Parkinsons sjukdom Massage Fördelar

Parkinsons sjukdom är en neurologisk sjukdom som fortskrider med tiden. Symtomen varierar från patient till patient, och kan innefatta skakningar, förlust av balans och stelhet. Behandlingen inkluderar medicinering, kostrådgivning, sjukgymnastik och massage.

Signifikans

Aktivt deltagande är en viktig del av att leva med Parkinson. Många patienter gynnas av motion och arbeta med en sjukgymnast. Som rapporterats av Parkinsons sjukdom Foundation, Drs. Mark Hirsch och David Lehman tror regelbunden motion och varje rörelse kan bromsa utvecklingen av sjukdomen.

Överväganden

Att upprätthålla rörlighet och ökad flexibilitet, rörlighet, balans och rörelseomfång är en integrerad del av Parkinsons sjukdom behandling. Massageterapeuter arbetar med muskler och leder för att lindra smärta och stelhet och förbättra rörlighet, rörlighet, flexibilitet och balans.

Fördelar

Den massageterapeut kommunicerar med patienten under hela den terapeutiska behandlingen. Så länge patienten har känsla och rörelse i området som bearbetas, kan fördelar erhållas.

Varning

Parkinsonpatienter har ofta problem med balans och okontrollerade rörelser. En massageterapeut måste vidta åtgärder för att säkerställa patientens säkerhet och komfort samtidigt som de får av och på en massagebänk och under en massage.

Potential

En studie utförd vid Touch Research Institute vid University of Miami fann att symtom på Parkinsons sjukdom minskade då massage användes. Efter bara fem veckor, patienterna hade förbättrat rörelse, sov de bättre, fungerat bättre varje dag och visade minskad stresshormoner.

Insikt

Massage terapeuter i studien arbetade patienternas rygg, ben, armar, axlar, skinkor, händer, hals och ansikte. Patienterna förbättrades fysiskt, kognitivt, emotionellt och mentalt, enligt University of Miami studien.


articoli Correlati