Medicijnen Bekend bij zenuwbeschadiging

Het kan verrassend te leren dat er vele geneesmiddelen die daadwerkelijk kan veroorzaken zenuwbeschadiging zijn. In sommige gevallen kan de schade permanent zijn, terwijl in andere afneemt. Belangrijke geneesmiddelen zoals Botox, chemotherapie, HIV medicijnen en zelfs multivitamines zijn gevaarlijk voor de zenuwen. Zenuwbeschadiging kan worden slopende als het chronisch is. Het beperkt motoriek en beweging.

Botox

Botox veroorzaakt een aantal zenuw schadelijke effecten. Het is verantwoordelijk voor het veroorzaken van axonale neuropathie. Axonen worden gedefinieerd als een stel of een bundel van neuronen of zenuwen. Axonen variëren in grootte. Er zijn grote axonen met myeline. Myelineschede zijn vet-bevattende cellen die beschermen en isoleren axonen van elektrische activiteit. Neuropathie is de term die wordt gebruikt om schade aan de zenuwen te beschrijven. Chronische axonale neuropathie symptomen zijn verlies van het gevoel van pijn, temperatuur en pijnlijke neuropathy.Painful neuropathie wordt beschreven als een brandend of prikkelend gevoel op het getroffen gebied. Kleine gemyeliniseerde en gemyeliniseerde axonen worden voornamelijk beïnvloed door dit soort neuropathie. Botox kan ook leiden Bell's palsy die wordt veroorzaakt door beschadiging van de hersenzenuw VII. Symptomen van Bell's palsy omvatten gezicht hangend of verzakking en verminderde gezicht beweging. Bell's palsy is de meest voorkomende vorm van zenuwaandoening en wordt ook wel aangeduid als aangezichtsverlamming of gezichtsverlamming.

Chemotherapie

Chemotherapie kan neuropathie veroorzaken. De effecten van neuropathie van chemotherapie drugs zijn het verlies van gevoel in de handen, voeten, armen en benen. Het veroorzaakt ook moeite met lopen. Gevoelloosheid in handen of voeten kunnen letsel oplopen, en de patiënt moet worden gecontroleerd, zodat hij kan niet onbedoeld zichzelf schaden. Veel voorkomende symptomen van neuropathie zijn een "spelden en naalden" gevoel, tintelingen, gevoelloosheid, zwakte, pijn en verminderde tastzin. Straling kan diabetes, nierproblemen en ondervoeding veroorzaken. Deze voorwaarden kan creëren of verergeren neuropathie.

HIV-medicatie

Sommige hiv-medicijnen, zoals HIVID kan perifere zenuwschade veroorzaken. Perifere zenuwen zijn zenuwen behalve de hersenen en het ruggenmerg. HIVID kan veroorzaken tintelingen, gevoelloosheid, een branderig gevoel of pijn in de handen of voeten. Zenuwbeschadiging worden gestaakt als de medicatie wordt gestopt. Indien de medicatie wordt voortgezet nadat de patiënt vertoont reeds neuropathie, neuropathie zal het permanent. HIVID werd stopgezet door de fabrikant in februari 2006 als gevolg van de ernstige bijwerkingen.

Vitamine B6 toxiciteit

Het nemen van hoge doses vitamine B6 kan neuropathie veroorzaken. Bijwerkingen zoals gevoelloosheid, tinteling, prikken en branden alle duiden perifere neuropathie. Deze effecten verdwijnen meestal wanneer het gebruik van B6 stopt. Het kan echter permanent zijn wanneer hoge doses worden genomen over een lange periode. De maximale dosering die volwassenen kunnen nemen is 100 milligram. Veel supplementen 100 milligram of meer van B6, en het is gemakkelijk om een ​​overdosis.

Conclusie

Mensen die gebruikmaken van deze geneesmiddelen moeten waakzaam voor eventuele veranderingen in hun lichaam, zoals tintelingen, gevoelloosheid en pijn. Dit zijn allemaal symptomen van neuropathie. Als u vermoedt dat u neuropathie, overleg dan met uw arts of verzorger. Er zijn medicijnen die kunnen keren of te verlichten een deel van de pijn ervaren als gevolg van schade aan de zenuwen. U en uw arts kunnen komen om een ​​goedgekeurd plan om zenuwpijn te behandelen. Als zenuwpijn wordt ervaren op een lange termijn zonder behandeling, kan het een permanent karakter krijgen.


articoli Correlati