Nexium Behandling

Nexium är en av en familj av läkemedel som används för att behandla matsmältningsbesvär och sura uppstötningar, så kallad syrapumpshämmare eller protonpumpshämmare. Även om dessa är moderna läkemedel (Nexium tillverkas av AstraZeneca och följer i fotspåren av den mycket liknande läkemedel Prilosec), använder de föreningar som upptäcktes för många år sedan och har använts för att behandla magbesvär under en lång tid. Den viktigaste komponenten är härledd från magnesiumsalter, som motverkar magsyra.

Behandling

Innan du börjar ta Nexium, bör du konsultera en läkare och få ett recept, eller för över-disk medel samtycke. Magproblem som sura uppstötningar och matsmältningsbesvär kan orsakas av många olika problem, vissa av dem allvarligt. Om problemet pågår sedan en läkare bör konsulteras innan andra åtgärder vidtas. Om problemet inte är allvarlig, då Nexium kan vara den bästa behandlingen, förutom eventuella livsstilsförändringar för att minska mängden magsyra produceras.

Även läkning av matstrupen och andra delar av rötningssystemet har noterats bland Nexium attribut, medicineringen i sig faktiskt gör något för att läka kroppen. Men genom att fördröja eller försvaga effekterna av magsyra, ger läkemedlet ger matstrupen tid att återhämta sig från skador upprepade möten med magsyra kan ha orsakat.

Dosering

Nexium kommer i både piller och pulver. Det är oftast tas en gång om dagen innan en primär måltid, vanligtvis cirka en timme eller så innan för att ge det tid att sprida sig i magen. Pulver blandas i drinkar och sedan svalde snabbt, medan piller tas oralt, utan att tugga. Det är viktigt att ta Nexium varje dag som läkare har ordinerat och enligt instruktionerna som följer med medicinen, eftersom som andra syrapumpshämmare Nexium, måste tas regelbundet under en tid, ofta en månad till tre månader, till ha sin avsedda effekt.

Effekter

De magnesiumsalter och andra föreningar som används i Nexium är svåra att överdosera, eftersom de inte har någon extrem effekt på kroppen och försvinna när absorberas i blodet. Däremot kan Nexium har olika biverkningar, och du bör vara medveten om dessa biverkningar och lära vad som väntar när de möter dem. De vanligaste effekterna är huvudvärk, diarré, illamående, en del buksmärtor, flatulens och förstoppning.


articoli Correlati