bells pares träningsprogram

Är Bells pares ärftligt?

Uppkallad efter 19: e-talet skotska kirurgen Sir Charles Bell, som först beskrev tillståndet är Bells pares är den vanligaste orsaken till ansiktsförlamning. Vid första anblicken på grund av symptomen, skulle man gissa en person hade drabbats av en stroke. Emellertid påverkar Bells pares bara ansiktsmusklerna, till skillnad från en stroke. De som oftast drabbas är mellan 15 och 60, även om detta tillstånd kan uppstå i alla åldrar.

Vad är Bells pares?

Bells pares är ett tillstånd som orsakar tillfällig ansiktsförlamning. Den resulterar från skada eller trauma till en av de två nerver i ansiktet som kontrollerar ansiktsmusklerna. När nervfunktionen avbryts, stör att meddelanden som skickas till hjärnan. Bells pares sällan påverka båda sidorna av ansiktet.

Symptom

Symptomen kan variera från mild till svår. Kanske den vanligaste symtomet på Bells pares är plötslig svaghet eller förlamning på ena sidan av ansiktet. Ditt ansikte kan kännas stel, det kabiner vara svårt att le, du kanske märker ögonlocket hängande. Det kan vara betydande sönder i ena ögat och locket kanske inte vill stänga. Du kanske märker torrhet i munnen, eller till och med en förlust av smak. Ibland finns det huvudvärk, yrsel, ringningar i ena eller båda öronen, eller nedsatt tal.

Orsaker

När nerven som kontrollerar ansiktsmusklerna blir svullet eller inflammerat, det orsakar svaghet eller förlamning i samband. Även om forskarna inte vet säkert vad som orsakar denna skada, de tror att det kan vara en virusinfektion, såsom herpes simplex, som orsakar munsår. Det har också varit knuten till virus som orsakar influensa, vattkoppor och bältros, och mellanöroninfektioner, för att nämna några. På något sätt är detta villkor ärftlig eller smittsam.

Diagnos

Även om det inte finns några laboratorietester för att bekräfta detta villkor, kan din läkare diagnostisera tillståndet baserat på ett ansikte mot ansikte presentation. Efter att ha undersökt det drabbade området, kan han beställa ett test som kallas en elektromyografi eller EMT, för att bekräfta allvaret och omfattningen av nervskador. En MR eller datortomografi är andra tester som kan utesluta andra orsaker till trycket på ansiktsnerven.

Behandlingar

I de flesta fall är resultatet för patienter med Bells pares mycket bra. Längden på återhämtning är i allmänhet baserade på skadan. Många patienter behöver inte någon behandling, och deras tillstånd börjar att förbättras i så snabbt som två veckor.

Det finns behandlingar för dem som inte svarar så snabbt. Antivirala läkemedel, som hjälper till att bekämpa infektionen, kombineras med antiinflammatoriska läkemedel, som bidrar till att minska svullnaden. Ibuprofen eller acetylsalicylsyra kan användas för att lindra smärta. Varma kompresser appliceras på området kan också minska smärta. Ofta är ögondroppar under dagen och ögonsalva under natten rekommenderas att hålla ögonen fuktiga och förhindra synförlust. För att hålla ögat repas, hjälper det att bära glasögon under dagen och en lapp för ögat på natten.

Alltid söka råd från din hälsovården om du har någon förlamning eller ansiktsbehandling svaghet. Hon kan fastställa orsaken till tillståndet och lämplig behandling.

Ultraljud Behandling för Bells pares

Bells pares är svaghet till musklerna i ansiktet, orsakad av trauma till en av nerverna. Det kan vara tillfällig. Symtomen omfattar domningar, oförmåga att blinka, hängande utseende och talsvårigheter, äta eller dricka. Det finns ett antal villkor som sätter dig i riskzonen för att utveckla Bells pares, såsom diabetes, graviditet och sjukdomar som äventyrar ditt immunförsvar, exempelvis hiv. En av de nyare behandlingar är en typ av ultraljud.

Teknik

När du hör ordet ultraljud, kommer de flesta att tänka på en bildenhet som används för att titta på ofödda barn eller kroppsorgan. Men ultraljud har andra överraskande användningsområden. Några andra tillämpningar för ultraljud innefattar tumörbehandling, kemoterapi och behandling av grå starr.

I huvudsak ultraljud samla information om din kropp och en särskild hälsofråga som du kanske har. En ultraljudsmaskin avger högfrekvent ljud och drar en bild från ekona det blir i gengäld.

Behandling

Vibrationer som avges av en ultraljudsmaskin stimulerar blodflödet. Hos patienter med Bells pares, fokuserar ultraljudet på området runt örat på den drabbade sidan, eller medicinskt sett tragus av örat. Teknikern kommer att leta efter ett område som är smärtsamt genom beröring och tillämpa ultraljud i en långsam, cirkelrörelse på en mycket låg nivå. Justering av nivån är möjlig vid behov.

Effektivitet

Det finns en viss kontrovers om användning av ultraljud för Bells pares och oro för de eventuella biverkningar. Vissa frågor råder om huruvida, även vid förlorar doser, kan ultraljudet penetrera skallen och leda till eventuella blodproppar. De flesta studier visar att det är osannolikt. De skallben hos vuxna är sammansmälta och ett slutet system, kommer därför att ljudvågorna studsar med ingen effekt på hjärnan.

Är ultraljud den mest effektiva behandlingen för Bells pares? Det är något du måste diskutera med din läkare. Ultraljud kan vara en av flera behandlingar som används tillsammans. Många läkare ordinera läkemedel, såsom steroider, muskelövningar och vila. Det finns många andra metoder, inklusive kirurgisk korrigering. Din läkare kommer att bidra till att utveckla en plan för att hantera ditt tillstånd. Effektiviteten kommer att bero på naturen av trauma på nerven.

Bells pares botemedel?

Bells pares är ett tillstånd där halva ansiktet blir förlamade eller svag. Den är uppkallad efter Sir Charles Bell, den första läkaren beskriva kopplingen mellan ansiktsnerven och symptomen på det som blev känt som Bells pares. Bells pares kan komma på snabbt, ibland över en natt. Det finns ingen känd orsak eller bot för Bells pares.

Fakta

Bells pares är ett tillstånd som påverkar nerverna i ansiktsmusklerna. Många människor som får det att anta att de har haft en stroke, eftersom deras ansikte verkar svullet eller komprimerad. Enligt en studie som utförts av Mayo Clinic, mer än 40.000 amerikaner utvecklar Bells pares, vilket kan påverka någon i alla åldrar. Bells pares är en tillfällig form av ansiktsförlamning. Det är den vanligaste sjukdomen som involverar endast en nerv.

