhet

Uppskattningsvis 10 miljoner människor i USA lider av benskörhet, en sjukdom som kallas "den tysta tjuven" eftersom det försvagar ben med få symptom men försvagande konsekvenser. Cirka 34 miljoner fler amerikaner är i riskzonen för att utveckla sjukdomen, enligt National Osteoporosis Foundation. Att veta om riskfaktorer och hjälplivsstilsförändringar kan förhindra de allvarliga effekter i samband med osteoporos, såsom vanställdhet, funktionshinder och, i sällsynta fall, döden.

Diet

Låga nivåer av kalcium och D-vitamin i kroppen kan leda till benskörhet. Kalcium är viktigt för att bygga och upprätthålla starka ben, medan D-vitamin hjälper kroppen att absorbera kalcium. Varje dag förlorar kroppen kalcium genom hår, hud, urin och naglar. När mer kalcium förloras än absorberas, ben försvagas, blir sköra och är mer benägna att frakturer. Att förlora bara 50 till 100 milligram kalcium från kroppen varje dag --- mindre än hälften av kalcium i ett glas mjölk --- räcker över tiden för att utlösa benskörhet, enligt kontoret för Surgeon General rapport om Bone Health och osteoporos.

Lifestyle

Överdriven konsumtion av alkohol eller koffein höjer risken för benskörhet. Mer än två alkoholhaltiga drycker eller fyra koppar kaffe eller cola varje dag kan störa kroppens upptag av kalcium, vilket försvagar ben och ökar sannolikheten för en allvarlig fraktur, enligt Osteoporosis Kanada, en välgörenhetsorganisation, pedagogisk stödgrupp. Att undvika tobak, vilket bidrar till benförlust, är avgörande - som utövar. Promenader, springa, hoppa, dansa eller tyngdlyftning hjälp att bygga benmassa och starka ben.

Mediciner

Långvarig användning av vissa mediciner är kända för att skada ben. Dessa inkluderar antikoagulantia (heparin), antiepileptika, cytostatika, litium, ciklosporin A och takrolimus (läkemedel för att förhindra organavstötning) och kortikosteroider. Kortikosteroider, som ofta används för att behandla kroniska sjukdomar som reumatoid artrit, är särskilt skadligt. Så lite som 2,5 milligram till 7,5 milligram prednison, en gemensam kortikosteroid, kan leda till en ökning av frakturer, enligt kontoret för Surgeon General rapport om benhälsa och osteoporos.

Sjukdomar och tillstånd

Vissa medicinska tillstånd och sjukdomar kan störa kroppens förmåga att absorbera kalcium. Celiaki, Crohns sjukdom, cystisk fibros, hyperparatyroidism, Cushings sjukdom, reumatoid artrit och lupus är kända för att öka risken för osteoporos. Viktminskning-operationer, mage operationer, anorexia nervosa och klimakteriet är också riskfaktorer. Särskilt låga nivåer av östrogen hos kvinnor under klimakteriet och låga testosteronnivåer hos män orsakar snabb benförlust.

Kön och ålder

Cirka 80 procent av amerikanerna som har osteoporos är kvinnor. Kvinnor är dubbelt så stor risk som män att drabbas av benskörhet, säger National Osteoporosis Foundation. Båda könen når peak bone mass före 21 års ålder och börjar förlora denna vikt deras mitten av 30-talet. Löper störst risk är män och kvinnor med tunna, små ramar som har liten benmassa, och kvinnor i övergångsåldern. Eftersom östrogen nivåer i kvinnor börjar sjunka under klimakteriet, accelererar benförlust.

Etnicitet och genetik

Uppskattningsvis 20 procent av icke-spansktalande kaukasiska och asiatiska kvinnor 50 och äldre har benskörhet, enligt National Osteoporosis Foundation. Dessa grupper löper störst risk att utveckla benskörhet, medan svarta och spansktalande kvinnor har en lägre sannolikhet att få sjukdomen. Likaså personer med en familjehistoria av benskörhet, inklusive brutna ben eller böjde ställningar, är i riskzonen.

Säkerhet Reishi

Reishi svamp är ett naturläkemedel som förespråkas av vissa för att behandla cancer, HIV och andra sjukdomar som skadar immunförsvaret. Även om det finns vissa belägg för att Reishi svamp har tillsatser som kan åstadkomma detta ändamål, finns det några säkerhetsrisker om Reishi svamp som bör förstås.

Reishi och läkemedelsinteraktioner

Reishi svamp samverkar och minska effekten av vissa receptbelagda läkemedel. Dessa inkluderar läkemedel som intas för högt blodtryck, cytostatika, immunhämmande medel eller blodförtunnande medel.

Biverkningar

Individer tar Reishi svamp kosttillskott har rapporterat biverkningar, bland annat kräkningar, illamående, klåda, ont i magen och torra strupar.

Förordning

Naturläkemedel gjorda av Reishi svamp anses kosttillskott av Food and Drug Administration (FDA), och inte går igenom stränga godkännandeprocess som läkemedel måste gå igenom. Detta kan göra vissa produkter som innehåller Reishi svamp osäkra.

