MUFA Diet Foods

Enligt The Flat Belly Diet av Liz Vaccariello och Cynthia Sass, utgiven av förebyggande Magazine, desto fler MUFAs du äter, desto bättre är dina chanser att bränna kroppsfett. MUFAs är enkelomättade fettsyror som finns i livsmedel som kan skydda dig från kroniska sjukdomar samt hjälpa dig gå ner i vikt, reparera muskler och säkerställa gemensamma hälsa.

MUFAs i General

Vem skulle ha känt till att sätta olja på din sallader och äta en chokladkaka kan vara bra för dig? Inte alla fetter är dåliga fetter. Till skillnad från mättade och transfat, fetter, såsom MUFAs och PUFA (fleromättade fetter) hjälper absorptionen av näringsämnen tillsammans med nerv överföring. Faktum är att konsumera en kost som innehåller MUFAs kan minska sjukdomar som typ II diabetes, hjärtsjukdomar, stroke och cancer.

MUFAs är uppdelade i kategorier bestående av oliver, choklad, oljor, nötter och frön och avokado. I kategorin olja, kan du använda sesam, jordnötter, raps, solros, oliv, linfrö, sojabönor och valnötsolja och till och med pestosås. Nötter och frön såsom mandel, paranötter, cashewnötter, solrosfrön, hasselnötter och macadamianötter är rika på MUFAs. Svarta och gröna oliver är också på listan tillsammans med mörka och halvsöta choklad.

MUFAs för måltider

Försök att införliva en MUFA i varje måltid. Till frukost kan du ha toast eller en bagel med mandel smör eller jordnötssmör och till lunch kan du skiva upp en avokado för din sallad. Olivolja dressing kommer att bli ett bra komplement för en extra MUFA. Till middag, prova en cashew-täckt bit kyckling eller fisk.

Prova detta nästa recept hemma för en kyckling med citrus-avokado sallad. Den skivade upp avokado gör den till en MUFA vänlig måltid:

Du behöver fyra kycklingbröst halvor, en grapefrukt, en kubik avokado, fyra rädisor, ¼ kopp basilikablad, 1/8 tsk. salt och fyra blad av röd eller grön blad sallad. Koka kycklingen i fyra koppar saltat vatten for15 till 20 minuter. Skala och grop grapefrukt och skär den i bitar. I en skål, tillsätt avokado, rädisor, basilika och salt till grapefrukt. Töm kyckling, tärningar och duggregn med grapefruktjuice. Lägg avokado-grapefrukt blandningen och servera över sallad. Till efterrätt, njut av några bitar av mörk choklad för lite extra MUFA.

Ät med måtta

Kom ihåg att MUFAs är fett. De är kalori tät, och du kommer att vilja kontrollera hur din kropp reagerar på att äta dem. Den bästa dieten är en där du infoga dessa och andra näringsämnen också. Som med alla diet, rådgöra med din läkare med eventuella quesitions.


articoli Correlati