Identifiering

Den mest märkbara symptom av Bells pares är plötslig svaghet på ena sidan av ansiktet. Personer med Bells pares kan ha svårt att le eller blundar på den drabbade sidan. Deras ansikte kan också visas slokande. I vissa fall är öronsmärta närvarande på den drabbade sidan. Förlust av smak och huvudvärk är också symptom på Bells pares.

Förebyggande / lösning

Även om det inte finns någon bot för Bells pares, människor ofta återhämta sig från den inom 2 till 3 veckor - utan behandling. Din läkare kan ordinera en kortikosteroid, ett antiinflammatoriskt och antiviral medicinering. Läkaren kan också föreslå sjukgymnastik, vilket kan inkludera att utöva dina ansiktsmuskler och massera den drabbade sidan av ansiktet. Om du har ont i ansiktet, ett öra eller halsen, kan fuktig värme hjälpa till. Kirurgi för Bells pares är sällan rekommenderas.

Behandling

Bells pares drabbar oftast personer över 15 år och under 60 år Barn är sannolikt att återhämta sig snabbare än vuxna från Bells pares. Personer med diabetes löper fyra gånger större risk att utveckla Bells pares än befolkningen i allmänhet. Personer med övre luftvägsinfektioner har också en högre risk att få det. Personer med HIV eller sarkoidos är också särskilt känsliga.

Varning

Bells pares är inte alltid orsaken till ansiktsförlamning. Konsultera en läkare för att se till att din ansiktsförlamning orsakas inte av borrelia, tumör, stroke, ansikts sår eller sarkoidos. Även om de flesta människor återhämta sig från Bells pares, det finns ingen garanti att det inte blir en upprepning. I genomsnitt 10 till 20 procent av människor kommer att uppleva en upprepning och en mycket liten andel kommer inte helt återhämta sig från alla sina symptom.

Förhindra Bells pares

Bells pares är svaghet eller förlamning av ansiktsmusklerna till följd av akut inflammation i en ansiktsnerven. Varje år i USA, det påverkar cirka 40.000 personer, de flesta i 20-årsåldern eller över 60 Medan de flesta av de drabbade återhämta sig helt inom tre till sex månader, cirka 10 procent lider återkommande symptom, och några uppvisar symptom för livet. Vanliga symtom är plötslig förlamning på ena sidan av ansiktet, ansikts hängande, förändringar i saliv och tårproduktion, och ont i öronen. Det som följer är steg för att förebygga uppkomsten av Bells pares.

Instruktioner

1 Använd en kondom när du deltar i sexuella aktiviteter. Bells pares ofta orsakas av herpes simplex-virus, som sprids genom sexuell kontakt.

2 Var försiktig om kommer i nära kontakt med någon som drabbats av mononukleos. Det virus som orsakar mono, som kallas Epstein-Barr-virus, har också varit knuten Bells pares.

3 Använd en långärmad tröja och långbyxor när du går eller camping i skogsområden. En annan infektion kopplat till Bells pares är borrelia, som orsakas av bett av en fästing. Utför en fästing kontroll vid utträde skogen.

4 Använd en skyddande ansiktsskydd om möjligt om de bedriver en verksamhet där fysisk kontakt kan förekomma, såsom sport. Ett hårt slag mot ansiktet kan leda till uppkomsten av Bells pares.

5 Tvätta händerna ofta för att förebygga förkylningar och influensa, som också risk factros i uppkomsten av Bells pares.

Tips

  • Det virus som orsakar vattkoppor och bältros (herpes zoster) har kopplats till Bells pares. Andra riskfaktorer är graviditet och diabetes. Rimlig försiktighet rekommenderas, men inte rädsla för att förebygga detta villkor.
  • Bells pares kan skada hornhinnan i ögat. Om den sjuke inte kan blinka, måste ögondroppar användas under dagen och ett öga gel på natten.

Hur man kontrollera stress Från Bells pares

Bells pares är en neurologisk sjukdom som orsakar plötslig förlamning av en sida av ansiktet. Bells pares tar några veckor till flera månader att bli bättre. Orsaken till Bells pares, oftast tros av läkare, är stress. Att hantera stress kan vara den viktigaste faktorn för att undvika Bells pares, helande din förlamning snabbare och lära dig hur hantera stress i framtiden.

Instruktioner

1 Koncentrera dig på din andning. Andas djupt och utöka din mage så mycket som möjligt. Övervaka detta genom att placera handen på magen för att kontrollera om expansion. Djupandning gör att hela kroppen att slappna av och komma i fas. Upprepa processen 10 gånger.

2 Blunda och föreställ dig själv i en lugn miljö. Fundera en lugnande och avkopplande plats, till exempel en semester plats. Fokus på ljud, dofter och de saker du ser omkring dig. Som du sjunka ytterligare i denna tanke, du blir mer avslappnad.

3 Öva yoga som en form av avkoppling. Gör yoga i en studio eller i ditt eget hem. Det finns många olika former, till exempel Hatha yoga, som fokuserar på kontrollerad andning. Yoga träning bygger upp ditt svar att betona och skickar din kropp till en mer avslappnat tillstånd som du klara av Bells pares. Öva yoga tre till fyra gånger i veckan för maximal nytta.

4 Meditera genom att sluta ögonen och fokusera på ett enda ljud eller ord. Ljudet måste vara en låg ton och repetitiva. Upprepa detta gång på gång tar dig ur den logiska, vardagliga tänkandet. Den stimulerande natur upprepning gör att du kan fly och mentalt slappna av.

5 Rita ett varmt bad. Du kan fylla badkaret med olika bad dofter och oljor för att främja avslappning. Aromaterapi och ljus uppmuntras.

Tips

  • Depression är en obalans i hjärnan och är ett allvarligt medicinskt tillstånd. I händelse av att du har blivit deprimerad som en direkt korrelation till Bells pares eller påfrestningar i ditt liv, kontakta din läkare för en diagnos.

Hur man undviker muskelatrofi med Bells pares

Bells pares kan vara en skrämmande sjukdom. Dess plötslig, och ofta mystisk orsak, kan orsaka panik och frustration hos dem som lider av det. Den positiva sidan av detta besvärande sjukdom, som kännetecknas av plötslig ansiktsförlamning, är att det ofta löser sig med tiden. Under tiden är det tillvägagångssättet ofta att behandla symptomen, inklusive förhindra atrofi av ansiktsmusklerna.