Tillverkningsprocess

FDA har också en omfattande regelverk för tillverkning av läkemedel och andra läkemedel. Tillverkningen av Reishi svamp tillskott kan inte under dessa regler, vilket leder till möjligheten att osäkra eller kontaminerade prover.

Fraud

Eftersom Reishi svamp är fortfarande sällsynta, kan skrupelfria säljare ersätta andra typer av svampar som ingrediens - svampar som kan äventyra hälsan hos användaren.

Parestesi Foot & Back Pain

Förnimmelser i huden på foten och back t.ex. stift-och-nålar, brännande, stickande, domningar, klåda, stickande eller något liknande känsla anses som onormala nervförnimmelser, som kallas parestesier.

Orsak

Parestesi resulterar vanligen från någon typ av nervskada. Detta kan ha orsakats av infångning, hårt tryck eller nervsjukdomar.

Historia

Parestesi är vanligast hos personer med fibromyalgi, även om det inte alltid nervskada före hos patienter med fibromyagia. Det kan dock vara förenat med perifer neuropati, multipel skleros, cytostatika och / eller migrän.

Överväganden

Även om nervskada är oftast den främsta orsaken till parestesier, irritation på nerven som orsakar inflammation, såsom reumatoid artrit eller karpaltunnelsyndrom, också kan vara en vanlig källa till parastesi.

Ålder

Parestesi är i allmänhet ett resultat av dålig cirkulation i extremiteterna hos äldre individer, som ofta kallas perifer kärlsjukdom. Detta orsakas ofta av åderförkalkning, ett tillstånd där fettmaterial samlas längs väggarna i artärerna.

Behandling

Intensiv massage av det drabbade området i foten och ryggen kan hjälpa tillfälligt. Men svårnedbrytbara förnimmelser behöver lämplig behandling. Behandla parastesi beror på korrekt diagnos av den bakomliggande orsaken.

Varning

Det finns tillfällen då parestesier är inte smärtsam, och behöver inte behandlas. När parestesier är smärtsamt, behövs läkarvård, vanligen av en neurolog. Varje onormal känsla måste checkas ut, eftersom fortsatt skada nerv kan orsaka permanent förlust av känsla eller mul domningar.

Bröstcancer benmetastaser Treatment

Bröstcancer är en cancer som har sitt ursprung i vävnaden (sarkom) eller körtlar / ledningar av bröstet (adreoncarcinoma). Det är mycket vanligare hos kvinnor än män, och är ofta diagnostiseras genom närvaron av en klump hittas under en mammografi eller bröst. Om den hittas tidigt är bröstcancer relativt behandlingsbara med användning av en kombination av kirurgi, strålning och kemoterapi. Dock är metastaserad eller steg IV bröstcancer inte botas sjukdom och metastaser förekommer ofta i ben, lever eller lungor. Även om det inte kan botas, har utvecklingen bidragit till att förbättra livskvaliteten och öka livslängden för patienter med metastaserande bröstcancer.

Benmetastas

Benmetastaser är vanligt i steg IV bröstcancer. Ofta är symptomatisk benmetastaser och åtföljs av bensmärta vid platsen för metastas. Även om metastaser och cancer är inte botas, framsteg inom medicin, inklusive användning av strålbehandling, tamoxifen och bisfosfonater har förbättrat livskvaliteten för patienter med skelettmetastaser och har förbättrad prognos och 5 årsöverlevnaden för drabbade patienter. Systemiska behandlingar, inklusive kemoterapi och hormonbehandling, har också bidragit till vid behandling av skelettmetastaser orsakade av bröstcancer.

Kemoterapi

Cytostatika kan hjälpa krympa tumörer och minska smärta i samband med metastaserande cancer. Även kemoterapi inte kommer att bota cancer i benet eller eliminera den helt, kan det bidra till att minska den mängd cancerceller närvarande, vilket lindrar smärta och förlänger livslängd. Vanliga biverkningar är aptitlöshet, håravfall, illamående och munsår.

Bisfosfonater

Bisfosfonater är en relativt ny klass av läkemedel som har gjort en skillnad i behandling av skelettmetastaser orsakade av bröstcancer. Bisfosfonater hjälper att behandla svaghet i benen som orsakas av metastaser. Bisfosfonater arbeta på fyra olika sätt: de långsamma skador på benet som orsakas av cancer, de hjälper till att bibehålla normala kalciumnivåer i blodet, de minskar skelettsmärta och de minskar risken för benbrott orsakade av metastaser.

Radiofarmaka

Radiofarmaka hänvisar till en grupp av läkemedel, som ges intravenöst, som har radioaktiva element. Drogerna rikta och reglera i fläckar där cancern har bildats i benet och hjälpa till att eliminera en del av dessa metastatiska cancerceller. Detta minskar smärta och är mycket mer exakt och effektivare än att använda balkar yttre strålnings. En enda injektion av ett radioaktivt läkemedel läkemedel kan minska eller eliminera skelettsmärtor i upp till ett år efter att den administreras. Denna typ av behandling som fungerar bäst för skelettmetastaser som stimulerar benceller att bilda nya ben områden i kroppen.

