Medicinsk användning för Arnica Montana

Arnica montana är en av de hundratals homeopatiska medel som används av läkare, sjukgymnaster, idrottare och andra, för att behandla muskelsmärtor.
Arnica montana finns som homeopatiska pellets tas under tungan eller som en gel, kräm eller salva appliceras direkt på huden.
Homeopati har utvecklats av tyske läkaren Samuel Hahnemann (1755-1843), som lärde sig att utvinna hundratals åtgärder från microdoses av växter, örter, blommor och andra ämnen som guld, platina och träkol.

Identifiering

Arnica montana är en välkänd homeopatiskt medel som används för idrottsskador såsom vrickning, stammar, mindre ledvärk, muskelvärk eller artrit. Det är tillräckligt säkert för att använda med andra läkemedel.

Typer

Arnica montana kan konsumeras som socker pellets placeras under tungan och får lösas upp långsamt. Tugga eller svälj homeopatiska pellets.
Arnica montana är också tillgänglig som en kräm, gel eller salva som appliceras på det skadade området av kroppen flera gånger om dagen.

Tidsplan

Om du har en skada, till exempel en liten fotled vrickning eller muskulär ömhet, desto snabbare kan du behandla det withe Arnica montana efter debuten av skadan, desto bättre.

Signifikans

För mindre skador såsom muskelsmärtor från överansträngning eller en blåslagen arm från att falla av en cykel, är Arnica montana effektiva för att minska svullnad och smärta.
Arnica montana används i läkarens kontor, sjukgymnastik kliniker och kan köpas utan recept.

Fördelar

Arnica montana är lätt att ta för många vanliga mindre idrottsskador. Som en kräm eller homeopatisk pellet, är det lämpligt att utföra under resa och för användning med barn.

Varning

Ta inte Arnica montana i mer än 14 dagar. Rapporterade biverkningar är oregelbunden hjärtfrekvens, magbesvär, illamående, kräkningar, och lever-och njurskador. I extrema fall kan överanvändning eller felaktig användning av Arnica montana leda till döden.
Om du har diabetes eller använder antikoagulerande läkemedel, kontakta din läkare innan du tar Arnica montana.
Om du utvecklar en tydlig hudreaktion till Arnica kräm, sluta använda och se din läkare eller homeopat utövare.
Om du är gravid, fråga din läkare om råd innan du använder arnika eller något annat homeopatiskt medel.


articoli Correlati