Laser Therapy Kontra

Laserbehandling innebär användning av lågaktivt rött och nära infrarött ljus för att öka blodflödet, minska smärta och inflammation, stimulera snabbare vävnad healing och kollagensyntes, och främja sårläkning. Ordet "Laser" är en akronym för ljusförstärkning genom stimulerad emission av strålning. Studier har visat låg nivå Laser Therapy är effektiv vid behandling av patienter med karpaltunnelsyndrom och en mängd andra krämpor.

Hur fungerar det?

En stråle av infrarött ljus fokuseras på det område som skall behandlas. Ljuset tränger igenom huden och aktiverar receptorer i vävnaden för att orsaka en ökning av cellulär metabolism. Cellernas ökad aktivitet underlättar andra förändringar, såsom ökad blodflödet och vävnad reparera. Lasern arbetar med en subthermal nivå, så det finns ingen värmeeffekt, och ingen skada på huden där lasern appliceras.

När är Laser Therapy används?

Laserterapi är indicerat i användningen av många skador på grund av den positiva effekten att den kan ha. För närvarande har studier visat Laser Therapy ha gynnsamma resultat i allmänhet smärtlindring, och vid behandling av inflammatoriska tillstånd såsom karpaltunnelsyndrom, muskelspänningar och ligament stukningar samt neurologiska sjukdomar som brustna diskar där nerver påverkas. Lasern terapi kan också vara till hjälp i att läka stora sår efter kirurgi.

Kontraindikationer för Laser Therapy

Kontraindikationer är villkor eller särskilda kriterier som skulle hindra någon från att ta emot behandling. Generellt kontra berätta när det inte är acceptabelt att utföra en viss uppgift. De kontraindikationer för laserterapi är: historien om en elakartad tumör eller cancer, behandling av halsregionen när sköldkörtel problem är närvarande, och epilepsi. Dessutom bör laserterapi inte användas på magen hos gravida kvinnor, äggstockar eller testiklar, eller på ögats näthinna. Vissa läkare anser att laserterapi inte bör utföras om patienten har feber eller en smittsam sjukdom, vissa blodsjukdomar, eller tung blodförlust samt.


articoli Correlati