Om Kraftiga Transport Stolar

Kraftiga transportstolar, eller bariatric rullstolar, är avsedda för personer som väger 350-850 kg., Eller för robust användning. De har ofta breda säten, en förstärkt stålram och förstärkt klädsel. Dessa stolar finns i både manuella och motoriserade versioner. Som redovisade kapacitet stolarna ökar, så ökar priset.

Identifiering

Kraftiga transport stolar finns i olika kapaciteter som börjar vid ca £ 350. och top-end Stolar med kapacitet ca 700-850 kg. De väger vanligtvis mellan 35 och 45 kg. Seat konfigurationer finns tillgängliga 20-32 inches bred och 18 till 22 inches djupt. Eftersom bariatric rullstolar har utformats för tuff användning, de är mycket hållbara och fungerar bra för utomhus och till och med svår terräng, och människor som inte är överviktiga ofta väljer dem av den anledningen.

Egenskaper

Folk kan köpa tunga transporter stolar vid medicinska leverans butiker. Stolarna finns med konventionella eller kapten stil säten, och vissa erbjuder lutande säten och fällbara ryggstöd, som kan ge mycket extra komfort. Vissa tillverkare erbjuder några olika färgalternativ, tillsammans med tillbehör, till exempel mugghållare, kuddar, och bär på påsar.

Överväganden

Kraftiga motordrivna rullstolar ger enkel rörlighet, men har nackdelar också. Få är hopfällbara, vilket gör det svårt att resa med dem förutom i stora fordon. De är betydligt dyrare än push stolar, och är större, vilket kräver mer utrymme att röra sig på. Därför att de arbetar från batterier, måste behovet av laddning hållas i åtanke. Motordrivna stolar passar bäst för personer som inte kan flytta en manuell rullstol för varje avstånd som kräver självständig förflyttning.

Signifikans

Eftersom befolkningen åldras och eftersom fetma är ett ökande problem, är tunga transporter stolar blir allt vanligare både för enskilda köp och på sjukhus och kliniker. Traditionellt sjukhus rullstolar var 18 inches bred, men nu standarderna är 20 och 22 inches. Eftersom de tunga stolarna är mer hållbara, har sjukhusen funnit att de kan använda dem hela tiden för att transportera patienter från ett område till ett annat utan något behov av stolen underhåll eller reparation.

Potential

I sjukvårdsinrättningar och på andra ställen, kan den extra vikten av personen och stolen orsaka negativa fysiska effekter på sjuksköterskor och annan personal, samt på vårdgivare. Rullstols tillverkare och uppfinnare arbetar kontinuerligt ny design som är både robust och lägre vikt. Dessa mönster inkluderar användning av olika metallegeringar, skapa olika ramstrukturer och minska friktionen för enklare rullning. Designers också arbetar med att utveckla mer fashionabla utseende stolar som ger samma robusta funktionalitet traditionella stolar.


articoli Correlati