Instruktioner

1 Träna musklerna gradvis. Ansiktsmusklerna inte börjar atrofi direkt. Om du tvingar musklerna att röra sig innan ansiktsnerven börja läka, kan du träna fel muskler att röra sig och orsaka ojämn rörelse ansiktsmusklerna senare.

2 Tryck på eller massera dina muskler tills nervfunktion börjar återvända. Detta ger muskeln skonsam stimulering utan risk för felaktig muskelrörelser.

3 Fokusera på symmetri. När du är på den punkt där du kan börja övningar, titta på dig själv i spegeln. Ditt mål är inte bara för rörelse, men också rörelse som matchar arbets sidan av ansiktet.

4 Lyssna på din kropp och vila när det behövs. Ansiktsnerven har lidit trauma och, precis som alla andra skador, behöver vila lika mycket som träning för att återhämta sig helt.

5 Tänk biofeedback. Dina försök att flytta muskeln kan nå resultat, även om du inte kan se dem i spegeln. Biofeedback terapi ger dig en mer ingående titt på aktiviteten i musklerna och resultatet av dina ansträngningar.

Vilka är de behandlingar för ansiktsförlamning?

Även om en stroke eller tumör kan orsaka ansiktsförlamning, Bells pares står för 75 procent av ansiktsförlamning fall, enligt National Institute of Health. Behandlingsalternativ varierar från medicinering till sjukgymnastik för alternativ medicin.

Symptom

Den ansiktsnerven löper från hjärnan till ansiktet och sitter i en benig kanalen. Inflammation från infektion eller skada gör att nerven att gnida mot benig struktur och leder till ansiktsförlamning. Dina symptom kan vara plötslig svaghet eller förlamning på ena sidan av ansiktet som gör det svårt att le eller stänga ögonlocket. Du kan även dregla, förlora din känsla av smak och erfarenhet öronvärk, hängande ögonlock, yrsel, ansiktsryckningar, muntorrhet och en oförmåga att blinka.

Risker

Även om den exakta orsaken till Bells pares är okänd, har herpes simplex virus och varicella zoster-virus varit inblandad. Skador i ansiktet eller hjärnan, tumörer som komprimerar nerver i ansiktet, och neurologiska sjukdomar som multipel skleros och Guillain-Barrés syndrom alla öka risken för ansiktsförlamning. Bakteriella infektioner såsom tuberkulos, syfilis och öroninfektioner orsakar också Bells pares.

Behandlingar

Behandling för Bells pares bör inledas under de möjligheter, sju till 10 dagar efter det att tillståndet börjar. Behandlingen syftar till att lindra kompression, orsaken till tillståndet.

Prednison, en kortikosteroid, minskar inflammation i ansiktsnerven. Antivirala läkemedel är effektiva när ett virus som orsakar förlamning.

Sjukgymnastik hjälper till att undvika risken risken för permanenta kontrakturer i ansiktet. Massera ansiktet muskel levererar blodet tillbaka in i området, hjälper påskynda läkning av ansiktsnerven och förhindrar ansikts vanställdhet orsakad av förlamning.

Eye Treatment

Ögat på den förlamade sidan av ansiktet kan bli torrt eftersom du inte kan blinka. Ögondroppar, som du kan behöva så ofta som en gång i timmen, smörja ögat. Bär en lapp för ögat på natten för att skydda hornhinnan. Extremt torra ögon kan leda till synförlust.

Andra behandlingar

Andra behandlingar för ansiktsförlamning är akupunktur, ansikts övningar, avslappningsterapi och botox injektioner.
De flesta fall av Bells pares lösa till slut inom några veckor till flera månader. Sjukdomen är inte livshotande, men kan återkomma och orsaka permanenta skador i ett litet antal fall.

Tidig upptäckt och behandling minskar risken för permanenta skador.

Kan en klämd nerv orsaka domningar i ansikte?

Vad är en klämd nerv?

En klämd nerv är en som är under press och inte kan fungera på grund av den kraft som utövas. Klämda nerver kan pressas av vävnad, ben eller muskler. När den felande vävnad, senor eller ben sätter press på nerven, kan nerven reagerar med smärta, känselbortfall eller svaghet i muskler och senor den skickar svar på. Nerver kan klämmas på grund av omgivande vävnad svullnad från skador och trauma.

Symtom på Facial Domningar & Nervproblem

Facial domningar är förlusten av känsla och känsla på ena sidan av ansiktet. Detta kan leda till snedvridningar i tal, ansiktssvullnad, ömhet i ansiktet och ansikts svaghet. Facial domningar och ansiktsförlamning är också symptom på Bells pares. Två ansikts nerver hanterar muskelkontroll i ansiktet. De är också ansvariga för känsla och känsla. Om ansikts nerver i kläm, de inte kommunicera signaler på rätt sätt och leda till ansiktsförlamning, domningar och känselbortfall.

Behandling

Pinched nerver behandlas ofta med vilande på det drabbade området. Ett stag eller skena används för att begränsa eller stoppa musklerna från att röra sig. Sjukgymnastik används också för att öka styrka och flexibilitet i musklerna nyper nerven och orsakar domningar. Mediciner föreskrivna för att hjälpa till i att sänka klämda nerver till ansiktet inkluderar antiinflammatoriska läkemedel för att sänka svullnad som är pressuring nerven. Direkta injektioner av streoid Kortison in i problemområdet kan också hjälpa till att sänka svullnaden.

Information om neuropati

Mer än 20 miljoner människor i USA lider av neuropati. Neuropati är även känd som perifer neuropati. Det är ett villkor i nervsystemet som påverkar olika nerver i kroppen. Det är orsaken till smärta och domningar kändes i hela kroppen. Det finns många olika typer av neuropati som påverkar en eller fler än en delar av kroppen. Symptomen varierar beroende på sjukdomens svårighetsgrad.

Typer av neuropati

Enligt neuropati Association, det finns mer än 100 typer av neuropati som kan ringas in av olika faktorer såsom typ av nerver som påverkas, delar av kroppen påverkas, och av orsaken till tillståndet.

När neuropati påverkar en motor nerv påverkar generellt dina rörelser. När de har påverkat de sensoriska nerverna, kan det påverka din temperatur, smärtnivå och känsel. Om de automatiska nerverna är inblandade som du kanske märker att din andning, blodtryck, matsmältning, eller till och med sexuell funktion är inblandad.
När neuropati märks i en del av kroppen är det känt som mononeuropati. När den påverkar många områden är det känt som polyneuropati; och när den påverkar samma delar av kroppen, på båda sidor av kroppen är känd som symmetrisk neuropati.

