Naturliga sätt att sänka blodtryck

Om du lider av högt blodtryck, kommer din läkare att sätta dig på medicinering och be dig att göra förändringar i din livsstil och kost. Även om dessa metoder är kända för att vara till nytta för att minska blodtrycket, det finns också några naturliga sätt på vilket du kan uppnå samma resultat.

Gurkmeja, Gingko Biloba och Hawthorn Berry

Innehållet i gurkmeja curcumin innehåller kraftfulla antiinflammatoriska egenskaper som stöd i att sänka kolesterol, blodpropp förebyggande, blodflöde förbättring och förstärkning av blodkärl. Alla dessa hjälper i blodtryckskontroll. Samma effekt resultat från gingko biloba, som hjälper i artär dilatation och förbättrat blodflöde till hjärnan och från hagtorn bär med egenskaper som hjälper till att avblockera artärer, förebygga artär härdning och stärka hjärtats muskler, vilket gör det till en bättre pumpmaskin.

Maitake, ingefära och Olive Leaf

Den kinesiska svampextraktet maitake bidrar till lägre systoliskt och diastoliskt blodtryck och kolesterol, medan ingefära förbättrar cirkulationen och lugnar musklerna i samband med blodkärl. Utdrag gjorda av löv av olivträd stöd i blodtryckssänkning och förebyggande av onormal hjärtrytm eller arytmi.

Vitlök, Indiska krusbär och Cayenne

En av de mest effektiva naturliga hem rättsmedel för att minska blodtrycket tugga av en vitlöksklyfta på tom mage och sedan tvätta ner det med ett glas vatten. Du kan också ha russin och vitlök tillsammans för att underlätta processen. Blanda en matsked honung med samma mätning av indisk krusbär eller amla juice och få det tidigt på morgonen för att bättre kontrollera ditt blodtryck. När ditt blodtryck nivån skjuter upp, blanda en tesked cayennepeppar med en halv kopp ljummet vatten och dricka det för att sänka nivån.

Bockhornsklöver, vattenmelon frön, Papaya

Grind vattenmelon frön och Khas Khas i liknande proportioner till ett pulver och lagra den. Har en tesked av detta pulver varje dag före frukost. Två gånger dagligen på morgonen och kvällen för två veckor (två veckor), kommer det att bidra till att blodtrycket under kontroll, så kommer en tesked full av bockhornsklöverfrön, tagit på samma sätt. Andra blodtrycksmedel inkluderar med rå papaya på tom mage under sju dagar.

Allmänna åtgärder

Den mest effektiva metoden för att minska blodtrycket är att motionera regelbundet och ha rätt kost, för att upprätthålla en hälsosam cirkulationssystem och hjärta. Ät mycket frukt och grönsaker, fullkorn, magert kött, insjöfisk och nötter, som kommer att hålla din kropp i ett tillstånd av balanserad kost. Nöja sig med extra jungfruolja för matlagning. Satsa på bakade, grillad och rostade livsmedel i motsats till stekt sorter. Simning, aerobics, etc., är bra övningar för berörda om deras förhöjt blodtryck patienter.