Smärtbehandling Tekniker

Smärta är ett budskap till er signalerar att något är fel. Utan smärta, behandling som kan behövas kan aldrig göras. Det obehag i samband med smärta kan vara försvagande, särskilt om smärtnivån är hög eller kronisk. Kronisk smärta är orubbliga. Det tröstar att veta smärta kan oftast lindras genom smärta tekniker. Smärtbehandling kan återges i form av medicinering, men vissa människor kan finna ett mer holistiskt synsätt mer tilltalande.

Akupunktur

I maj 2009 ingick en klinisk prövning akupunktur var effektivt för att lindra kronisk ländryggssmärta. Människor kan använda akupunktur för att behandla ryggsmärta, ledvärk, nacksmärta, migrän huvudvärk och återkommande smärta. Akupunktur använder tunna nålar som sätts in i huden för att frigöra energiflödet i kroppen. När energin är fririnnande, är kroppen i ett hälsosamt tillstånd.

Kiropraktik

Människor som har hälsoförhållanden par med smärta kan gå för en kiropraktisk behandling. Några av dessa villkor omfattar ländryggssmärta, nacksmärta och huvudvärk. Kiropraktisk behandling administreras i form av en justering eller manipulation. När en kiropraktisk justering eller manipulation ges, är en plötslig och snabb handrörelse appliceras på ryggraden för att bredda utbudet av rörelse av problemområdet. Förutom spinal manipulation, värme och is kan användas och elektrisk stimulering kan ges. Rådgivning kan rekommenderas och ett träningsprogram kan föreslås. Patienten får höra att få tillräcklig vila och ta kosttillskott.

Magneter

Placerad i skor, armband och bäddmadrasser, magneter ger förment lindring från smärta när de kommer i kontakt med en del av kroppen som är upplever smärta. Även om mer forskning behövs för att avgöra om magneter behöver faktiskt lindra smärta när det används på detta sätt, är magneter för närvarande används för att behandla en mängd olika smärttillstånd. Några av villkoren smärta behandlas med magneter är smärta i fötter och rygg smärta i samband med artrit och fibromyalgi. Magneter är i allmänhet säkra att använda, utom i de fall då en pacemaker, defibrillator eller insulinpump används.

Andra Forms

Ytterligare sätt att behandla kronisk smärta inkluderar psykoterapi, avslappning, biofeedback och beteende modifiering.


articoli Correlati