Enligt Neuropati Association, är 30% av fallen av neuropati känd som diabetesneuropati. I en annan 30% av fallen finns det ingen känd orsak, så det är känt som idiopatisk neuropati.

Orsaker till neuropati

Neuropati orsakas av många olika förhållanden, inklusive nervkompression, djupa skärsår, toxiner, inflammation, alkoholism, autoimmuna sjukdomar såsom Guillian Barre, Bells pares, cancer, karpaltunnelsyndrom, borrelia, hiv / aids, vitaminbrist, och exponering för kallt. Ibland orsaken till neuropati är okänd.

Symtom på neuropati

Symptom på neuropati varierar beroende på svårighetsgraden och typen av nerv som påverkas. Symtomen omfattar domningar, smärta, muskelsvaghet, kramper, spasmer, förlust av koordination, problem med urinblåsan, blodtrycksproblem, känslighet för beröring, dimsyn, och viktminskning.

Komplikationer av neuropati

Om neuropati inte behandlas kan få stora komplikationer, inklusive förlust av nervfunktion, vävnadsskada, kronisk smärta, depression, minnesförlust, och även behovet av amputation. Snabb behandling behövs om du har detta villkor.

Diagnos och provning

Diagnosen neuropati är gjord efter en grundlig neurologisk undersökning och provning som kan innehålla nervledningsstudie; nerv, hud, eller muskelbiopsi, och eventuellt ett Spinal Tap för att se om en infektion som orsakar symptomen.

Behandlingar

Den första raden i behandling är att eliminera orsaken, om möjligt. Om du har diabetes, måste det noga reglerade. Om du har en infektion som orsakar sjukdomen, måste du behandlas för infektionen.

Mediciner som Cymbalta, Neurontin och Topamax används också för att hjälpa till med neuropati. Injektioner som innehåller lokalbedövning och steroider hjälper också. Du kanske också vill prova en aktuell grädde som Zostrix eller smärtplåster såsom lidokain, som har visat sig vara effektiva. Om du har brist på en viss vitamin kommer tillskott också vara effektiva i kampen mot sjukdomen. Andra behandlingar inkluderar fysisk terapi.

Orsaker Skadat ansiktsnerven

Det finns två huvudsakliga ansikts nerver som körs på vardera sidan av huvudet. Dessa nerver styr musklerna som gör det möjligt för en person att le, rynka pannan, rynka, rynka pannan och näsan, kontroll smak på sidan av tungan och kontrollera salivkörtlarna. Naturligtvis dessa är mycket viktiga nerver. Om ansikts nerver skadas, kan delvis eller total förlamning.

Var finns nerver i ansiktet

De två ansikts nerverna börjar i hjärnan, resa genom hörselgången och filial ut i mindre nerver i hela ansiktet. Var och en av dessa ansikts nerver och grenar är alla viktiga och alla spelar en viktig roll. Facial nervskada kan vara vanprydande beroende på vilken ansikts nerver är skadade. Förutom förlamning, svaghet kan förekomma, ögon inte stänga ordentligt eller munnen slokar. Det finns flera olika orsaker till ansiktsnervskada.

Orsaker Skador

Den mest grundläggande orsaken är någon svullnad på nerverna själva. Detta kan bero på något trauma mot huvudet eller ansiktet. Men de vanligaste traumaskäl kommer att omfatta fosterskador, öroninflammation och en viss virusinfektion som kallas Bells pares. Bells pares kommer att påverka endast en sida av ansiktet och liknar symptomen av en stroke och slår cirka 40.000 amerikaner varje år. Slag mot ansiktet och huvudet kan också leda till ansiktsnervskada. (Se Resurser avsnitt.)

Andra orsaker

Andra orsaker kan vara borttagande av tumörer i ansiktet eller utskuren hudcancer. Ibland är det nödvändigt att skära genom nerven för att avlägsna all hud ansikts cancer eller tumörer som är närvarande.

Provning

Läkare kommer att utföra en serie små tester initialt för att fastställa omfattningen av den ansiktsnervskada. Dessa små tester kommer att innefatta ett salt / socker-test på tungan, tårkanalen produktion, salivproduktion och öra rörelse. Detta förfarande kallas ett Topographic lokalisering. En mer detaljerad testet blir en EMG samt en datortomografi eller magnetkamera. Dessa tester kommer att avgöra hur omfattande skadan är.

Reparera Facial nervskada

Vissa ansiktsnervskada så småningom kommer att reparera sig själv, men i fråga om skador som inte gör det, kan en Otolaryngologist kirurgiskt reparera vissa ansiktsnervskada. Detta kan inkludera att släppa en nerv som är fångade av någon anledning och kan inte ta emot den impulssignal från hjärnan eller att återansluta ett avhugget nerv. Detta är viktigt eftersom många ansiktsnervskada problem kommer inte att reparera sig själv. (Mer information finns på Resurs som anges för en mer komplett guide till ansiktsnervskada.)

Vari Bältros inträffa?

Bältros (herpes zoster) är en neurologisk sjukdom som orsakas av varicella zoster - vattkoppor viruset. När vattkoppor viruset avslutar sin körning, ligger det vilande i nerverna. I de flesta människor, viruset är fortfarande vilande och de aldrig upplever några problem. Men i äldre och personer med nedsatt immunförsvar, kan viruset väcka och åka ner de sensoriska nerverna.

Ensidig Presentations

Bältros infektioner inträffar på en sida av kroppen, längs banan för den drabbade nerven. Men i sällsynta fall, bilaterala utbrott är möjliga.

Vanliga Infektion webbplatser

Som bältros färdas längs nerven, är de strukturer som är förknippade med den nerv påverkas. De vanligaste platserna för bältros utbrott rygg, mage, skinkor och ansikte (inklusive ögonen). Armarna och benen kan också påverkas.

Effekter på gemensamma platser

Den vanligaste effekten av bältros är smärta, klåda och utslag, i huden längs den drabbade nerven. Människor kan uppleva en eller alla av effekterna. Till exempel är det möjligt att uppleva bältros smärta utan utslag.

Mindre vanliga Infektion webbplatser

Även bältros drabbar främst nerver under huden, kan det också påverka andra nerver, inklusive de som styr musklerna i ansiktsuttryck och urinblåsan.

