Over de antibiotica Cleocin

Cleocin is een recept medicatie gebruikt om bacteriële infecties te behandelen. In sommige gevallen wordt Cleocin genoemd door zijn generieke naam, clindamycine.

Functie

Cleocin werkt door te interfereren met bacteriën eiwitsynthese, een proces dat bacteriële cellen nodig hebben om energie te produceren en te reproduceren. Zonder eiwitsynthese, de bacteriële cellen uiteindelijk sterven.

Soorten

Cleocin is beschikbaar als een oraal antibioticum voor lichte tot matig ernstige infecties, als een injecteerbare of intraveneuze oplossing voor matige tot ernstige infecties die ziekenhuisopname, actuele zalf voor huidinfecties en vaginale zetpillen voor infecties van de vrouwelijke genitaliën nodig. Er is ook een pediatrische versie van Cleocin speciaal voor kinderen.

Time Frame

De gebruikelijke gang van Cleocin behandeling is 10 dagen, volgens RxList; maar uw arts kan het geneesmiddel voorschrijven voor een langere of kortere tijd op basis van uw specifieke aandoening.

Functies

Cleocin is effectief bij de behandeling stafylokok en streptokok infecties als sepsis en bacteriële longontsteking.

Risico's

De meest voorkomende bijwerkingen van Cleocin zijn diarree, braken, misselijkheid en buikpijn, volgens de Mayo Clinic. Bij sommige patiënten, Cleocin veroorzaakt irritatie van de dikke darm, wat leidt tot ernstige, bloederige diarree en het risico van uitdroging.


articoli Correlati