Piriformis syndrom av Back

Korrekt stretching, uppvärmning, och användning är viktigt att hålla musklerna friska och väl fungerande. I vissa fall är musklerna nära knuten till stora nervändar, vilket är fallet med piriformis syndrom. En kramp i beslag av piriformis muskeln är en smärta de flesta människor aldrig glömmer.

Identifiering

Piriformis muskler är ett par muskler som ligger en vardera där benet möter höften. De är belägna i skinkorna, och de är de muskler som svarar för den utåtriktade rörelsen hos benet. De är fästa direkt till basen av ryggraden.
Den piriformis muskeln är en del av den väg som ischiasnerven tar när den färdas från ryggraden till varje ben. I många fall ischiasnerven är inbäddad i piriformis muskeln som det går genom området låret.
Om piriformis muskeln blir spänd kan placera betydande press på ischiasnerven, som orsakar smärta i nedre ryggen och ner det drabbade benet. Detta är piriformis syndrom.

Typer

Piriformis syndrom sker primärt i nedre delen av ryggen, lår och benområdena av den drabbade sidan av kroppen.

Några av symtomen på sjukdomen är muskelömhet i lår, en brännande smärta i skinkan området och en oförmåga att röra benet med ett komplett utbud av rörelse.

Missuppfattningar

På grund av närheten av piriformis muskler till nedre delen av ryggen, och eftersom symtomen på piriformis syndrom mycket liknar symtomen på ischias, vilket skulle tyda på spinal problem, är piriformis syndrom ofta fel diagnos som diskbråck.

Effekter

Två av de viktigaste orsakerna till piriformis syndrom är idrottare som inte riktigt sträcka innan konkurrerande, och människor som tillbringar mycket tid i sittande ställning under dagen.
Felaktig stretching innan atletisk aktivitet, eller brist på stretching och uppvärmning, kan irritera piriformis muskeln och få den att strama upp. Detta sätter press på ischiasnerven och orsakar smärta.
Människor i sittande ställning under lång tid förkorta sina piriformis muskeln till den punkt där den börjar spasm eller avtal. Detta kan medföra piriformis syndrom.

Förebyggande / Lösning

Den viktigaste behandlingen för piriformis syndrom är sjukgymnastik som är utformad för att sträcka ut och lossa piriformis muskeln. I vissa fall kan en terapeut till en djup massage regim för behandling för att hjälpa utvecklingen.
Om piriformis muskeln inte svarar på traditionell sjukgymnastik metoder, då lidokain kan direkt injiceras i piriformis muskeln för att öka effektiviteten i behandlingen.


articoli Correlati