Så för att inte bli Dizzy

Rummet snurrar vilt omkring dig, och du känner att du är på väg att falla över från yrsel. Det finns några försiktighetsåtgärder som du kan vidta för att undvika denna hemska känsla, vilket kan bero på en underliggande sjukdom som behöver behandling.

Instruktioner

1 Behåll lugnet. Stress och ångest kan komma med på yrselattacker. Öva sätt att effektivt lugna ner när du är upprörd för att minska stress. Försök att andas långsamt, prata med en vän eller spela avslappnande musik.

2 Stå upp långsamt. Om du har problem med blodcirkulationen bör du få upp långsamt när man ligger ner eller sitter. Den snabba rusa av blod kan vara att få dig yr.

3 Använd allergi mediciner för att hålla från att bli yr. Allergier mot hushåll eller miljöprodukter kan säkert göra ditt huvud spinn. Tala med din läkare om medicinering. Ett öra, näsa och hals läkare kan behövas om symtom på yrsel är närvarande.

4 Undvik att titta ner eller läsa när du rider i en bil. Också ta en åksjuka medicinering innan du reser, om du inte ska köra.

5 Få regelbundna blodtryckskontroller. Om trycket är för högt eller för lågt det kan orsaka yrsel. Håll koll på den och titta på din natrium, tobak och koffein.

6 Ät regelbundna små måltider om du är gravid. Ibland du inte känner för att äta när man är gravid, men för att undvika yrsel måste du försöka äta åtminstone lite.

7 Drick vatten att stanna hydratiserade. Uttorkning är en vanlig orsak till att få yr. Drick mycket vätska för att upprätthålla elektrolytbalansen.

Tips

  • Symptom på yrsel bör behandlas av en läkare om de är pågående eller svår och inte svarar på behandling.

articoli Correlati