Naturliga sätt att få ner högt blodtryck snabbt

Högt blodtryck kan leda till eller försvåra andra hälsofrågor. Det är förenat med stroke och hjärtproblem och kan vara förhöjda i vikt, stress och sjukdom. Blodtrycket anses vara högt när toppnummer är över 140 och den undre siffran är över 90 Ett typiskt genomsnittliga blodtryck behandlingen är 120/80 eller mindre. Om du tenderar att ha högt blodtryck regelbundet, mer än troligt att din läkare har du på medicinering; Men det finns några naturliga sätt du kan sänka ditt blodtryck när det spikar.

Fish

Håll ett akvarium eller en liten skål med fisk i ditt hem eller på ditt skrivbord på kontoret. Det har visat sig att bara sitta och titta fiskar rör sig i sin omgivning sänker blodtrycket. Det är mer än troligt att du fokuserar på något annat än det som oroande eller betonar dig som får blodtrycket att sjunka. Det bidrar också till att du sitter stilla och avkopplande. När ditt blodtryck har återgått till det normala, kan du återuppta dina aktiviteter med en lugnare, mer fokuserad attityd.

Rest

Ligga ner och vila kan hjälpa till att sänka blodtrycket snabbt. Ska sova skulle vara ett utmärkt sätt att ta dig bort stressen i livet, men ibland bekymmer förhindra detta. Så om du åtminstone kan hitta ett sätt att ta dig bort saker och fokusera på något annat när du ligger ner, kan det hjälpa. Några exempel kan vara att titta på TV eller läsa. Dessa saker tenderar att ta dig till en annan plats och ta bort dig från dina bekymmer.

Avslappningstekniker

Vissa avstressande tekniker kan hjälpa till att sänka blodtrycket snabbt och naturligt. Andningsövningar och yoga är bland dessa. De slappna av i kroppen, fokusera ditt sinne och lugna dig. Med yoga är muskler sträcks att dra ut spänningar och knutar att stress skapar, och andningsteknik används för att bromsa hjärtfrekvensen. Progressiv avslappning fungerar på en del av kroppen på en gång, långsamt avkopplande det och sedan gå vidare till nästa. Det börjar oftast vid fötterna och flyttar upp tills den når huvudet. Andningen hålls jämn och långsam, medan du koncentrerar dig på att koppla varje del.

Inte Stress Related

Om blodtrycket inte orsakas av stress eller oro, då är det sannolikt sker på grund av ett hälsotillstånd - som att vara överviktig - eller en sjukdom. Om så är fallet, en längre, mer engagerade process behövs för att sänka blodtrycket som daglig motion och förändrad kost. Dessa är inte snabba lösningar för att sänka blodtrycket, men de tenderar att hålla om du hålla fast vid dem.