Lungcancer Stage 4 Prognos

Lungcancer är den näst vanligaste cancerformen hos både män och kvinnor och står för 15 procent av alla nya cancerdiagnoser, enligt American Cancer Society. Prognosen för en cancerpatient är relaterad till stor del på hur långt sjukdomen är i när det upptäcks

Identifiering

Cancer är en sjukdom som kännetecknas av maligna tumörer, som är celler som förökar sig och växer i snabb takt. Lungcancer är en term som används för att beskriva någon typ av cancer som uppstår inuti eller om strukturen i lungorna.

Egenskaper

Steg 4 cancer är klassificerad som en situation i vilken cancerceller har spridit sig utanför lungorna in i ett annat system i kroppen, såsom magen, kolon eller pankreas.

Prognosis

American Cancer Society rapporterar att den femåriga överlevnaden för patienter med stadium 4 lungcancer är 2 procent.

Faktorer

Överlevnadsgraden är ett genomsnitt funktion baserad på studier av patienter som har behandlats med lungcancer. Den faktiska livslängden för en person med Steg 4 lungcancer är relaterad till ett antal faktorer, bland annat ålder, kön, egenskaper deras tumör, där cancern har spridit sig till, behandling urval och en persons allmänna hälsa.

Överväganden

En onkolog, en läkare som är specialiserad på diagnos och behandling av cancer, kan ge en mer korrekt och individualiserad prognos än kliniska medelvärden.


articoli Correlati