Nash Disease & Diet

NASH (alkoholfri steatohepatitis), vilket anses vara en skadlig sjukdom i levern, drabbar 2 procent till 5 procent av amerikanerna, enligt rapporter från det nationella institutet av sockersjuka och Digestive och njursjukdomar (NIDDK). Sjukdomen kännetecknas av ärrbildning och inflammation i en redan fettlever. Men med återföring av en stillasittande livsstil och ett högre värde placeras på en balanserad kost och motion farorna med denna sjukdom kan minskas, eller till och med vänt.

Identifiering

NASH utvecklar en gång fettlever har kommit till inflammation och ärrbildning, vilket kan leda till skrumplever, leversvikt eller levercancer. Lyckligtvis dietary ingripande och motion, både rikta en minskning av insulinresistens och gradvis viktminskning, kan sakta och med vända den påverkar av sjukdomen.

Egenskaper

När det gäller viktminskning, motion med betoning på styrketräning det mest ansedda sätt att successivt medföra en varaktig viktminskning. En viktminskning på cirka 10 procent är tillräcklig för att avsevärt minska symtom på NASH. Introducera en träningsplan förutom en kost rik på frukt och grönsaker, låg fetthalt, och genom att undvika alkohol och onödiga mediciner, kan en varaktig viktminskning uppnås, minska och till och med reversera effekterna av sjukdomen.

Statistik

Den NIDDK, en division av National Institutes of Health, rapporterade att graden av fetma under det senaste decenniet har fördubblats hos vuxna och tredubblats på barn. Orsaken till NASH är ännu inte känt, men Dr Melissa Palmer, expert på hepatit och leversjukdom i New York, räknas bland de underliggande motstånd faktorer insulin, vilket kan leda till fetma och en mängd relaterade sjukdomar och villkor, inklusive diabetes och njursjukdomar.


articoli Correlati