Effekter på vanliga webbplatser

När bältros påverkar musklerna i ansiktet, det orsakar ett tillstånd som kallas Ramsey-Hunt syndrom - ett tillstånd som liknar Bells pares. När den påverkar urinblåsan, kan det resultera i inkontinens och överaktiv blåsa eller urinretention.

Neurit smärtlindring

Neurit är en nervös inflammation. Det orsakar domningar, stickningar, svaghet och ibland förlamning i det drabbade området. Till exempel kan det påverka musklernas nervfunktion på en sida av ansiktet i vad som kallas Bells pares. Smärtlindring alternativ är tillgängliga för tillståndet.

Medicinsk behandling

Smärtstillande läkemedel är de normala medicinska behandlingar för neurit. För mild till måttlig smärta, smärtstillande medel som kan köpas över disk, till exempel Tylenol och Motrin, rekommenderas. För mer svår smärta, receptbelagda smärtstillande medicin, som Demerol, Darvon och Percocet används. För seriösa stickande och ryckiga smärtor att vissa neurit drabbade upplever, antiepileptika, vilka förhindra och minska kramper, är föreskrivna. Några av samma läkemedel som används för behandling av epilepsi, såsom diazepam och Neurontin kan användas för neurit smärta. I kombination med läkemedel kan sjukgymnastik rekommenderas för smärta om neurit är i ett område av kroppen, till exempel axeln, som skulle dra nytta av behandlingen. Kirurgi används sällan som smärtlindring för neurit.

Herbal Treatment

Många örter är tillgängliga för neurit smärtlindring. Johannesört ökar prestanda i nervsystemet, lindra smärta och inflammation i neurit. Dricka te gjort av johannesört med kalott eller lavendel örter kommer att lugna nerverna och lindra neurit smärta. Te gjort av silverax kan ha samma effekt. För en extern behandling, kombinerar kyla läkemedel lera med olja från citronmeliss eller grädde från vallört och gnugga den på det smärtande området. Gör en kompress från vervain ört och använda den som en extern smärtbehandling. Olja från hayseed växt är en annan lokal behandling alternativ. Det kan lindas runt det inflammerade området för att lindra smärta. Den neurit kan även masseras med olja från slåttergubbe ört.

Vitaminer och kosttillskott

Vitaminer kan hjälpa till med neurit smärtlindring. Vitamin B-2 kan tas när nerverna är irriterad över neurit. Neurit nervsmärta kan också svara på B-12 vitaminer. Fettsyror, såsom de som finns i nattljus ört, är viktiga för nervsystemet eftersom de hålla nerverna från att bli inflammerad och kan lindra vissa neurit smärta. Kalcium och magnesium mineraler är viktiga för nervfunktion och är bra tillskott för att lindra smärta, speciellt när kramper och spasmer är de viktigaste klagomålen. När orsaken till neurit är en infektion, C-vitamin och bioflavonids kan lindra smärta orsakad av bakterier från infektionen.

Hydroterapi

Hydroterapi behandlar neurit smärta med vatten. Neurit drabbade kan suga i ett varmt bad för att slappna av muskler och lindra smärta, eller så kan de ta ett kallt bad för att hjälpa till med cirkulation och att behandla inflammation. En jacuzzi eller bubbelpool hjälper neurit genom att öka cirkulationen, lossa lederna, avslappnande muskler och saktar ner nervsystemet.

Intranasala FluMist Biverkningar

FluMist administreras genom näsan och hjälper kroppen att utveckla antikroppar för att skydda dig från att komma ner med influensa. Detta alternativ till den traditionella influensa skott administreras av din läkare, och har godkänts för att förhindra influensainfektioner hos patienter mellan två och 49 år.

Fakta

FluMist innehåller levande virus, som har utvecklats för att inte orsaka influensa, men att arbeta med ditt immunsystem för att stärka ditt försvar mot vissa typer av influensa. Medicineringen är inte lämpligt för någon yngre än 24 månader, patienter med anamnes på känslighet för gentamicin, gelatin, arginin, ägg eller proteiner. Det är också kontraindicerat för alla som har upplevt svåra allergiska reaktioner till tidigare influensavaccin och för barn / tonåringar som får acetylsalicylsyra terapi.

Vanliga biverkningar

Vanliga biverkningar är feber, nästäppa, rinnande näsa och ont i halsen. Effekterna är vanligtvis milda och lösa på egen hand. Ytterligare biverkningar är influensaliknande symptom som trötthet, frossa, muskelvärk, muskelsvaghet, minskad aptit, ökad irritabilitet och huvudvärk. Som med alla andra mediciner, finns det en risk att utveckla en allvarlig allergisk reaktion. Om du upplever nässelutslag, svullnad (tunga, hals eller ansikte), hudutslag eller andningssvårigheter, söka akut läkarvård.

Sällsynta men allvarliga biverkningar

De flesta biverkningar hos barn och ungdomar är begränsade till en ökning av astmaattacker, feber, buksmärtor och öroninflammation. Vuxna (mellan 18 och 49 år gamla) också upplevt överdrivna symptom av den genetiska sjukdomen Leigh syndrom, anafylaktiska reaktioner, ansiktssvullnad, gastrointestinal distress (illamående, kräkningar och diarré), ökad risk för Guillain-Barrés syndrom, ökad risk för Bells pares, andningsproblem och hudutslag. Många av dessa biverkningar upptäcks efter det att medicineringen godkändes. På grund av den ökade risken, vem som helst med en historia av nervsystemet (som Guillain-Barrés syndrom eller Bells pares) bör tala med sin läkare innan man överväger denna medicin.

Tidsplan

CDC rekommenderar användning av FluMist hos vissa patienter, med klinisk forskning som visar en minskning av risken att utveckla influensa 92 procent. Vaccination bör ske helst i september (före början av influensasäsongen) eller så snart vaccinet är tillgängligt i ditt område. Beroende på var du bor, kan influensavaccin schemat skiljer sig åt. Barn i åldrarna två och nio som får sin första influensavaccin kommer att behöva få två doser, en så snart den är tillgänglig (eller i början av september) och den andra dosen 28 dagar senare. Den första dosen får immunförsvaret redo, och den andra dosen faktiskt ger immunitet och skydd.

Varning

Vem som helst äldre än 50 ska inte få den FluMist vaccinet. Det ska inte ges till vem som helst med ett nedsatt immunförsvar (som patienter med AIDS, cancer eller de som får immunsuppressiva medel). Alla som har astma eller sjukdomar i luftvägarna bör vara försiktig, eftersom FluMist säkerhet för dessa villkor inte har bekräftats. Patienter med underliggande kroniska sjukdomar bör inte använda FluMist, eftersom de kommer att vara mer mottagliga för reaktioner eller eventuella influensainfektioner (den "influensa skott" skulle vara säkrare). Gravida kvinnor bör vem som helst med en historia av Guillan-Barrés syndrom och alla som kommer i nära kontakt med någon som har ett nedsatt immunförsvar (läkare, sjuksköterskor och familjemedlemmar) inte få FluMist vaccinet.

