Om värmeutslag

Värmeutslag är ofta kallad värmeutslag eller miliaria. Det är en vanlig hudåkomma som ofta uppstår under sommaren eller i klimat där vädret är oftast varmt och fuktigt. Värmeutslag kan drabba människor i alla åldrar. Det är en mild hudsjukdom och oftast orsakar endast lätt obehag.

Egenskaper

Värmeutslag uppstår när en person svettas överdrivet. När porerna bli igensatta på grund av överskott svett, utvecklar en värmeutslag. Värme utslag utvecklas lättare på sommaren, inte bara på grund av det varma vädret, men också för att människor tillbringar mer tid utomhus och är aktivt engagerade i en mängd olika aktiviteter.

Identifiering

Värmeutslag visas som små prickar som liknar finnar. Huden har en rödaktig utseende. Den fina utslag kan klia och / eller har en brännande känsla. Det kan också finnas en taggig eller stickande känsla på huden.

Egenskaper

Värmeutslag kan utvecklas på någon del av kroppen. Men det verkar oftast på ansikte, hals, panna och i hudveck, t.ex. under brösten där området är täckt med kläder och svett inte avdunstar så snabbt.

Riskfaktorer

Även om vem som helst kan utveckla en värmeutslag i alla åldrar, kan spädbarn tenderar att få värmeutslag eftersom föräldrarna utstyra dem. Föräldrar ofta gör detta i ett försök att hindra barn från att bli sjuk och för att skydda barnet från värmen från solen. Föräldrarna inser inte att barnet kan vara för varmt. Spädbarn tenderar också att utveckla värmeutslag i veck i huden såsom området under hakan och vecken av låren där de tenderar att svettas en hel del. De områden på kroppen får lite exponering för luft.

Effekter

Värmeutslag rensar normalt upp på egen hand inom några dagar. Det kan behandlas med kylbalsam för att lindra klåda och sveda. Majsstärkelse pulver kan också lindra obehag och hjälper torka utslag upp snabbare. Placera en kall kompress på det drabbade området för att lindra klåda och sveda. Tillåt det område som skall utsättas för luft om möjligt. Till exempel, om värmeutslag är på halsen och du har långt hår dra i håret för att tillåta luftflöde till huden.

Signifikans

Det finns några saker du kan göra under varma, fuktiga vädret för att förebygga värmeutslag. Håll miljön cool med luftkonditionering och fläktar. Undvik att gå utomhus under den varmaste delen av dagen om möjligt. Bär lätta, löst sittande kläder i material som bomull som tillåter svett att avdunsta. Ta ofta häftiga dusch eller badkar. Använd ett pulver som innehåller majsstärkelse efter bad.


articoli Correlati