Hormonbehandling

Vissa bröstcancer är hormon mottaglig, vilket innebär östrogen hjälper tillväxten av cancer. Hormon mottagliga cancerformer kan bromsas genom att blockera tillgången till östrogen. Ta äggstockarna eller ge hormonblockerande läkemedel kan därmed bromsa metastaser processen.

Om bröstcancer & Neck Pain

Bröstcancer hänvisar till cancer som har sitt ursprung i kanalen eller körtlar i bröstet (där det kallas adenocarcinom) eller bröstvävnaden (sarkom). Bröstcancer kan drabba både män och kvinnor, men främst det senare. Cancern kan vara asymtomatisk eller kan orsaka en klump som visas i bröstet, eller resultat hudförändringar i bröstet eller bröstvårtan. Nacksmärta är inte ett normalt symptom på bröstcancer. Emellertid skelettsmärta, inklusive det i benen i halsen, kan inträffa som ett resultat av bröstcancerbehandling eller benmetastaser (spridning av den primära cancern till benen i nacken).

Nacksmärta

Smärta i benen i halsen som inträffar före behandling kan vara associerat med metastaser till nacken. Benen är en gemensam webbplats för metastaser för steg IV bröstcancer och metastaser i halsen ben skulle orsaka smärta där. Smärta som uppstår efter behandlingen påbörjas kan också vara symtom på skelettmetastaser, men det kan bero på bröstcancerbehandlingar också. Vissa kemoterapeutiska läkemedel och andra läkemedel som används för att bekämpa primär bröstcancer kan orsaka biverkningar - inklusive ben, muskel-och ledvärk - som kan påverka nacken.

Utan metastaser Orsaker till Neck Pain

Kemoterapimedel kan orsaka smärta i nerverna, förenar, muskler eller ligament. Medan dessa cytostatika orsakar oftast smärta i nedre delen av kroppen, inklusive höfter och ben, kan de orsaka smärta i ben och ligament i nacken. Smärta i samband med kemoterapi börjar vanligtvis under kemoterapi sessioner och blir gradvis sämre. Det kan dröja upp till ett år efter avslutad behandling.

Ett annat läkemedel som används vid behandling av bröstcancer, som kallas tamoxifen, är känd för att orsaka stelhet i ben och leder. Återigen, det orsakar främst problem i underkroppen, men kan orsaka en stel nacke samt. Denna smärta är vanligtvis liknar artrit smärta.

Behandling för icke-metastatisk Neck Pain

Icke-metastaserad nacksmärta behandlas vanligtvis genom att hantera smärtan med smärtstillande och / eller genom att bygga muskelstyrka via sjukgymnastik som bygger muskler utan att vara påfrestande på kroppen. Smärtstillande medel inkluderar NSAID (icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel) eller starkare smärtstillande läkemedel som opiater och tricyclyc antidepressiva. Yoga och simning rekommenderas former av motion för att hantera nacksmärta orsakad av bröstcancerbehandling och värme och massage kan också bidra till att lindra smärtan. Dessa behandlingar hjälper oftast med symptomen av smärta, men inte bota smärtan helt - bara tiden kan helt bota nacksmärta i samband med bröstcancerbehandling.

Metastatisk Neck Pain

Smärta i ben i halsen kan vara ett tecken på att cancern har spridit sig till skelettet. Tillsammans med lungor och lever, är skelettmetastaser vanligt med steg IV bröstcancer. Skelettmetastaser kan orsaka smärta i benen, och benfrakturer. I själva verket är det uppskattas att ungefär hälften av alla cancerorsakad benfrakturer inträffa som en följd av benmetastaser, med bröstcancer som primär sort.

Behandling för metastaserande Neck Pain

Metastaserad bröstcancer är obotlig, men dess progression kan bromsas eller hanteras, och symptomen, inklusive nacksmärta, kan behandlas Laser-strålning på de drabbade benen har visat sig effektiv för att minska smärta i cirka 85 procent av patienter med skelettmetastaser . Bisphosponates, ett nytt läkemedel, visar lovande i att hjälpa till att hålla kalciumnivåer normala; bromsa eller stoppa förstörelsen av ben av cancerceller; och förlänga överlevnadstiden. Tamoxifen är ett annat läkemedel som används för att hjälpa till att minska spridningen av cancerceller i ben. NSAID eller andra smärtstillande används också för att hantera nacksmärta eller annan smärta i samband med skelettmetastaser.

Bröstcancerbehandling & botemedel

Enligt Mayo Clinic, är bröstcancer näst vanligaste cancerformen hos kvinnor efter hudcancer. Dessa behandlingar har utvecklats för att behandla bröstcancer.

Kirurgi

Bröstcanceroperation innebär att ta bort delar av eller hela bröstet. Vanliga operationer är lumpectomies och bröstoperationerna.