Arm Övningar för cerebral pares

Cerebral pares (CP) är en neurologisk sjukdom som påverkar kroppens rörelser och muskelkoordination. En person med cerebral pares är normalt svagare än en vanlig människa. Därför kan utöva vara mycket fördelaktigt för CP patienten. Men hur allvarligt CP varierar fall till fall. Detta innebär att det inte finns någon generell uppsättning övningar för en person med CP att göra. Varje träningsprogram bör byggas kring individens förmåga.

Prata med en professionell

En terapeut ska kunna skapa ett träningsprogram för dig eller ditt barn med CP som håller ålder, begränsningar och säkerhet i åtanke. Fråga din läkare om behandlingen. Om han känner terapi skulle välgörande att han kommer att skriva ett recept för terapi och rekommendera en resurs.
Din terapeut bör arbeta med dig på att bygga ett träningsprogram som stärker svaga muskler och sträcker spända muskler, medan på samma gång kan du arbeta mot dina mål. Om du vill bygga överkroppen styrka, tala med din terapeut om arm övningar som skulle vara lämplig för dig att göra. För din egen säkerhet, rådfråga din terapeut innan du gör övningar på egen hand.

Hantel Arm Övningar

Olika hantel arm övningar finns möjligheter för personer med CP. Biceps och hantlar bröst pressar är exempel på arm övningar någon med CP kan göra. Även en person som är bunden till en rullstol kan göra hantel övningar.
Om du lyfter vikter medan stående, se till att ha fötterna robust planterade på golvet för att hindra dig från att tappa balansen och falla.
Vid lyft vikter, tänk på grunderna i att arbeta ut, särskilt warmup och svalna. Se till att sträcka sig väl under uppvärmningen.
En sträcka som du kan göra för dina armar är att höja ena armen över din kropp. Ta din andra handen och placera handen ovanför armbågen och håll i 15 till 20 sekunder.
Du kan göra hantel arm övningar på en vanlig gym, i bekvämligheten av ditt eget hem eller på en specialiserad anläggning.

Simning

Simning är en stor aktivitet för de med cerebral pares. Vattnet hjälper till att slappna av musklerna, lindra spänningar som normalt placeras på kroppen. Gör varv runt poolen praktiskt fungerar alla muskler i kroppen, inklusive armarna. Av säkerhetsskäl ska du alltid se till att det finns lämplig övervakning runt poolen när du eller ditt barn är simning.

Anpassningar som måste göras cerebral pares

Cerebral pares är en term för en grupp sjukdomar som oftast orsakas av hjärnskador tidigt i barnets utveckling och leda till problem med muskler och kroppsrörelse samordning senare i livet. Det finns många anpassningar som kan göras i hemmet för att hjälpa en familjemedlem som har cerebral pares.

Telecare

Många föräldrar som har ett barn med cerebral pares inrättat särskilda sensorer och övervakningssystem som ansluter med en vårdcentral så att när barnets vitala blir onormala, är medicinsk personal larmas omedelbart.

Klimatanläggning

I hushåll som inkluderar en cerebral pares patient, kan det vara nödvändigt att inrätta särskilda system för att hjälpa till att flytta döda ting, såsom elektroniska automatiska dörr och stängningsanordningar.

Rörelse Aids

Möbel speciell avsedd att hjälpa personliga rörelse, såsom trappor hissar och varuhissar, kan göra det möjligt för personer med cerebral pares att slutföra dagliga uppgifter som att komma in i och ur sängen eller gå i trappor.

Datoranvändning

Flera tillverkare producerar speciell mjukvara och hårdvara för att hjälpa personer med utvecklingsstörning som cerebral pares accessprogram lärande och Internet.

Sensoriska Rum

Personer med cerebral pares nytta sensorisk stimulering. Inte bara bostäder utan också skolor, sjukhus och centra för utvecklingsstörda har installerat "sensoriska rum" som ger stimulerande aktiviteter och upplevelser, enligt Cerebra.org.

Aquatic Therapy för juvenil cerebral pares patienter

American Physical Therapy Association (APTA) definierar akvatiska sjukgymnastik som sjukgymnastik utförs i en vattenmiljö, inte bara vattenövningar. Enligt National Institute of neurologiska sjukdomar och stroke, är cerebral pares en neurologisk sjukdom som förekommer i barndomen eller tidig barndom. De flesta barn med cerebral pares har antingen spastiska eller slappa muskler, svårigheter med motoriska aktiviteter som promenader, och / eller problem med att utföra planerade rörelser. Aquatic sjukgymnastik kan användas med barn som har cerebral pares.

Fördelar

Aquatic sjukgymnastik kräver de kliniska resonemang och beslutsfattande färdigheter en sjukgymnast eller sjukgymnastik assistent, medan vem som helst kan leda en vattenlevande träningsprogram. Aquatic sjukgymnastik är utformad för att gynna människor som har funktionshinder som kan minimeras eller elimineras genom terapi, vilket säkerligen har barn med cerebral pares. Enligt United Cerebral pares, förbättrar vattenmiljön sjukgymnastik muskeltonus och styrka samtidigt öka cirkulationen, uthållighet, flexibilitet, rörelseomfång, balans och koordination.
Aquatic sjukgymnastik fungerar bra för människor som har potential att nå nya funktionella mål eller resultat som kommer att förbättra deras livskvalitet och / eller minska belastningen på vårdpersonalen. Till exempel kan ett barn med cerebral pares förbättrar balansen, promenader, koordination och smidighet under akvatiska sjukgymnastik sessioner. Dessa förbättringar kommer att tillåta henne att komma runt mer självständigt och öka hennes förmåga att ta hand om sina egna dagliga aktiviteter såsom påklädning och bad. United Cerebral pares säger också akvatiska sjukgymnastik förbättrar psykiskt välbefinnande och livskvalitet.

Utveckla en behandlingsplan

Aquatic sjukgymnastik kan fokusera på behandling, rehabilitering, förstärkning, wellness, fitness och / eller förebyggande. När barnet är i vattnet, gynnar han från dess flytförmåga, stöd och milda motstånd. Terapeuten kommer att arbeta med individualiserade, mätbara mål för att förbättra flexibiliteten, gång, avkoppling, balans, koordination och andra fysiska förmågor. Dessa mål är utvecklade i samarbete med barnet och hans familj för att förbättra livskvaliteten.

