Medicin för Poison Oak

Poison ek är oftast identifierbara genom sina röda / gröna blad. Den utsöndrar olja som orsakar hudirritation och biverkningar av hud, ögon, mun, näsa och lungor. Oljan kan lätt påverka huden genom direkt eller indirekt kontakt (t.ex. genom kläder utsätts för gift ek). Några vanliga former av läkemedel areused att behandla symptomen av giftek. De flesta kommer i form av aktuella salvor eller orala piller.

Topikala kortikosteroider

Topiska krämer eller lotioner kan anbringas direkt på det drabbade området. Utvärtes kortikosteroider är droger som hydrokortison eller betamethosone. De fungerar genom att minska inflammationen och lindra klåda och rodnad orsakad av poison oak. Utvärtes kortikosteroider är en kraftfull form av lättnad som inte bör användas om du har en annan hud komplikation som bältros, vattkoppor, mässling eller tuberkulos. Dessutom bör lokala kortikosteroider inte kombineras med orala kortikosteroider.

Orala kortikosteroider

Orala kortikosteroider används ofta när poison oak utvecklas till en allergisk reaktion och börjar sekret eller blister. De omfattar läkemedel som prednison. Läkare ordinera dem vanligtvis i flera doser under en behandlingsperiod på 10-14 dagar. En patient kan bli ombedd att ta dem i fallande belopp över behandlingsperioden. En patient kan också uppmanas att fortsätta medicineringen bortom den punkt där en gift ek utslag syns på huden.

Antihistaminer

Antihistaminer som behandlar poison oak kommer i form av receptfria läkemedel. De omfattar läkemedel som Benadryl och tas oralt. Men mediciner som Benadryl, medan användbart för att lindra klåda, gör inget för att bromsa spridningen eller läkningstiden av gift ek. Faktum är att de ofta gör lite mer än att främja dåsighet.

Övrigt

Vilka andra mediciner finnas för poison oak kommer i form av aktuella salvor som ger tillfällig lindring för klåda eller svullnad. Dessa inkluderar aloe och Burow lösning. Aloe är en växt som används i flera hudvårdsprodukter. Det ger omedelbar kylning och smörjning för hud med torrhet, inflammation och klåda. Burow lösning är en sammandragning; Det kyler huden och minskar klåda genom tvingande blodkärl.

Varning

Eftersom poison oak är ett allergen, kan det ofta orsaka allvarliga allergiska reaktioner (vanligen i form av bubblande eller sipprar sår runt det drabbade området). Om du utsätts för gift ek och utveckla en sådan reaktion, kontakta genast läkare. En läkare kommer sannolikt att förskriva en steroid läkemedel som prednison för att bekämpa spridningen av gift ek. Under tiden genom att inte röra det drabbade området så mycket som möjligt för att begränsa dess spridning.


articoli Correlati