Strålning

Strålbehandling innebär att man använder hög energi röntgenstrålar för att förstöra cancerceller. Biverkningar utslag-liknande lapp och trötthet.

Kemoterapi

Cytostatika är den systematiska användningen av droger för att döda cancerceller. Biverkningar är illamående, kräkningar och håravfall.

Hormonterapi

Hormonbehandling block östrogen intag av cancerceller, vilket orsakar cancern att krympa.

Riktade droger

Riktade läkemedelsbehandlingar innebär oftast speciellt framtagen läkemedel för att rikta de avvikelser i cancercellen.

Biverkningar av Gemzar

Gemzar är varumärket för kemoterapi läkemedel gemcitabin. Det används för att behandla cancer i lungor, bröst, pankreas och äggstockar. Patienterna får Gemzar som en intravenös injektion en gång i veckan under loppet av flera veckor. Det tar ca 30 minuter att administrera.

Fakta

Kemoterapi är utformad för att döda cancerceller genom att stoppa celldelning. Detta åstadkommes genom att skada cellens DNA och RNA, det material som berättar en cell hur att replikera. Enligt läkare vid Thunder Bay Regional Health Sciences Center, kan cytostatika inte skilja mellan friska celler och de som är cancerogena, så det dödar alla celler som snabbt delar sig.

Biverkningar

Cellerna som påverkas mest av cytostatika som Gemzar är de i munnen, magen och tarm, blodceller och hårsäckarna. Detta förklarar det illamående, trötthet och håravfall hos patienter som genomgår kemoterapi. Andra biverkningar av Gemzar inkluderar sömnsvårigheter, influensaliknande symtom, aptitlöshet och andnöd.

Överväganden

Enligt Mayo Clinic, när det ges till äldre patienter, kan Gemzar orsaka en allvarlig nedgång i blodstatus. Gemzar kan också förvärra symtomen vid vissa sjukdomar, inklusive herpes, vattkoppor och njur-eller leversjukdom.

Läkemedelsinteraktioner

Din läkare kommer inte att förskriva Gemzar om du behandlas med en levande rotavirusvaccin. Gemzar kan också reagera negativt med acetylsalicylsyra, ibuprofen, naproxen och warfarin.

Varning

De blodkroppar som hjälper din kropp att bekämpa infektioner sänks genom att Gemzar. Du bör inte få ett levande vaccin under behandling, inte heller bör du vara runt någon som har haft ett levande vaccin eller har en smittsam sjukdom.

De biverkningar av magsårsmedicin

Sår kan dyka upp i stort sett alla delar av kroppen. Ibland kan de vara tecken på cancer eller andra problem också. Vanligtvis är de olägenheter, men lätt att behandla med antibiotika, livsstil och hygien förändringar och specialiserade läkemedel. Användning av läkemedel kommer att stoppa dem från att växa och sprida sig och brukar agera under loppet av dagar eller veckor för att klara upp infektionen området. Undvika vissa livsmedel såsom kryddstark mat eller sura drycker minskar risken för någon att få ett sår. Sår kan också orsakas av stress och oro.

Allergiska reaktioner

Alla mediciner här har potential att orsaka allergiska reaktioner när det tas ensamt. Allergiska reaktioner kan inträffa helt enkelt eftersom användarens kroppsreaktioner till en eller flera av ingredienserna i läkemedlet. Nexium, Prilosec, Prevacid, Aciphex och Protonix särskilt alla visa samma symtom på en allergisk reaktion. En reaktion kan ha följande biverkningar: nässelfeber, hudutslag, klåda och svullnad av ansikte, tunga, läppar eller hals. Allergiska reaktioner kräver omedelbar medicinsk intervention som de kan vara dödlig.

Nexium och Prilosec

Nexium ordineras för behandling av gastroesofageal refluxsjukdom (GERD) och att kontrollera magsyra. Det främjar också healing till en skadad matstrupe grund av sura uppstötningar. Det ges också för att förhindra magsår orsakade av bakteriell infektion eller från användning av mon-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID). Biverkningar är illamående och kräkningar, migrän, hudutslag, ångest, yrsel, muskelvärk, ovanlig svaghet, benkramper, onormal hjärtrytm, vätskeansamling, muntorrhet, gas och förstoppning. Prilosec är gjord för att minska mängden syra i ett med användarens mage. Prilosec behandlar GERD, och kommer att behandla en eroderad matstrupen på grund av sura uppstötningar. Viktigast det behandlar och förebygger magsår. Biverkningar av Prilosec inkluderar migrän, magbesvär, diarré och förstoppning, och ryggont. Den har också en förteckning över allvarliga biverkningar som depression, agitation och irritabilitet, hallucinationer och förvirring. Prilosec kan också orsaka en inflammation i bukspottkörteln eller pankreatit. Symtom på pankreatit att titta efter är illamående, frossa, smärta i övre delen av buken och takykardi (hjärtklappning.) Det kan också skapa skada på levern med biverkningar såsom gulsot, mörkfärgad urin, och magsmärtor.