Planer Behandlings beaktar en övergång till landbaserade aktiviteter och samordning med andra medlemmar av barnets vårdteam. För ett mycket litet barn med cerebral pares, kan terapeuten utforma mål för att öka utbudet av rörelse i armar och ben som en förberedelse för att sitta och gå senare i livet. För ett äldre barn, kan vattenlevande sjukgymnastik mål kretsa kring muskelstärkande och progressiv viktbärande i en vattenmiljö där gravitationen minskar. När barnet har bemästrat dessa mål, kommer hon vara redo för landbaserad terapi fokuserar på promenader.

Come Par cuocere il pane

Pane Par-cotto, abbreviazione di pane parzialmente cotto, è un processo di cottura del pane attraverso senza finitura, rimuovendola dal forno per un tempo per raffreddare, quindi completando la cottura in un secondo momento. Molti negozi e panifici al dettaglio, tra cui La Brea Bakery, utilizzare questo processo per cuocere grandi quantità di pane in un altro luogo, quindi terminare il pane in loco, fornendo ai clienti caldi, out-of-the-forno pani.

Istruzione

1

Trovare una ricetta di base di pane. King Arthur Flour ha sempre buone ricette affidabili sul retro delle sue 5 borse libbre. Per il pane, ci sono quattro ingredienti sicuramente avrete bisogno - farina, lievito, acqua, sale - e una serie di ingredienti che potrebbe essere necessario, a seconda del tipo di pane: miele, latte, uova, frutta secca, melassa, cereali integrali, ecc ottenere tutti gli ingredienti fuori e misurare tutti fuori, in peso. Avrete bisogno di una scala.

2

Versare i vostri liquidi in una ciotola. Se la ricetta contiene un dolcificante come il miele o lo zucchero, aggiungere al liquido. Versate la vostra farina sulla superficie dell'acqua. Aggiungere il lievito immediata e il sale alla farina, mescolando questi ingredienti secchi senza incorporare completamente l'acqua. Poi mescolare il tutto con le mani, facendo attenzione a idratare tutto della farina. Non preoccuparti per impastare.

3

Buttare convenzione fuori dalla finestra. Una volta che è tutto incorporato, fermare tutto. Pulire le mani, coprire la ciotola con un asciugamano e andare a vedere un programma televisivo di 30 minuti. Se non si dispone di cavo, divertire per 30 minuti senza toccare la pasta. Non toccare la pasta!

4

Attendere 30 minuti, poi prendere un po 'di acqua tiepida e mettere le mani e la superficie di lavoro umido. Versate la pasta e piegarla tre volte. Allungare la fine della pasta verso di sé, quindi piegare lontano da voi. Ruota di 90 gradi e ripetere. Quindi ripetere. Ora si dovrebbe avere una bella palla stretto. Rimetterlo nella ciotola e continuare con il processo di verifica.

5

Cuocere come al solito, ma ridurre il tempo di 1/4. Quindi, se la ricetta richiede un'ora, cuocere 45 minuti. Ma il tempo è solo una stima. L'obiettivo è quello di cuocere completamente il pane internamente ad una temperatura di 185 gradi senza doratura affatto all'esterno. Una volta che è raggiunto tale temperatura interna, estrarla.

6

Lasciate il pane raffreddare a temperatura ambiente. Questo richiederà più tempo di quanto si pensi, almeno 2 ore. Una volta che è fresco, metterlo in una busta di plastica fino a tardi. Se stai cottura lo stesso giorno, si può solo conservare in frigorifero o tenerlo fuori a temperatura ambiente. Se si sta salvando per un po 'più tardi, congelarlo.

7

Terminare la cottura del pane. Preriscaldare il forno con la padella in ghisa all'interno. Far bollire 2 tazze di acqua. Quando si mette il pane, versare l'acqua bollente nella padella. Questo vapore manterrà il pane si secchi. Cuocere in forno per 20 minuti o giù di lì, fino a quando il pane diventa marrone. Idealmente, lo spettro varia dal chiaro allo scuro, quasi nero. Quando la pagnotta raggiunge questo colore, tirarla fuori, e buon divertimento!

Consigli e avvertenze

  • Non overbake il pane per la prima volta intorno. Questo si tradurrà in una pagnotta secca. 185 gradi è l'attenta distribuzione dell'acqua goal.Be nella padella. Acqua bollente fa male.

Corsi Par 3 Public Golf a Orlando, Florida

Corsi Par 3 Public Golf a Orlando, Florida


Par 3 corsi offrono un ottimo modo per i principianti di golf per ottenere esposti al golf al di fuori dei confini di un campo pratica. Questi corsi tendono ad essere più economico e più facile rispetto ai loro omologhi di lunghezza regolari Orlando, in Florida, ha un sacco di campi da golf tra cui alcuni buoni par pubblico 3 quelli.

Links At 434

Questo par 3 campo pubblico a 9 buche offre una gamma completa di guida, un campo pratica di grandi dimensioni, e una bella pista, se si vuole lasciare il conducente a casa. Pubblicizzano un tee time finale ritardo di 8:40 Il corso è un par 27 ed è lunga 1.220 yards.

Links At 434
798 West Town Parkway
Altamonte Spgs, FL 32714-3907
(407) 774-4653?

Orange Lake Country Club - Legends Passeggiata

Questo corso è stato costruito nel 1998. Si tratta di un 9 buche par 27 pista che è 1.581 yarde lungo dai tee bianchi. Il corso vanta alcune varietà per un par 3, come la sua buca più corta è a soli 85 yards e la sua buca più lunga è di 222 yards. C'è un driving range e putting green in loco pure.

Orange Lake Country Club - Legends Passeggiata
8505 W Irlo Bronson Memorial Hwy
Kissimmee, Florida 34747
(407) 239-1050
(888) 657-3529

Duran Golf Club - Duran Short Course

Il corso breve di Duran Golf Club è un complimento al loro corso stile di campionato regolare in loco. E 'un altro par 27 che è 1.594 yarde. C'è una struttura di campo pratica, putting green grandi, e come un ulteriore bonus si può anche giocare sotto le luci di notte.

