Naturläkemedel för värmevallningar

Hot blinkar är ett symptom på klimakteriet. Även klimakteriet är inte en sjukdom, det finns ändå många läkemedel tillgängliga för behandling av sådana symptom. Många kvinnor är obekväma med de risker och biverkningar som förknippas med dessa läkemedel. Lyckligtvis finns det gott naturläkemedel som du kan använda för att reglera dina klimakteriebesvär.

Fakta

Att göra ändringar i din dagliga rutin kan minska värmevallningar. Prova till exempel att dricka mer vatten, motionera och göra avslappningsövningar. Försök också att lägga till mer soja till din diet. Vitamin E-tillskott har också visat sig minska symptom på klimakteriet. Vissa örter som rödklöver och silverax innehåller naturliga östrogener som kan hjälpa till att återställa kroppens naturliga hormonbalans. Det finns också naturliga progesteron krämer som är mycket effektiva. Undvika motion, koffein och varma bad strax före sänggåendet kan också hjälpa.

Fördelar

En 2% progesteron kommer troligen att erbjuda mest fördelar för kvinnor som går igenom klimakteriet. I en studie i obstetrik och gynekologi, var progesteron visat sig signifikant minska värmevallningar hos kvinnor i jämförelse med placebo. Motion såsom promenader och yoga kan också göra en betydande skillnad. Till skillnad från andra fysiska åtgärder, kan övningen göras gratis och utan biverkningar. Ett annat alternativ är ett preparat tillverkade av rödklöver heter Promensil.

Överväganden

Några naturliga botemedel för värmevallningar har inte testats, vilket ställer deras effektivitet i tvisten. När du försöker ett nytt botemedel mot värmevallningar, alltid märke till hur du känner dig i motsats till hur du kände innan du gjorde ändringen. Om du inte upplever någon förbättring, byta till en annan naturlig åtgärd.

Funktion

Klimakteriet är den tid i en kvinnas liv när hennes förmåga att menstruera och reproducera avslutar. Hormonella förändringar hända i en kvinnas kropp under denna tid för att orsaka värmevallningar. Äggstockarna börjar producera mindre östrogen och progesteron. Några naturliga botemedel för klimakteriebesvär kan bidra till att ersätta dessa hormoner. Andra kan hjälpa din kropp att anpassa sig till övergången.

Varning

Några naturliga botemedel för värmevallningar kan vara osäkra. Kontrollera alltid paket ingredienser och instruktioner när du handlar för dessa åtgärder. Kontrollera med FDA för att se om det rättsmedel har godkänts. Se även om det har förekommit några rapporter om biverkningar av botemedlet i fråga. Dessutom tar mer än 400 internationella enheter (IE) av vitamin E kan vara farligt. Ring din läkare omedelbart om du upplever en negativ reaktion på någon alternativ lösning.


articoli Correlati