Aphthasol och Kenalog i Orabase

Aphthasol och Kenalog i Orabase är båda läkemedel avsedda att behandla munsår, allmänt känd som kräfta sår. Aftösa behandlar återkommande sår. Även om den exakta funktionen hos läkemedlet är okänd, är det känt att Aphthasol är anti-allergisk och anti-inflammatorisk. Detta läkemedel hjälper till att påskynda läkning av kräfta sår och kan användas för att förhindra återkommande utbrott. Biverkningar av Aphthasol inkluderar tillväxten av nya sår, hudutslag, eller vita fläckar på läpparna eller munnen. Kenalog är en syntetisk kortikosteroid. Kortikosteroider är anti iflammatory och hjälper till att stoppa hastigheten och progression av växande cankersores. Den orabase av detta läkemedel används för att hålla sig till sår och skapar en film på vilken är Kenalog är placerad. Men till skillnad från Aphthasol, Kenalog kan inte hindra mot framtida sår. Biverkningar av Kenalog omfattar dimsyn eller se "glorior" runt lampor, oregelbundna hjärtslag, humörsvängningar, sömnlöshet, svullnader i ansiktet, dåsighet, viktökning, gallring, blåsor och bristningar på huden.

Excision och kemoterapi

Gnagare sår, även känd som basalcellscancer, är hudcancer utväxter. De uppträder vanligtvis på huvudet och ryggen och kommer inte att försvinna på egen hand. Utan behandling kommer de att förstöra omgivande vävnad under åren. Ju snabbare de behandlas, är det mindre skador på den del av tillväxten. Beroende på var såret är, är den bästa behandlingen kirurgisk extraktion där sår helt enkelt skära ut. Gnagare sår bildas på eller inuti näsan blir näsa sår. Dessa kan behandlas genom spolning näsgångarna. Cytostatika är ett annat alternativ, beroende på tillståndet i tillväxt och om det är cancer eller godartad. Cytostatika använder en kombination av droger för att döda, krympa eller bromsa tillväxten och symptom. Cytostatika gör också strålbehandling mer effektiv för patienten. Biverkningar av kemoterapi är anemi, aptitlöshet, diarré, trötthet, håravfall infektion, minnesförlust och illamående och kräkningar. Det finns flera andra effekter inklusive den avsedda användningen av typ av kemoterapi administreras.

Slutsats

Vid behov rådgöra med din läkare om såret, har en examen och behandlas med läkemedel eller antibiotika. De sår kan ta en stund för att bota och kan leda till att du undantas från ansträngande aktivitet som Såret läker, speciellt om såret är stressrelaterade eller i magtrakten.

Ögon biverkningar av Methotrexate

Metotrexat används för att stoppa cancertillväxt i huden, huvud, hals, bröst eller lunga. Drogen är mer allmänt känd av varumärkena Rheumatrex Dos Pack och Trexall. Metotrexat används också för att bekämpa reumatoid artrit och psoriasis. Men metotrexat är inte utan biverkningar, även sådana som kan påverka den okulära systemet, eller ögon.

Metotrexat

Metotrexat natrium är en FDA-godkänd aktiv substans tillverkas i tablett och injektionsformerna. Det tillhör den klass av cytostatika som kallas antimetaboliter. När antimetaboliter sättes in i den cellulära metabolismen, är cellerna oförmögna att dela sig, att stoppa tillväxten av cancer. Metotrexat är i stånd att motverka folsyra i cancerceller, vilket orsakar dem att dö.

Ögonbiverkningar

Många biverkningar kan förekomma allt från mild till svår. Eventuella okulära biverkningar är obehag i ögonen, ögonrelaterade huvudvärk, dimsyn, yrsel, synförändringar, förvirring, gulfärgning av ögon och synbortfall. Om dimsyn, förändringar seende eller synförlust uppstår när du använder detta läkemedel, se en läkare eller akutläkare omedelbart.

Försenad biverkningar

Enligt Mayo Clinic, kan biverkningar av metotrexat mediciner uppstå månader eller år efter det att de används, även om medicineringen har upphört för den tid.

Drug Interaction Varning

Icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel såsom Alvedon, Aleve, Ansaid, Dolobid, Indocin, Lodine, Mobic, Motrin, Ralafen och Voltaren kan påverka metotrexat. Penicillin antibiotika, diabetes mediciner, acetylsalicylsyra och andra också kan interagera negativt. Kontrollera med din läkare om eventuella interaktionsproblem före behandling användning av metotrexat.
Gravida patienter bör inte använda drogen, eftersom det kan orsaka fosterskador.

Död

Metotrexat har orsakat dödsfall hos vissa individer som inte följer de rätta doseringsmängder, enligt den online webbplats Drugs.com. Dessa dödsfall berodde på överanvändning av läkemedel, vilket kan hända om läkemedlet tas varje dag, i stället för en gång i veckan. Bekräfta några frågor om doseringen med din läkare. Ta inte missade dosen utan att rådfråga läkare först.