Duran Golf Club - Duran Short Course
7032 Stadio Pkwy
Melbourne, FL 32940-8011
(321) 504-7776

Come trattare paralisi di Bell con Acupunture

Come trattare paralisi di Bell con Acupunture

Campane paralisi è una condizione che si verifica come risultato della paralisi del nervo cranico o nervo facciale. Non vi è alcuna causa conosciuta per Bells paralisi, e coloro che ne soffrono di solito sperimentare un esordio improvviso della condizione. Di solito la paralisi si verifica entro un giorno ed è la forma più comune di fronte paralisi. Paralisi Bells è caratterizzato dalla abbassamento di un lato del viso, e perché non vi è alcuna causa nota, non esiste una cura. Tuttavia, è curabile, e un metodo di trattamento è agopuntura.

Istruzione

1 Consultare il proprio medico in modo che possa diagnosticare correttamente la sua condizione. Molte altre malattie, come l'ictus, possono assumere gli stessi sintomi di paralisi Bells, quindi è importante che si ottiene la corretta diagnosi.

2 Parlate con il vostro medico circa le vostre opzioni di trattamento. Chiedi a lui di agopuntura. Questa forma di trattamento utilizza punti di pressione naturali sul corpo che aiuteranno ad alleviare il gonfiore e l'infiammazione e ridurre il dolore. Il vostro medico può raccomandare a qualcuno di voi che è esperto in questa forma di trattamento.

3 pianificare il tuo appuntamento iniziale per il trattamento. L'agopuntore vi dirà che cosa ci si può aspettare e per quanto tempo i trattamenti dureranno. Egli può rispondere a tutte le domande che potete avere per quanto riguarda il trattamento.

4 Tenere gli appuntamenti in programma. Durante ogni sessione, il vostro agopuntore inserisce gli aghi in punti specifici sul vostro corpo che sono rilevanti per alleviare i sintomi della paralisi Bells. Alcuni dei punti principali saranno nello stomaco, la fronte e la mano. Relax durante ogni sessione e consentire il trattamento di lavorare. Si può verificare un certo grado di sudorazione durante il trattamento questo è normale. Gli appuntamenti saranno generalmente due volte a settimana e ci vorrà circa una settimana prima di iniziare a sentire alcun risultato.

5 Seguire i cambiamenti dietetici che il personale addetto fornisca. Si consiglia di bere più acqua ed evitare lo zucchero. Si dovrebbe anche evitare l'alcool durante i trattamenti come questa irritazione può aumentare. Informi il medico se avete esigenze dietetiche a causa di allergie o se avete altre intolleranze alimentari.

6 Prendete tutti i farmaci come raccomandato dal vostro medico. Anche se si inizia a sentirsi meglio, si dovrebbe continuare a prendere i farmaci fino a quando il medico ti dice che si può cessare di prendere loro.

7 Parlate con il vostro medico e agopuntore e tenerli informati su come si sente. Essi possono aiutare a mantenere la vostra salute mentre si sono sottoposti a trattamento. Si può verificare una diminuzione del senso del gusto e stanchezza. Il medico avrà bisogno di altri sintomi potrebbero verificarsi.

Idee per belle arti

Artigianato Belle comprendono una vasta gamma di argomenti, materiali e nicchie. A differenza dei normali mestieri di carta e gli hobby più economiche, raffinato artigianato costano più soldi per i materiali e si traducono in prodotti di qualità superiore. Questo permette di dare uno i vostri mestieri come regali sentimentali e di qualità o può vendere i tuoi merce da vendere come una piccola impresa. Conoscere alcuni dei diversi mestieri belle si può approfondiranno può aiutare a decidere il tipo di nicchia che più vi si addice meglio.

Candy Crafting

Candy crafting è qualcosa che permette la possibilità di creare prelibatezze melt-in-vostro-bocca a mano. Quando si effettua un hobby di fare dolci, si è in grado di scegliere i vostri ingredienti e creare interessanti miscele di caramelle. Ad esempio, le ciliegie cordiali possono essere fatte a casa con stampi caramelle, liquori aromatizzati e rivestimenti cioccolato dolci. Queste creazioni fine-cioccolato sono divertenti da fare e possono essere gustati da soli e amici che hanno la fortuna di ricevere questi doni fatti a mano. Candy-making prevede i seguenti materiali, che possono essere facilmente ottenuti e utilizzati in cucina: doppi caldaie per cioccolatini di fusione e altri ingredienti, stampi caramelle, carta cerata e una vasta gamma di zuccherato, ingredienti dolci.

Gioielli di moda Crafting

Fare gioielli è un mestiere che permette di esplorare le possibilità illimitate con materiali tradizionali e non ortodossi. È possibile ricreare eleganti look d'epoca o approfondire design all'avanguardia che fanno tendenza. Il check-out di un sito all'ingrosso fornitura artigianale di gioielli o di un negozio di artigianato ti dà uno sguardo ad alcuni dei molti materiali diversi che è possibile utilizzare in fine lavorazione di gioielli. Proprio come con altri mestieri belle, le vostre creazioni possono essere commercializzati e venduti. Con la pratica e un occhio per i dettagli, è possibile trasformare i vostri gioielli artigianali in regali alla moda e accessori per il proprio uso. Alcuni hobbisti gioielli dell'artigianato trasformano le loro creazioni in pezzi firma d'arte da perline-pittura a mano, lavorazione del vetro fusione e incorporazione argille metallo con pietre preziose.

Cura della pelle

Crafting i propri high-end prodotti di cura della pelle permette di coccolare il vostro corpo con una pletora di profumi e additivi. Inoltre, consente di sperimentare con il marketing di nicchia prodotti di cura della pelle online o presso swapmeets. Rendere i vostri articoli per la cura della pelle di alta qualità è un bel mestiere perché è possibile selezionare materiali che sono costosi e ricercati, come il prezioso resina ambra, essenze di erbe ed estratti botanici. Si può sperimentare con vegetali come la camomilla, fianchi e anche di seta reale, così come una varietà di argille, sali marini e altri ingredienti coccole per creare prodotti per il benessere degno di rose.

Aromaterapia

Proprio come rendere il vostro cura della pelle, aromaterapia è un bel mestiere di hobby a causa della capacità di creare uno-di-un-tipo creazioni con materiali di qualità. Questo hobby non solo ti permette di fare candele e bastoncini d'incenso, ma ti dà anche la possibilità di sperimentare con la profumeria. Profumeria è un hobby veramente creativo che consente di utilizzare il vostro acuto senso dell'olfatto di sperimentare con differenti miscele di oli profumati. È possibile effettuare Attar, profumi a base di alcool e solidi anche provando ad utilizzare l'arte della profumeria e aromaterapia.