Ringorm Åtgärd Schampo

Ringorm är inte - som namnet antyder - orsakas av en mask. Den ringorm utslag är faktiskt orsakas av en svampinfektion i huden som påverkar olika delar av kroppen. När barn utvecklar ringorm, oftast verkar det på bål eller hårbotten. Hårbotten ringorm behandlas med schampon eller medicinska krämer appliceras topiskt på det drabbade området.

Medicinska Shampoo

Din läkare kan rekommendera att använda ett läkemedel schampo med selen svavelväte att behandla ringorm. Selensulfid används i mjäll schampo och arbetar för att kontrollera överflödig hud utgjutelse som resulterar i mjäll. För ringorm i hårbotten, medicinen dödar svampen och kontroller klåda.

Den ingrediens i dessa schampon används också som en lotion för att behandla ringorm andra delar av kroppen. Låt schampot sitta kvar på hårbotten under några minuter före sköljning. Skölj medicinen helt från hårbotten och huden efter en behandling. Undvik att överanvända receptbelagda styrka schampo.

Over-the-counter medicinska schampon är typiskt för att styra mjäll. Du kan behöva en starkare schampo för att behandla ringorm i hårbotten.

Herbal Schampon

Försök tea tree olja i schampo för ett naturläkemedel ringorm behandling. Tea tree olja är en effektiv behandling för den typ av svamp som är ansvarig för ringorm eller nagelsvamp. Använd olja full styrka direkt på de drabbade områdena i hårbotten, eller så kan du lägga till den i ditt schampo när du behöver det. Tillsätt några droppar av oljan till 2 oz. av schampo vid en tidpunkt. Låt schampo på din hårbotten i fem till 10 minuter så att oljan att arbeta på svampen.

Oregano olja används på samma sätt som tea tree olja för att döda svampen orsakar ringorm.
Gör din egen schampo för att behandla ringorm och spara lite pengar på dina mediciner och schampo. Ett bra växtbaserade schampo kan göras genom stöpning anti-svamp örter med källvatten. Koka tillräckligt med vatten för att fylla din burk eller schampo flaska. Brant örter i kokande vatten i minst 15 minuter för att få alla de anti-svamp egenskaper från örterna i vattnet. Tillsätt 3 msk Kastilien tvål, som finns på nätet eller i växtbaserade butiker. Blanda det växtbaserade schampo väl före användning.


articoli Correlati