Beskrivning av lungcancer

Enligt Mayo Clinic, orsakar lungcancer flest cancerrelaterade dödsfall i USA varje år. Dock är denna dödliga cancer förebyggas i många fall, eftersom 90 procent av dödsfallen i lungcancer är relaterade till rökning. Enligt National Cancer Institute, har 219.440 nya fall av lungcancer fått diagnosen och 159.390 människor har dött i lungcancer år 2009, i september.

Definition

Lungcancerformer i lungvävnaden, särskilt inom de celler som klär luftvägarna. Det finns två huvudsakliga former av lungcancer: icke-småcellig och småcellig. Diagnosen ställs genom hur lungceller och cancerceller visas i mikroskop.

Orsaker och riskfaktorer

Majoriteten av alla fall lungcancer orsakas av rökning. De cancerframkallande ämnen i cigarettrök skada lungvävnad. Om en person röker under en förlängd tidsperiod, kan skadan leda till att cellerna i lungvävnaden agera onormalt, som kan utvecklas till cancer med tiden. Småcellig lungcancer är oftast ses i storrökare. Icke-småcellig är oftast ses hos rökare och innehåller flera olika typer av lungcancer. De riskfaktorer för lungcancer är rökning, som är en hona, som utsätts för passiv rökning, en familjehistoria av cancer (särskilt lungcancer), överdriven användning av alkohol och att ha exponerats för asbest, radon eller andra kemikalier.

Symptom

I många fall har symptomen på lungcancer förekommer inte under de tidiga stadierna. De flesta patienter inte upplever symtom på lungcancer tills cancern är i ett framskridet stadium. Symptomen på lungcancer inkluderar ihållande hosta, heshet, väsande andning, hosta upp blod, bröstsmärtor och andnöd.

Diagnos

Flera olika tester kan göras för att diagnostisera lungcancer. En lungröntgen och en datortomografi är de vanligaste avbildningstekniker som används för att diagnostisera lungcancer. En datortomografi kan avslöja små lungskador, så det används ofta först vid misstanke om lungcancer. De som hostar upp slem kan ha sin sputum analyseras för att se om några lungcancerceller är närvarande. En biopsi av lungvävnad kan också erhållas och analyseras för att kontrollera förekomsten av cancerceller.

Behandling

Att behandla lungcancer beror ytterst på patienten. När du väljer den bästa behandlingsmetoden, patientens allmänna hälsa, typ av lungcancer, stadium av cancer och patientens personliga preferenser beaktas. De vanligaste behandlingsalternativen innefattar kemoterapi, kirurgi, målinriktad läkemedelsterapi och strålningsterapi. Cytostatika är en typ av behandling där cancer kämpar läkemedel administreras till patienten genom en IV. Kirurgi kan användas för att ta bort tumörer och knölar. Strålning kan användas för att förstöra och krympa tumörer och knölar. Riktade läkemedelsterapi liknar kemoterapi och används för att döda cancerceller.

Behandling av lungmetastas

Lungmetastas är en term som används för att beskriva lungcancer som har spridit sig, eller metastaserat, bortom lungvävnad. Medan spridd lungcancer kan uppstå var som helst i kroppen, är det mest normalt återfinns i lever, hjärna, ben eller binjurar. Cancer kan också spridas från en lunga till sin motsats medlem. Lungmetastas är oftast en dödlig komplikation och behandlingar söker vanligtvis inte ett botemedel, men en stävjande av cancer effekter.

Behandla Isolerade Metastas

Om du har fått diagnosen lungmetastaser, är det viktigt att inse att de cancerceller som spridit sig till andra delar av kroppen är fortfarande lungcancerceller och behandlas som sådana. Det finns en möjlighet att din cancer endast har spridit sig till en eller två isolerade områden. Om detta är sant, kan du vara en kandidat för de mer lokala former av cancer behandling som normalt är reserverade för mindre avancerade fall av sjukdomen. Potentiella alternativ inkluderar strålbehandling och kirurgi.

Strålbehandling innebär att man använder fokuserad extern röntgenstrålning kan störa eller förstöra cancerceller i en given plats. Även interna strålningsbehandlingar finns också, dessa sällan används för behandling av lungcancerceller. Om dina metastaserade cancerformer distinkta tumörer, som kan hända om din andra lungan blir inblandad, kan dessa avlägsnas kirurgiskt. Du kommer också förmodligen få cytostatika som en del av behandlingen. Dessa systemomfattande mediciner --- som administreras intravenöst eller oralt --- kan förstöra cancerceller i hela kroppen, och de kommer att betydligt öka säkerhetsmarginalen av lokala behandlingar.

Behandla Avancerad Metastas

I de flesta fall lungmetastas sträcker sig utanför räckvidden för lokaliserad behandling. Om detta är sant för dig, kommer behandlingshem på användningen av kemoterapi, stödjande vård och en nyare läkemedelsbehandling kallas riktad terapi. Du kan också uppmuntras att delta i en sanktionerad rättegång för experimentella läkemedel.

Riktad terapi är resultatet av ett nära studium av det inre arbetet i cancerceller. Under årens lopp har forskare funnit att vissa strukturer inuti cancerceller är känsliga för kemiska angrepp. Dessa strukturer varierar mellan olika former av cancer, men när en sårbarhet hittas, kan det utnyttjas. Riktade terapi behandlingar för lungcancer inkluderar droger bevacizumab (Avastin) och erlotinib (Tarceva). Medan de potentiella biverkningarna av erlotinib är relativt små, kommer bevacizumab användning med en risk för allvarlig blödning. Tänk på att om du har metastaserat form av sjukdomen som kallas småcellig lungcancer (SCLC), riktad terapi är inte normalt används.

Beslutet att avsluta behandling

Om din cancer har kommit långt, kan du och din läkare välja att avbryta behandlingar för att hindra dess spridning och byta till behandlingar som syftar till att lindra din smärta och obehag. En stor del av denna stödjande vård är en minskning eller upphörande av de biverkningar av din cancer mediciner. Kontakta din cancerspecialist för mer information om varje fas av behandling för lungmetastaser, samt för information om eventuella lämpliga kliniska prövningar.

Lungcancer Detection & Treatment

Lungcancer avser tillväxten av onormala cancerceller i antingen en eller båda lungorna. De onormala cancerceller inte utföra de nödvändiga funktionerna och inte blir normal lungvävnad. Så småningom dessa onormala celler växer in i tumörer, som hindrar lungorna från korrekt oxidera blodet. Lungcancer är den näst vanligaste cancerformen som drabbar både män och kvinnor, som påverkar män något oftare då kvinnor. Den stod för 15% av all cancer under 2007, och 29% av dödsfallen i cancer. Som en långsamt växande cancer är lungcancer ofta i äldre, med en medelålder på 69 vid diagnos.

Orsaker

Majoriteten av alla lungcancerfall orsakas av cigarettrökning. Andra orsaker är exponering för miljöfaktorer, passiv rökning, asbest eller radon. Lungcancer kan också utvecklas utan någon uppenbar anledning, kanske på grund av genetik eller andra yttre faktorer som fortfarande är okända.

Symptom

De viktigaste symptomen på lungcancer inkluderar ihållande eller intensiv hosta; rygg, bröst eller axelsmärta; hes röst eller hals; en hård raspande ljud när andning; hosta upp slem eller slem som är överdriven eller har blod i den. Även om dessa förändringar kan tyda på andra sjukdomar, såsom bronkit, bör de utvärderas av en läkare för att utesluta lungcancer.

Metastaserad lungcancer (lungcancer som har spridit sig till lymfkörtlar, hjärna, ben, lever eller binjurar) kan också orsaka andra symptom inklusive trötthet, viktminskning, ben eller ledvärk, huvudvärk, minnesförlust, svullnad i ansiktet eller halsen , oförklarlig blödning eller oförklarliga benbrott.

Diagnos

Det finns ett antal tester för att diagnostisera lungcancer. Dessa prov inkluderar en allmän fysisk, x-strålar och / eller bröst tentor, datortomografi, PET, eller MRI. Specialiserade tester för att diagnostisera lungcancer inkluderar sputum cytologi eller bronkoskopi. En spuctum cytologi innebär analys av slem för onormala celler; en bronkoskopi involverar användningen av en upplyst slang som ledes genom näsan ner i lungorna för att tillåta läkaren att undersöka för tumörer. Om onormal vävnad framgår i lungorna, tas det bort av bronkoskopet och biopsier för att testa för cancerceller.

Icke-småcellig lungcancer

Icke-småcellig lungcancer är en viss typ av lungcancer. Icke-småcellig lungcancer som inte har spridit sig utanför lungorna behandlas med kirurgi. Det finns tre huvudsakliga typer av kirurgi: en kil resektion, i vilken endast en liten del av lungan avlägsnas; en lobektomi, i vilket en hel bit av lungan avlägsnas; och en Pneumonectomy, som tar bort hela lungan.

Icke-småcellig lungcancer sprider ofta till lymfkörtlarna eller andra kroppsdelar. Om lungcancer har spridit sig endast till lymfkörtlarna, kirurgi är fortfarande möjligt. Cytostatika ges före operation (kallas neo-adjuvant kemoterapi) kan användas för att krympa cancercellerna för att göra operationen möjlig.

Adjuvant kemoterapi eller kemoterapi efter kirurgi, brukar rekommenderas för alla patienter med icke-småcellig lungcancer att säkerställa att eventuella cancerceller som dröjer sig kvar efter operationen tas bort.

Småcellig lungcancer

Småcellig lungcancer är typiskt anses vara ett mera farlig form av lungcancer. Patienter med småcellig lungcancer behandlas med en kombination av kemoterapi och strålning. Nya läkemedel, så kallade signalöverförings läkemedel, testas vid Sloan Kettering under 2009 Dessa läkemedel blockerar de signaler som hjälper cancerceller att växa, frodas och spridas. Antifolat läkemedel används också för att blockera cancerceller åtkomst till folsyra, vilket är nödvändigt för cancercellerna att växa. Slutligen kan läkemedel som kallas kinasinhibitorer också kunna förhindra att nya cancerceller från att utvecklas.

Tecken och symtom på avancerad lungcancer

Lungcancer är en ledande dödlig form av cancer, och så många som 9 av varje 10 lungcancer dödsfall beror på rökning. Tillståndet diagnostiseras med hjälp av en fysisk undersökning, en avbildning test som en MR eller datortomografi och en biopsi av lungvävnad. Behandlingen kan bestå av cytostatika, strålningsbehandling, eller en kombination av de två.

Hosta

Lungcancer kan ta lite tid att utveckla och det kanske inte visar några symptom alls förrän det har nått ett framskridet stadium. En av de vanligaste symtomen på framskridet stadium lungcancer är hosta. Det kan utvecklas långsamt som en knappt märkbar hosta, men med tiden din hosta kommer att bli tydligare och mer frustrerande. Om du redan har en vanlig hosta från ett annat tillstånd, då hosta kan bli kronisk och mycket mer märkbar. Du kan också hosta upp blod. I vissa fall kan det vara fläckar av blod, i andra fall kan det vara en mer betydande belopp.

Andning

Den avancerade formen av lungcancer kommer sakta börja göra andas mycket svårare. Först kanske du märker enstaka svårigheter att fånga andan efter minimal fysisk aktivitet, men med tiden kommer du att börja uppleva en svår andnöd som kan göra dig yr. Du kan uppleva bröstsmärtor, och efter ett tag kan du göra ett väsande ljud varje gång du försöker att ta i ett andetag.

Röst

De mer avancerade stadier av lungcancer kommer att göra allt som kräver andetag svårt att göra. En av de saker som kommer att bli märkbara är en förändring i din röst. Din röst blir hes, och över en längre tid du kan finna det smärtsamt att tala. Det kan börja med din röst med en låg grusliknande ljud till den, och med tiden kommer att försämras till en hes virke som kan vara svårt för folk att förstå.

Bronkit

Lungcancer i sin avancerade stadier kommer att börja bjuda in andra luftrörs villkor som kan bli kroniska. Ett av dessa villkor är bronkit. Om du befinner dig ständigt slåss bronkit och det verkar vara ett återkommande tillstånd, då det kan möjligen vara ett symptom på de avancerade stadier av lungcancer.

Viktminskning

Några av symtomen vid avancerad lungcancer utvecklas tillsammans med villkoret. Du kanske inte känner en förlust av aptit när du första kontraktet lungcancer, men som villkoret förskott du kan börja uppleva en brist på lust att äta. Även om du inte förlorar aptiten du fortfarande kan märka en gradvis och oförklarlig viktnedgång. I vissa fall kan du inte ändra din kost alls, men ändå du håller förlora märk mängder av vikt.

Vilka är de behandlingar för avancerad lungcancer?

Avancerad lungcancer hänvisar till steg IV lungcancer som har spridit sig utanför lungorna eller spridit sig till andra delar av kroppen. Eftersom avancerad lungcancer i allmänhet inte kan botas, behandlingar fokuserar på smärtlindring, lindra symtomen och förlänga livslängden.

Kemoterapi

Cytostatika brukar rekommenderas för de flesta patienter med stadium IV lungcancer. Cytostatika kan hjälpa bromsa tillväxten av cancer både i lungorna och vid ställena för metastaser. Bevacizumab, med ett varumärke av Avastin och cetuximab, med varumärket Erbitux, är två cytostatika som vanligen används vid behandling av patienter med avancerad lungcancer, trots att bevacizumab inte kan användas på patienter som har en tendens till kraftig blödning. Andra läkemedel kan användas eller en kombination av olika kemoterapeutiska medel, beroende på hur väl en patient svarar på läkemedelsbehandling.

Strålning

Strålning är också användbara vid att döda cancerceller. Strålning används vanligen för patienter som inte kan stå emot kemoterapi eller som inte svarar på kemoterapi. Dessutom, i sällsynta fall där metastaser är begränsad till en plats utanför lungorna (oftast hjärnan), kan strålningen faktiskt kunna framgångsrikt behandla steg IV lungcancer genom att eliminera cancerceller från platsen för metastaser. Förfarande för stereotaktisk strålning, vilken använder en Gamma Knife att administrera strålningen till cancerceller i hjärnan, används vanligtvis i dessa situationer.

Behandla Metastaser

Beroende på den specifika platsen för metastaser, kan behandlingar administreras som är utformade för att administrera och lösa de specifika symptom i samband med förekomsten av cancer på den webbplatsen. Till exempel kan en cancer som har metastaserat till levern behandlas med cyrosurgery, som fryser de cancerceller. Cancer i benet kan behandlas med bisophosphates, som bidrar till att förhindra ben förfall. Smärtstillande medel, antingen icke-steroida antiinflammatoriska smärtstillande eller smärtstillande som härrör från opiater, kan också skrivas ut för att hantera smärta och öka livskvaliteten.